Alice Stadil: Du kan ikke hoppe 100 gange og være sur samtidig

Det her er snakken om at komme til et vendepunkt. For sin hud. Og derefter ikke se sig tilbage. Nogenlunde sådan har det været for Alice Stadil. Hun er kvinden bag fødevareserien Mät og mor til fire børn, som hun har sammen med serieiværksætteren Christian Stadil.

Vores snak begynder et andet sted. Vistnok fordi jeg indledningsvis kommenterer det med børneflokken, som ikke når at forme sig til et spørgsmål, før hun svarer: ”At være gift med Christian er et fuldtidsjob. Jeg er hans familiemæssige backoffice – skal han til et møde på Fyn, så er det det, han kan nå den dag. Har jeg et møde på fyn, så når jeg at aflevere og hente fire børn samme dag. Men ærligt talt, så er jeg dybt taknemmelig for måden, vi har indrettet os på, og hvad det giver mig med mine børn. Det kan også stikke modsat en gang i mellem, hvor jeg spejler mig i alle andre og synes, de har ALT kørende for sig. I modsætning til mig.”

Tilbage til huden.

Du nævner et decideret vendepunkt for din hud?

Ja. Det har klart været mødet med A-vitamin som en ubetinget en gamechanger for mig. Jeg var 27, da jeg begyndte at smøre min hud med A-vitaminprodukter og lige der besluttede jeg, at jeg ikke behøvede at ligne en, der var ældre end de 27. Det har vitaminet hjulpet mig med.

Hvad slår folk som det første (tror du), når de står på dit badeværelse?

At jeg har virkelig mange produkter, og hvordan i alverden jeg kan få brugt så mange forskellige produkter… for det kan jeg.

Hvordan er din morgenrutine – hvad gør du?

Jeg vasker mit ansigt i koldt vand (det har jeg lært af dig, Anette), tørrer det og dupper Bioeffect Essence ind i huden, og imens den trænger ind, så hopper jeg 100 gange. Det sætter nemlig gang i lymfesystemet, og det er umuligt at være sur, mens man hopper, så for mig er det en god start på dagen. Derefter kommer jeg hyaluronsyre-serum på efterfulgt af C-vitaminserum fra Dr. Barbara Sturm. Ovenpå den Ansigtscremen, så iS Clinical Youth Creme og til sidst Rudolph Care SPF30. Hvis jeg tager makeup på, så er det Tromborgs mineralpudder, lidt rouge og lidt mascara.

Der må være noget, du er doven med?

Klart mit hår og så det med at man bør behandle bryst og hals ligesom ansigtet – det sker ikke hos mig. Samme historie med at huske solcreme andre steder end i ansigtet. Er heller ikke så god til at drikke vand, men et godt tip er at have en flaske stående på badeværelset, så drikker jeg en halv liter, når jeg vågner. Jeg tager også en fin flaske med på tur… den lyserøde fra Rudolph Care er så pæn at have med rundt.

Det tåbeligste skønhedstip, du har afprøvet? Det bedste?

Jeg har lavet ansigtsmasker med hovedpinepiller i. Det skulle angiveligt gøre porerne mindre, men var virkelig besværligt og jo helt gak. Det bedste tip er i virkeligheden ret kedeligt, for det handler bare om at være kontinuerlig. Det hjælper ikke at gøre noget i en to dage eller en uge. At passe på huden er nødt til at være en del af de ting, man gør.

Noget, du gerne ville have vidst for 20 år siden?

Helt klassisk, hvorfor var der ikke nogen (MOR!) der kastede et håndklæde over mig, da jeg lå og stegte uden solcreme som 15årig? Den flotte farve jeg havde dengang, betaler jeg prisen for nu. Jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan jeg ville ha’ set ud hvis min mor havde smurt mig ind. Men jeg kan sammenligne en smule med min mor og min søster, hvor sidstnævnte ikke vil se, hvad hendes hud tørster efter. Hun er altid lidt tør i modsætning til den velindsmurte storesøster. Klart, jeg har pigmentpletter – eksempelvis i panden. De er reduceret med min hudplejeindsats, men de er altid nemme at genfremkalde med den mindste solstråle.

