Mine anbefalinger på budget

Den bedste budgetbeslutning er selvfølgelig at bruge det, du har. Med mindre det ikke fungerer. Er du i tvivl om et produkt er det ene eller det andet, fx antioxidant eller fugtserum, så tjek indholdslisten på INCIdecoder.

DAG

 • Vask huden med en vaskeklud. På den måde fjerner du nattens sved og overskydende fedtstoffer. Eller brug Karmamejus gode og bløde svamp.
 • Fugtmæt med The Ordinarys Alpha Arbutin 2% + HA, hvor du får to virkelig solide fugtmagneter. Se indholdet her.
 • Forsegl med Urtekrams økologiske creme, som har et fint miks af fugt og fedt. Se indholdet her. Den er dog ikke for dig, der vil undgå parfume. Her skal du have fat i A-Dermas ny Biology serie. På billedet ser du den til sarttør hud (indeholder smidiggørende E-vitamin, fugtmættende glycerin og tidselolie, som er en eminent kilde til de gode fedtsyrer, huden har brug for). Har du fedtet hud, så hæng på til i morgen.
 • Brug for mere fugtforsegling? Så tilsæt en oliedråbe til din cremeportion – det er godt, hvis der er ekstra koldt som nu, eller hvis huden i forvejen er til den tørre side. Olien fra Jorgobé er genial, fordi den indeholder en hudkærlig blanding af bakuchiol, avokado– og vindruekerneolie. Se hele indholdslisten her. Fordi den er drøj, kan den liiige snige sig med på budgetholdet.

Det er med vilje, at jeg ikke peger på nogen SPF. Brug hvad du har på hylden (og som forhåbentlig fungerer). Ikke alle har brug for solfaktor om vinteren. Det afhænger af solhistorik og hvor lys, du er i huden. Under alle omstændigheder kan mindre gøre det i forhold til om sommeren. Måske har du eksempelvis SPF i din foundation.

NAT

 • Rens huden. Vi ved efterhånden, at det betaler sig at rense mindre hidsigt. Brug kun en anelse produkt medmindre der er kulmine eller teatermakeup indover.
 • Om natten kan du i princippet køre som om dagen bare minus SPF. På den måde vil huden være fugtmættet. Med undtagelse af dig, der har fedtet hud, vil det for mange give mening at tilsætte lidt mere fedtstof (olie) om natten i forhold til om dagen.

4 EKSTRA BUDGET-FUND: Der er en salve, du skal kende til. Plus en jojobaolie (som jo i virkeligheden er en flydende voks), en flydende fredsmægler til sarthudede og en gelagtig creme til dig med fedtet hud. Dem tager vi i morgen.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO ANNE KRING

18/01/2022
Alice Stadil: Du kan ikke hoppe 100 gange og være sur samtidig
Om hvad der blev et vendepunkt for huden
21/01/2022
Hvis du er til den fedtede side
Rutinen, produktanbefalingen og en bonus

Kommentarer

 • Line

  Hej Anette,

  Du har tidligere anbefalet Ascorbyl Glucoside 12% fra The Ordinary. Du nævner deres Alpha Arbutin 2% + HA i dette indlæg, og jeg er nysgerrig på hvilken du anbefaler til tør hud og pigmentforandringer? Som jeg forstår det er begge gode i kampen mod pigmentpletter, så er nysgerrig på din vurdering. 🙂

  Vh Line

  31/01/2022
 • Sarah

  Tak Anette!
  Jeg kender ikke til The Ordinarys Alpha Arbutin 2% + HA – der står den er god mod pigmentpletter? Lige pt bruger jeg deres niacinamide og hyaluronsyre inden min dagcreme, hvorfor bør jeg udskifte dem med førnævnte?

  21/01/2022
 • Christina kragh

  Jorgobe’ olien er på tilbud ved Zalando til 224 kr

  20/01/2022
 • Camilla A.

