Sluk for huds skyld

18191641_10155288173959321_1980576511_n18191426_10155288174029321_1096346128_n

I weekenden vil jeg kaste mig over Sluk-bogen, fordi det med de digitale junkies er skræmmende. Og jo, jeg kan godt se, at jeg med det lille ’de’ prøver at lægge distance. Men sandheden er, at jeg føler mig ramt. Lidt i hvert fald. For jeg finder eksempelvis bedst ro om aftenen ved fysisk at lægge telefonen i et andet rum end dér, hvor jeg opholder mig. Ligesom læsning og løb er noget, jeg må prioritere. Også jo for hudens skyld. Vi taler rigtige aviser, rigtige bøger og ikke specielt mange kilometer.

Og fordi jeg er bevidst om min…skal vi sige letpåvirkelige trang til at være online…så er der også et par andre metoder, der hjælper mig til at fastholde et offline liv. Noget, ELLE (i deres nye nummer på side 91) vildt nok har dedikeret en hel side til at fortælle om.

SNUP TIPPET: Som svar på mange mails, så lander maj måneds Book’n Beautybox i din indbakke på tirsdag den 2. maj kl. 8.00 sharp, hvis du er på listen her. Og jo, det er den vildeste box, tør jeg godt sige.

PS: Tilbage til on/off, for hvad med dig? Er du generet af de mange, der under fester, middage og i alverdens sociale sammenhænge klæber sig til deres telefon? Måske er du én af dem, eller måske synes du slet ikke, at det er et problem (men bare håbløst gammeldags overhovedet at bringe op)?

27/04/2017
Landets bedste til at lirke urenheder væk
Om pore-gymnastik og evnen til at lirke urenheder væk
30/04/2017
Vind Rudolph Care
Der er også noget med en sol-fest på torsdag

Kommentarer

 • @ Maria Jørgensen – beklager ventetiden. Jeg har forsøgt uden held at finde noget uvildig information om carbon peeling. Jeg synes du – hvis du overvejer det – skal bede om at se noget vidensbaseret (fra uafhængig side). Mht. kroppen, så gå efter noget med A-vitamin eller AHA (Rodial og Exurviance har gode bud).

  @ Sarah – En creme lukker ikke huden. Man kan tilnærmelsesvis hævde det med mineralske olier, at der er en regnfrakkeeffekt. Ofte smører man noget på for at få en bestemt effekt – lige fra beskyttelse til behandling.

  Stor hilsen Anette

  07/05/2017
 • Maria Jørgensen

  Hej Anette
  Prøver lige igen

  Mit spørgsmål har intet med emnet i denne tråd at gøre., men kommer som aftalt alligevel.
  Jeg har læst om “Carbon peeling” som anti-age behandling. Kender du til det.? Har det nogen positiv effekt på “rynkeriet” og lidt slap hud.?
  OG – mangler Virkelig et effektivt anti age produkt til kroppen..
  Glæder mig til at høre fra dig.
  Kh
  Maria

  07/05/2017
 • Sarah

  Hej Anne

  Jeg har tænkt over et par gange, at jeg jo konstant kommer ting i mit ansigt. Min hud får aldrig “luft”, altså jeg kommer altid creme på direkte efter rens… Skal huden have lov at ånde nogle gange?

  KH Sarah

  05/05/2017
 • Maria Jørgensen

  Hej Anette
  Mit spørgsmål har intet med emnet i denne tråd at gøre., men kommer som aftalt alligevel.
  Jeg har læst om “Carbon peeling” som anti-age behandling. Kender du til det.? Har det nogen positiv effekt på “rynkeriet” og lidt slap hud.?
  Glæder mig til at høre fra dig.
  Kh
  Maria

  30/04/2017
 • Charlotte

  Hej Anette,

  Hvad vil du anbefale af fugtgivende produkt uden olie – jeg har rosacea og acne – min hud er ret tør…Og hvilket produkt med UV?

  Tak dit smukke menneske 🙂

  30/04/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maria – Det er to gode bud. Begge to.