Så ét er solmisbruget, men er der områder, hvor din hud er blevet bedre?

JA – jeg har fået en fuldstændig stabil hud. Ingen udbrud som jeg havde førhen og det på trods af, at jeg jo har haft mange hormoner susende rundt i kroppen.

Hvis du skulle give skønhedsbranchen et råd, hvad vil du sige så?

Is på med at lave om på de unges ansigter. Jeg blev trist for nylig, da en ung pige fortalte mig, at det at få noget i læberne for hende og veninderne svarede til en ansigtsbehandling. Jeg håber, jeg (okay med massiv hudplejehjælp) kan ældes med ynde og stå ved, at jeg bliver ældre. Glem det med de 27.

Tak til Alice, som du finder på Instagram her.

A-VITAMIN SOM SIT-UPS FOR HUDEN? Sådan her fungerer det.

KOMMENTAR FRA ANETTE: Alice bruger A-vitamin i dagtimerne. Det kan man sagtens, så længe der også er tale om afsluttende SPF.

@beautyspace på Instagram

FOTO PERNILLE RAHBEK

14/01/2022
Videnskabens bud på at holde vanen
Måske skal du øge belønningen?  
20/01/2022
Mine anbefalinger på budget
Hudpleje, der ikke flår ikke nogens konto

Kommentarer

 • Søs

  Hej Anette. Jeg har et spørgsmål i forhold til a-vitamin (ansigtscremen) når jeg slår den op på Kemiluppen har den et (a) så hvorfor må man ikke bruge den når man er gravid?
  Jeg har altid haft meget problematisk hud og er ved at løbe tør for ide og ville vildt gerne bruge ansigtscremen, men jeg vil ikke bruge den hvis det skader!
  Hilsen en meget frustrer og desperat gravid kvinde

  14/02/2022
 • Lis chirholm

  Hej Beautyspace
  Hjælp…
  Håber det er ok med et råb om hjælp her hos jer
  Min Foundation klumper!
  Jeg har i mange år brugt mineral Foundation og er egentlig glad for den, men som snart 53 årlig har jeg tænkt at måske noget flydende Foundation er en Go ide til min ‘voksne’ hud.
  Men den klumper på min hud og er ret træg at påføre.
  Jeg har prøvet forskellige mærker, med og uden primer og det er lige skidt. Jeg er kommet til at tænke på, om det er min dagcreme der er problemet.. jeg bruger Amazing Space delikate skin og den er ret lækker.
  Men den gør overfladen lidt klistret og kan det måske være problemet?
  Har i måske en anbefaling til en dagcreme?
  Tænker at min hud er ret normal.. ikke tør, ikke fedtet.
  Jeg synes jeg gør en Go hudpleje….aha syre som peeling, niaciamid serum, hyloronsyre, Anettes a creme, retinol olie til natten.

  Beklager ulejligheden
  Se venligste hilsner fra
  Lis Chirholm

  07/02/2022
 • Mia Hangaard

  Hej Anette.
  Kan du anbefale en god pleje til øjenomgivelserne.
  Fugt mm og en god concealer / farve til at dække “rander” som ikke ligger sig i fugerne i huden ?

  27/01/2022
 • Aleksandra Reerman

  Hej Anette, jeg har haft skrevet før mht en hud som bøvler. Jeg har yderligere spørgsmål, du har udviklet egen creme, ved du så også, hvordan man kan vide om acne udbrud skyldes ny creme eller andet (hormoner)? Jeg elsker din natcreme, men har svært ved at finde en dagcreme da jeg har fået mere tør hud dog med acne fortsat. Og som noget nyt, vil jeg også prioritere at bekæmpe mine solskader og forhindre at jeg får flere. Jeg prøver mig derfor frem med dagcremer med gode egenskaber, samt spf, gerne lidt højt. Har prøvet fra kiehl’s og er sikker på at den acne jeg fik skyldtes denne. Er nu på én fra bioderma. Næste forsøg er én fra medik8. SÅ mine spørgsmål er, hvordan man kan skelne mellem creme acne og hormon acne?
  Har du ikke en fremtidig plan for en dagcreme pakket ind i ro
  Kender du en dagcreme med spf med gode egenskaber, og som ikke indeholder comodogene stoffer?
  Tak endnu en gang ❤️
  Mvh Aleksandra

