Bruger du varmebeskyttelse til håret forkert?

Jeg var forleden til et møde, der fik en gammel klokke til at ringe. Nemlig værdien af varmebeskyttelse til håret – eller nærmere den manglende logik i varmebeskyttelse, som ikke er at forveksle med UV-beskyttelse mod solens falmende virkning.

Frisør Cim Mahony har tidligere kaldt det for noget pjat:

”Jeg er optaget af dagligt at beskytte håret mod for meget varme. Det gør du bedst ved at holde både føn og krøllejern på lavest mulig temperatur og altid i bevægelse, så du ikke brænder håret. Frem for tjuhej at ty til såkaldt varmebeskyttelse i ny og næ – for her kan du risikere, at det bare er det yderste hårstrå der beskyttes, mens selve kernen (af hårstrået) opvarmes yderligere – så giv håret noget plejebeskyttelse på daglig basis.”

Frisør Mike Bech Hjortlund, som arbejder for firmaet One Black Car deler den opfattelse og anbefaler, at vi har fokus på to ting:

 • Sørg for at lukke håret. Det der teknisk hedder at lægge hårets skællag ned, så det ikke stritter som på en slidt grankogle, hvorkogleskællene ikke længere ligger stramt og tæt ind til koglen.
 • Sørg for at håret er fugtmættet, men uden at være tynget af silikone og olie. Det sidste gælder overvejende fint hår.

Okay, men hvordan? Det har Hjortlund råd for:

 • Når du bruger balsam, så red den ud i det våde hår med enten en bredtandet kam eller en såkaldt wet brush. På den måde bliver det en ensartet affære.
 • Lad enten din balsam eller det efterfølgende leave-in produkt have en lettere sur pH-værdi på 5 eller derunder. Er du i tvivl om værdien på et produkt, så har apoteket små pH-stickere (ligesom producenten selvfølgelig kan spørges). Et lettere surt produkt hjælper hårstået til at blive lukket, så fugtindsatsen forsegles inde i hårstrået.

Blandt mine favoritter på leave-in hører Less is Mores Protein Spray, Philip Bs pH Restorative Toning Mist Leave-In, Clean Ups Serum og Purely Professionals Hair Repair 2.

VIDSTE DU?

 • At det er bedre bare at lufttørre håret frem for at sjattørre med føn? Hvis du gør det sidste, hvor typiske bare de yderste lag hår og længder bliver tørret, så samler vandet sig på hårbunden … og klask. Så enten fuld føn eller slet ikke.
 • At der eksisterer et danskproduceret hårpudder med rispulver og aloe vera, men på ikke-aerosol spray. Én der bruges i vådt hår, og som giver tørshampoo-volumeneffekten (du ser det i et lille filmklip på Instagram under @beautyspace). Uden silikoner og parfume, hvis det har betydning for dig. Jeg er så begejstret for effekten i mit flade, glatfine hår, at jeg har købt en flaske her.

@beautyspace på INSTAGRAM

06/07/2022
Niacinamid er ikke noget, du vil undvære
Af 5 grunde du muligvis ikke kender
11/07/2022
Derfor er hudpleje mere livsvigtig, end du sikkert tror
3 ting, jeg gerne ville have vidst noget før

Kommentarer

 • Hanne Ameli

  Det bedste du kan gøre for dit hår er Olaplex Der er flere produkter til hjemmebrug, eks. No9, som er både varmebeskyttende og antistatisk – skønt til det fine hår. Ellers bruger jeg Björks Skydda! Leave-in balsam spray, som også er varmebeskyttende.

  09/07/2022
 • Mille

  Kære Anette, flot hår! Jeg har altid lært, at solcremen i ansigtet skal renses rigtig godt af om aftenen, men hvad med solcreme på kroppen? Jeg bruger Rudolph Cares solcreme og har læst, at den kan erstatte ens bodylotion, så om morgenen smører jeg mig godt ind i den efter bad og så vil jeg jo helst ikke skulle i bad igen om aftenen for at vaske den af. Hvad tænker du?

  09/07/2022
 • Korna Larsen

  Forslag, det kunne være rigtig dejligt, med hårprodukter i månedens bookn boks. Jeg bruger selv Kevin Murphy Angel Masque, en supper lækker hårkur.

  09/07/2022
 • Birgitte Hougaard

  Hej
  Et lille råd, fra en der har arbejdet ved hudlæge.
  Hvis du døjer med irriteret hårbund med eksem/skæl så er det ikke godt at gå rundt med våd hårbund så føntør hovedbunden.

  08/07/2022
 • Tascha

  Jeg er spekulerer også på Purley Professional hair repair 2 ikke er forkert at bruge som leave in? Jeg bruger PP treatment 1 som leave in kur.

  08/07/2022
 • Mathilde

  Jeg bruger Kérastase Resistance Ciment Thermique Leave-In sammen med Joico Joifull Volumizing Styler. Jeg mixer begge dele og det passer rigtig godt til mit glatte/fine hår 🙂

  08/07/2022
 • Tanya

  Kan hårpudderet bruges hvor man bare lufttørrer, eller kræver det føntørring? (Jeg føntørrer stort set aldrig, det tager alt for lang tid og slider meget på mit ultrafine hår).

  08/07/2022
 • Anette W

  Sikke et flot hår du har, Anette!
  Nå, jeg plejer at bruge MOMO hair potion og derefter Kevin Murphy Antigravity i længderne, men nu har jeg bestilt en Philip B pH Restorative Detangling Toning Mist.
  Jeg må se om den beskytter bedre, men skal den i hele håret eller kun i længderne?
  God weekend
  kh
  Anette W

  08/07/2022
 • Majbritt

  Jeg er ret begejstret for Hårklinikkens “Hair hydrating creme” en leave in varmebeskyttelse.

  07/07/2022
 • Pernille S

  Er det ikke ok at lade håret næsten lufttørre, for så at forme/løfte med føntørren med god varme. Det må da slide mindre på håret end at føntørre et pjaskvådt hår på fulde gardiner!
  Super smukt dit hår Anette!
  Kh Pernille S

  07/07/2022
  • Maj

   Det er faktisk sådan jeg selv gør hvis jeg en sjælden gang føntørrer mit hår.
   Og ja. Anette’s hår er super smukt.
   God weekend
   Kh
   Maj

   08/07/2022
 • Lene

  Er I sikre på at I mener PP Hair Repair 2? Det er jo en hårmaske,som skal sidde ca 15-20 minutter. Mener I ikke PP Protection 2 ?

  07/07/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.