  @ Krabbemis – Socialt digitalt tidsfordriv. Sådan!

  Stor hilsen Anette

  30/04/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  Åhhhh det er god læsning i kommentarfeltet. Jeg suger de mange råd til mig. 1000 tak.

  @ Kirsten – jeg kommer til at lave noget specifikt på hud og kemo med hjælp fra en hudlæge. Så hæng på. Mht. mærket du nævner, synes jeg absolut, det er seriøst.

  Stor hilsen Anette

  30/04/2017
 • Kirsten

  – og jeg glemte det allervigtigste i forbindelse med mine spm – min hud er knastør!

  30/04/2017
 • Kirsten

  Jeg falder også uden for emnet med kommentarer jeg bare må af med og så et par spm, jeg håber at få gode råd til.
  Har lige læst Superhud – 1000 tak for en fantastisk bog. Jeg har helt revideret mine hudplejerutiner og vil arbejde mig frem til de øverste trin i din pyramide. – og forventer faktisk det bliver økonomisk billigere. Er I nogen, der ikke har læst bogen – skynd jer at få fat i den. Nu er jeg også med på din blog, der skiller sig klart ud med både holdning og stil!

  I mit lange liv (57!) har jeg altid passet godt på mig selv mht. hudpleje og sund livsstil. For et par år siden fik jeg brystcanser, og behandlingen med kemo og antiøstrogener har været hård ved hud og hår. Jeg har været et taknemmeligt offer for velmenende sælgere. Især dybe fyrer (i et fantastisk mønster!) fra mundvige mod hage er jeg træt af – hamsterhage har jeg også fornøjelsen af. Jeg lever og er fuld funktionsdygtig – Yes ! – alligevel kan jeg pynte lidt på det vil jeg gerne! Har du Anette – eller andre- viden I vil dele med mig?

  Har brugt exuviance uden at sætte all in – hvordan vurderer du serien, fx Retinol Concentrate?

  Jeg har en sart meget lys hud og bruger creme med høj solfaktor året rundt og et par dråber af olien fra Clarins som selvbruner. Hvordan samarbejder pigmenthæmmende produkter med selftanning?

  Nyd søndagen og det skønne forår!

  30/04/2017
 • Berit

  App’en Moment, som en anden her i tråden har nævnt, kan både bruges til at tracke dit tidsforbrug på mobilen. Men derudover bruger jeg den forebyggende, ved at indstille et max. for, hvor lang tid jeg må bruge på mobilen hver dag.

  Så giver app’en en advarsel, hver gang man har brugt et kvarter og en træls vedvarende alarmlyd, når man prøver at bruge mobilen ud over tidsgrænsen.

  (Du kan selvfølgelig slå den frygtelige alarmlyd fra, hvis det er absolut nødvendigt at bruge din mobil)

  29/04/2017
 • Viola

  Jeg er afhængig af instagram og jeg er godt klar over min afhængighed.

  Når jeg er i udlandet har jeg ikke internet på mobilen og jeg har svært ved at slappe af, når jeg ikke kan gå online når jeg får lyst. Jeg er blevet bedre til at slappe af, nyde vejret, museerne, tiden med mine venner eller familie, men så snart jeg kommer et sted hen hvor de er wifi så logger jeg på alle sociale medier på én gang for lige at catche op med det jeg er gået glip af.

  Jeg er blevet bedre til at styre den tid som jeg bruger på Facebook. Men instagram og så liiiige et smut forbi de blogs som jeg følger, helst hver dag. Det løber op. Jeg bruger mange timer på at være online hver dag. Både privat og arbejdsrelateret.

  29/04/2017
 • Maria

  Jeg skriver lige for at spørge om noget, der ikke relaterer sig til dette indlæg. Jeg står nemlig og skal vælge ny serum og jeg tænker umiddelbart at valget står mellem Ester Lauders ikoniske Night Repair eller Beauté Pacifique serum paradoxe.
  Jeg er sart i huden men er med succes (so far) igang med at anvende frugtsyre, så jeg vil gerne have en serum som gør en masse godt. På sigt vil jeg også begynde at anvende A-vitamin men min hud skal lige kunne følge med. Hvilken serum tænker du kunne være god?

