fbpx

Årtiet, hvor glød vandt over rynker

Der var ikke meget, faktisk ingenting, skuespiller Jennifer Aniston kunne gøre galt for 10 år siden. Hun var en af grundene til, at vi begyndte at tale meget mere om glød og mindre om rynker. Vi kiggede langt efter hendes hår og hendes hud i en tid, hvor de fleste cremer hed noget med pro eller ultimativ, og ethvert glitret magasin serverede den åbenbart driftssikre skønhedsopskrift på, hvad der var godt at gøre i 20’erne, 30’erne, 40’erne… 70’erne og så videre.

På dørtrinnet til 2020 kan vi dog især se tilbage på et årti præget af voksende, til tider krigerisk, forbrugerbevidsthed, nye digitalt fødte giga-mærker og ikke mindst: Makeuppens svar på it-boblen (vi taler perioden, hvor MAC gik fra gadedreng til at blive en del af ’the establishment’). Det vender vi stærkt tilbage til de næste par dage.

Med glød på lystavlen fik vi øjnene op for de ingredienser, der leverer på præcis den front. Årets Serum i 2018 kan i den sammenhæng godt tangere årtiets serum, for det er en yin-yang cocktail, der vil huden det bedste, når Dermalogica blander stabilt C-vitamin (som beskytter, lysner og indgår i kollagen-syntesen) med polerende mælkesyre, hele tre kilder til fugtmætning (bl.a. hyaluronsyre), beskyttende antioxidanter og cellekommunikerende peptider.

I midten af årtiet begyndte vi at sætte et stort K foran skønhed. K-beauty, som er hudplejeprodukter fra Sydkorea, kom på alles læber i selskab med J-beauty (Japan). Den har stået på alt fra mærkelige ingredienser som snegleslim til anbefalingen om at lagre sin hudpleje: Først ansigtsmist, så essence (en blanding af toner og serum), så serum, så creme, så olie – og det er bare den korte version.

Hvad der for alvor fik et comeback var masker. Alverdens masker. Det nåede at blive både skørt, koldt og vidunderligt. Lad mig pege på en af de tungtvejende, hvor min gode kollega Anne P forklarer det sådan her: ”Den fylder ganske enkelt min hud ud”. Et kig på indholdslisten viser en dygtig cremekoks værk – en, der er specialiseret i peptider. Har man råd, er den perfekt som natcreme – alene eller ovenpå A-vitamin. Og uanset hvad, så er det altid en god idé at gå i Magasin med nøgent ansigt og prøvesmøre den først.

PS: Det er også årtiet, hvor muligvis verdens bedste læbekur blev opgraderet.

@beautyspace på INSTAGRAM

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotograferet af Jens Peter Engedal

09/12/2019
Bruger du hyaluronsyre forkert?
Succes-tricket er heldigvis enkelt
11/12/2019
Nem redningsplanke fra hudlægen
Mod pigmentpletter og rødme

Kommentarer

 • Pernille S

  Kære Anette!
  Under henvisning til Anne P’s begejstring for Tromborgs ansigtsmaske, og dernæst et nærhjertestop da jeg så prisen, så kom jeg til at tænke på en episode hos min lokale vinhandler. Jeg skulle købe en flaske Gin til min kære svoger i julegave. Nu skulle det ikke “bare” være en gin, men af særlig kvalitet. Valget faldt på en engelsk producent; en kartofelavler, hvis høst havde slået fejl, og som for at redde gården fra at blive solgt, slog sig på ginflasken – med en produktion som havde afsæt i kartofler. Alt blev produceret fra bunden. HELT fra bunden. Med eget destilleri. Gården blev reddet, og danner nu ramme for en verdensomspændende ginproduktion. Hvorfor denne historie? Ligheden slog mig da jeg læste disse ord fra Tromborg: “Banebrydende produkter skabt i Danmark på eget laboratorium og med egne forsknings- og produktionsfaciliteter.“ citat slut. Respekt!!!
  Klart at et produkt skal koste, når alt starter i eget laboratorium, og ikke som mange firmaer gør – køber grundingredienser i udlandet, for så selv at komme slutingredienser i, men alligevel sælger til priser, som dybest set kun skulle være berettiget de virksomheder, som har al møje og besværet med at lave ALT fra scratch! Her iblandt hører desværre også nogle danske ginproducenter!
  Håber min svoger vil nyde hans gin og historien bag!
  Tak for en altid vedkommende blog 🙂
  Kh Pernille S

  10/12/2019
 • Anne

  Hej Anette. Jeg vil gerne i gang med A-vitamin. Jeg bruger EFG serum om aftenen. Kan du anbefale en god A-vitamin, som jeg kan bruge efter jeg har puttet EFG serum på huden?
  De bedste hilsner fra Anne

  10/12/2019
 • Pernille

  Altså dermalogicas serum under dag/solcreme om dagen, mener jeg….

  10/12/2019
 • Pernille

  Kære Anette

  Jeg er gået i gang med at bruge nogle af alle mine produkter op. I den forbindelse vil jeg gerne spørge dig;
  Jeg bruger danish skincares perfekt skin power treat med bha sammen med en niacinamid creme fra Verso til nat. Bliver det for meget syre, hvis jeg samtidig bruger sidste års “årets serum” fra dermalogica med c-vitamin og mælkesyre?? Jeg har lidt tør hud med tendens til rødme samt pigmentpletter.

  Stor hilsen Pernille

  10/12/2019