4474 kroner spildt på forkerte produkter

_MG_7969

En frustreret Louise skrev i går. Først på mail og derefter en mindre bid i kommentarfeltet, hvor jeg altid helst vil tage dialogen.

Louise er 27 og fortæller, at hun døjer med tør, stram, skallende hud og som bonus har synlige hudorme på næse og hage. Og derfor, som hun udtrykker det, ’har købt sig fattig i diverse cremer på opfordring af især ét mærke og et antal materialister’.

På et år er det blevet til 4474 spildte kroner.

Av.

Jeg ved, at hverken det pågældende mærke eller dem i Matas handler af uvilje. Men jeg tror, at vi som kunder er nødt til at komme lidt anderledes ind i kampen.

Eksempelvis husker jeg, hvordan min mor af og til kom hjem med favnen fuld af kjoler og bluser, der endnu ikke var betalt. Den lokale tøjbutik opfordrede hende nemlig altid til at prøve tingene derhjemme. I fred og ro. Sammen med …hvad ved jeg…hendes egne sko og tørklæder måske. Og det fungerede.

Helt det samme gælder selvsagt ikke for hudpleje, som kan kræve længere tålmodighed at vurdere. Hvad du derimod kan vurdere relativt hurtigt, er fornemmelsen på huden, graden af absorption og hvordan noget fungerer sammen med andet, du har. At det eksempelvis ikke fnulrer.

Så.

 • BED altid om at få en prøve med hjem. Altid. Spørg også, hvis du handler online.
 • KEND som minimum din hudtype. Det går selvfølgelig sjældent at kaste sig over oliefede cremer til hud, der fedter i forvejen.
 • HVIS du har brugt i nærheden af Louises beløb hos eksempelvis ét mærke, så inddrag dem i løsningen. Vær insisterende. I 9 ud af 10 tilfælde vil de gøre alt for at stille dig tilfreds.
 • ELLER gå efter tilgængelige og generøse try-me størrelser. Her har House of Stars landets måske bedste bland-selv butik.
 • VÆLG EN BEHANDLER MED SELVTILLID. I Louises tilfælde vil jeg også anbefale, at hun får kigget på sin hud. Af en dygtig kosmetiker eller kosmetolog. Vælg en med selvtillid. Én, der tør give anbefalinger, der rækker ud over egen næsetip. Det er min lokale behandler verdens bedste eksempel på. Hun taler først og fremmest altid generelt. Som i “frugtsyre vil her gøre godt”, “undgå olie i din t-zone” eller “husk A-vitamin”, og selvom hun kun sælger to mærker (pHformula og Dermalogica), så kan hun sagtens også anbefale andet. Det er ikke bare selvtillid, det er også troværdighed.

ET ANDET EKSEMPEL: Hos Skinsense i Herning har jeg set, hvor generøse de er med prøver. De går på en måde måske skridtet videre: Hvis du køber noget uden at have prøvet det, så får du også en prøve med hjem. Altså af produktet, du har købt. Sammen med opfordringen om at bruge prøven først – for at sikre, at alt er, som det skal være. Og jo, de støder på prøveryttere, men klarer dem vist.

@ beautyspace på INSTAGRAM

20/06/2018
Han nægter at tro på, at jeg bliver stoppet på gaden
Årsagen skal findes blandt de fire her
22/06/2018
Mit valg til de svedige studenter
Som også er godt til mig. Måske også til dig.

Kommentarer

 • Anni

  Kære Anette
  Tak for svar ang rensevand og råd om at blive ved til vattet er rent. Men ang at rense i dybden er jeg lidt forvirret. Når man har store porer, er det jo nødvendigt at komme ned i dem, ikke? Men det er ikke alt, der kan det. Derfor BHA, ikke?

  Kh
  Anni

  25/06/2018
 • Thea

  Kære Anette,

  Tak for bloggen – dine gode råd redder gang på gang min hud! Jeg startede for en måneds tid på a-viamin (Retinol Reface fra Indeed Lab) og så fine resultater med min hud, der før døjede med white heads og enkelte bumser. Men nu er jeg begyndt at få dybe, ømme, cyst-lignende bumser på hage og kinder! Jeg arbejder meget udendørs og bruger af den grund faktor 50 om morgenen, men kan det være den stærke sol min hud reagerer på efter jeg er begyndt på a-vitamin? Er det ikke længere nok med at godt lag om morgene når man bruger a-vitamin og burde jeg måske hellere stoppe og starte op igen til efteråret?

  Og en anden ting; kan du anbefale en god dermatolog/hudklinik i Københavns-området? Jeg har endnu ikke fundet en creme der kan slukke min tørre huds tørst, og kunne derfor godt bruge professionel hjælp!
  Hilsen Thea

  24/06/2018
 • Lene H

  @HEIDI MYRUP – hvilken kosmetolog i Skinsense i Herning bruger du?

