fbpx

Den ene ting, der skal være styr på

Kan man ikke bare springe direkte til toppen? ville en veninde på et tidspunkt vide. Svaret er, at alt andet ingen mening giver, hvis der ikke er 100% styr på bunden, som samtidig er den, der er oplagt at kaste sig over i dagtimerne. De fire afgørende ingredienser er:

 • Fugtmætning (se efter ingredienser som hyaluronsyre og glycerin)
 • Få forseglet fugten med gode plantefedtstoffer. Det kan være alt fra jojobaolie til squalane. Mængden afhænger af din hudtype. Eksempelvis er jeg med en fedtet T-zone selvsmørende netop der.
 • Beskyttende antioxidanter – gerne fra forskellige kilder.
 • SPF

VIL DU SE MIN HYLDE: For at gøre det enkelt har jeg en ryddet en hylde kun til bunden (undskyld, hvis det lyder forkert). Du kan se den under storiesINSTAGRAM her. Jeg giver også et bud på verdens mest enkle bund – faktisk kun med ét produkt. På torsdag tager vi midten – altså reparationsafdelingen – af Hudplejepyramiden. VIGTIGT: Mit bud på bunden er baseret på ingredienser. Det er altså eksempler blandt flere virkelig gode bud. Og så er det en brugbar metode at rydde op efter.

VIS OS DIN: Vi vil rigtig gerne se din hylde – og det er så nemt her. Hvis du har lyst og tid til at tjekke #beautyspaceshelf kan du se, at folk så småt er begyndt at lægge deres hylder op. Med kommentarer om hvad der fungerer og det modsatte. Samtidig er der en vis vinderchance som sekundær bonus.

PS: I morgen kommer ugens INSIDER. Emnet er kollagentilskud.

11/03/2019
Vis mig din badeværelseshylde
Grib chancen for at få, hvad du måske mangler på din hylde
13/03/2019
Ugens insider: Hudlæge knækker koden til kollagentilskud
For HVOR meget virker de?

Kommentarer

 • Jeg kender ikke jeres mærke men jeg vil gerne prøve det der passer til min alder (52) i ansigts pleje .

  20/03/2019
 • @ Jeannie – Superhud ;o)

  Stor hilsen Anette

  15/03/2019
 • Jeannie

  Det har jeg ikke Anette, men nu skal det være! 🙂
  Men kan se du også har en der hedder ‘Slip rynkehysteriet’
  Jeg vil rigtig gerne blive klogere på både rækkefølge og de vigtigste ingredienser mod rynker, er det så stadig bogen SUPERHUD jeg skal købe?

  15/03/2019
 • Julie Gerbek

  Anette – har du noget at sige om Le Lift fra Chanel? Overvejer lidt at investere i Creme Riche.

  15/03/2019
 • Jeannie

  Tusind tak for svar Anette.
  Mht. hybenkerneolie, kan den bruges både morgen og aften? og kan den erstatte andet A vitamin?
  Derudover er det så stadig godt at bruge både mist og serum inden olien? 🙂

  Til sidst, hvis jeg vil erstatte nogle vaske med micellar vand, hvornår er det så bedst at gøre det? Tænker på om det gør nogen forskel, eller om micellar kun anbefales når man ikke har tid/overskud til andet 🙂

  14/03/2019
 • A

  Produkterne er:

  Muti Anti Age Serum (Ingredienser: Aqua, Propylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Glycerin, Xanthan Gum, Urea, Calcium Pantothenate, Sodium Citrate, Citric Acid, CI 42090)

  Environ HA Intensive Hydrating serum (Ingredienser: Aqua, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Sodium Citrate, Hydroxypropyl Guar, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Sodium Phosphate, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Phenoxyethanol)

  Har også overvejet Hydraluron af IndeedLabs -kender du den?

  14/03/2019
 • @ Sanne, vi insisterer på ægthed. Så kom an.

  @ Mathilde, følg med i dag, hvor der kommer mere om det med rækkefølge:

  I forhold til dit spm.:

  MORGEN: rens med vaskeklud (evt. også pHformula hvis du vil rense både morgen og aften), så kan du fint bruge ANR som serum efterfulgt af en dagcreme med SPF – og evt. en smule olie afhængig af din hudtype.

  AFTEN: rens med pHformula EXFO, din retinol fra Lixirskin og så Ecookings natcreme ovenpå.

  Men igen: DU kender din hudtype og hudtilstand, så grib i egen kind. Det du ovenfor får er systemet-skelettet, som så kan køres op el ned i forhold til hudtype.

  @ Gerd, ja og nej. Mit badeværelse er ikke specielt varmt og der er mørkt i mit skab. Nogle produkter tåler faktisk ikke at komme i køleskabet. Så det er nuanceret.

  @ Louise Eriksen, det ser SÅ perfekt ud, men du skal overveje at få en til at se på din hud. En dygtig kosmetiker. Umiddelbart vil jeg spørge, om det renseprodukt du bruger fra Clinique er for krads? Overvej en squalane-olie-dråbe i dagtimerne (blandet i et af de sidste lag). Drikker du vand nok – og får du fiskeolie?

  @ Leafysmoothie, HVAD var dit resultat i forhold til pulver?

  @ Bettina, 1000 tak for dine dejlige ord. Min holdning i forhold til udbrud er: SE EN PROF. Altså en hudlæge. For vi taler om en hudsygdom. Hvis du vil tilføre ekstra fugt, så gerne, fx. hyaluronserum fra Pestle & Mortar.

  @ Trine, jeg er ikke nok klæde på til det. Endnu.

  @ A, prøv at give mig de specifikke navne, for jeg er usikker på hvilke produkter vi konkret taler om.

