Har du A-vitamin ansigtscremen på din hylde

Hardcore morgenrutine, der holder huden fugtmættet

Nederst på billedet ser du min morgenrutine. Og det er med vilje, at jeg skriver rutine, fordi din hud ER din rutine.

I mit tilfælde er huden tæt på det, der kaldes normal med en anelse fedtet T-zone og lejlighedsvis tørhed, hvis jeg ikke opper mig. Derudover skal der en evig indsats til for at holde årtiers gamle solskavanker (pigmentpletter) i skak plus en hensyntagen til mine til tider sarte kinder. Så det med det normale er måske en optimistisk gradbøjning.

Her er, hvad jeg gør på cirka tre minutter: 

 • Først eksfolierer jeg forsigtigt med en vaskeklud – bare under bruseren eller ved håndvasken.
 • Så en mist spækket med antioxidanter og fugtmættende indhold – i øjeblikket står Mádaras på hylden. Den er fremragende pga. indholdet, men også den støvregnende spray, der gør, at der ikke går brusebad i den. Huda, som du måske også spotter, er en fejl, for der er alt for meget kokos i efter min smag.
 • Så børster jeg tænder.
 • Derefter et af mine yndlingssera udi ekstraordinær god fugtmætning: Pure Hyaluronic Serum fra Pestle & Mortar. Ofte (og det vil sige hver anden dag) giver jeg den gas og supplerer serummet med enten C-vitamin, niacinamid, eller CBD.
 • Til slut en dagcreme med solfaktor (tilsat en oliedråbe, når det bliver koldere).  Jeg er bl.a. glad for Rens – og dupper også lidt god foundation på, her fra Evolve. En oplagt mulighed er også Karmamejus BB-creme som sidste step.

Øverst på billedet er lidt af min aftenrutine, men det er ikke hele sandheden. Den er faktisk noget mere hyggelig i virkeligheden – og lander på Beautyspace en af de næste dage.

A-VITAMIN OG GRAVIDITET: Her er, hvad jeg synes, du skal vide. Derefter er beslutningen din.

SÅ HVAD, HVIS DIN HUD ER ANDERLEDES (END MIN)? Det er den med stor sandsynlighed. Men muligvis ikke så vanvittig anderledes, som nogle måske kan få dig til at tro. Hvis du gerne vil blive klogere på det, så er det et af emnerne i bogen Seriøst bedre hud, som kan lånes på biblioteket.

SERIØST BEDRE HUD på tube finder du her. Udover at være på hylderne hos få udvalgte hudlæger, så er Ansigtscremen til os herinde på Beautyspace. En forlængelse af bogen, et community-produkt, som det vist ville hedde, hvis vi boede i England eller Australien. Derfor er det heller ikke en smøre, du vil se mig blæse ud i reklamekampagner eller lave konkurrencer på. Og sådan.

@beautyspace på Instagram.

Sådan her foregår det på Beautyspace i forhold til produkter, der vises.

Fotograf Lea Jessen, redigeret af journalist Anneline Højrup

03/11/2020
Sådan glatter Ansigtscremen ud og fylder op
Indholdet, der sætter fut i festen
06/11/2020
Din hud-skæbne afhænger af 3 ting. Siger hudlægen
Og så til sandheden om A-vitamin og sart hud

Kommentarer

 • Izabella

  Du glemte Mette’s spørgsmål Det svar er jeg nemlig også interesseret i. Altså hvilken c-vitamin, niacinamid og cbd bruger du?
  Hvilket produkt har du nederst i højre hjørne, den som vi kun kan se bagsiden af?

  25/11/2020
 • Maria

  Kære Anette. Glæder mig til at prøve din natcreme, og netop færdig med din bog.
  Dagrutine, rens, mist, så Pure hyaluronic serum fra pestle og mortar derefter lidt olie fra The ordinary “ B” blandet med Rens clean screen mineral spf 30. Er det korrekt?
  Du skriver at du hver anden dag supplere serum fra Pestle med c- vitamin, niacinamid eller CBS. Har du bud på hvad det skal være/du bruger?

  12/11/2020
 • Tine

  Hej Anette
  Ja det er netop der link der gjorde jeg skrev til dig

  10/11/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen

  Åh undskyld, jeg kan se, at jeg mangler at svare enkelte herinde. Jeg tjekker op i morgen, tirsdag. Jeg ved, at du @Tine sidder og venter, så læs med her i forhold til dit spm. om C-vitamin:

  https://beautyspace.dk/hvad-din-hud-dokumenteret-faar-ud-af-c-vitamin/

  @ leafysmoothie, søde menneske, 1000 tak for dine ord. De varmer hele vejen rundt. OG TAK for din grundige tilbagemelding. Det er skattet.

  Stor hilsen Anette

  09/11/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Cille, herligt.