  28/04/2017
 • Helle Andersen

  Åhh ja, for det første slukbogen, ligger også næst i min bunke, skal bare lige have læst DEN TYSKE PIGE færdigt. Og ja det er et meget relevant emne, jeg har faktisk fra midt januar og et par måneder frem haft detoxet lidt. Fjernede både FB og messenger app. fra både tlf. og iPad og egentligt var det en lettelse og en berigelse, for hold nu op hvor fik jeg læst nogle gode bøger istedet. Men så var der bare noget bøvl med at noget ønsket kommunikation ikke rigtigt fungerede og nu er jeg på igen, sidder dog slet ikke og scroller FB i samme grad som før. Og ja jeg bliver så træt af hvis mine medmennesker sidder med opmærksomheden dybt inde i deres telefon, og så ked af det på menneskehedens vegne når jeg ser voksne mennesker fuldstændigt opslugt imens deres børn faktisk prøver at kommunikere med dem.

  28/04/2017
 • Lykke J

  Hej Anette,

  jeg føler mig temmelig gammel ret ofte, der skal ikke så meget til at jeg bliver lettere forarget 😉
  Jeg synes, at det er en kedelig udvikling vores samvær, men sandelig også vores opførsel i det offentlige rum, har taget.
  F.eks. når nogen taler i telefon, i køen i forretninger, i bus og tog og lign. synes jeg det er generende. Der er forskel på en lille hurtig besked eller en af de der samtaler der indledes med; Nå, hva’ så?….hvad man ikke har måttet lægge øre til :0
  Også folk der spiller musik fra telefonen i metroen, som det mest naturlige i verden.
  Det kan jo ikke undgå at inddrage alle tilstedeværende, det synes jeg ikke man kan byde andre mennesker. Det fungerer bedre hvis man trækker sig væk til midtergangen, hvis det er mere end en lille kort besked. På caféer og restauranter, synes jeg det er almindelig høflighed at have telefonen på lydløs.

  Jeg forstår det simpelthen ikke, det virker som om de er i deres egen lille bobbel af verden. Nogen sammenligner det med at have en almindelig samtale, men der er jo stor forskel, f.eks. taler man meget højere i telefon og ofte om ting der slet ikke vedkommer andre og ikke er rart at høre på, udover at nærværet slet ikke er tilstede.
  Derudover hvad angår stråling så tror jeg, det er bedst at tage vores forholdsregler. Der er masser af forskning der viser at det ikke er sundt, se evt. denne artikel

  http://www.naturli.dk/artikel/energien-flyder-ind-og-ud-negativt-og-positivt/?mc_cid=e20bc2a59b&mc_eid=5580a2db0b

  Vi bruger produkter fra
  radicover.com de er testede og gode 🙂

  Når alt det er sagt 😉
  så er det virkelig en balancegang at lægge den væk når man “bare” er sig selv og der er så meget dejligt at tage sig til <3

  De bedste forårshilsener

  Lykke

  28/04/2017
 • Mette Sloth Eriksen

  Så ærgerligt at alle går med næsen nede i telefonen, det er så dejligt at tale sammen ansigt til ansigt. Den er god til de vigtige ting, men ikke konstant. Go’ weekend.

  28/04/2017
 • @ Randi – Ja. Jeg husker det med kollagenlys. Og jo, jeg har LactoClear produkterne. For mig er probiotika i hudpleje godt, særligt af beskyttende og beroligende hensyn. Akne behandles bedst dokumenteret med BHA og A-vitamin, så nærlæs INCI’en (jeg kan se, at deres rens indeholder BHA).

  Stor hilsen Anette

  28/04/2017
 • Randi

  Hej Anette,
  Jeg har to spørgsmål:
  1) Husker du, at fortælle os dine erfaringer med Beatyangel lys?
  2) Kan i øvrigt huske, at du tidligere har skrevet varmt om probiotika til sensitiv hud. Lige nu popper der en del reklame op på facebook fra mærket LACTOClear, som påstår at skulle være effektiv mod akne. Kender du mærket? I så fald hvad er din mening om det? Jeg overvejer, om jeg skulle prøve, da jeg både har lidt akne og sensitiv hud, så salicylsyre er ikke så godt til mig.

