Advarsel: Dét, de ikke fortæller dig

AnneNicolajsen03

Hvis du er gammel nok, så husker du, dengang røgen gik rundt til fester. Eller dengang man nappede en dobbelt-tid i solariet for at forberede huden til en solferie. Eller bare til en fest. Måske købte man sit eget solarium til soveværelset.

Sådan er der uendeligt mange eksempler på noget, vi har kastet os over uden at blinke, for så efter et årti eller to at blive klogere.

Jeg tror, det kommer til at gå på samme både med Botulinum toxin og fillers. At vi om et årti eller to vil se os skræmt i bakspejlet. Selv professor og hudlæge Peter Bjerring har – måske i et svagt øjeblik – indrømmet overfor mig, at behandlingerne ikke er optimale, men bare desværre dét, der lige nu og her giver instant gratification, som de siger i USA.

Og apropos hudklinikken på Mølholm, så griner de kærligt, når min mor en gang om året kommer til et skud Botox mellem brynene. ”Det er så hyggeligt, du kommer”, siger de og tilføjer…”når vi nu kender Anettes holdning”.

For ja. Lige så berigende snakke jeg har med Mølholm-teamet om alt muligt andet, lige så skudt i hovedet finder jeg fillers og Botox. Til trods for at jeg skam ser, hvordan min mor får et gladere spejlbillede af at få kløften mellem brynene strøget. I øvrigt det eneste skudsmål, hvor mimikken er sikret intakt.

Men ét er, hvad der er i de sprøjter. Noget andet er, hvad sidegevinsten af en bivirkning også kan være. Det er nemlig noget, der har sin helt egen diagnose: Dysmorfofobi, som hudlæge Christian Grønhøj har gjort mig opmærksom på.

Lidt samme mekanisme som en anorektiker, der bliver ved med at se sig selv som tyk i spejlet.

Eller se på tanorexi. En fysisk afhængighed af at være for solbrændt, hvor man mister evnen til at se, når let (og måske klædelig) solfarvet ender i selvlysende bronzebrændt.

Det samme sker med Botox og fillers. Folk mister evnen til at vurdere sig selv. Ikke alle selvfølgelig. Og jo, det er folks egens sag. Bare vær bevidst om, at der er to sider af kanyleindholdet. En fysisk og en psykisk.

MIN ANBEFALING: Der er et andet naturligt og ret effektivt ansigts-hack, du kan lave (koster ca. 600 kr.) som sammen med vedvarende brug af smørbar A-vitamin, nonstop fugtmætning, solbeskyttelse og let eksfoliering kommer på niveau med den effekt, mange går efter, når de booker tid til enten Botulinum toxin eller fillers.

Bonussen er udover flot hudkvalitet en intakt mimik. Måske kan du gætte, hvad det hack er. Hvis ikke, så afsløres det i morgen kl. 9.

MERE AF BEAUTYSPACE? Får du ved at være på listen her.

06/06/2018
Fiskefoder mod rosacea (+ en anbefaling til alle)
På hudlægens ordre
08/06/2018
Gode bryn er dit bedst hack
Ikke dit eneste hack. Bare blandt de bedste.

Kommentarer

 • Kirsten V

  Kære Anette.
  Håber meget, at du vil svare på mit spørgsmål.
  På forhånd tak.

  11/06/2018
 • 1000 tak for alle gode ord og kommentarer. Et par konkrete svar:

  Generelt…mht. duften på Booster 3, så har vi nok forskellig lugtesans. Mig generer den ikke, duften altså.

  @ Edit M, det er det mest almindelige salgsargument: At det er naturligt, fordi vi allerede har hyaluronsyre i huden. Men ak. Det ER jo et fremmedlegdme der lægges ind (i en ‘fyldig’ form) for at kunne fylde ud. Når det er sagt, så er der jo meget, der ikke er naturligt (holdbar neglelak, hårfarve osv.), men for mig er det med mimik afgørende.

  @ Anne, jeg synes dermalogica giver gode hudanalyser. De vil sikkert anbefale dig produkter, men det bestemmer du jo selv. Deres skin-mapping mener jeg man kan bestille sammen med en mini-ansigtsbehandling. Daniela Fraser hos Complete Me er også virkelig grundig.

  Stor hilsen Anette

  11/06/2018
 • Jette

  Hvor ser man afsløringen?