  @ Jeanett, åh så ved du jo alt om, hvor herligt det baderi er. Jeg er nybegynder, men helt hooked. Din rutine lyder perfekt, føles den ikke sådan også? Bare du ikke begynder at rense af 3 gange om dagen ;o)

  Stor hilsen Anette

  09/11/2020
 • Jeannett Lindebjerg

  Hej Anette
  Elsker dine kloge ord – og velkommen i vinterbadernes paradis 🙂 Jeg er så heldig at kunne træne fra morgenstunden og derefter er jeg i Øresund og svømme mine tag – om vinteren efterfølges dette tre gange om ugen af en tur i saunaen og endnu en tur i havet. Jeg bruger min vaskeklud om morgenen efterfulgt af mist og en nærende dagcreme. Når jeg kommer hjem efter træning etc trænger huden jo også til kærlighed og her bliver den igen blidt “tørret over” med en blød klud, efterfulgt af mist – nu også serum – og dagcreme. Mit spørgsmål er derfor, om jeg bør ændre noget i disse rutiner?

  09/11/2020
 • Cille

  Tusind tak for svar, Anette.
  Fåborg Pharma er hermed bestilt 🙂

  05/11/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen

  1000 tak for alle ord og herlige indspark. Her lidt respons:

  @ Lotte, det er min olie fra The Ordinary. Den der hedder “B” Oil med masser af squalene i.

  @ Birgitte B, enig. Den har nærmest en matterende effekt.

  @ Sanne, og jeg elsker at du læser med hver dag herinde, Sanne. TAK for det.

  @ Malene S, se jeg ville gerne skrive no problem, fordi der er beroligende indhold i, som rosacea normalt har det fint med. Derudover styrker A-vit. MEN. Rosacea kan være tricky og meget meget forskellig fra person til person. Min erfaring er, at man har det godt med at kombinere en god rutine også med råd og smøre fra hudlægen. Har du mon kontakt til en hudlæge?

  @ Cille, ja den fra Fåborg Pharma.

  @ Jette B, haha, du er sød. Men det gør jeg nu ikke.

  @ Britt, jeg er SÅ meget med på, hvad du mener, og af samme årsag har jeg en budgetpost, der hedder MYSTERY SHOPPERS, og den gælder også behandlingssteder. Heldigvis viser det sig 9 ud af 10 tilfælde, at folk får den samme gode behandling, som jeg skriver om (hvis altså der er tale om en positiv anmeldelse). Alt er jo ikke altid lutter fest, det ved jeg. Men ingen kommer jo igen til noget, hvis ikke oplevelsen er god. Så det er en kortsigtet strategi, når nogen har den.

  @ Marianne Gylding, tak for dine herlige ord. Du må ikke finde dig i det med Mádaras mist – er det den med probiotika? Du er nødt til at tage dem tilbage til sælgeren.

  Resten svarer jeg på i morgen tidlig, fredag.

  KH Anette

  05/11/2020
 • @leafysmoothie

  Hej Anette, STORT kæmpe-mega-tillykke med din nye seriøst lækre creme!!! Hvor er det cool på så mange måder! Yay!
  En anden ting også; du spurte mig til argentum cremen i et andet indlæg (om mundbind och maskne hvor jeg nævnte den). Min oplevelse er at det er en rigtigt lækker creme, som dufter fantastisk, den er drøj, fugtgivende og smelter ind i huden, og den er også øjencreme i et. Måske er det sølvet som gør det men den har en lille sitren med sig, som giver den der fornemmelse af at der sker noget. Bare en rigtigt lækker creme, som også er en oplevelse at bruge, med duft og konsistens i dejlig harmoni. Men den er dyr og den kommer i krukke, hvor jeg hellere set en pumpe. Lad os endelig høre hvis du tester noget fra deres univers. Smukt og gennemarbejdet er det i hvert fald og cremekokkeriet er på plads. God eftermiddag!

  05/11/2020
 • Tine

  Hej Anette
  Jeg har lige købt produkter fra paulas choise….og kan nu til min forskrækkelse læse på din blok af tænk ikke anbefaler c15 booster….
  Kan du ud dybe det nærmere for mig ?? Er den ikke ok at bruge ??? Anden alternativ uden parafume mm ???
  Hvad med deres 1 procent retinol er den også i søgelyset ?

  Håber at høre fra dig og 1000 tak

  Kh tine

  05/11/2020
 • Rebekka

  Hej Anette 🙂 Jeg troede at tricket med ekstra fugtforsegling var at smøre creme/serum på lige efter mist? Altså når huden stadig er fugtig? Kh Rebekka

  05/11/2020
 • Jane

  Hej kan du anbefale en creme med Niacinamid i? Har læst i din bog at den kan berolige Rosacea hud og det ville være dejligt 😉 God dag.

