Budget-rutinen, der får din hud til at se dyr ud

For mange år siden var jeg på en pressetur med en skønhedsredaktør fra Athen. Hun var et sted i 60erne og med en hud så flot, at jeg gjorde alt for at komme tæt på hende. Tæt for at blive klogere. ”Sig det ikke til nogen, men det er jo ikke noget, der koster særlig meget,” sagde hun. Altså at få den hud.

Hendes opskrift lød på A-vitamin, let syre og fed fugtmætning plus UV-beskyttelse. Mere eller mindre principperne efter Hudplejepyramiden, som er inspireret af Maslow og hudplejekemikeren Joe Lewis.

Den tandbørstekorte, ultralette version som er:

 • Morgen => vaskeklud, fugtmætning og nærende beskyttelse.

Med nærende mener jeg noget, der kan forsegle fugten – som en creme med lidt fedtstof. Afhængig af kulde/varme og hvilken hud du har, kan du skrue op eller ned for mængden af fedt.

 • Aften => rens og fugt/fedtmætning sammen med et behandlende produkt som peelende syre og/eller A-vitamin.

FÅ DET SERVERET LIVE PÅ 4 MINUTTER: Se med her, hvis du har tid og lyst – der er eksempler og lidt flere ord på. I stedet for at have fokus på bestemte produkter, vil jeg så gerne have dig i en anden retning. Have dig til at tænke, som når du køber mad ind: Der står kylling, mælk, kål og tomatsauce på din seddel. For du har først og fremmest styr på ingredienserne, altså hvad du har brug for. Næste step er så: ”Jeg kan godt lide mælken fra Thise Mejeri, Arla eller… ”. Det foregår på IGTV: Instagram @beautyspace.

PRODUKTNAVNE MED PRISNIVEAU IGTV-filmen:

Rudolph Care Cleansing Foam (95 kr.), Purely Professional Day Cream (250 kr.), Shiseido Waso Color Smart (265), Avéne TriAcnéal Expert (150 kr.), The Ordinary Marine Hyaluronics Support (60-95 kr.),  GOB Marula Oil (160 kr.), Night Switch PHA/AHA (112 kr. hos houseofstars.dk).

PS Januars Book’n Beautybox er også et bud på en samlet pakke, der vil holde resten af vinteren. Med rens, fugtmætning, peelende BHA, barrierelapning, glød, UV-beskyttelse und so weiter.

@beautyspace på Instagram

05/01/2020
Dit overblik
Årets bedste produkter + foredrags-datoer
10/01/2020
Én ting, du skal ændre for din hud i 2020
Få den hud, du vil have ved at gøre én ting anderledes

Kommentarer

 • Lykke

  Jeg følger pt præcis den opskrift! Og det har virket rigtig godt på min hud med hormonudbrud og rosacea. MEN, jeg er også i den fødedygtige alder hvor graviditet og ammeforløb er på tapetet ind imellem (fx nu) og nu erfarer jeg, at jeg pludselig ikke længere på bruge salicylsyre når jeg vil vær gravid/er det? Og a-vitamin (bruger de udmærkede kapsler fra Ecooking) må man heller ikke når man er igang med at reproducere? Findes der alternativer eller må man bare leve med kedelig hud og rødme og hormonudbrud når man befinder sig i den livsfase. For det synes jeg godt nok er lidt trist.. 🙁 Kh

  14/01/2020
 • Helle Koch-Houmann

  Pure and care, som købes i Normal og på nettet, har en egf serum til 69 kr for 30 ml. Så vidt jeg kan se og forstå af ingrediens i ten, er den også plante baseret. Må jo siges at være budget enlig pris. Jeg er på flaske 2, bruger det morgen og aften som første step efter afrensning. Har haft effekt, min hud er mere ‘glat’ og ‘fyldig’.
  Har du nogen viden/erfaring med det produkt, Anette?

  14/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lotus, jeg kan godt lide Bioeffect, fordi de er plantebaserede. Ellers kan EGF være lidt svært. Prøv at tage fat i AMAZE her som er dem, der havde siden. Jeg kan godt se, at den ikke virker:

  https://www.amaze.press/

  @ Sarah, ja, det vil jeg mene, men vælg light versionen af Skin Food.

  Stor hilsen Anette

  13/01/2020
 • Sarah

  Apropos har jeg opdaget Weledas Skin Food. Er det en god billigere erstatning for min nuværende Origins Drink up Intensive? 🙂

  11/01/2020
 • lotus

  Har du eksempler på produkter i den “blærede” kategori, andet end fx Bioeffects EGF?
  Forresten, ved du Anette, om Honeygreen (en forretning/hjemmeside du skrev om i sommers, særligt deres squalene solcreme) om de er lukket ned? Kan ikke komme i kontakt med dem..

  10/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for kommentarerne. Jeg vender tilbage i weekenden med svar. KH Anette

  10/01/2020
 • Lotte Munk

  Hej Anette
  Jeg har bestemt at jeg vil bruge penge på IPL imod rødme og karsprængninger.
  Du har tidligere skrevet at man skal være kritisk med, hvor man får det lavet. Jeg har bestilt en tid til gratis konsultation på Aleris Hamlet i Aalborg. Kender du noget til Aleris og om jeg er i trygge hænder?
  Mvh. Lotte

  09/01/2020
 • Pernille S

  Spot on! (Altså ikke de “spots” vi ikke vil have! )

  09/01/2020
 • Lise/walkinrunout

  Rigtig god analogi i fht ingredienser

  09/01/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.