  28/04/2017
 • Jeg synes det er uhøfligt og skideirrenterende! Ja, så kom det ud, men nu er jeg også selv ualmindeligt go’ til at være offline. Og det er ikke fordi jeg er en gammel kone som ikke kan finde ud af det og ikke er oppe på beatet. Jeg har arbejdet med IT på den hardcore måde i mange år, så jeg nyder virkelig at være offline, når jeg har fri. Og så synes jeg dælme at man skal være sammen med ens venner, når man er sammen med dem, og ikke hele tiden sidde og tjække FB om der sker noget interessant. Lidt ligesom at køre bil, når man kører. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  28/04/2017
 • Maja S

  Godt sagt Krabbemis, men når det er sagt bruger jeg også selv min mobil alt for meget. Det har helt klart taget overhånd, vi bliver en flok asociale indelukkede, mennesker.

  28/04/2017
 • Krabbemis

  Syntes helt klart at det har taget overhånd. Telefonen har få egentlige funktioner: 1. at ringe 2. sms/e-mail… resten og størstedelen af vores digitale-forbrug er, inkl. sociale-medier – rent tidsfordriv/fyld.

  Det er så ærgerligt, når folk ikke kan skelne mellem socialt reelt samvær og socialt digitalt tidsfordriv – i en sådan grad at det flyder sammen og det digitale får lov at dominere.

  Brug mobilen i toget, bussen, metroen, i køen i netto, imellem reklamerne i tv, efter at ungerne er puttet eller mens pastaen koger – eller på jobbet, hvis det er en del af ens job eller når rygerne går ud for at ryge og man trænger til en mental pause…men sluk den, når man er sammen med folk, man holder af…

  Der er ikke en større “hold-kæft-melding” end folk der bruger deres konstant mobil, når man er sammen med dem. Der er ikke noget, som er så vigtigt, at man ikke kan lade den være i tasken i de få timer man er sammen med sine venner/kæreste/børn om dagen (uden for arbejde).

  28/04/2017
 • Marianne Vegeberg

  Du har fuldstændig ret det er uhøfligt og man føler man lige så godt kan tale i tlf med dem som at invitere dem og ireterende er det også jeg er begyndt at sige til folk at de må ligge den væk v h Marianne

  28/04/2017
 • Bodil Pedersen

  Jeg synes, at det er ganske rædselsfudt ikke at kunne komme i kontakt med folk, før man har sagt tingene mindst én gang inden de løfter hovedet og siger, HVAD?? Hvis vi kikker os omkring sidder de fleste med bøjet hoved og er ikke tilgængelige… øv,øv. Fra en sur gammel Hønisse -:))

  28/04/2017
 • Marie Rasmussen

  Altså hvis vi ikke er online kan vi jo ikke læse din skønne blog A …. What to do?
  Spøg til side. Jeg er ALT FOR MEGET online. Men ikke i sociale sammenhænge. Det er så mega uhøfligt og anti-socialt. Ku heller aldrig finde på at tage telefonen imens jeg sidder og taler med nogen … så må den i den anden ende vente til jeg har tid … hver ting til sin tid ♡

  28/04/2017
 • Jeg downloadede i påsken app’en Moment, der tracker ens mobilforbrug. Både det konkrete med antal minutter brugt men også hvor mange gange man tager den op (antal “pickups”). Selvom jeg egentlig føler, at jeg har et fornuftigt mobilforbrug (især mellem 16 og 1930, når børnene er hentet og vågne), var det alligevel småskræmmende. Så ind med bøgerne og ud med telefonen!

  28/04/2017
 • Mia L.

  Syntes det er så irriterende at folk konstant skal tjekke deres telefon. Syntes det er SÅ uhøflig.

  28/04/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.