Regel nummer 1

 

Nogle gange går bølgerne højt herinde. For det er langt fra alt, jeg er enig med sælgere og markedsførings-mennesker om.

Noget af det, der tænder mig mest, er research-delen og dokumentationen bag de ting, vi taler om. Oftest findes der ikke én sandhed, men nærmere en vægtning af argumenter for og imod. Dem vil jeg gerne have, at du kender. Argumenterne. Uanset om det gælder A-vitamin, LED-lys, Botox eller ansigtsolie. Derefter må du sammensætte din egen sandhed. For på Beautyspace bliver du selvsagt også påvirket – af min version af sandheden.

Jeg har til gårsdagens indlæg tilføjet en Harvard-artikel, og som svar på de mails jeg fik i går, så ja, jeg bruger selv lyset. Er relativ ny bruger, men fik det et par gange i USA, ligesom jeg nu bruger den fra i går en gang om ugen. Endnu er det for tidligt at sige mere. Det blå lys bliver i øjeblikket afprøvet på min datter.

Tilbage til emnet, hvor fronterne er trukket op i forhold til, hvor hårdt det er godt at være ved huden. Hudlæge Leslie Baumann fastslår, at eksempelvis A-vitamin og frugtsyrer kan kompromittere hudbarrieren en lillebitte smule, men at det er let at opveje ved at bruge barrierelappende creme. ”For de markante fordele ved netop fugtmættende og peelende frugtsyrer og genopbyggende A-vitamin gør det absolut værd at bruge dem”, lyder det.

For hende hænger brug af A-vitamin og frugtsyrer sammen med at please og pleje den frakkeagtige hudbarriere, som er en kolesterolrig fedtfilm af ceramider og fedtsyrer. Anbefalingen lyder på ikke at rense for hidsigt. Gerne bare om aftenen, med mindre der er akne i spil – så kræver det to gange i døgnet. Hold også gerne ifølge Baumann øje med barriereopbyggende hudplejeingredienser som lecithin, ceramider, triglycerider fra kokosolie, squalane og fedtsyrer eksempelvis fra sheasmør, tidselolie og hjulkroneolie. Og sørg for at få essentielle fedtsyrer (omega3) indenbords.

VÆRD AT VIDE er, at dr. Barbara Sturm, som takker nej til A-vit og syrer, jo er storforbruger af peelende enzymer (som også er fremragende), ligesom det nye barriereglade danske mærke Aiia bruger den milde frugtsyrekusine PHA, som vi har talt om før.

BILLEDET:

 • Er du til mere ro-på gurkemeje-tilskud, så har Vitaviva tilsat sort peber af hensyn til bedre optagelighed.
 • Antipodes finder du her, Aiia her, Youth To The People her, Nuori her og Madára her.

@beautyspace på INSTAGRAM

Fotograf Jens Peter Engedal, redigeret af journalist Anneline Højrup

12/11/2019
Lys-show & anti-age, der får et yoga-kram #2
Tættere på sandheden om LED-lyset
14/11/2019
Slow beauty, kom an
Og forresten. Må jeg give dig en hårbunds-massage?

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Emilie, ÅH NEJ altså. Det er ikke til at holde ud, at ekspedienter siger, at man er for ung til balancerende A-vitamin. En anden gang, så beder du om at få lov til at se uvildig dokumentation på, at der skulle være en aldersgrænse.

  Stor hilsen Anette

  18/11/2019
 • Emilie

  Kære Anette
  Apropos A-vitamin – nu var jeg forbi Beauté Pacifique forleden og købe deres Serum Paradoxe. Jeg efterspurgte herefter en natcreme, fordi jeg snart løber tør for en, jeg alligevel ikke er glad for. Spurgte dem, om jeg kunne kombinere olien med deres Super 3 booster – hvortil ekspedienten svarede, at det var alt for tidligt for mig at begynde på A-vitamin. Jeg er 27, og kan allerede se første linjer, især i panden. Jeg har tidligere anvendt retinoid fra The Ordinary, har tålt dette fint. Hun anbefalede mig i stedet deres creme Superfruit til ung hud.
  Men kan det virkelig passe, at man kan være for ung til at bruge A-vitamin, når man er 27?
  På forhånd tusind tak for hjælpen
  Kh E

  16/11/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord. Jeg er tilbage med svar lørdag. KH Anette

  15/11/2019
 • Palma

  Hej
  @Iben
  @Anette
  Og alle med interesse i CeraVé

  Jeg handler en del hos feelunique, og der finder i CeraVé. De britiske webshops har ofte et lidt større udvalg end de danske. Derudover har lookfantastic nærmest dagligt en ny rabatkode – i dag 15 %. Allerede nu reklamerer de med, at man Black Friday får 33% på mærket. Handler du helst dansk så tjek mecindo.dk

  https://m.eu.feelunique.com/brands/cerave
  https://www.lookfantastic.dk/brands/cerave.list
  https://mecindo.dk/cerave

  14/11/2019
 • Mathilde Kathrine

  Er Dermalogicas Barriere Repair god til at opbygge barrieren også eller er det mere beskyttende (som jeg fik at vide da jeg købte den)? ❤️

  14/11/2019
 • Leni Johansen

  Kære Anette
  Tak for gode råd 🙂
  Forleden skrev du om Algenist Genius Liquid Collagen, som jeg derfor overvejer at anskaffe. Hvis jeg skal anvende den som serum under min dagcreme, forhindrer silikonen mon så dagcremens aktive stoffer i at trænge igennem til huden?
  Og @Selma – hvis det er ok at jeg byder ind med svar på dit spørgsmål om mængder, så har jeg læst ( i en bog om antiinflammatorisk kost og livsstil) at man skal indtage 3-5 g fiskeolie dagligt, for at det har effekt.
  Venlig hilsen
  Leni

  14/11/2019
 • Selma

  Hvor meget fiskeolie tager du om dagen? Har læst i Doll Faces Lillie Østergaards bog, at man skal tage 2 spiseske fiskeolie for, at det går i huden? Den anbefalede dosis på Lysis fiskeolie er to teskeer… Hvad gør du?

  14/11/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Amaja, det er en meget god pointe. Umiddelbart vil mange mene (og sikkert også erfare), at produkter med æteriske olier kan irritere sart hud, men der er flere af den slags eksempler. En beautyspace-læser med svær rosacea oplever kun ro med Tromborgs Below 10-degrees. Så det med meget personlige match er en realitet.

  @ Iben, alt fra CeraVé (men svære at få fat i)…men der er også ceramide-boosteren fra Paula’s Choice, der er god at supplere den hudpleje, du ellers er glad for at bruge.

  Stor hilsen Anette

  13/11/2019
 • Iben

  Kan du komme med (flere) eksempler på barriereopbyggende dagcremer? – meget gerne nogle budgetvenlige af slagsen

  13/11/2019
 • amaja

  tak fordi du altid prøver at se det fra flere sider ,specielt det med at hvad der er godt for den ene er ikke for den anden ,jeg har sart hud og jeg har endnu ikke fundet ud af hvorfor sisley er så god for mig ,jeg kan simpelthen mærke hvordan den falder til ro ,men når jeg finder noget der er ligeså godt og billigere skifter jeg.

  13/11/2019
 • Helle Dyrskjøt

  Hej Anette

  Mange tak for din blog Jeg har et par spørgsmål: hvis jeg bruger Rodial Vit C Drops før serum, hindrer jeg så serum og creme efterfølgende at trænge ind i huden? Hvad er dit bedste råd til “store/åbne pore”?

  God dag til dig

  13/11/2019