Næste store hudpleje-gennembrud

001002003

Vi har talt om det. Flere gange endda.

Men vi er langt fra færdige.

Probiotika er det skønhedsord, du for alvor skal vende dig til. Meget tyder nemlig på, at vi med vores bakterieforskrækkelse også har strippet huden for gode, nødvendige mælkesyrebakterier. I den anledning er der et par ting, jeg synes, du skal vide:

 • LÆS & FORSTÅ: Forfatter Helle Forum sammenligner velgørende bakterier med et koralrev: smukt, men et umanerligt sårbart økosystem. Hendes nye bog (udkommer på tirsdag) er en vejviser i at tiltrække de gode bakterier, der også gør huden pænere. Vil du læse mere, men kort, så se her.
 • DE ER LEVENDE: Dygtige Daniela fra Complete Me har specialiseret sig i at give behandlinger med de syrede beauty-bakterier. Hun bruger hudplejemærket Esse, der udover Mother Dirt, arbejder med levende probiotika.
 • RO PÅ: De gode bakterier kan optage pladsen for inflammationsskabende bakterier, men de er også eminente til at beskytte og  kaste ro af sig. Jeg er begejstret for fugtsprayen fra Manyo Factory, der blander probiotika med fugtmætning.
 • I FORHOLD TIL AKNE ser det lovende ud, hvad danske LactoClear har gang i.

SNUP TIPPET: Jeg kender hudlæger, der ikke har holdt sommerferie, fordi der skulle læses op på probiotika. Derfor tænker jeg, at vi også skal have gjort plads i Hudplejepyramiden.

PS: Jeg er ude at føjte i næste par dage. Selvfølgelig i skønhedens tjeneste. Se med på Instagram @beautyspace, hvis du har lyst.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

18/04/2018
Noget om held. Og noget om glat-strygning
Som lovet
20/04/2018
Min makeup-pung hører til verdens mindste
Til gengæld er indholdet ekstra godt. Vil du se?

Kommentarer

 • Ditte

  Hej Anette, sorry – jeg har ikke set din kommentar til mig jeg købte Esse produkterne på Completeme’s webshop. Det var helt på eget initiativ – så jeg er ikke blevet vejledt af dem til at købe det, det må nok stå for egen regning

  24/04/2018
 • Leafysmoothie

  Ja, især surkål har været fantastisk for mig. Det er meget større mængde bakterier i den end i piller og så skifter bakterierne med hver eneste batch. Smagen er faktisk også vanedannende, tro det eller ej 😉

  21/04/2018
 • Lotte Munk

  He he jo jo, som jeg skrev Råmælk fra kvæg. Har det sort på hvidt i en mail:0)
  Men skidt nu med det. Bare det gør min hud mindre sart er jeg glad:0)
  Kh. Lotte

  21/04/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lene Jespersen, jeg håber det.

  @ Leafysmoothie, kan du nærke, om det gør en forskel at spise de gærede produkter?

  @ Inge, dét mærke savner jeg også. Jeg kan se, at du er i kontakt med Esse. Lad mig vide, hvordan det går.

  @ Lotte Munk, hvad fik du at vide. Og nej, der er ikke mælkesyrebakterier i produktet du nævner. Men det er en godt produkt.

  @ Ditte, har du være i kontakt med Daniela Fraser? Var det dér du købte det?

  @ Sun, hvem har vejledt dig? Hvor har du købt produkterne? For det lyder jo ikke godt. Jeg har selv reageret meget positivt på ESSE, som på mig (og dem jeg har testet på) virker beroligende. Men fortæl…hvem/hvor er du blevet vejledt og har du taget fat i dem igen?

  @ Sun, åh ja, du har ret. Det kan være det. Det er så afgørende at finde ud, hvad man reagerer på.

  @ Christina K – Den er lige så dansk som Helle Forum.

  @ Cecilia – Kunne være spændende hvis du vil teste LactoClear.

  @ HanneTS – Det kan jeg godt forstå, at du ikke vil genoplive. Hvis du er i nærheden af Complet Me, så er mange mange tilfælde med folk, der har fået ro på huden. Måske kan du få bittesmå prøver til test og afprøve på halsen?

  @ Anne Marie A – HVOR er du sej. Sikke en dejlig og spændende kommentar.