  05/11/2020
 • Maluka2960@hotmail.com

  Hej Anette 🙂 stort tillykke med den nye creme,har lige købt den og glæder mig til at prøve den.Håber at dit næste projekt vil være en tilsvarende creme til kroppen,og gerne en stor tube/flaske 🙂
  Kh Karina

  04/11/2020
 • Mette

  Hej Anette 🙂

  Hvilket C-vitamin, Niacinamid og CBD kan du anbefale? 🙂

  Og når du også “smider” en oliedråbe i, hvilket mærke kan du anbefale der? 🙂

  Jeg glæder mig til at høre om din aftenrutine 🙂

  04/11/2020
 • Lotte Munk

  Min næse er begyndt at tørre særligt ud. Og ikke kun her, hvor det er blevet lidt koldere. Fylder fugt på 1000 gange om dagen og bruger også næsespray med sesamolie. Så både indvendigt og udvendigt. Ved ikke, om det kunne være noget støvallergi. Har hund, men er blevet testet for, at jeg ikke er overfølsom. Og det er heller ikke kun herhjemme, den tørrer ud.
  Bruger gode produkter, bl.a den serum du omtaler i indslaget. Og creme til tør hud mm.
  Nogle bud eller gode råd?
  P.s. Glæder mig til at modtage din creme

  04/11/2020
 • Ida Østergård

  Tusinde tak Anette, dejligt med din gennemgang af morgenrutine, og brug af produkter. Glæder mig til næste kapitel.
  Dejligt du altid er så ærlig, Tak for det.

  04/11/2020
 • Mariannegylding

  Jeg har købt din dejlige creme, og synes altså ikke den lugter/dufter af vitaminpille. Og i øvrigt er det en dejlig lys gul farve, lidt som sol på tube :-).
  Anf madaras mist, har jeg nu haft 2 der begge er gået i stykker i sprayen, og jeg har værken været voldelig eller tabt dem, så nu leder jeg efter et bedre alternativ. Måske du har et’ Anette?

  04/11/2020
 • Britt

  Jeg har med stor interesse gen-læst dit indlæg om hvordan det foregår på Beautyspace, når du modtager produkter til indlæg/anmeldelse på dine forskellige platforme.
  I den forbindelse har jeg et spørgsmål: Når du afprøver diverse klinikbehandlinger, er der så ikke en temmelig stor risiko for at Du får ret meget særbehandling? Alle ved jo hvem du er! Jeg kan i hvert fald ikke genkende den oplevelse du beskrev fra en bestemt behandler, jeg selv har været i hænderne på…og jeg kommer ikke igen. Og den anden vej rundt, er der ikke risiko for at der går “Strandvejs veninder” i den? Et udtryk jeg har fra en medarbejder (ikke journalist) der arbejdede hos alt for damerne og fortalte om hvordan mode medarbejdere faktisk var strandvejs veninder Med butiksindehavere, og anbefalede venindernes butikker gang på gang. Jeg er overhovedet ikke i tvivl om din ærlige tilgang men det må da være noget af en balance gang, en gang imellem?
  Det er nemmere med dit nye produkt, der er klare linjer, du har lavet det, du sælger det.
  Men hvad hvis der kommer en vidundercreme der er bedre end din, vil du så skrive det? Som du skriver, det var lige pensionsopsparingen der røg der… mvh Britt

  04/11/2020
 • Jette B

  Jeg glæder så meget til at prøve den, når jeg har brugt op af den jeg har.
  Jeg kunne ønske mig, at du lancerede en til kroppen

  04/11/2020
 • Cille

  Skønneste Anette

  Har du et godt bud på en god dagcreme med solfaktor til tør og sensitiv hud, som bare gør alt hvad den skal?

  Cille

  04/11/2020
 • Malene S.

  Kære Anette.
  Og hvad med det der olie, og rødlig / rosacea hud, er det ikke noget med, at det er et “no go”?
  For jeg oplever at netop det, bliver meget værre, og er sværere, at dulme og mætte om vinteren, også selvom jeg både bruger serum, mist og cremer, som du jo også skriver man bør og skal…
  KH
  Malene

  04/11/2020
 • Sanne

  Jeg tog mig lige tid og læste dit blå skriv om at du ikke skriver reklame, og det ELSKER jeg ved din blog. For når du skriver noget er godt, så kan jeg være sikker på at du er oprigtigt begejstret og ikke som mange især unge bloggere for en del år siden overbegejstret skrev i håb om at få flere produkter tilsendt. Jeg har flere gange læst anmeldelser af produkter jeg kendte og undret mig over om de virkelig var SÅ begejstrede. Vil bare lige lade dig vide at jeg elsker din ærlighed og tilgang til tingene. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  04/11/2020
 • Birgitte B

  Jeg er også meget begejstret for Ren’s solcreme. Især fordi den ikke giver en skinnende pande, men en fin og mat overflade. Og så er den meget drøj. Kh. Birgitte

  04/11/2020
 • Lotte

  Hvad er det du har stående fra The ordinary? Den har du vist ikke nævnt i rutinen.

  04/11/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.