  08/06/2018
 • sanne

  Amen! Du har så evigt ret – jeg har boet i USA i mange år og set botoxjunkies efter mange års brug……..Vor Herre bevares hvor er de grimme……
  Godt gået , Anette!

  08/06/2018
 • Christina

  Jeg giver dig ret ..det kan tage overhånd …bare kig på Forside fruerne som jeg forøvrigt elsker at følge med i haha men kønne er de sgutte der har det taget overhånd for nogle af dem …jeg forstår ikke det med Andenæbet altså restylane i læberne det er sjældent kønt til ret mange ….når det så er sagt er jeg som din mor en af dem der tyr til Botox mellem brynene i første omgang pga af spændings hovedepine og dårligt syn som ganske enkelt skyldtes at jeg konstang gik og rynkede mellem brynene ….en dårlig vane måske el ja nok mere pga af 20 års smerter og konstant kløe at jeg så som bonus er blevet ret glad for synet er noget andet ….min muskel sammentrkning mellem brynene er så stærke at jeg er nødsaget til at få botox hver 3. måned trods man normalt siger at jo længere tid der går ja så kan man nøjes med en gang om året …på klinikken siger de dog også at de aldrig har oplevet en med så stædig en muskulatur og jeg kan kun svare så skulle du prøve at klø som bar fanden hahaha så vinder rynke muskulaturen helt af sig selv …….jeg lod mig en enkelt gang friste til at prøve at få botoxen i panden også Tak skæbne det gør jeg aldrig mere det var virkelig en ubehagelig følelse for en som mig der taler taler med hele ansigtet jeg kunne jo slet ikke udtrykke mig hahha og det går ikke for sådan et snakkehovede som mig ….men botoxen mellem mine bryn ja den undvære jeg ikke ret gerne og det er ikke pga af den kosmetiske virkning men det at jeg ikke længere kan gå og rynke sammen mere mellem øjnene khh c

  08/06/2018
 • Linda Nedergaard

  Godt og vigtigt indlæg – tak for det. Med hensyn til BP Super 3 Booster, jeg bruger den også, og jeg synes ikke, den lugter grimt?? Den trænger også forholdsvis hurtigt ind i huden, synes jeg 🙂

  07/06/2018
 • Leafysmoothie

  Tak for dig og fordi du tør dialogen og nuancerne, det er så vigtig! <3<3<3

  07/06/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Katja Lund, det vigtigste vigtige er, at man (til enhver tid) gør det, der giver en selv livskvalitet. Det glæder mig, at du er glad, og der er bestemt områder, hvor de to behandlinger kan noget. Jeg har også set eksempler på folk, der er blevet hjulpet med mørke rande under øjnene (fillers). Mit ærinde er ikke er dømme, men at vi får en diskussion med det sidste aspekt in mente også. 1000 tak fordi du deler din erfaring.

  Jeg vender tilbage på resten af kommentarer og gode ord hurtigt.

  Stor hilsen Anette

  07/06/2018
 • Katja Lund

  … men hvad er løsningen så for en som mig, der 2 gange har haft et ufrivilligt vægttab der desværre har sat sine spor i ansigtet … mine kinder forsvandt og jeg så indfalden og syg ud, hvilket mine omgivelser da heller ikke undlod at kommentere på.
  Selvom jeg tog de tabte kilo på igen, fik jeg desværre ikke den tabte volumen tilbage i kinderne, så jeg valgte efter mange overvejelser at få en smule filler i kinderne – ikke meget, bare lige nok til at fjerne hulheden og dermed de mørke skygger under mine kindben. Jeg bruger ikke BOTOX, men har tænkt mig at blive ved med at få en smule filler.

  07/06/2018
 • Tina

  Enig hellere noget mere naturligt end det kunstige, som kan være for skadeligt.
  Rigtig god aften til dig:-)

  07/06/2018
 • Kirsten V

  Jeg overvejer IPL til efteråret.
  Ødelægger IPL/laser andre celler?
  Kristina Mirla Jensen skriver……
  Er der nogen der har ydeligere info vedr det?
  Måske en ide med et blog indlæg vedr laser/IPL.
  Mange tak for en meget inspirerende og lærerig blog Anette. ❤

  07/06/2018
 • amaja

  kan kun være enig ,jeg arbejder med botox gifte i mit job og tager mig til hovedet over at folk ikke tænker sig mere om

