Nogen gør det stadig, og tak for det

CandlesRoseDelight

Luk øjnene et øjeblik og forestil dig roser opblødt i iskold sødmælk, så duften bliver mindre skarp og mere blid. Tilsæt så en anelse honning og citron. Omtrent sådant dufter resultatet af det samarbejde, franske Diptique har lavet med kunstner og illustrator Leslie David. Virkelig fint med hår-parfume, duftlys og sæber. Men det der fik mig til at gå i stå og bare sukke, var brevpapiret. Med duft. Jamen tænk engang.

Og sådan er det lige nu.

Alt, hvad der rimer på langsommelighed virker som en magnet i øjeblikket. Måske er jeg bare for følsom, for gammeldags, for sur. Måske brevpapiret bare er dråben, der minder om det intet mindre end katastrofale i, at alle landets posthuse står ubrugte og spøgelsesagtige hen. Og at vi godt ved, at brevskriveriet har trange kår. Og at chancen for at modtage duftende breve i fremtiden er minimal. Men jeg savner det. Brevene, frimærkerne, posthusene.

Heldigvis er der andre måder.

HIT MED MERE LANGSOMMELIGHED: Fortæl endelig, hvis du gør noget bevidst for at leve langsommere? Eller er det unødvendigt? Måske skriver du stadig breve… Jeg ved, at jeg har brug for den. Langsommeligheden, og her er, hvad der fungerer for mig:

 • Jeg bruger ikke kun min kalender til planlægning, men også til at sætte konkrete ord på dagen før. Så alt ikke udelukkende er  fast forward.
 • Tager pauser i løbet af dagen, hvor jeg laver strækøvelser for hænderene og lægger benene op af en væg. Det sidste beroliger nervesystemet, har kloge mennesker lært mig.
 • Husker på at trække vejret ned i maven og lade udåndingen vare dobbelt så længe som indåndingen. Minder mig selv om, at jeg skal huske at slappe af i kæben (bare det at slippe den spænding mærkes med det samme).
 • Lægger min min mobil ned i en skuffe om aftenen.
 • Løber aldrig tør for lavendel. Og søger tit herud.
18/01/2018
Den vigtigste makeupfarve lige nu klær’ både dig og mig
Farven, Karl Lagerfeld ikke kan få nok af
23/01/2018
Hvad der virker for tv-vært Ida Wohlert
Når vækkeuret ringer 3.30 om morgenen

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Åhhhhh jeg har SLUGT alle tips og langsommeligheder her. 1000 1000 tak. Hvis I vidste – og undskyld – jeg gentager mig selv – hvor meget kommentarer fra dig på den anden side af skærmen betyder. SÅ TAK.

  Konkret svar til @Marianne Jensen : Ja til Bioeffect alene om aftenen. Du kan sagtens (hvis 20 min før) bruge peel pads under hver anden aften, og ja, man kan fortsætte med både AHA og BHA, hvis ens hud tåler det.

  Stor hilsen Anette

  25/01/2018
 • Leafysmoothie

  Yoga (langsomme slags) og journaling.

  24/01/2018
 • Sidsel

  Er ikke fan af lavendel, har jeg måtte sande, men prøver at få yoga og lidt meditation ind i hverdagen. Og ja. bøger skal læses på papir for mig også, og jeg har en stak liggende ved sofaen til de fjernsynsfrie aftener. Og så gåture – korte, lange, i naturen, i byen, med selskab, med podcast, med kaffe, alene – elsker det!
  Benytter i øvrigt lige lejligheden til at anbefale Karen Pallisgaards bog “Langssom livsstil”, den er spot on på emnet, og bare virkelig god!

  24/01/2018
 • @ Kiss, haha, jeg læste det lige som weekendBØRSTEN.

  Stor hilsen Anette

  23/01/2018
 • susanne Bruun

  Haps – de råd snupper jeg lige!

  – Er i afvænning fra min telefon om aftenen.

  – Lavendel bruger datteren – så nu må jeg selv i gang. men er lidt afskrækket efter min bedre halvdel hældte mange dråber ud på puden – det var så kraftigt så selv katten fandt et andet sted at sove.

  og yoga og bøger i papir er jeg ved at få prioriteret ind i min hverdag. Bogen “Sluk emhætten” hænger meget godt sammen de gode råd!

  Men skrive breve – det løb er desværre kørt 🙂

  23/01/2018
 • Vibeke Lentz

  Tak for dig Anette!!

  23/01/2018
 • Kirsten

  Kære Anette – jeg savner også vores fine posthus som solgte de smukke postkort. Familiens gamle damer (nu er jeg snart også en af dem!) og gode veninder sender jeg da kort til jul og fødselsdag. Det er hyggeligt at skrive over en kop te og et stearinlys, og jeg ved de bliver godt modtaget – efter at have været 10 dage undervejs med Post Nord 🙂

  22/01/2018
 • Kiss Jacob

  Yoga og weekendbørsen

  2 gode slow rutiner…….

  22/01/2018
 • Pernille S

  Åbner lige mit inderste hjertekammer for at fortælle, at da jeg var ca 14 år blev jeg vildt pige-agtig forelsket i en irsk skiinstruktør, George i Norge. Han modtog/modtog ikke, den hedeste kærlighedserklæring skrevet på et pink og orange stribet brevpapir, overøst med min mors parfume! Åh, disse minder LOL
  Elsker i øvrigt stadig at skrive breve; bliver dog mest til jule-og fødselsdagskort til få udvalgte.
  I år gav jeg mig selv det mest sjove og afstressende projekt – nemlig dagligt at skrive en julekalender historie til mit lille barnebarn. Skønt afslappende!

  22/01/2018
 • Lene

  Sikke et dejligt indlæg! Tror vi er mange , der har brug at trække vejret, lægge mobilen, læse bøger. Mærker ligesom tendensen, læste også ovre hos Emily Salomon, lidt i samme genre.
  Ja og duftbreve, hvem ved? Ville være dejligt…måske duftlyset kan gøre det indtil da.
  Lad 2018 blive året, hvor vi passer bedre på kloden, hinanden og os selv.

  22/01/2018
 • Marianne Jensen

  Jeg har læst din bog og fulgt dig et par måneder og har allerede oplevet flere fremskridt med min hud, end jeg havde turdet tro på – så tak for det 🙂
  Lige et spørgsmål til Bioeffect EGF Serum og Sublime skin peel pads, som jeg lige har købt. Som jeg har forstået det, så skal man bruge EGF serum hver dag (aften). Mht. peel pads, så anbefaler de at man bruger dem hver anden dag og så kun 1 måned af gangen. Efter den måned skal man så bare bruge EGF alene uden AHA/peel pads først eller kan man bare bruge AHA konstant?
  Mange hilsner Marianne

  22/01/2018
 • Lene R

  Jeg har valgt og skifte profession. Ud røg mit fuldtidskontorjob og ind kom et ufaglært job på 30 timer. Et job der gør mig glad, hvor jeg dagligt kan se på andre, at jeg gør en forskel. Det lavere timetal giver mig mulighed for en langsommere hverdag for mig og vores to børn. Kortere dage i SFO, mulighed for en langsom eftermiddag med hjemmebag, legeaftaler med kammerater i hverdagen. Det giver ikke ikke meget på bankkontoen, men det giver en knap så travl hverdag. Mine børn og jeg er fan – manden knap så meget, han så hellere kontoen vokse, men happy wife – happy life;-)

  22/01/2018
 • Onkel Anne

  Jeg laver fingermeditation og laver huskelister i hånden i stedet for på tlf

  22/01/2018
 • Pia Hvenegaard

  Kære Anette
  Nu ved jeg jo ikke om det skyldes at vi er lige gamle
  Men jeg kan så godt følge dig
  Det gælder om at stoppe op. Nyde nuet og passe på sig selv.
  Jeg er den type der har det bedst med at min kalender er lavet af papir så jeg kan tegne kruseduller og gemme små souvenirs i den.
  Og bøger…. de skal læses som BOG. Ikke elektronisk.
  Også selvom det kræver en stor kuffert når jeg rejser.
  Og så lægger jeg dagligt små kaffe-the pauser ind hver dag.
  Og slutter af med skøn hudpleje rutine
  Kh Pia

  22/01/2018
 • Bente Rosenkjeer

  …… g å r l a n g s o m m e r e …….. g ø r i d e t h e le t a g e t a l t i l a n g so m m e r e t e m p o …….

  22/01/2018
 • Tine Olsen

  For at få lidt ro (og langsomhed) ind i hverdagen tænder vi ofte ikke fjernsynet, men hører istedet radio og læser avis (papir) eller en bog. Derudover går vi meget ofte en aftentur. Da mine børn var små gik vi også aftentur. Dér fik vi snakket om småt og stort, og så skulle de ikke konkurrere med fjernsyn og telefoner om os voksnes opmærksomhed = nærvær 🙂 Når vi kom hjem fra turen, var de nemme at putte. Det er vist dét, man kalder en win-win situation 🙂

  22/01/2018
 • Åhh, breve. Ville ønske at jeg havde tid, men skriver altså bare SÅ meget hurtigere med ti fingre – og mere læseligt. Men jeg sender stadig julekort, og føler mig virkelig som en dinosaur.

  Et af mine nytårsforsættere (ikke at jeg elles gør i sådanne) er at læse mere papir. Både bøger, blade og tegneserier. Der har været en tendens til næsten kun at få læst blogs i de sidste par år, og det er ikke dårligt. Men jeg har så mange gode bøger på lager at det er synd at de ikke bliver læst.

  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  22/01/2018
 • Ha ha jeg sender noget med PostNord og jeg er sikker på det er meget langsommere end i gamle dage
  Sendte en pakke for en uge siden og fik den stolte besked fra postmedarbejderen at den ville blive leveret ved adressen dagen efter…bum bum, nu ligger den da ved et udleveringssted på rette ø, efter at være rejst mellem de samme byer på Sjælland flere gange? Er spændt på om de så får en blanket, så de kan hente den….

  Nej brok nok over langsommelighed, det var bare et eksempel på hvordan det kan stresse.

  Jeg elsker også lavendel og This work deep sleep pilow spray er virkelig en stor hjælp at falde i søvn på, når jeg er blevet stresset.

  Nogle gange går jeg ud og køber ind, det nedsætter virkelig også tempoet på den gode måde og er samtidig dejlig hverdagsmototion

  22/01/2018
 • CharlotteK

  Åh, ja, husker det så godt! Det var så dejligt at få et håndskrevet brev – alt andet virker upersonligt på en måde, synes jeg.
  Jeg slapper bedst af med benene oppe og en god krimi i hånden – og sammen med kaffe selvfølgelig;-)

  22/01/2018

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.