Ikke klamt, bare nødvendigt

beautybakterieOgså amerikansk ELLE skriver om det i denne måned. Det samme gør New Beauty, ligesom vi har talt om det her for et halvt år siden.

Vi hælder nemlig på med antibiotika. Og har gjort det så længe, at vores tarme skriger på probiotika. Men fra at gå på fordøjelsen alene, så er hudplejefordelene nu så håndgribelige, at mange kloge hoveder anbefaler både at indtage probiotika og smøre sig med produkter, der indeholder den gode bakteriesuppe. Blandt de største fordele er reduktion af inflammation – og dermed en hjælp både til udfordringer som akne og uønsket rødme (inkl. rosacea).

SNUP TIPPET: Tjek det super cool site ud her, hvis du vil dykke mere ned i beautybakterien. Og så er der en dame, vi har talt alt for lidt om. Én, der også er glad for emnet her – se mere om lidt på nyheds-sitet.

Filmfotograf: Kim Vadskær

 

13/03/2016
Til dig der mangler svar
15/03/2016
De 7 bud plus Rudolph-vinderne

Kommentarer

 • @ Louise T – Hvor fantastisk at høre, at du står som nummer 1. Det glæder mig virkelig. Lad mig vide, om du har spørgsmål/kommentarer efter at ha’ dykket ned i kapitlet med sart hud.

  Jeg forstår dig mht. silikone. Selv går jeg konsekvent i seng uden, men accepterer den i solbeskyttelsesprodukter og makeup.

  15/03/2016
 • Louise T.

  Jeg står som nr 1 i køen på vores lokale bibliotek, så jeg har endnu ikke læst Superhud.
  Jeg er i gang med at læse Slip rynkehysteriet, som jeg købte i din sidste goodiepack sammen med Smashbox lækkerierne.
  (hvor jeg i øvrigt har sendt Shadow Primeren videre til en ikke helt så silikoneforskrækket veninde) 😉

  15/03/2016
 • @ Viola – Godt du taler for sagen. De er vigtige de mælkesyrebakterier. Og tak for dit bonus-tip.

  @ Pia HØ – Måske, men jeg synes du først og fremmest skal anbefale hende et læge-besøg.

  @ Ann – Ja, det kan du. Mht. Bioeffect, så brug det produkt alene eller sammen med frugtsyrer.

  @ Henrik Boysen – 1000 tak for dine fine anbefalinger. Og tak for silikone-hensynet…smiler.

  @ Louise T – Har du læst ‘sart huds’-kapitlet i SUPERHUD? For der er flere indsatser, som er vigtige. Produkterne finder du på beaumonde.dk

  @ Jytte S – Dit forslag er noteret, og måske kommer der noget.

  @ Ulla Christensen – Jeg vil gerne have dig til at læse ‘Sart huds’-kapitlet i Beautyspace, hvor der er også er cases med rosacea. Og fint med BHA – brug en mild A-vit, som Environs stepvise system.

  @ Pernille Sparsø – God pointe og det er nogle af produkterne også. Og ja man kan bruge A38 som ansigtsmaske – absolut.

  @ Anne Mette J – Læs gerne Superhud…og så vil jeg nok kombinere en let frugtsyre med en god A-vitamincreme. Fx Invigorating Night Gel fra Ole H med Beauté Pacifiques Super Booster. Men der er rækkefølger, rutiner og andre gode tips i bogen (kan lånes på biblioteket eller fås hos boghandleren).

  @ Helene – jeg har det som dig. Den kokosyoghurt skal prøve….HØRER DU @VIOLA ….vi har brug for opskriften. Tak.

  Stor hilsen Anette

  15/03/2016
 • HeLene

  Jeg er med på bølgen med saurkraut, vita biosa (aronia-en dejlig sur snaps), vandkefir og kombucha. Herhjemme går det under samlingsnavnet søde bakterier 🙂

  Næste på listen er hjemmelavet kokosyoghurt ligesom nævnt i tråden!

