Hvad lys fra mobil og computer gør ved din hud

010405061103

07080910

Endelig har nogen (tak dr. Howard Murad) lavet regnestykket på, HVOR MEGET vores telefoner og computerskærme går i huden: Fire arbejdsdage foran en skærm svarer til 20 minutter i direkte sollys. Midt på dagen. Om sommeren. Og uden D-vitaminfordelen, hvis nogen skulle være i tvivl.

I går på Go’ Morgen handlede om den galoperende hudplejetendens TECH CARE, som groft sagt går på at holde huden pletfri og i kampform ved at værne sig mod skærme, skidt og sol. For ellers er der dømt såkaldt phone face – altså skærmansigt – takket være de angiveligt strabadserende  blå HEV-stråler (high energy visible) og et skridende kæbeparti.

Her er, hvad der bedst hjælper plus et par bonusfordele:

@Hold øje med stoffet lutein, som er den antioxidant, der ser ud til at kunne stoppe det blå lys. Lutein spiller hovedrollen i Niods serum af en beskyttelsesdragt døbt intet ringere end Survival (ja, selvtilliden fejler intet). Niod, som er hos House of Stars og Magasin, er teknisk vanvittig dygtige, og Survival serummet beskytter mod både stråler, forurening og glykering. OG er til at betale.

@Mælkesyrebaktier kommer ingen længere uden om, når det gælder om at holde huden modstandsdygtig. De virker ikke bare beroligende, men optager også pladsen for især ondsindede bakterier og forureningspartikler. På hospitaler i Italien og Tyskland er man begyndt at overfladespraye med mælkesyrebakterier frem for at spritte af.

@Cannabisolie (ikke den euforiserende) gør hudbarrieren tæt og stærk, fordi fedtsyresammensætningen af omega 3, 6 og 9 gør den særlig velegnet som lappegrej.

@Clarins har lavet en lille geni-streg, for de fysiske UV-filtre (som ikke irriterer øjnene) her er blandet med et forureningsværn (antioxidanter) i en semimat konsistens, der gør smøren så fin under makeup. Vi har ikke brug for SPF50 på den her årstid, så frem for en mandelstor portion til ansigtet bruger jeg halvdelen.

@Alle tænker åbenbart, at hængekøjen til hagen er den perfekte juleoverraskelse. Som makeupartisten på Go’ Morgen i går sagde: Den skal jeg have fat i til min søster, min mor, min moster, min…nabo. Og jo, der blev grinet. Men at jeg ikke finder den så tosset, som den måske ser ud til (lille tip: stræk masken bedre ud, så stritører undgås), er der to grunde til:

Indholdet i den fede vita wrap-agtige gel er en blanding af peelende og hudforfinende frugtsyrer sammen fugtmættende hyaluron. Og undersøgelser viser, at netop kæbepartiet hører til de områder, vi forsømmer. Og så giver masken (faktisk bare synet af den) et skub i den gode retning, når det gælder om at få ændret en uvane: kig mere op end ned.

10/12/2017
Ellinor Sæther: Jeg vil ikke ældes med ynde
Mød en af de vigtigste skønhedsstemmer i Danmark. Én der nægter at ældes med...
13/12/2017
Øjencreme med filler-effekt
Når en kræsen kender endelig finder øjencremen, der fylder ud, hvor den skal

Kommentarer

 • Gabriele

  Hej . Jeg så dit indslag med NIOD survival og opdagede hurtigt at det IKKE kan købes i Danmark. ..men bestilte det så i UK. Mit spørgsmål går på hvordan skal det bruges i den daglige rutine. Under min ansigts creme? ?? eller alene om natten??

  27/12/2017
 • @ HeleneR – Jeg vil foreslå hudlæge Johan Holch Milling Poulsen (og nej, vi er ikke i familie), men hils alligevel fra mig – tag din rutine med (den der virker bedst. Og lad mig meget meget gerne vide, hvordan det går dig. Han er meget seriøs og dygtig.

  @ Nanna – Hudlæge Howard Murad har lavet regnestykket.

  Stor hilsen Anette

  15/12/2017
 • Nanna

  Det lyder som et lidt vildt tal med de 20 minutter. Er der en kilde til den undersøgelse, for jeg kunne godt tænke mig at vide lidt om metoden og antagelserne for at komme til den konklusion?

  14/12/2017
 • HeleneR

  Kære Anette,
  Tak Jeg har læst og genlæst Annes indslag på bloggen og som du skriver skal jeg have fat i en hudlæge (nogen der har gode anbefalinger i hovedstadsområdet eller lidt syd for?) og i mellemtiden holder jeg fast i Avene – Tromborg rutinen.

  14/12/2017
 • @ Anne Mette K – Jeg havde helt glemt den face bra. Sjovt. Og ja, du har ret. Det er derfor, at vi aldrig kan få nok beskyttende antioxidanter i vores hudpleje.

  @ Charlotte K – Fik du lyst til at prøve?

  @ Charlotte – Jeg var også først forvirret, men du VIL få både ro på og det med ‘at den optager pladsen’-effekt. MEN hvis man holder sig fra produkter med mælkesyrebakteriedræbende konserveringsmidler vil man få endnu mere ud af produktet. Som jeg ser baggrund og INCI.

  @ Karoline L – Dét vil jeg glæde mig til at høre om.

  @ Alberte – Jeg kommer til at lave nogle hudplejeplaner i starten af det nye år. Inkl. konkrete produkter.

  @ Anne L – Jeg har svaret dig (dog lidt sent, undskyld), så se gerne det længere svar. Kort: Gentag ikke, når du ikke er imponeret. Ty til en god BHA (salicylsyre) og kombinér med A-vit.

  @ Pernille S – Tak for indspark. Det med anti-glykering har vi kun set toppen af (det ER meget interessant, fordi sol, røg og sukker står øverst på ballademagerlisten). Spørg øjenlægen om ikke han kunne koordinere lidt bedre med hudlægen ;o)

  @ Lene – Nej, jeg foreslår i forlængelse af hinanden. Ligegyldigt hvilken du tager først.

  @ Bente L – Al hud søger mod normalen ved hjælp af A-vit. Tag evt. en fugtmist under med hyaluron/glycerin.

  @ Caroline – Nej. Du kan også få Survival med SPF.

  @ Helene – 1000 tak for din tillid og tak for dine ord. Jeg tror ikke du skal søge vejledning i Matas og Magasin, når det gælder en hudsygdom. Jeg tror, du – som du også gør – skal holde fast i hvad der virker bedst (den sidste rutine der starter med Avene og slutter med Tromborg), og så tror jeg du skal have hudlægen ind over SAMMEN med de erfaringer andre rosacea-patienter har gjort sig. Har du læst her:

  https://beautyspace.dk/saadan-fik-anne-styr-paa-roedme-rosacea/

  ?

  Vil du kunne bruge noget af det?

  @ Marian – Hvis du trykker på glykerings-linket i teksten kommer du ind på artiklen jeg skrev om sukker i Børsen

  @ Sanne – Hahahahha, du er go’, er du.

  KH Anette

  14/12/2017
 • Er du klar over hvor meget magt du har, Anette!? Du sprayer folk i hovedet og giver dem tåbelige hagemasker på – på TV! 😉

  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  14/12/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og kommentarer. Jeg svarer hver enkelt her på bloggen – i kommentarfeltet – torsdag morgen inden kl. 9.00.

  TAK fordi I læser med.

  KH Anette

  13/12/2017
 • Marian

  Hvad tråd var det Anette gav en forklaring om hvad sukker gør ved os? Tak

  13/12/2017
 • Charlotte

  Hej Daniela mange tak for svar helt sikkert noget jeg blev klogere på. Ikke altid nemt at finde ud af hvad man kan blande uden det forstyrre både hud og andre produkter . Så tak igen og blev helt sikkert klogere

  12/12/2017
 • HeleneR

  Kære Anette, nu blir det meget langt så bær over med mig…

  Jeg er mildt sagt desperat og kan næsten ikke være i min hud. Jeg har fået konstateret Rosacea hos egen læge og fået ordineret Metronidazol Actavis 1%. Jeg skal smøre morgen og aften og vente 10 min. før jeg tager fat på den almindelige hudpleje. Jeg har måtte nedjustere og kun bruge Metronidazolen om aftenen da min hud ellers bliver alt for tør og alle linjer og porer træder endnu tydeligere frem og jeg ligner en udtørret mummie.

  Jeg har søgt og afprøvet mangt og meget hudpleje og har en masse stående i skabene som jeg har måtte opgive fordi min hud reagere kraftigt med brændende, sviende røde kinder, røde prikker/cirkler som hvis jeg var blevet stukket med en knappenål, urenheder mm.

  Min renserutine er Pai Camillia & Rose gentle hydrating cleanser med vaskeklud aften og i badet med vand om morgenen og det føler jeg fungere ok.

  Jeg har forsøgt mig med BP super3 booster (et års tid tilbage) og på trods af meget meget meget langsom opstart så forværrede den blot rødmen og irritationen, sprayede først med Avene mist.
  Brugte i den periode Avene mist, Dual Moisture fra Ling og Pai Echium & Macadamia replenishing day cream som dagsrutine, men det var aldrig sådan rigtig wow godt.

  Jeg har også forsøgt med EGF serum (on/off et par gange de sidste par år), også her med Avene mist først. Der var ingen irritation og den hjalp måske også lidt på rødmen, men det gav ikke nok fugt. Brugte i den periode Avene mist, Dual Moisture fra Ling og Pai Echium & Macadamia replenishing day cream som dagsrutine og forsøgte også med Amly silver rich face mist, Vintner´s Daughter active botanical serum og Muti anti age day cream uden at være rigtig tilfreds eller føle det gjorde en positiv forskel med nogen af kombinationerne.

  Rønsbøl skintonic og niacinmide serum fra The Ordinary har jeg prøvet on/off alene eller sammen i kombination med ovenstående dagsrutiner, men huden bliver hurtigt irriteret og jeg må opgive igen.

  Jeg har forsøgt med Pestle & Mortar Hylaron serum og dagcreme. Serumet er ok, cremen kunne jeg slet ikke tåle og vendte tilbage til Avene mist. Ling Dual Moisture, Pestle og Mortar hylaronserum, Pai hybenkerneolie og Pai Echium & Macadamia replenishing day cream både morgen og aften uden det var rigtig godt, huden var stadig rød, brændende og voldsomt tør. Jeg bruger denne combi indtil jeg for nogen måneder siden får konstateret Rosacea og starter op med Metronidazol Actavis 1%. Herefter er den rutine slet ikke nok. Jeg kan til nød klare mig gennem 5 timer, men skal jeg noget om eftermiddagen/aften må jeg rense af og starte forfra med dagsrutinen ellers er jeg så udtørret jeg nærmest flager.

  Jeg bruger Tromborgs mineralpudder, har forsøgt med utallige foundations for at få noget der giver lidt mere fugt og måske dækker lidt mere på kinderne, men enten er det for tørt, ikke dækkende eller irritere min hud eller alle 3, så vender altid tilbage til mineralpudderen.

  De seneste par uger har dag/aften rutinen været Avene mist, Ling Dual Moisture, (on/off Pestle og Mortar hylaronserum) og Tromborg below 10 degrees cream, den combi fugter lidt bedre, men jeg kan forsat kun bruge Metronidazol Actavis 1% om aftenen og min hud er forsat meget rød/irriteret og værst af alt så ser den så furet, tør (indimellem opkogt fedtet agtig ud), livløs, store pore og trist ud at jeg næsten ikke kan holde ud at se mig selv i spejlet og jeg er efterhånden så desperat at jeg ikke ved havd jeg skal gøre.

  Jeg får konstant modstridende vejledninger når jeg søger råd og vejledning i matas, magasin, apoteket (kan slet ikke tåle Avenes serie mod Rosacea!) Hjælp mig søde Anette – please hvad skal jeg gøre, jeg synes at uanset hvad jeg prøver hjælper det ikke eller forværrer min tilstand.

  desperate hilsner

  Helene

  12/12/2017
 • Caroline

  Hej Anette. Hvis man bruger Survival-serummet, vil effekten af solfaktoren så ikke forsvinde, når man smører en dagcreme ovenpå?

  12/12/2017
 • Bente L

  Hej Anette
  Mht. Beauty pacific super booster, vil huden tilvænne sig på sigt uden at blive tør?

  12/12/2017
 • Lene

  Kære Anette.
  Må Lancôme Visionnaire Crescendo Peel (28 dages kur) og Vichy Liftactiv AOX, 10 dages kur køres samtidigt?.

  Og er der noget om at man ikke må bruge fugtighedscreme lige EFTER en C-vitaminserum?

  12/12/2017
 • Kære Charlotte (kl. 13.27)
  Jeg kan godt forstå din forvirring og det er heller ikke en let sag mht disse mælkesyrebakterier.

  Vi har nu tilføjet en bedre forklaring i teksten omkring brugen af Esse på siden 🙂
  Her er den mere uddybende forklaring: Når vi anvender levende materiale (mælkesyrebakterier) på huden, så nytter det ikke at anvende sammen med f.eks. en creme der indeholder stærke (bakteriedræbende) konserveringer (gift for de gode bakterier, som både lever i din hud naturligt og i de produkter som tilfører levende bakterier).
  Dog kan du sagtens anvende ESSE SENSITIVE TONER med andre produkter, da denne toner indeholder “hele, men ikke-levende bakterier”.
  Disse hele bakterier vil stadig have en positiv funktion på din hud, da de vil optage en plads og beskytte mod udefrakommende og dårlige bakterier.
  Men i det hele taget er Esses filosofi, at vi skal bevare hudens eget økosystem, og ikke forstyrre den naturlige balance.
  De 2 produkter som lige nu indeholder levende bakterier (det som kaldes højeste niveau 4) er : Probiotic Serum og Sensitiv serum. Disse 2 produkter må under ingen omstændigheder bruges med andre produkter, der indeholder konserveringsstoffer.
  Du kan i stedet f.eks. anvende disse alene om natten, hvor du ikke har behov for andre produkter, makeup mm
  Håber at du blev klogere 🙂
  Mange hilsener Daniela

  12/12/2017
 • Pernille S

  Ups, jeg er taget med fingrene i sukkerfadet… efter en meget tidlig start på dagen, og en travl af slagsen, finder jeg mig selv siddende med en stor, snart tom pose vingummi, hmmm. Mangler lige cellofanen rundt om hovedet, så ligner min hud en stivnet flødekaramel! Godt med en kærlig opsang Anette, men det er godt nok svært ikke at blive en sukkergris her i december 😉
  Tak for et godt indspark.
  Nionid samt mælkesyrebakterier er interessante produkter. Bruger mælkesyrebakterier fra Environ under min AVSTcreme. Hvor meget det kan afhjælpe mine pluskinder skal være usagt. Men da jeg er rimelig obs på det med ikke at kigge nedad ved skærmarbejde. Hagen er blot den, at min øjenlæge anbefaler at kigge nedad på computeren, da udfordringen med tørre øjne forstærkes ved for åbne øjne når man sidder foran skærmen. Ak det er ikke let at være menneske! Specielt når man som jeg har en craving for søde sager 🙂
  God dag

  12/12/2017
 • Anne L.

  Kære Annette, Jeg kan ikke se om du allerede har svaret mig – synes jeg har kigget efter… Så, beklager hvis jeg spørger igen…

  Kan man tage en tur til med Lancomes Vissionaire Crescendo? Jeg har kæmpestore (mindst!) og meget stædige porer og kan desværre ikke se den store effekt efter første måned. Jeg har læst at man ser forskelligt på det med at gentage behandlingen, her i Europa og i USA? Skal man evt vente et par måneder?
  På forhånd tak for svar.
  Mange hilsner Anne

  12/12/2017
 • Alberte

  Hej Anette,
  Ikke helt i tråd med dette opslag, men jeg har læst dine anbefalinger til hudplejerutine til sart og tør hud, og du foreslår en fugtserum med peptider. Tænkte om du kunne komme med specifikke eksempler på nogen, som er gode?

  Rigtig god tirsdag!

  12/12/2017
 • Du er da blevet klippet! Vild med det nye pandehår.

  Jeg har netop modtaget Gallinee! Og jeg kan ikke vente til, at jeg kan fortælle dig, om det er et hit 🙂

  12/12/2017
 • Charlotte

  Hej Anetteer lidt forvirret ang den med mælkesyre var lige inde og læse om den der står der at det er nødvendigt at ikke blande den med andre produkter fra andre mærker , skal det forståes sådan at det kun fra det mærke der kan bruges med den, eller er det noget med at vente med at påføre creme eller???? hilsen charlotte A.S.

  12/12/2017
 • CharlotteK

  Det var så dejligt et morgengrin – jeg morede mig kongeligt!

  12/12/2017
 • Anne Mette K

  Først et stort smil, så var Elaine fra Ally McBeal jo slet ikke så langt ude med sin Face bra som hun blev dømt, dengang for omkring 20-25 år siden.

  Dernæst, spændende (og skræmmende samtidig) med det blå lys. Jeg har efterhånden brugt 30 år foran en computerskærm 5 dage om ugen, mindst. Av. Det forklarer måske noget…

  12/12/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.