Ellinor Sæther: Jeg vil ikke ældes med ynde

EllinorSaether_Opt03_0161

Du har hende højst sandsynligt stående på badeværelseshylden: 71-årige Ellinor Sæther er en pioner i den skandinaviske skønhedsbranche – med 70 mærker under sit tag. Selv siger hun, hvis en bordherre spørger, at hun sælger læbestifter.

Efter et interview til Børsen Pleasure i sidste uge fortsatte snakken med ordene herunder, så grib en kop kaffe eller to:

Vi har knapt sat os, før Ellinor Sæther nævner, at hun er fra 1946. ”Det har jeg ingen problemer med.  Tværtimod. Men når jeg ser billeder af mig selv og andre på min alder, bliver jeg mindet om, at tiden går”, siger hun og afviser at ville ældes med ynde: ”Jeg nægter ikke at gribe ind”.

En plastikkirurg har netop fortalt fru Sæther, hvordan man kan få fyldt de nedadgående folder fra næse til hage ud med sit eget fedt: ”Hos mig er der nok at tage af, og hvis det vil se mere naturligt ud end de kinder med fillers, man især ser i USA, så er jeg interesseret”.

For 15 år siden fik hun løftet øjenlåg, og kalder det noget af det bedste, hun har gjort for sig selv. ”Jeg har også engang bestilt tid til at få mormorarmene slanket, men endte med at melde afbud. Altså, jeg skal kunne se mig selv i det, og noget må man leve med – eksempelvis mine ben, der ikke hører til verdens mindste,” siger hun og mindes dengang, hun fik distributionskontrakten på Clarins i 1986. Sammen med sin betroede medarbejder, Hans Børre, var hun til de afgørende forhandlinger i Paris. ”Der kom et spørgsmål på bordet, som irriterede mig…de ville vide, om jeg samlede på mærker!?, og pludselig slog den ene Clarins-ejer over i fransk og sagde til den anden: Hun har virkelig smukke grønne øjne, specielt når hun bliver vred. Men sikke store ben, hun har. De anede ikke, at jeg forstod dem. Tilbage på hotellet kunne Hans ikke forstå, hvorfor jeg var halvvrissen. Da jeg fortalte ham om episoden, lød det bare: ”Jamen, de har jo ret.”

Er der noget, du er doven med skønhedsmæssigt? Absolut. Det med at rense hud ved jeg godt, man skal, men jeg nøjes med Clarins’ Instant Eye Makeup Remover i hele ansigtet om aftenen og tørrer efter med Ole Henriksens Truth renseservietter. Skintonic bruger jeg kun i weekenden, men jeg er god til at huske natcreme. Mine favoritmærker tæller Clarins, Shiseido og Ole Henriksen, som jeg veksler mellem og tit også blander.

Skal hår og makeup passe til ens alder? Nej. Jeg har altid haft mørkt, langt hår, og fordi det er tyndt, ville jeg ligne en uden hår på hovedet, hvis jeg blev kortklippet. Jeg vil heller ikke være gråhåret, så jeg får det farvet hos frisøren – dog i en lidt lysere tone. Min begejstring for øjenmakeup er heller ikke aftaget med alderen.

Har du ændret hudplejevaner, fra du var i 20’erne til nu? Ja meget. Dengang i 60’erne var jeg lige blevet færdig som kosmetolog og lagde masker morgen, middag og aften. Sådan er det ikke mere, selvom jeg sikkert har mere behov for det nu.

Jeg har set, hvordan du på fem minutter – med hjælp fra din makeuppung – kan gå fra at se almindelig til imponerende ud. Hvad er det, du gør? Bare sig det, som det er: Fra hængt kat til præsentabel. Jamen, jeg er glad for makeup, glad for at lægge den, og jeg kan lægge en killer-makeup på 5 minutter:

Først bruger jeg en uundværlig øjenvippebukker, så verdens vigtigste produkt: sort mascara. Jeg sender dagligt en taknemmelig tanke til Max Factor, hvis 2000 Calorie er den perfekte base efterfulgt af Clarins’ Supra Volume mascara. Det er død og pine vigtigt for mig, at vipperne ikke bliver stive. Så en mørk eyelinerblyant, lidt solpudder fra Shiseido og til slut læbestift. Jeg tegner altid munden op med en læbeblyant, og før de fandtes, brugte jeg en mørk øjenbrynsblyant.

Først når der er noget på øjne og læber, føler jeg mig klædt på. Til gengæld har jeg aldrig rigtig brugt foundation.

Arbejde lyder som en sportsgren for dig. Hvad er vigtigt? At det hele stadig føles sjovt. At vi som virksomhed stadig vokser, for selvom størrelse ikke er alt, så er den afgørende i forhold til hele vores back-office. Jeg føler stadig, at jeg som ejer kan gøre en forskel, og selvom jeg takket være virkelig gode medarbejdere kan være mere væk, kan jeg stadig træde ind og med det samme fornemme duften i bageriet. Mærke, om alt er, som det skal være.

PS: Find Sæther på Instagram her: @saetherbeauty

S0A4515

FOTO STEEN EVALD

07/12/2017
Min ønskeseddel på bloggen
Måske bliver du lige så chokeret som Beautyspace-læser Susanne
12/12/2017
Hvad lys fra mobil og computer gør ved din hud
Hvis du vil vide, hvad der gav de her vilde øjne. For der er...

Kommentarer

 • @ Lise, haha, nej det var nok ikke noget, vi havde hørt om dengang. Hvis du finder det, vil jeg SÅ gerne se det. Interviewet.

  @ Mette Sloth – tak for det bedste grin i forhold det med ekskærsten. Det er jo sandt!

  @ Berit N – A-vitamin er der ikke tvivl om.

  Stor hilsen anette

  19/12/2017
 • Berit Normann Overgård

  Gmailen virker så fint nu.

  Den spanske A-vit creme kan varmt anbefales. Jeg kan se en tydelig forskel på min hud. Prisen er også værd at tilføje, for den er ca 100 kr. Jeg startede i juli, og tuben er endnu ikke brugt op.
  Jeg kan se på youtube, at amerikanerne er ret vilde med den creme.
  Glædelig 3. advent ❤️
  Juleknus

  16/12/2017
 • Har også prøvet der var et par franske kvinder der ekspederede i en butik i Eiffeltårnet der sagde noget mindre pænt og mig. Jeg nedstirrede dem og tror de fandt ud af jeg kan fransk – lidt sjov historie.
  Fru Sæther er en flot dame, hvorfor skal man også se kedelig ud når man bliver ældre – god hudpleje og på med noget makeup og noget flot læbestift (der vil vi gerne ligne de franske kvinder)
  Kan huske at Dita Von Teese engang sagde, at man altid skal se ud som hvis man nu skulle risikere at møde sin ekskæreste <3

  14/12/2017
 • Lise

  Der er jo løbet et par indlæg på beautyspace siden du var sød at spørge til mit interview med Ellinor, men….. jeg kan huske, at artiklen gik på det, som mange skønhedsartikler er gået på siden: Hvad er skønhed for dig? Men jeg kan såmænd ikke huske, hvad Ellinor svarede. I hvert fald ikke noget med fedtfiller (; Og selv om jeg har gemt noget gammelt ALTmateriale, så bliver det som at lede efter en nål i den berømte høstak – og næppe besværet værd. Minder bør somme tider forblive i deres softede udgave som minder. Men tak igen for at vække et af dem til live.

  14/12/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Vibe K – Ja, det var ikke høfligheden, der trykkede hos de franske herrer. Men den der evner at sige pyt er jo også stor.

  @ Sanne – Det vil jeg også.

  @ Lise – Åhhh bare du stadig har det. Det kunne være SÅ sjovt at se og læse. Kunne du ikke simpelthen lægge det op på dit site?

  @ Christina Kragh – Hvad nu? Vi har i hvert fald ændret mailen, så den i stedet går ud fra hello@beautyspace.dk, og det skulle gerne have hjulpet.

  @ Vivi – Og du kender hende jo.

  @ Susanne – TAK fordi du læser med.

  @ Amaja – Det lyder også som en formidabel plan.

  @ Leafysmoothie – 1000 tak.

  @ Lisbeth M – Haha, ja præcis. Jeg er dog også imponeret over dem, der evner at sige pyt. Noget, jeg selv øver.

  @ Berit N – Det lyder som god A-vitamin fra det spanske? Virker det ikke nu med mailen?

  @ Mia L – Tak fordi du læser med.

  @ Mariannegylding – Godt med den slags fyrtårne til inspiration for os andre.