  Kære Anette
  Som altid et brugbart indlæg. Med kyndig vejledning fra dig, har jeg lært bedre at forstå min hud, og ikke mindst acceptere, at den ændrer sig i takt med alder, årstid og mental såvel som fysisk tilstand.
  Less is more virker for mig, som er en meget påvirkelig og autoritetstro forbruger; hvis et medie/dermatolog/veninde siger “gør sådan” eller “køb den her”, så hopper jeg let i fælden.
  Derfor vil jeg her dele min ærgrelse, da min indbakke (tilfældigvis i går) flød over med nyhedsbreve om “tips til en bedre hud” eller lignende fra nogen, som tydeligvis havde én agenda: SALG. Jeg læste indlæggene og “de gode råd” om dobbeltrens, olie på som det første, elektriske børster til dybderens – gerne både morgen og aften i kombi med krads produkt, fortsæt selv listen. Som i så mange andre temaer er jeg ked af, at velrenommerede medier/butikker/etc. vildleder forbrugerne med artikler, som ligner ekspertviden og troværdige “6 steps til en bedre hud”. Så tak fordi du baner vejen for gennemskuelighed i en vild industri. Det er mit håb, at det spreder sig som ringe i vandet.

  20/01/2022
   • Camilla A.

    Det lyder fornuftigt!
    Hvis nu jeg vil være med på Bioeffect-bølgen, så kan jeg forstå, at det med rens med olie i er en skidt ide. Jeg bruger Jurliques milde rens, som er den første, der ikke efterlader min hud tør og stram – det handler nok også om implementering af andre gode sager, f.eks. din A-vit. Men hvad kan jeg så gøre ift. Bioeffect? Overvejer enten serum eller 30 dages kuren.

    26/01/2022
     • Camilla A.

      Jep, jeg er bare ikke klar over, hvilken rens, der er god at bruge forud for påføring af Bioeffect. Jeg forstår nemlig, at det ikke er så smart med en olieholdig sag – eks. den jeg bruger nu fra Jurlique. Hvilken rens foreslår du i stedet?

      30/01/2022
 • Edit

  Min tørre vinterhud er blevet normal igen efter brug af restoring-antiage-serum fra S:køn.Det er første gang jeg bruger olie i min hudpleje,så jeg er lidt i tvivl om ,hvordan jeg bruger olien i forhold til anden serum,Ansigtscremen
  og dagcreme. Jeg smør olien på som det første om morgen- venter en halv time og bruger så de andre produkter
  derefter. Ved godt det er ikke din anbefalede rækkefølg – men er det helt galt ?? 😉

  20/01/2022
 • Cecilie

  Tak for det, Anette! Fungerer listen her også til os med mild rosacea?

  20/01/2022
 • Maria Thomsen

  Jeg har tør hud, og til trods for at jeg bruger hyaluronsyre-serum (NaturligOlie), antioxidant serum (Environ), A-vitamin creme (Environ) og olie (Tina Lykkegaard) hver dag, morgen og aften, får jeg stadig den der stramme fornemmelse.
  Har du nogen tips til, hvordan jeg kan få bugt med tørheden og den stramme fornemmelse i huden? 🙂

  p.s. Tak for dine gode indlæg!

  20/01/2022
  • Maria Thomsen

   Bruger forresten rens fra BAK skincare 🙂 Fjerner dog makeup med Micellar water fra Matas.

   20/01/2022
 • Pernille S

  Altid herligt at du sætter gode hudprodukter til en overkommelig pris i spil i januar, hvor budgettet kan være stramt, og varmeregningen høj! Så fint at du igen igen tager fat i rutinerne morgen/aften. Jeg ønsker en god dag! Kh Pernille S

  20/01/2022
 • Kamilla

  Jeg er vild med indslag som dette. Det de super inspirerende og meget lærerigt. Min egen hud er jeg næsten “i mål med” takket være dig Anette og alle dine gode råd så kæmpe TAK for det❤️

  20/01/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.