  Stor hilsen Anette

  20/04/2018
 • Jeg har prøvet at lave mit eget miks med probiotika. Jeg brugte 1 kapsel fra Bio Cult og blandede op med Økologisk olie i en flaske med dropper (fra EGF). Mælkesyrebakterierne opløses ikke i olie, derfor kan de overleve, de aktiveres først i kontakt med vand. Mistede ansigtet med kildevandsmist og fordelte 3 dråber miks i ansigtet -1 til hver kind og 1 til panden, som masseres godt ind i huden. I starten føles det blidt exfolierende, så opløses beskyttelsen omkring mælkesyrebakterierne og huden kommer til at føles fin og glat.
  Jeg lavede det som en redningsaktion efter en A-vitamin reaktion på kinderne, som var højrødt og brændende. Efter mit miks lagde jeg Avene tolerence mask. Det var væk næste dag. Jeg brugte det nogle uger og nu tolerer jeg A-vitamin cremen 2 dage i træk med 1 dags pause. Så min hud er klart blevet stærkere af det. Ingen bumser, udslet eller andre reaktioner, kun en dejlig følelse af RO i huden.

  20/04/2018
 • HanneTS

  Hvor er det brugbart at læse andres erfaringer med Esse. Tak Inge, Ditte og Sun. Jeg har selv kigget en del på sættet til sensitiv hud, men nu ved jeg da slet ikke, om jeg tør prøve det. Jeg har selv meget sensitiv hud og har haft akne i flere år, og det er ikke en tilstand, jeg har lyst til at genoplive.

  20/04/2018
 • Cecilia

  Glæder mig over det især fordi jeg har tendens til uren hud. Der tror jeg ikke det er helt dårligt med de bakterier 🙂

  20/04/2018
 • Christina kragh

  Er bogen på dansk,? Så må jeg købe den fluks på tirsdsg Elsker at nørde i alt sådan noget haha de sidste par år har jeg nørdet i alt omkring træning og det at finde en tilpas forstyrrelse kroppen kan restituerer fra samt en hel masse om nervesystenmet mega spændende

  19/04/2018
 • Sun

  Tænker på om det kan være de æteriske olier i creme og rens, for har tidligere oplevet det ved Ole Henriksens produkter…

  19/04/2018
 • Sun

  Som Inge og Ditte fortæller har også jeg prøvet Esse-sættet i travelsize/testsize. Heldigvis i den størrelse, for mit ansigt er fuldstændig plaget nu. Knopper over det hele, som en allergisk reaktion og SÅ kløende. Det føles som bittesmå sår over hele ansigtet, som man sommetider kan få på læberne. Så nu venter jeg på at det hele. Bruger kun mild rens, termal vand spray og fugtmaske fra avené nu og håber på hurtig heling, da jeg skal til 2xkonfirmation i næste weekend og ærligt talt ligner min hud et krater, heldigvis kun forbigående, men øv!

  19/04/2018
 • Ditte

  Som Inge fortæller, så har jeg også prøvet Esse – samme prøvesæt til sensitiv hud – min hud flippede fuldstændig ud allerede første gang jeg brugte det, med bumser, stram tør hud, der kløede. Jeg prøvede 2 dage, og så smed jeg det langt væk.

  19/04/2018
 • Glæder mig SÅ meget til at læse Helle Forums vise ord om PRObiotika 😀

  19/04/2018
 • Lotte Munk

  Har netop fået Colostreum Gel fra Environ (i kombi med a vitamin creme). Der skulle være råmælk i fra kvæg…det må være i denne genre?
  Fik en gratis hudscaning fra Environ hos Den Syvende Himmel. Spændende og skræmmende he he

  19/04/2018
 • Esse skincare Danmark

  Hej Inge,
  Vi har spurgt Trevor (manden bag Esse) til råds om dit udbrud. Han forklarer, at det kan være en udrensningsproces, hvis man tidligere har været udsat for hormonforstyrrende stimuli fra produkter.
  Efter 28 dage (hudcellecyklus) skulle de gerne være væk igen. Vi håber du vil give en tilbagemeldning, til os.
  Mange hilsner

  19/04/2018
 • Inge

  Ja, og hvor vi dog elskede Dr. LaPrin!!! Hvor er det ærgerligt, at vi pludselig ikke længere kunne importere dette lækre produkt.
  Esse har jeg lige testet. Der findes en testpakke til sensitiv hud med cleanser, en fugtgivende creme og en mere nærende creme. Jeg brugte produkterne i 1 uge og har nu noget bumselignende udslæt over hele ansigtet….. Kan det forventes i starten?

  19/04/2018
 • Leafysmoothie

  Jeg spidser så meget ører her og tager en ekstra portion sourkraut i aften 😉

  19/04/2018
 • Lene Jespersen

  Ohh – det bliver så godt 🙂
  Glæder mig til at høre mere og se mere til din “Føjte-Tur” på IG
  Kram L

  19/04/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.