fbpx

Lys-show & anti-age, der får et yoga-kram #2

SÅ direkte her lød det i gårsdagens kommentarfelt fra Beautyspace-læser Sanne:

”Jeg tror på, at vi skal have noget syre og A-vitamin for at kunne se resultater. Det andet er en gang pladder romantisk bullshit for at være ærlig. Det virker som om, man forsøger at slå plat på dem, der har sensitiv hud”.

Fronterne er trukket op. Min vurdering er simpel: Det er balancen, der er afgørende, for det ene udelukker ikke det andet. Faktisk tværtimod. Har du rask hud, så gør alt fra salicylsyre til A-vitamin en god forskel afhængig af, hvad du arbejder på. Samtidig med, selvfølgelig, at du husker barrieren. Er du reelt hudbarriere-udfordret, hvor huden føles stram, tørketør, tæt på dryssende, så gælder det indlysende nok om at tætne taget først.

Selvom yoga-krammet skal forstås i overført betydning, så handlede i går på Go’ Morgen om fænomenet velvære-før-anti-aging og om at please og pleje huden. Som i at styrke og få ro på. Herunder tog vi fat i anti-inflammatorisk LED-lys, for virker det, eller virker det ikke? Sikkert er det, at masken fra i går koster det samme som 10 biografbilletter, så det er ikke bare lige. Heldigvis kan den deles.

LED (light emitting diode) er terapeutiske bølgelængder af lys-energi – angiveligt brugt af NASA til at hele arvæv, hvor man så erfarede en heldig bivirkning også på rask hud: At det røde LED-lys kan bidrage positivt til kollagenproduktion.

Se, det ER spændende. Med til sandheden hører bare også, at der ikke er overvældende mange (solide) studier eller tung litteratur på området. Sikkert på grund af økonomi. Der er til gengæld virkelig mange gode erfaringer fra personer, der er glade for at bruge LED-lys. Eksempelvis købt fra en professionel udbyder som Medicoline.  Du vil se et hav af kosmetikere, kosmetologer og hudlæger tilbyde lyset.

For mig er det trygt at læne sig op af hudlæge Niels Bech-Thomsen (som også selv har lyset). Han siger:

“Fordi lidt LED-lys er gavnligt, er der absolut ingen garanti for, at mere LED-lys er bedre. Der mangler studier, men meget tyder på, at det er tværtom. Der er tale om et område, som er er drevet af hudplejeindustrien, og hvor vi ganske enkelt mangler god og uvildig dokumentation”.

Thomsens anbefaling lyder på en, muligvis to, gange om ugen (10-20 minutter), hvilket er mindre, end de fleste hjemmemasker siger. Udfordringen er, at der ikke rigtig er nogen fast guideline med to streger under, fordi styrken kan variere. Min anbefaling er, at du har den internationale Boston-dermatolog og LED-ekspert Richard Rox Anderson (som Niels Bech-Thomsen også henviser til), udbyderen af dit LED-lys og din egen sunde fornuft og ikke mindst erfaring med under armen, når du bruger det gode lys. Her er lidt mere læsestof.

Lysterapimasken her er behagelig enten at ligge med eller at sidde med (uden det lidt irriterende elastikbånd, der følger med) … jeg viser på Instagram: @beautyspace.

HAR DU ERFARING MED LED-LYS, så del endelig i kommentarfeltet.

STILLE-CREMEN, som Aesop selv kalder den, rammer det her fænomen ret præcist. Den indeholder squalane og lecithin, som barrieren er glad for. Men også lavendel, som jo enten får folk til at sove (mig) eller giver dem hovedpine (min mand).

Redigeret af journalist Anneline Højrup

11/11/2019
Anti-age får et yoga-kram #1
Læs og forstå
13/11/2019
Regel nummer 1
Uanset, hvad de andre siger

Kommentarer

 • Rebekka

  Hej Anette.
  Vil det give mening at bruge aesop cremen, hvis man ikke har sensitiv hud? Har rens fra aesop som jeg er super glad for.
  Kh Rebekka

  13/11/2019
 • Charlotte

  Jeg gør som Tine med Medicoline masken, skader man huden?

  Pft!

  Mvh charlotte

  12/11/2019
 • amaja

  tak fordi du har taget hul på kommentar om LED lys ,dog håber jeg du vil sige mere ,der er jo masker der har flere forskellige lys ,allerede nu virker jeg mere tryg ved at købe en

  12/11/2019
 • Frederik

  Hvis det er en sund hud i balance, som man er ude efter, viser international hudforskning at man må have minimum 15% vandkoncentration i det yderste hudlag, Stratum Corneum, for at hudens funktioner skal fungere optimalt. Dette gælder for alle hudtyper. Det betyder at man ikke skal fjerne det yderste hudlag gennem peeling. Huden kan selv finde ud af at afstøde de døde hudceller i et naturligt tempo, når cellerne har gjort sit “arbejde”, så længe den har tilstrækkelig med fugt i sig. Det er vigtigt at give fugt og pleje til huden med rene, naturlige ingredienser, og ikke skadelig kemi. Kig efter certificeringer, som Svanemærket, Ecocert og allergi certificeringer, så ved man at det er trygt at bruge for huden – og ikke optages i kroppen. Vh Frederik

  12/11/2019
 • Lotte Munk

  Spændende med masken. Går og overvejer den for at hjælpe imod inflammation. Men vil bestemt ikke skade huden heller.
  Og nu salicylssyre? Har tidligere brugt Aha syre, men min hud er sart, derfor prøver jeg nu salicylssyre, da du skriver den er anti inflammatorisk. Men giver det mening at bruge salicyl, når man ikke har acne og døjer med tørre kinder?

  Mvh. Lotte

  12/11/2019
 • Sanne

  Uh, den maske er næsten lidt uhyggelig! 😉 Jeg var live ved at investere i en “rødt lys” device, men syntes den var for dyr og kunne heller ikke helt google mig frem til hvor meget det egentligt hjælper. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  12/11/2019
 • Nina

  Kan der ikke være forskel på, hvor meget lys de forskellige masker afgiver? Så 20 minutter med en maske måske svarer til 10 med en anden?

  12/11/2019
 • Rikke

  Hej Annette. Jeg har også overvejer led masken men bliver nu lidt bekymret for om det er en god ide. I en anden boldgade har jeg strømapperaret fra amazing space, en gua sha og har nu også købt en dermaroller.
  Jeg bruger strøm en gang om ugen. Er det nok og kan man overgøre det? Kan jeg bruge dermarolleren selvom jeg allerede er igang med strøm? Mange tak. Vh Rikke

  12/11/2019
 • Inge

  Meget spændende overvejelser! Jeg kommer til at tænke på begrebet “Less Is More”. Det er nok ikke helt ved siden af. Jeg har brugt pænt aktive serier før i tiden som f.eks. Murad. Gennem de seneste år har jeg brugt økologiske serier, som har været i rigtig god kvalitet, men altså alligevel – nu vender jeg tilbage til noget mere aktivt. Aktivt, ja – men ikke uden at tænke mig om (sammen med min kosmetolog). Det kan hurtigt blive FOR aktivt for mig, så det skal være få produkter med de RIGTIGE ingredienser og ikke for mange af dem!

  12/11/2019
 • Tina

  Meget interessant 🙂
  Det er første gang jeg ser en ledlys maske.
  Jeg har ikke som sådan forstand på ledlys og dens indvirkning, men jeg har en infrarød sauna og den er god for huden, kroppen og smerterne.
  Men ledlys og infrarød lys er vist noget forskelligt.
  Men spændende om NASA har noget god forskning på området.
  Rigtig god dag ønskes 🙂

  12/11/2019
 • Tine

  Hej Anette, jeg har selv medicoline lysterapi masken, og bruger den 3 gange om ugen i cirka 30 min pr gang.
  I indlægget står der at det anbefalede er 1 gang om ugen, men i hvor lang tid?
  Jeg bruger styrke 5 på masken.
  🙂

  12/11/2019