  @ Jeannie, vaskekluden er smart om morgenen sammen med vand. Vil anbefale dig ét Avitamin-produkt ad gangen. Du kan evt. spæde lidt hyaluronsyreserum i din booster 3.

  @ Mai, nej, de har ikke rykket sig. A-vitaminsyre har på et tidspunkt været helt oppe i toppen, men der er for store gener ved den receptpligtige udgave. Jeg skriver om midten i dag.

  @ Karin H – jeg lægger dem under højdepunkter.

  I dag tager vi midten af Hudplejepyramiden.

  KH Anette

  14/03/2019
 • Jeannie

  Har lige endnu et spørgsmål, jeg synes at have læst at ikke skulle blande flere a vitaminer, hvis jeg både har hybenkerneolie, Super3 booster og gerne skal have en ny natcreme med noget antiage og har tænkt på A vitamin serum i stedet for super3 da jeg ikke bryder mig om konsistensen på den, må man så bruge det hele og gerne i i hvilken rækkefølge? 🙂

  14/03/2019
 • Karin H

  Hej Anette

  Er virkelig nysgerrig på produktet du henviser til, – men kan desværre ikke finde “stories”

  13/03/2019
 • Mai

  Hej Anette
  Jeg har bemærket at A-vitamin i hudplejepyramiden er rykket fra Optimal hud til Stærk hud. Det får mig til at tænke på om EGF gør mere for huden end A-vitamin, hvis man skulle vælge? Jeg brugte på et tidspunkt begge dele og kunne aldrig finde ud af, hvordan jeg lige skulle prioritere, når EGF skal bruges alene. Håber du kan gøre mig klogere 🙂

  12/03/2019
 • Jeannie

  Hej Anette, Anbefales det at vaske sig med en vaskeklud i ansigtet hver morgen og aften eller er det nok med mild rens der skylles af med vand. Derudover hvornår kan man nøjes med at bruge micellar? Tænker på om huden vil tage nok imod ens produkter. Derudover har jeg lige investeret i en hybenkerneolie fra Trilogy som jeg læste du havde skrevet om, hvornår anbefales det at bruge den i ens rutine? Mvh. Jeannie

  12/03/2019
 • A

  Hej Anette

  Kender du forskellen på hhv Muti og Environ hyaluronserum -er der en, du foretrækker eller vil anbefale?

  12/03/2019
 • Trine

  Kære A.

  Mon du kunne rådgive vedr. LED? Selvom det jo nok hører til toppen.
  Boujaran vs. Medicoline. Hænger pris og kvalitet sammen? Og virker det på rynkerne?

  12/03/2019
 • Bettina Bjørneboe

  Hej Anette
  Bliver altid lidt glad i låget når jeg læser noget fra dig. Især når du får det til at lyde så dejligt enkelt…
  Nå, men jeg har et spørsmål. Jeg har dit lille hæfte “find dig ikke i acne” og derefter investeret i de to anbefalede produkter fra Danish skin Care som jeg bruger om dagen toner og dagcreme, og toneren samt Niacinimide fra the ordinary om natten.
  Har haft denne rutine knapt to uger, så selvfølgelig ikke rigtigt nogle resultater, men en snert af en tendens til “udbrud” på kinderne som ellers plejer at være fri.
  Men mangler der ikke noget fugt? Føler mig lidt stram i betrækket, og endda uden at være sur…. og skal det svide så meget?
  Tak for dine mange skønne indlæg!!

  12/03/2019
 • Leafysmoothie

  #yes #ingredienser

  elsker det.

  Og glæder mig til kollagen indlægget. Jeg bruger mest bone broth, men var også en tur på pulver… Nu kan jeg ikke vente på at høre din dom.

  12/03/2019
 • Louise Eriksen

  Åh nyder virkelig at læse dine indlæg. Har hjulpet mig så meget.
  Men har stadig problemer med min hud. Hvad gør jeg forkert, den er så dehydreret.
  Morgen:
  Ingen rens, kun lidt vand i ansigtet
  Dual moisture emulsion fra Ling
  Serum fra Purely Proffesionel
  Dagcreme redness solition clinique
  SPF

  Aften
  Rens fra clinique
  1 % bha fra paulas choice
  Efg serum (venter nogle få min. med at smøre den på)

  Hvad gør jeg forkert? Så dehydreret, men samtidig så sart/rødme.

  Håber sådan du kan hjælpe mig.

  12/03/2019
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  En hylde i et varmt badeværelse er no go, så jeg har mine ansigtsprodukter i et mørkt køligt skab.
  VH Gerd

  12/03/2019
 • Mathilde

  Hej Anette

  Jeg har rigtig svært ved at finde hoved og hale i rækkefølgen i hudpleje.
  Jeg bruger følgende produkter fordelt over morgen og aften og håber, du vil hjælpe med at nummerere dem
  PHformula exfo cleanse, Estee Lauder ANR, Lixirskin night switch retinol, den virkelig lækre olie fra Jurlique fra denne måneds box, natcreme fra Ecooking og så noget forskelligt SPF.

  Jeg vil på er tidspunkt gerne prøve BP’s super 3 booster – hvor i rækkefølgen skal den puttes ind?

  På forhånd tusind tak

  12/03/2019
 • “ryddet en hylde kun til bunden” – Anette jeg griner endnu! 😀 Tænker andre plejer at have en skuffe, måske med lås!

  Jeg ville gerne være med på at vise min hylde på IG, men den er dælme ikke særlig fotogen, og jeg gider ikke rigtig opstillede glamourbilleder.

  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  12/03/2019
 • Anette Bilsted

  Kære Anette Jeg har netop modtaget min beauty Box, med så mange skønne ting. Tusinde tak, er stor fan af Verso og PH. Rigtig god dag. KH Anette

  12/03/2019