  Hudpleje produkterne glæder jeg mig til at blive klogere på herinde! Men det klart at balance i hudens ydre lag, må gøre stor forskel på hvordan huden ser ud, det er jo ganske logisk, især hvis man døjer med ubalancer?!

  Varme mandagshilsner!

  14/03/2016
 • Anne Mette J

  Hej Anette.
  Jeg har et spørgsmål ang. A-vitamin. Jeg er for nylig begyndt at bruge super3 boost fra BP da jeg i en alder af 26 igen er begyndt at få grim hud. Det er ikke bumser som da jeg var yngre men nærmere ujævn underhud.
  Mit spørgsmål er, om det er normalt at ens hud bliver grimmere i den første tid? Ikke at jeg bliver rød og irriteret, men derimod er det som om at alt det der har ligget i underhuden nu er kommet op til overfladen. Jeg har hørt andre produkter der har den effekt hvor efter huden så skulle blive pænere – er dette også tilfældet her?

  Mange hilsner
  Anne Mette

  14/03/2016
 • Pernille Sparsø

  Hej Anette! Super fint video indslag. Og skønt at se dine små sorte ‘hjælpere er med på bordet 😉
  Når det nye sorte tilsyneladende er hudpleje med mælkesyrebakterier undrer der mig, at emballagen hos Dr LaPrir’s ikke er en tube emballage, af hensyn til uønskede banditbakterier! 😉
  Men for os som døjer med rosaceca er det en spændende udvikling at overføre mælkesyrebakterier til udvortes brug. Filosoferer da lige over om mit morgenmadsprodukt A38 kunne bruges som en ansigtsmaske? Jo, jeg er helt alvorlig!
  PS, Og et stort et af slagsen: tusind tak fordi jeg har vundet martspakken <3 Kh Pernille

  14/03/2016
 • Ulla Christiansen

  Kære Anette. Jeg har fornyelig fået konstateret rosacea. I den forbindelse er jeg gået Google amok og læst hvad jeg kunne finde. Derfor er jeg også faldet over mælkesyre bakterier, som jeg spiser. Men hvilke mærker foreslår du? Jeg er også begyndt at bruge produkt: Paula’s choise: BHA 1% lotion exofoliant (salicylic acid). Det virker så fint for mig. Men hvordan er det med A vitamin creme? Andre produkter du vil foreslå? Bedste hilsner Ulla

  14/03/2016
 • Jytte S

  Kunne du tænke dig at skrive lidt om negle? Hvorfor vokser de i “bølger” (på tværs) nogle gange? Hvorfor bliver der riller (på langs) nogle gange? Og gode tips til at holde dem sunde og stærke. Både det der kommer direkte på neglene og det man bør indtage, feks for at forhindre bølger og riller?

  14/03/2016
 • Louise T.

  Hey! Hvem nævnet noget om Rosacea?
  Har du et par links, hvor man kan købe toner og serum? Det er da et forsøg værd, hvis nu produkterne kan købes for penge 😉
  KH
  Louise

  14/03/2016
 • Henrik Boysen

  Hej Annette 🙂
  Du har jo før skrevet at du gerne ville modtage ideer til nye produkter.
  Som fugt serum vil jeg altså gerne lige nævne de her to.

  Andalou Naturals, Revitalize Serum, Age Defying. Indeholder blandtandet, Aloe vera, glycerin, resveratrol, CoQ10, vitamin C, hyaluronic acid.

  Fuld ingrediensliste
  Aloe barbadensis juice*, lauric acid, cetearyl alcohol vaccinium macrocarpon (cranberry) juice*, vegetable glycerin, fruit stem cells (malus domestica, solar vitis) and bioactive 8 berry complex*, resveratrol, ubiquinone (CoQ10), magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), hyaluronic acid, olive squalane, hydrolyzed myrtus communis (myrtle) extract, lycium barbarum (goji) glycopeptide, healianthus annuus (sunflower) oil*, tocopherol (vitamin E), glyceryl monolaurate, vitis vinifera (grape seed) polyphenols, borago officinalis (borage), rosa canina (rosehip), linum usitatissimum (flax), oenothera biennis (evening primrose) and hippophae rhamnoides (sea buckthorn) oils*, theobroma cacao (cocoa) butter*, aspalathus linearis (rooibos), hibiscus rosa-sinensis and camellia sinensis (white tea) extracts*†, laminaria digitata (kelp) extract, allantoin, cetyl alcohol, glyceryl stearate, cyamopsis tetragonolobus (guar) gum*, phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin, citrus aurantium dulcis (orange) oil*.
  *Certified Organic
  †Fair Trade

