Jo, du vil have det her i din smoothie

Under Golden Globe-ordene skrev jeg, at den gode hud langt fra kun kan bestilles i Hollywood. Det mest praktiske er at hælde hudgodter i morgensmoothien. Bl.a. de her tre små – men sikre – hits:

  • Lecithin, et powerfuldt fedtnæringsstof som især hudlæge Howard Murad lovrpiser – i øvrigt bakket op af solid forskning. Findes i soja, æg, peanuts, blomkål og spinat, men kan også købes som små smoothie-egnede sojabønne-granulater. For mig er lecithins største fordel en spændstig og tæt hudbarriere.
  • Selvom både omega-ekspert Niels Ehler og den amerikanske hudlæge Nicolas Perricone er enige om, at fiskeolie/fisk er alfa og omega3 i højeste potens, så kan sidstenævnte ikke stoppe med at skrive bøger om skønhedsdrysset fra omega3-rige chiafrø.
  • Olier, olier, olier. Bland gerne plante- og fiske-olier. Herfra en varm anbefaling af MK-olien, som indeholder en potent blanding af hørfrø-, kæmpenatlys- og hybenkerne-olie.

Hvis du lægger ud med en gedigen frugtsmoothie om morgenen, kan det være en udfordring at holde blodsukkeret stabilt resten af dagen. Drys derfor lidt blodsukkerregulerende kanel i og erstat på foranledning af kostkloge Tanja et par af  de klassiske frugtfavoritter med avocado og bær.

SNUP TIPPET: Min egen – til to personer – består i øjeblikket af: To dl sojamælk, en håndfuld havregryn, en avocado, lidt mandler, en halv dl olie, et æble, frosne bær, kanel, en banan, vaniljepulver, en dl vand eller friskpresset appelsin og en spiseskefuld lecithin og ditto chiafrø. Det fabelagtige er dog, at ingen skal følge smoothieopskrifter slavisk. Lav dit eget solo-hit.

VIND: Tromborg-konkurrencen her kører frem til onsdag kl. 15.00

14/01/2013
Kom an
16/01/2013
Danish Beauty Award og dig

Kommentarer

  • Maria B. 20

    Kære Annette 🙂
    Er det for meget olie hvis jeg både tager den fiskeolie du tidligere har anbefaldet OG udo’s choise? Kh

    22/01/2013
  • Mette Kjærsgaard

    Gode tips. Det lyder måske lidt sært, men jeg har haft en del held med grønne smoothies, hvor jeg juicer et æble, hvidkål og andre “rester” fra grønsagsskuffen, derefter ryger det i blenderen med frossen spinat, frossen broccoli, avocado og citronsaft. Det smager frisk og ikke specielt kålagtigt og man når hurtigt op på de 600 g grønt om dagen, når man indleder dagen sådan.

    16/01/2013
  • Jeg er selv dybt afhængig af chia frøene og MK olien. Begyndte på olien for to måneder siden, og min hud har ikke været så skøn i flere år. Den er blevet meget mere frisk og ren at se på, så det er et produkt jeg anbefaler alle !! Så gode anbefaling du har fået lavet her ! 🙂

    16/01/2013
  • Winnie

    Kære Daniella Fraser
    Chiafrø er rigtig sunde ingen tvivl om det. Jeg vil bare lige informere “alle” om at den omega3 der er i frøene kræver en sund enzymfunktion. Enzymer spalter og omdanner fx de olier du indtager, til de forskellige varianter DHA, EPA osv. Og den variant af omega3 som du fx finder i chiafrø og hørfrø. Skal altså bruge et bestemt enzym for at blive til den eftertragtede DHA.
    Fisk indeholder EPA og DHA og kræver altså ikke enzymer for at styrke din hud osv. Kroppen skal bruge alle de forskellige varianter for at være sund, DHA er så eftertragtet dan kroppen bl.a. Ikke kan producere det selv, og fordi vores kost er så sparsom på den.

    Fisk indeholder op til 30% EPA og DHA
    Hørfrø indeholder op til 50% LNA
    Chiafrø indeholder op til 30% LNA

    Kilde: sundt fedt og dræberfedt af Udo Erasmus – s.36 l.2 til 13

    Vil du have styr på din enzymfunktion anbefales det at tage en daglig vitaminpille. Og spise sundt og varieret.

    Kh Winnie Nielsen – Kostvejleder

    16/01/2013
  • Kære alle,

    Mange tak for gode ord og indspark. Lige et par konkrete tilbagemeldinger på spørgsmål:

    @ Berit C – i alle velassorterede helsekortforretninger.

    @ Daniela – jeg bruger hudlæge dr. Nicolas Perricones anbefaling: drys frøene over salat og direkte i din smoothie. Og så har jeg også prøvet dem i nogle hjemmebagte boller – de er jo smagsløse, men kan ses ;o) Se lige Carla’s opskrifter med chia også…

    @ Onkel Anne – det er i hvert fald en smoothie, der mætter. Jeg spiser alligevel et æg til og noget rugbrug, for så jeg er først sulten igen kl. 12.

    @ Linda – lecithin smager ikke rigtig af noget – ret neutralt vil jeg sige.

    @ Sommer – jeg presser appelsiner på et helt vel ordnordisk facon, men måske er der andre der har juicer-bud?

    @ Kirsten V – Ole H er storforbruger af Udo’s, så jeg satser på det er svar nok (smiler).

    @ Margit – ja,absolut.

    Mange hilsner Anette

    16/01/2013
  • Henriette

    Ser frem til at høre om alle de nye spændende produkter!! Må prøve din smoothie. Da jeg boede i California, fik vi fantastiske smoothier der 🙂 Tak for din skønne blog 🙂

    16/01/2013
  • Margit

    Bruger også Udos choise. Er den lige så god som MK?

    16/01/2013
  • Kirsten V Nielsen

    Elsker dine gode råd! Her bliver der også lavet en del smoothies. Iøjeblikket bruger jeg UDO’s choice oil. Den kan blive afløst af MK olien næste gang. 🙂
    Hvad er din holdning til Udo’s choice oil ?

    16/01/2013
  • Tina Irene Povlsen

    Bruger alm. fiskeolie fra SuperBrugsen – (Den du før har anbefalet) – Men efter artiklen med OH og hørfrøolien, lyder det som om at dagens anbefalinger er værd at tage med heri… 🙂

    16/01/2013
  • Sommer

    Berit C: Hvis man ikke er så heldig t være fysisk i nærheden af en Helsemin butik, har de også en webshop: http://www.helsemin.dk.

    alternativt har http://www.helsam.dk nok Danmarks største udvalg af ALTING indenfor kosttilskud, helsekost, ugiftige rengøringsartikler – you name it – samt mange kendte ‘rene’ creme- og makeup-mærker.

    Helsam er nemlig grossisten til stort set alle Matasbutikker og helsekostforretninger i dk.

    15/01/2013
  • Sommer

    kære juicepiger – kan og vil I anbefale en juicer man rent faktisk ORKER at gøre ren (og hurtigt), når nyhedens interesse fortager sig?

    Utallige er de apparater, der har passeret gennem mit køkken i årenes løb – er jeg ene om dette? 😉

    15/01/2013
  • jeg snupper fluks tippet, tak. jeg juicer godt nok mest i øjeblikket, men jeg tænker, at olien passer til det meste. smager det lecithin mon af noget?

    15/01/2013
  • Sissel Schmidt

    Dr. Perricone – det er jo ham med den berømte Cold Plasma creme, som skulle være Jennifer Lopez favorit. – Så er det da værd at tage et tip eller to med fra ham 😉

    15/01/2013
  • Ann-Marie

    Det skal da prøves :O)

    15/01/2013
  • Ujj.. det lyder ellers som noget af en power-smoothie! 😉 Jeg selv “nøjes” med at juice nogle gode sager som spinat, gulerødder, etc. og tilføje god olie.. det virker for mig 🙂

    15/01/2013
  • Er det i stedet for morgenmad?

    15/01/2013
  • Rie

    Chia er ok! vil prøve hybenolie og MK 🙂

    15/01/2013
  • Sådan Anette – sund januar, og året ud heslt ik!?:) Jeg har lavet mange opskrifter med chiafrø, og samlet dem her, hvis i mangler inspiration.
    http://www.tumblr.com/tagged/original+chia

    15/01/2013
  • Frederikke

    Uha en halv del olie? Det er da ret kalorierigt, skulle man mene… Blot tanken giver sure opstød – resten lyder dog udsøgt delikat.

    15/01/2013
  • Sus

    Chia til det hele fås i Føtex:-)

    15/01/2013
  • Kære Anette og i andre,
    Jeg HAR allerede købt mine CHIA frø (8 gange mere Omega 3 end fiskeolie! + proteiner + masser af antioxidanter).
    MEN problemet er at der på fødevarestyrelsens hjemmeside kun er 2 mærker godkendte og at de kun må anvende til bagning. Sådan er det jo ikke NY hvor de længe har brugt i smoothies og på youghurt, men der er mange mærker på markedet. Hvad er den korrekte måde at anvende dette vidundermiddel på og hvordan (udover som en fugtmaske?)
    :- Daniela

    15/01/2013
  • Birgitte Pedersen

    Kunne være så lækkert med luksus produkter… og tak for dine gode råd Anette, det dejlige ved at læse dine kloge ord er, at man ved, det ikke er tom reklame 😉

    15/01/2013
  • Uhh jeg skal vist til at stå op et par minutter før om morgenen… så jeg kan nå disse smooties

    15/01/2013
  • Super, mange tak. Så smutter jeg lige forbi der i dag eller én af dagene 🙂

    15/01/2013
  • Det lyder helt vildt spændende, må indrømme at det har jeg aldrig prøvet før og havde nok heller ikke kommet på det selv, men det skal da prøves 😀
    tak for tippet !

    15/01/2013
  • Alle tingene kan købes i Ren Kost u jægergårdsgade 🙂 (Aarhus).

    Prøv også med hampefrø og frosset spinat 🙂

    15/01/2013
  • MaikenKL

    Skøn Skøn konkurrence – krydser fingre for at blive en af de heldige!

    15/01/2013
  • Anette J

    Det er inspirerende at se din “opskrift” på en smoothie med power – vil straks prøve med kanel.

    Frisk ingefær – bare en skive – er også godt, og det giver lidt skarphed til den smag og konsistens olien giver.

    15/01/2013
  • Har du en anbefaling til hvor alle disse fantastiske ting kan købes? På nettet eller evt. butikker (nu bor jeg i Aarhus, så måske udvalget ikke er helt så stort 😉 )

    15/01/2013

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.