Din huds bedste kosttilskud

cVitamin

I går sad jeg og nørdede det meste af dagen med en dansk hudlæge-professor, som er på vej med et tiltag, der vil gøre al sund hud endnu pænere. Noget vi vender stærkt tilbage til. For er det ikke herligt, at flere og flere danske hudlæger begynder at interessere sig for flot hud – og ikke udelukkende for sygdomme? Det tror jeg nok.

På læseropfordring kom vi også rundt om de kosttilskud, der tyder på at gøre størst opgraderende indtryk på huden:

 • Probiotika (mælkesyrebakterier giver ro på, og så går en god fordøjelse direkte i huden)
 • Multivitamintablet (helgardering)
 • D-vitamin (vidste du, at mangel på D-vitamin ironisk nok kan give pigmentskader)
 • Omega-3 (smidiggørende)
 • Ekstra C-vitamin (kollagen-boostende)

HVAD JEG ELLERS GØR: Det ligger i ordet kosttilskud, at der er tale om tilskud til den rigtige vare – altså kosten. På flere fronter giver det dog mening at spice indsatsen op. Udover ovennævnte drikker jeg generøse mængder grøn te (blander med lakrids-te) og tager religiøst min Imedeen. Hudlægen supplerer med Q10 – noget, han i øvrigt har tilfælles med Ole Henriksen. Det er værd at bide mærke i, at der generelt på kost og kosttilskud ikke er samme tunge og omfattende dokumentation, som vi ser på andre områder.

NB: Tjek under NEWS hvis du vil se en, der virkelig har gjort sig umage. Godt nok i en anden afdeling. Men alligevel.

@beautyspace på INSTAGRAM

11/04/2016
Hurra for hyaluron og niacinamid
12/04/2016
Så er hemmeligheden ude

Kommentarer

 • Anna

  Hej Anette
  Jeg har et spørgsmål til a-vitamin som jeg håber er i orden at stille her på en post der ellers ikke har så meget med dét at gøre…
  Jeg læste i din bog at du havde brugt den receptpligtige fra hudlægen i en måneds tid, var det den a-vitamin creme der hedder Isotrex og som er opløst i ethanol? Netop den har jeg nemlig fået udskrevet, men den virker ret krads at bruge, og derfor anvender jeg den kun de værste steder (jeg har rosacea og øget talgproduktion midt i ansigtet). Men jeg får egentlig bumser også i panden og på kinderne, så ja, jeg er interesseret i at høre om den du anvendte også indeholdt alkohol og er “ok” at anvende i hele ansigtet? Jeg undgår selvfølgelig solen og har derudover et solidt lag solcreme på.
  venligst Anna

  25/04/2016
 • Henriette

  Tusind tak Anette! Jeg mangler stadig at komme på universitetshospitalet i Århus til undersøgelse og håber jeg bliver lidt klogere på det der!
  Iler fluks ind på deres hjemmeside;) Tak for svar;)
  Dbh Henriette

  14/04/2016
 • @ Anette H – Det er en arbejdsom proces, som jeg har skrevet en del om i bogen SUPERHUD (http://www.arnoldbusck.dk/boeger/medicin-sundhed-sygdom/poulsenanette-kristine-saadan-faar-du-superhud), som du også kan låne på biblioteket. Skriv igen, hvis du efter at ha’ læst stadig har spm.

  Stor hilsen Anette

  14/04/2016
 • @ Helene – Godt at høre.

  @ Henriette – Åh nej, jeg håber, at du er i god behandling. Jeg kan anbefale probiotika fra Vitaviva.Rigtig rigtig god bedring til dig og gode tanker.

  Stor hilsen Anette

  14/04/2016
 • HeLene

  Jo Anette, det er den samme q10 jeg haft bedst erfaring med. 😉

  13/04/2016
 • @ Amaja – Jeg beklager, at jeg her ikke kan hjælpe dig. Det vil kræve et besøg hos læge/hudlæge. Se evt. minhudlaege.dk

  Stor hilsen Anette

  13/04/2016
 • Christina hansen

  Jeg siger mange tak for svar ❤

  God onsdag 🙂

  13/04/2016
 • Henriette Jensen

  Kære Anette kan du anbefale noget godt med probiotika?
  Har fået en ondsindet autoimmun hudlidelse (PLEVA) der ødelægger både hud og selvtillid(giver virkelig grimme ar) og mangler virkelig noget der kan styrke fordøjelse, hud mm.
  Og TAK for efterhånden mange gode timer med både dine bøger og siden her:)
  Kh Henriette

  12/04/2016
 • amaja

  ville gerne vide om de vorter man får

  12/04/2016
 • Anette H.