  Dr. Scheller, Soothing Intensive Serum, Jojoba Oil. Indeholder blandtandet, glycerin, lakrids, jojoba og hyaluronic acid

  Fuld ingrediensliste:
  Aqua (water), glycerin, betaine, dipotassium glycyrrhizate, schizandra sphenanthera fruit extract, gossipium herbaceum (cotton) flower extract, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, sodium hyaluronate, caprylyl/capryl glucoside, xanthan gum, chondrus crispus (carrageenan), lecithin, tocopherol, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, caprylic/capric triglyceride, caprylic alcohol, glucose, decyl alcohol, ascorbyl palmitate, ascorbic acid, citric acid, alcohol, benzyl alcohol, sodium benzoate, potassium sorbate, parfum (fragrance), limonene**
  * ingredients from certified organic agriculture
  ** from natural essential oils

  Begge har en forholdsvis tynd gel agtig konsistens, og indeholder ikke silikone som jeg jo ved du ikke er fan af 🙂

  Andalou serum kan blandtandet fås på iherb til ca 150 med fragt.

  Dr scheller kan fås i matas til 110 kr.

  Rigtig god dag

  14/03/2016
 • Ann

  Hej Anette,
  Kan jeg bruge Ling – Replenishing Hydrator under BP Clinical Super3 booster? Føler mig altid tør om morgenen efter A-vitamin creme.
  Og hvad med under BioEffect?
  Elsker din blog 😉

  14/03/2016
 • Pia H Ø

  Vil mælkesyrebakterier evt. kunne hjælpe på udslet på hænderne? Min svigerdatter døjer rigtig meget.
  Til Viola/frk. Blomst. Det lyder spændende med den kokosyoughurt -hvordan laver du den?

  14/03/2016
 • Jeg kan også anbefale mælkesyrebakterier hvis man føler sig stresset. Det har hjulpet mig meget, mens jeg har været sygemeldt med stress. Fordi det er hele hormonsystemet der skal i balance igen for at man får det bedre og det kræver meget arbejde, kostomlægning og ændring af en masse vaner.
  Men det kan godt lade sig gøre, det er jeg et levende bevis på 🙂

  14/03/2016
 • Skønt indlæg og perfekt timing som altid!

  Jeg har netop i går siddet og forklaret min veninde hvorfor mælkesyrebakterier er gode for både for vores krop, tarmflora og for huden 😉

  Hun kiggede som altid på mig med store runde øjne, da jeg sagde at jeg lavede min egen kokosyoghurt mm. derhjemme ved brug af mælkesyrebakterier 🙂

  Knus

  14/03/2016
 • @ Emma – A-vitamin vil altid balance en hud, der begynder at te sig anderledes. Så et tyndt lag med fx Environs A-vit gel, vil helt sikkert hjælpe eller måske Beauté Pacifiques Superbooster om aftenen.

  Stor hilsen Anette

  14/03/2016
 • Emma

  Hej Anette.

  Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre, så nu prøver jeg at skrive til dig og krydser fingre for, at du kan hjælpe mig.
  Jeg er indenfor de sidste par måneder begyndt at døje rigtig meget med fedtet hud i panden og på huden ved siden af næsen. Jeg har ALDRIG haft dette problem før, og ved ikke hvordan jeg skal komme af med det. Jeg har ikke ændret i hverken min daglige rutine i at rense hud, ej heller i min makeup.
  Jeg har læst om MK olie, og at det skulle kunne hjælpe. Men har du erfaring med det? Eller kan du anbefale andre produkter?

  Hjæælp 🙂 Mvh Emma

  14/03/2016