  Stor hilsen Anette

  13/12/2017
 • Hold nu op, sådan vil jeg også se ud når jeg runder de 70.
  Hos “os” i Vejle er der også en kvinde der er så elegant og flot og mindst 80. Med høje hæle, røde læber og flotte gevanter. Tror der ligger rigtig meget selvtillid hos disse flotte kvinder.

  12/12/2017
 • Mia L. H

  Smuk kvinde, FANTASTISK smil 🙂

  12/12/2017
 • Berit Normann Overgård

  Hvor er hun smuk! Wauw!

  Jeg er meget begejstret for en creme, jeg købte på et spansk apotek i sommer: Retirides (er startet med 0,025% 3x ugentlig som natcreme). Den er fantastisk! Og tilmed billig og drøj i brug.

  G-mailen driller igen på trods af, jeg har indstillet den til at dine nyhedsbreve ikke ryger i det forkerte filter. Godt jeg følger dig på FB, så jeg får reminder dér.

  Juleknus Berit 🙂

  11/12/2017
 • Lisbeth M.

  Der er intet galt med Ellinors stænger!! Til gengæld burde de andre have vasket deres mund i sæbe (som min mor ville sige det).

  11/12/2017
 • Leafysmoothie

  Wauw og et skønt interview. Tak!

  11/12/2017
 • amaja

  hun er så smuk ,og så godt at hun siger det hun gør
  jeg har det ligesådan ,kroppen er bare lettere at gå rundt med når det er fast
  dog vil jeg have lov til at spise det jeg vil og ikke gå til alle de behandlingerne hele tiden ,så når du annette eller andre kommer med nyt ,prøver jeg at købe det til hjemmebrug hvis jeg kan

  11/12/2017
 • Susanne

  Super godt, og fantastisk skrevet Anette
  Sjovt interview ..
  Tak for dig

  11/12/2017
 • vivi

  Fru.Sæther er bare så fantastisk!
  Simpelthen så smuk og elegant, kender ingen der er flottere KH Vivi

  11/12/2017
 • Christina kragh

  Jeg modtager stadig ingen mail fra dig fru.poulsen og der er heller ingen i min spam ?

  11/12/2017
 • Lise

  Åh, memory lane, men det kan du næsten gætte Anette. Jeg lavede et af mine første interviews til ALT med Ellinor, dengang hun sad med Mary Quant på et lille kontor i Nærum. Hun er en skøn og stærk – og smuk – kvinde.

  11/12/2017
 • Sådan vil jeg fandme også godt se ud, når jeg blier 71!!! Med gode stænger og det hele, for de er sgu da gode, de stænger! Rigtig go’ dag, til jer begge. 🙂

  11/12/2017
 • Vibe Kjaedegaard

  Absolut gode ord, fra en meget smuk, dygtig og behagelig kvinde. Hun har virkelig gjort det godt.
  Men … jeg sidder tilbage med et behov for at skælde, en lille smule ud….
  Havde Ellinor dog bare på flydende fransk sagt “Mange tak for de fine complimenter, hvis engelsk er for svært for Dem foretrækker De måske at vi tager resten af mødet på Fransk?” Jeg bliver så irriteret over dårlig manèr og uhøflig opførsel fra voksne mennesker. Og at tale et sprog som man tror èn I selskabet ikke forstår, er altså at skrabe bunden … 🙂 🙂 🙂 🙂

  11/12/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille S – Og virkeligheden overstråler billedet, for da kommer charmen også med.

  @ Birgitte B – Hun er faktisk ihærdig med rens (bruger to produkter hver aften), og jeg opfatter ikke ordene som, at hun er tilhænger af plastik, men nysgerrig på det med eget fedt. Du har ret mht. kroppen, og at vi jo er hele mennesker. Jeg ved, at Ellinor Sæther cykler og vinterbader på den konto.

  Stor hilsen Anette

  11/12/2017
 • Virkelig smuk kvinde, men jeg tror ikke, at jeg kunne gøre som hende… (og jeg går ikke i seng uden at rense af, selv efter en julefrokost). Og selv om ansigtet er perfekt, så ‘afslører’ resten af kroppen jo alderen. Og det har jeg ærlig talt ikke noget imod. Bliver nok aldrig fan af plastik, men hvis hun synes, det er godt for hende, så er det helt fint 🙂 kh. Birgitte

  10/12/2017
 • Pernille S

  Smuk kvinde. Hold nu op!!

  10/12/2017