  26/01/2022
 • Anni

  Hej Anette

  Det er faktisk meget inspirerende at læse andres rutiner.
  Jeg kan da se, jeg bruger EGF essence forkert og har måske overfortolket noget, du tidligere har skrevet. Nemlig at niacinamid gør huden klar til at modtage de efterfølgende produkter. Så jeg exfolierer og bruger The Ordinarys niacinamid med zink, som er helt klar, men lidt tyk i konsistensen, inden EGF esssence.
  Måske jeg skal droppe niacinamid de dage, jeg bruger EGF essence?

  Kh
  Anni

  22/01/2022
 • Ritta thorup

  hyaluronsyre – er der speciel der virker godt med ANSIGTSCREMEN?

  hilsenritta

  21/01/2022
 • Sanne

  Tænk at se så frisk og dejlig ud med FIRE børn!
  Jeg må i gang med at hoppe om morgenen, skøn idé.
  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  20/01/2022
 • Mille

  Vil EGF serum også påvirke hårvækst i ansigt, da det indeholder “væksthormon”?

  19/01/2022
 • Iben

  Skøn artikel med en meget smuk kvinde. Men med til historien hører vel også at hun er/eller har været ansigt for CeriX og i reklamerne oplyser hvad hun får lavet. Ikke store ting, men det må vel også bidrage til udseendet.

  18/01/2022
  • susanne brøndum

   nemlig – man skal have alle informationer!

   21/01/2022
 • Charlotte Sørensen

  Skønt indslag! Gad dog også godt vide hendes aftenrutine? 🙂

  Kh Charlotte

  18/01/2022
 • Anni

  Sikke en smøre! Jeg tænker, den travle mor giver den hele armen om morgenen, fordi hun er for udmattet om aftenen?
  God ide med bevægelse om morgenen. Jeg er dårlig til at hoppe, men kan fortælle, at en dans har samme effekt på humøret.

  Kh
  Anni

  18/01/2022
 • Sanne Larsen

  Hold da op, 6 slags serum,/creme alene om morgenen, vildt, kan man virkelig få det fulde udbytte af dem alle når man bruger dem på den måde??? Tænker, når jeg har brugt 1 serum og f.eks en dagcreme virker min hud ikke som om den vil være med til ret meget mere

  18/01/2022
   • Helle Lykke

    Hej Anette. Tak for indlægget. Det giver mening for mig at læse om folks daglige rutiner som inspiration.
    Du skriver i en kommentar længere oppe, at det giver fuldt udnyttelse af produkterne, at man bruger “det våde” først. Hvordan skelner mellem hvilke produkter der er i den kategori? Jeg har en del produkter, men har faktisk tænkt over, om jeg bruger dem i den rigtige rækkefølge.

    21/01/2022
 • Line

  Hej Anette,
  Kan man mon bruge egf essence fra Bioeffect hvis man er gravid?

  18/01/2022
 • Birgitte Pedersen

  Jeg ville gerne dele dine kloge ord med min datter, er det rigtigt der ikke er en deleknap ?

  18/01/2022
 • Ditte H

  Jaa tak, så kom vi igen ind i “nogens” gemakker og se, hvad de har stående på deres badeværelser af produkter! Elsker bare de her indslag og også at høre, hvad de bruger af produkter og hvordan 🙂

  Tak.

  18/01/2022
 • Charlotte

  Hej Annette. Jeg kunne læse at Alice bruger din A-vitamine om dagen. Kan man så bruge en anden slags A-vitamin igen om aftenen?

  18/01/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.