Derfor reagerer din hud positivt på CBD

Hvis du har glemt ordene fra dengang, CBD blev årets ingrediens på Beautyspace, så kommer de her (og længere nede er det købslink, som flere herinde har efterlyst):

’Cannabisplantens ikke-euforiserende stof CBD kan i hudpleje bedst forklares som en anti-inflammatorisk balance-mager. Ikke på mirakuløs vis, men med en reel påvirkningskraft, når det gælder om at dulme, hele og barrierebeskytte på måden, så vi bedre kan få glød og glatte kinder.  Tjek, at dit CBD-produkt vitterlig indeholder CBD, som er det stof, hudens modtagere (de smarte cannabinoid-receptorer, vi alle er udstyret med) forstår.’

Det er især, og i øvrigt det samme som med probiotika, det rødmedulmende og det barrierestyrkende, der drager mig. Og ikke mindst de lovende studier på CBD – vi er stadig på et spædt stadie. Jeg gør typisk to forskellige ting med den her ingrediens:

 • Bruger gerne Hemphilias (de er til at betale) natcreme i et tykt lag, men som ansigtsmaske de dage, hvor jeg renser tidligt – måske efter aftensmaden. For udover CBD er der lutter gode sager involveret som sheasmør, glycerin, lecitin, E-vitamin og hyaluronsyre. Når jeg derefter ved sengetid kører den normale rutine, så er det bare vaskeklud og den sædvanlige smøre. Der er også de danske dygtige folk fra NatureCell, som du finder i Matas.
 • Bruger ofte fugtserum (i dagtimerne) med CBD, hvor jeg især er glad for ingredienssammensætningen som her med hyaluron, CBD, aloe og E-vitamin. Enten alene eller lagret med min C-vitamin. Hvis du har ekstra sart hud, så overvej i øvrigt at udskifte C-vitamin med niacinamid eller CBD (begge beroliger).

VÆR OPMÆRKSOM PÅ at man af og til må prioritere mellem gavnligt indhold – alternativt lagre.  Det vil være individuelt, hvad der føles bedst. I forhold til Hemphilia, så vær også opmærksom på, at produkterne indeholder æteriske olier. Vil du have et alternativ uden duft, så finder du det her.

VAREDEKLARATION: Jeg har købt det nævnte serum på hemphilia.dk (natcremen er et fremsendt presseeksemplar), ligesom jeg har testet NatureCell i forbindelse med flere skriverier i Børsen.

@beautyspace på INSTAGRAM

01/09/2021
Krops-balmen, jeg bor i
Og ekstra procenter på Ecooking og BAK
06/09/2021
Solpletter kan fjernes med en tablet #1
Afprøvet hos hudlægen

Kommentarer

 • Dorthe Kraglund
  REPLY

  Hej Anette,

  Kan cbd cremer bruges, når man har rosacea? Jeg syntes det kan være en jungle, at hitte rede i, hvilke produkter der fungerer, og det kan jo godt gå hen, og blive lidt af en bekostelig affære.

  Kh. Dorthe

  16/09/2021
 • Sarah
  REPLY

  Kære Anette, jeg står netop og mangler en dagcreme og tænkte jeg skulle prøve en ny. Du fremhæver fugtserum og natcremen, men kan du anbefale dagcremen også? 🙂

  07/09/2021
 • Marisnne
  REPLY

  Hej Anette.
  Kunne godt tænke mig at høre om lidt flere multiprodukter
  På et tidspunkt foreslog du Klairs vitamin e mask. Den er god.
  Jeg vil gerne have få gode produkter som kan alt det gode

  06/09/2021
 • cecilie
  REPLY

  lige en tilføjelse: jeg vil gerne have en mild form for eksfoliering og har kigget efter PHA produkter, men synes ikke at kan finde nogle uden parfume. har du nogle bud?

  04/09/2021
 • Cecilie
  REPLY

  Hvilke mærker med CBD indhold, kan du anbefale uden parfume og æteriske olier?

  03/09/2021
 • Kathrine
  REPLY

  Tak for godt indlæg! Det er også der du løber CBD til at sove på? Jeg er meget i tvivl om hvilken det er man skal bruge … måske med melatonin i også?

  03/09/2021
   • Kathrine
    REPLY

    Tak – har ringet og talt med dem nu og ved nu det er nr. 02 jeg skal have fat i. Tak for hjælpen 🙂

    08/09/2021
 • Birgitte B
  REPLY

  Kære Anette. Mht. tidlig rens, så har jeg et spørgsmål: Jeg går ofte i svømmehallen om eftermiddagen. Dvs. min hud er renset, når jeg kommer op/ud af badet og smurt med en fugtighedscreme (uden spf). Jeg tager hjem og laver aftensmad lige efter. Spørgsmålet er, om jeg skal rense helt almindeligt om aftenen? Det virker som ‘overkill’ at rense creme af med rens. Mest har jeg lyst til ikke at gøre noget og bare gå i seng. Alternativt bruger jeg en micellar rens og så natcreme. Har du nogle erfaringer/gode råd til sådan en situation? Kh. Birgitte

  03/09/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *