Nem redningsplanke fra hudlægen

T R A N E X A M I N S Y R E. Sådan lød løsningen fra hudlæge dr. Jessica Wu under en samtale tilbage i oktober. Jeg har – på grund af årtiers tidligere solmisbrug – latent ulmende sarthed på kinderne (rødme) i selskab med lidt diffuse, men insisterende, pigmentpletter.

SÅ det handler fem-minutters TV-klippet om her:

@beautyspace

SPØRGETIME I KOMMENTARFELTET: Der er som altid spørgetime i kommentarfeltet herunder, hvis noget er uklart, eller du ønsker uddybning. Husk altid, at produkterne, jeg nævner, er eksempler på henholdsvis det nævnte dag- og nathold af ingredienser. Forskellen på måden, SkinCeuticals og Murad bruger T-syren, er, at førstnævnte blander den med niacinamid, og Murad mikser med glykolsyre, salicylsyre og i det hele taget en virkelig potent og genial opskrift, men ak, hvor står isoparaffin højt oppe på listen. Murads forklaring er den barrierehjælpende virkning. Igen nævner jeg Ardens C-vitamin, fordi – hurra – de blander C-vitamin med ceramider uden at gå i seng med silikone, og for mig er det rart.

MERE AF BEAUTYSPACE? Så hop med på holdet her.

10/12/2019
Årtiet, hvor glød vandt over rynker
To produkter, huden vil huske
12/12/2019
Se, hvad de sidste 10 år fik dig til at gøre
Du fik nemlig ikke kun smartphone, men også Bioeffect, Rudolph Care og skrald som...

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Elisabeth, tak for indspark. Absolut. Det mest fedtede til sidst. Fungerer det ikke også godt?

  @ Lotte, haha, jeg er vild med at du allerede bare siger T-syren. Du kan bruge den dag som aften og sagtens sammen med A-vitamin. Den peeler ikke.

  @ Trine Svendsen, præcis! Jeg oplever, at hudlæger har været meget meget PÅ i forhold til denne ingrediens, fordi de kender den (som dig). Det er interessante studier der ligger til grund for at vi smørbart kan gøre brug af den.

  @ Lotte Munk, det lyder som noget, du skal kigget på af en dygtig kosmetolog.

  @ Iben, IGTV fungerer sådan, at når du har set 1 minut, så skal du klikke i billedet, at at du vil se videre…den kommer op og ‘siger det’. Kan du få det til at fungere?

  Stor hilsen Anette

  12/12/2019
 • Iben

  Ved ikke om det bare er mig??? ..men synes simpelthen ikke ig fungerer. Jeg kan kun se ca. det første minut af din talk, så stopper klippet.
  Så jeg vil RIGTIG gerne vide hvilke produkter det er du taler om, da jeg nemlig også arbejder på at blive pletfri pigmentplettet

  12/12/2019
 • Lotte Munk

  Hej Anette
  Skæleksem ved næsen? Dit bedste råd?. Tror, at det er det, jeg har. Min make up klatter ved næsen i løbet af dagen og hvide “knopper” kommer til syne blandt andet.
  Mvh. Lotte Munk

  11/12/2019
 • Trine Svendsen

  Jeg er jordemoder og kender da så godt Tranexamsyre. Det har vi brugt i mange år til at stoppe for store blødninger efter fødslen med. Både som venøs injektion, men også i tabletform. Så måtte spærre øjnene op, da jeg hørte, at jeg nu også skal til at smøre det i ansigtet

  11/12/2019
 • Lotte

  Tak for ide til at komme de mega trælse solpletter til livs. Jeg forstår T-syren skal bruges om natten, er det så ok med A-vitamin creme efterfølgende ?

  vh Lotte

  11/12/2019
 • Elisabeth

  Apropos Murad; har lige fået deres multi -vitamin infusion Oil. Den er meget lækker -nærende og ikke -fedtende- men er i tvivl om jeg bruger den korrekt.

  Der ryger et par dråber på om aftenen efter rens, vaskeklud, bioderma, murad retinol serum og øjencreme…. Er det en farbar vej?

  Hav en dejlig dag og tak til dig Anette for at dele din viden med os
  bedste hilsener Elisabeth

  11/12/2019

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.