  Jeg sidder nu og tænker om mine pigmentpletter skyldes , at jeg mangler D-vitamin. Jeg er hysterisk med ikke at få sol i mit ansigt, og jeg bruger hat om sommeren og faktor 50 året rundt.
  Min læge konstaterede, at jeg var i kraftig mangel på b12 vitamin og også D-vitamin. Jeg tager dog tilskud og har gjort det siden november, men mine pletter kan jeg ikke blive kvit. Diverse produkter mod pigment er afprøvet, og jeg synes de er så ØV! Ville micro needling kunne hjælpe. Cosmelan fjernede det meste for 4 år siden, men desværre er de kommet tilbage trods mit hysteri omkring solen.

  12/04/2016
 • @ Vibeke – Hvis du ikke mærker og ser en forskel, så stop. For helt enig, så er det for dyrt. Jeg mærker og ser det, hvis jeg holder pause. Så er min mere tør og ikke så ‘plump’, som når jeg er på. Beauté Pacifiques variant er også fin.

  12/04/2016
 • Pudsigt at du nævner Imedeen, Anette. Jeg har villet spørge dig, om du selv kan se en forskel på din hud ved brug af Imedeen ( ved jo du tager det)?
  Jeg kører på 12. måned med den og har faktisk besluttet at stoppe. Jeg synes ikke, jeg mærker/ser forskel på min hud, og det er jo et dyrt produkt. Kunne rigtig godt tænke mig at høre andre Beatyspace abonnenters mening.
  Bh. Vibeke

  12/04/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kajsa – Jeg er ikke enig i omega-6, som vi ofte får for meget af og derfor ikke har brug for også som tilskud.

  Stor hilsen Anette

  12/04/2016
 • Kajsa

  Gerne flydende omega 3-6-9 ! Og gerne den vegetabilske olie med en blandning af bla hørfrø og rapsolie-den er også god til ‘småskavanker’! 😉

  12/04/2016
 • @ Christina Hansen – Nej, det er det ikke. Det er denne her: http://www.pharmanord.dk/produkter/bio-quinone-q10-gold-100mg/q10-kvalitet

  @ Sanne – Billederne her er skudt af Ditte Ingemann, og det burde jeg have skrevet, Det tilføjes nu.

  @ Christina Hansen – Min datter tager kun multivitamin og ekstra D-vitamin. En alm. praktiserende læge kan tage tests mht. vitaminmangel – jeg tør ikke sige, om hudlægerne gør det. Jeg håber det her er svar nok, ellers lov mig, at du skriver igen.

  @ Helene – Du har SÅ meget ret. Det er en jungle, som er svær at navigere i. Jeg har givet mit bud på seriøs Q10. Hvad er dit bedste bud?

  Stor hilsen Anette

  12/04/2016
 • Anja

  Hej Anette,
  Er der forskel på mælkesyrer og mælkesyrebakterier? Jeg har nemlig et par produkter, der har lactic acid på ingredienslisten, men ingen der har lactic acid bacteria.

  12/04/2016
 • HeLene

  Jeg kan sige noget om q10-fra håndkøb/helsekost: Det kan betale at sætte sig ind i q10 da det findes forskellige former af det virksomme stof som er forskelligt effektive. Som sædvanlig er der mere under overfladen, fordi man skal jo også optage det man tager som tilskud.
  Nævner ingen mærker, men det er nogle der har papirerne/studier mere i orden andre. Og det er et opkvikkende kosttilskud, så pas på med at tage det for sent, hvis det ikke skal ‘interfere’ med den vigtige skønhedssøvn IME 🙂
  Jeg er meget for at spice min kost op, og at have en ren og lækker kost i forvejen 😉

  Elsker inspiration til dette, som her idag! Mange tak! Og spændende med hudlægerne samt det om D-vitamin og pigmentskaderne. Glæder mig at lære mere!

  12/04/2016
 • Christina hansen

  Lidt for nysgerrig, så spørger lige lidt mere!

  Kan man godt bare bestille en tid hos hudlægen og spørge om Q10? (Og eventuelt A vitamin?) ‘Bare’ fordi, man gerne vil optimere sin hud?
  Jeg kommer jo jævnligt hos en af slagsen med min søn pga hans akne behandling.

  Er det muligt, du kan skrive præcis hvilket Q10 produkt, du får udskrevet? Så vil jeg spørge næste gang, om det er muligt at få. Ved du, om det er aktuelt i forbindelse med akne behandling også?

  Jeg ville blive så glad, hvis du ville fortælle, om din datter også tager disse hudguf produkter. Her tænker jeg på, at hun jo også har haft akne.

  12/04/2016
 • Elsker dine smukke billeder og dette er ingen undtagelse. 🙂

  12/04/2016
 • Christina hansen

  Når du skriver, at hudlægen supplerer med Q10, er det så en ekstra stærk udgave? I forhold til dem i håndkøb?

  12/04/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.