  24/06/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Louise D, TAK fordi du deler din erfaring. Både den gode og den dårlige. Det er guld værd herinde.

  24/06/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord. Altid en kæmpe fornøjelse at læse. Et par konkrete svar:

  @ HeleneR, GODT at du rykker (det skal du altid gøre), men jeg har svaret dig. Kan du se svaret eller er det væk?

  @ Signe, har lagt et tip op på IG. Prøv også med en anelse BHA (masser ind før olie).

  @ Sophie, du lyder som en pro med gode rutiner. Jeg kender ikke din hud, så det er op til din mavefornemmelse om du skal ændre noget i forhold til Bioeffect/A-vit. Se evt. mit indlæg for nogle få dage siden om Bioeffect, hvor jeg kommer lidt ind på emnet.

  @ Leafysmoothie, HURRA. TAK. Du gør mig glad.

  @ Anni, rensevand baseret på miceller renser perfekt. Med mindre man har kraftig makeup på. Huden er ikke indrettet til at noget skal ‘i dybden’ mht. rens ;o) Du skal bare blive ved til vatrondellen ikke længere er beskidt.

  @ Mille, Helle Thorup (hende selv) i Aarhus.

  @ Anne Sofie, jeg ville få en til at kigge på den, og så vil jeg bede om prøver at det du bliver anbefalet. Hvor i landet bor du? Så kan jeg guide dig.

  @ Pernille S – Det er en fejl. En kæmpefejl. Jeg synes ikke de skal gøre det af dem selv. Man er nødt til selv at komme ind i kampen, så det bliver målrettet.

  Stor hilsen Anette

  24/06/2018
 • Louise D

  @Lene H
  Ja det er Skinsense i Herning og jeg får behandlinger og vejledning af Sara, men kan høre at de andre kosmetologer har lige så meget styr på det.
  Det hører med til min historie, at jeg tog antibiotika i mange år, men de sidste par år har fået bivirkninger, hvorfor jeg valgte at stoppe med pillerne og tømte Matas og apoteket for ( efter deres mening) de bedste produkter til min hud.
  Da jeg var hos Sara første gang, fik jeg at vide at jeg havde udviklet peroral dermatitis pga de produkter jeg har brugt. Så jeg var temmelig hårdt ramt.
  Jeg havde en tid hos hudlæge ( i Viborg) start juni, som jeg valgte at aflyse, da min hud er blevet så god -og jeg gider ikke at få at vide, endnu engang, at jeg bare skal leve med en plaget, rødmende, tør, strammende, sviende hud når jeg ved at der kan gøres noget ved det, og som virker bedre, end hvad han kan tilbyde.
  Undskyld det blev et ret langt svar

  24/06/2018
 • Lene H

  @LOUISE D – er det Skinsense i Herning som har hjulpet dig med dine hudproblemer (rosacea) – og evt. hvilken medarbejder.
  Håber at du kan hjælpe med ovenstående 🙂

  24/06/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord. Jeg er tilbage på bloggen søndag aften. KH Anette

  22/06/2018
 • Lone H

  @Mille hvis det må være dermalogica kosmetologer kan jeg på det varmeste anbefale Skinbalance i Risskov. Karina er bare alletiders. Skal det være i centrum er der Hudpleje instituttet i Guldsmedgade. De har indtil flere dygtige dermalogica kosmetologer.

  22/06/2018
 • Heidi Myrup

  Hej Anette.
  Du har fyldstændig ret med skin sense i Herning. De er super dygtige og min hud har aldrig været så pæn.
  Byens bedste sted til at få en kosmelog behandling.

  22/06/2018
 • Pernille S.

  Det med at bede om gratis prøver synes jeg er lidt svært. Har flere gange efterspurgt vareprøver uden succes. Jeg er (tro)fast kunde hos Matas og oplever her, at hvis jeg køber for et stort beløb, så får jeg en gratis prøve på et eller andet uspecifikt produkt. Oplever aldrig som i aldrig, at hvis jeg “bare” køber “Matas striber”, helseprodukter o.lign., at blive tilbudt prøver.
  Strategisk, tror jeg det vil være en god marketingmæssig strategi.

  22/06/2018
 • 1000 tak for alle kommentarer. Jeg skal nok vende tilbage, men jeg MÅ lige sige en hurtig ting til:

  @ SANDRA – Hurra. Du har fat i noget dér. Salgsmål. Det interessante er, hvis vi igen tager Skinsense som eksempel. Så har de fravalgt at have salgsmål for medarbejderne. Netop af den grund, du nævner. De gør sikkert nogle andre ting, men det er værd at tænke over.

  Stor hilsen Anette

  22/06/2018
 • Sandra

  Lige præcis at give prøver med hjem til folk gjorde jeg meget ud af da jeg arbejdede i Matas. Hellere ikke få et salg, end en kunde brugte penge hos mig, på noget hun ikke kunne bruge. Man må håbe ledelsen i Matas også en dag ser at dét er vejen frem, for det føles som ansat som om det bare handler om at sælge sælge sælge, da man konstant bliver målt på lige netop det… 🙁

  22/06/2018
 • Anne sofie

  Hej Anette!
  Jeg har netop fået læst ‘Superhud’ og den har virkelig hjulpet mig en hel del, og jeg har nu endelig fået noglelunde styr på den stenhårde rutine.. Tak! 😀
  Nå, men altså.. Jeg har lææænge haft problemer med at finde den rigtige dagcreme – som ikke tilstopper min hud og giver fugt nok men uden at jeg fedter vildt i løbet af dagen. Min hud er lidt en svær nød, kombineret men samtidig dehydreret og ret sensitiv. Jeg har indtil videre prøvet brands som Muti, Malin & Goetz, Clinique og Danish Skincare uden held. Har du mon nogle forslag? Jeg ville sætte stor pris på din hjælp!
  Knus Anne Sofie

  22/06/2018
 • Mille

  Kan du anbefale en god kosmetolog i Århus eller Silkeborg?

  21/06/2018
 • Berit

  Jeg laver ingen fejlkøb efter jeg har lært dig at kende Anette. Jeg følger dine råd her og i bogen, og elsker dine boxe. Det fungerer for mig
  Kærligst Berit

  21/06/2018
 • Anni

  Kære Anette,

  Tak for svaret ang. rensevandet, du anbefalede forleden. Men mit spørgsmål gik bla. på, om ansigtshuden generelt bliver renset godt nok i dybden med micellar-water? Eller er det fint nok, hvis man bruger BHA’en efterfølgende 😉

  Kh
  Anni

  21/06/2018
 • Leafysmoothie

  Jeg synes jeg laver meget færre fejlkøb siden jeg læst dine bøger og begyndte at følge med her 😉

  21/06/2018
 • HeleneR

  Hov jeg havde ikke set dit svar på mit a-vit spørgsmål, men ja det blir for krads. Går ok det første stykke tid, men så begynder huden at bluse kombineret med den brændende sviende fornemmelse 🙁 har ikke prøvet at “blande” men det må jeg da lige overveje at kaste mig ud i 🙂

  21/06/2018
 • Sophie

  Mit skab er ved at flyde over af testers og prøver. Men elsker at prøve nye produkter. Et andet tip er onlineshoppen Feelunique, der har et stort udvalg af produkter og altid lader en vælge 2-3 prøver med, når man køber noget 🙂

  Mon du har et tip til, hvor jeg får A-vitamin ind i mine rutiner? Om morgenen starter jeg med Comfort Zones Hydramemory Essence fulgt af Grown Alchemists Detox serum antioxidant. Hvis min hud kræver ekstra fugt, bruger jeg indimellem Pestle & Mortars hyaluronserum, men ellers slutter jeg med Mutis anti-age creme og så SPF 50. Om natten bruger jeg p.t. BioEffects EGF serum, men skal måske skifte mellem den og A-vitamin? Er det deruover overkill med to serummer (seraer?) om dagen? På forhånd tak!

  21/06/2018
 • Signe

  Hej Anette
  Kan du give en anbefaling på neglebånds pleje? Jeg har rigtig mange løse hudflapper ved neglene, og syntes ikke det er vældig charmerende.. De har brug for lidt kærlig pleje..

  21/06/2018
 • HeleneR

  jeg har også været der med utallige produkter min hud alligevel ikke kunne tåle (dog fra forskellige mærker og butikker) i jagten på det der lige virkede for min sarte og rossacea plagede hud og selvom jeg også har fisket efter prøver, har jeg jo også kastet mig over gode anbefalinger i håb om fejlfri hud. Jeg kan ikke tåle a-vit. fra BP, vil SÅ gerne kunne bruge vidundercremen som I alle taler så godt om og jeg kan jo se effekt når jeg bruger den, men den er simpelthen for potent. Så kære Anette jeg tillader mig at spørge igen, kan jeg få et flig af effekten af a-vit, men i mildere udgave og dermed også mindre effekt det er jeg fuldt klar over.

  21/06/2018
 • Louise D

  Først; Skinsense er topdygtige, profesionelle og arbejder for at få det bedste frem i din hud

  Jeg har som Louise døjet med problematisk (rosacea) hud i mange år -og endte også med at gå i sælgerfælden.. dyre produkter, der bare gjorde det værre og værre for min hud indtil jeg fik nok og startede hos Skinsense. Med bare to behandlinger kombineret med min nye rutine hjemme, har jeg fået styr på min hud i løbet af 2 1/2 mdr og den er flottere end nogensinde.
  Hvis det kan lykkes for mig, så er der håb for alle

  21/06/2018