  07/06/2018
 • Mette Schioldan

  Trine hvad er den kliniske udgave af super boosteren fra Beaute?
  Kh Mette

  07/06/2018
 • Tanja

  Jeg bruger min super 3 booster i ansigtet hver aften og den vil forblive en fast del af min aften rutine for evigt:) elsker den og resultaterne deraf som virkelig begynder at kunne ses( har brugt den i 6 måneder ca) og duften er så neutral og fin og fordufter ret hurtigt synes jeg:) bare lige min erfaring 🙂 kh. Tanja

  07/06/2018
 • Louise

  Tak for det her

  07/06/2018
 • Tanorexi 😀 Jeg var meget mørk solariebrun med gul/orange tone hele vejen op gennem 90erne. På aftenbilleder fra dengang kan man kun se mit hvide tandsmil (lidt som katten i Alice fra Eventyrland). Det er fuldstændig tåbeligt.

  Nu lever jeg med pigmentforandringer, linier & rynker, fordi det er resultatet af den måde, jeg valgte at leve på. Jeg skal ikke nyde noget af at gå bananas med flere modefænomener.

  Jeg tror, at du har så evigt ret; man kan ikke selv se, at man ser udtryksløs, stiv og ommøbleret ud i ansigtet. Nogle ser meget forbavsede ud hele tiden. Men som med solariet … det er først noget, man opdager senere, ikke var HELT heldigt.

  Knus fra Gitte

  07/06/2018
 • Trine Malchow-Møller

  Mener: lugter 🙂

  07/06/2018
 • Trine Malchow-Møller

  Til Lise: jeg bruger fast den kliniske udg. af super boosteren fra Beaute – Og er ENIG – den lygter og er klistret – også efter indsmøring. Jeg har bare ikke fundet en bedre erstatning for den. For den VIRKER jo Men er nyskilt – og tænker at hvis jeg en dag får en kæreste, så er den creme et dårligt træk

  07/06/2018
 • Tanorexi! Ha! Det troede jeg døde i senfirserne. Jeg har heldigvis lært at leve med at jeg er bleg. Det skulle vel aldrig være nålerullen? Jeg tror også botox (og lignende) appellerer fordi det er et quick-fix. Man skal ikke arbejde med f.eks. en nålerulle flere minutter (!) hveranden aften. Jeg tror virkelig aldrig jeg vil ryge på de drastiske løsninger, jeg prøver at omfavne min alder og være god ved mig selv. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  07/06/2018
 • Anne

  Kan du anbefale et sted i nærheden af København, hvor der kan foretages en (ordentlig) hudanalyse? På Mølholms hjemmeside, fremgår Vejle som stedet hvor deres hudanalyse udføre.

  07/06/2018
 • Skønt input!
  Apropos A-vitamin – Jeg smører mig med Beauté Pacifique Super 3 Boost i ansigtet hver aften, dog synes jeg den lugter helt forfærdeligt og min kæreste beder mig også om ikke at smøre mig med lugte cremen 😉
  Er det bare min (og min kærestes næse) som er sarte?

  07/06/2018
 • Edit Maria

  Ja! Man kniber næsten en tåre ,når man ser hvordan Madonna og Meg Ryan ser ud idag…og nu også Sandra Bullock…..og mon ikke også Meryl Streep ‘looks a bit plastic ‘ ?? Skræmmende ! Men kære Anette, kan du fortælle hvad du synes om Restylane behandling ? -I forhold til BOTOX ..min kosmetolog siger det er en naturlig behandling..hmmm…Jeg selv, holder mig til akupunktur !

  07/06/2018
 • Elisabeth

  Tanorexi. Fedt det har et navn når folk går mystisk orange/brune rundt i november. Det ser helt vanvittigt ud.

  Glæder mig til det hack. Og hvis det er noget man kan købe gemmer du altså et eksemplar til mig, Anette. Vi er nogen der eksaminerer 3g elever og det kan man ikke smutte fra….!

  07/06/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kristina Mirla, du har fuldstændig ret. Og risikoen er jo, at vi kan blive ved. Vi er her for at leve og på den konto tror jeg, at vi alle tager nogle valg.

  Stor hilsen Anette

  07/06/2018
 • Kristina Mirla Jensen

  Åhh ja bagsiden…den vi ikke rigtig vil snakke om…hvad sker der med vores krop når vi “skyder” den med IPL lys/laser? Hvilke andre celler end hårenes bliver også ødelagt? Kan vi snakke om det om 10-20 år?

  07/06/2018