fbpx

Fiskefoder mod rosacea (+ en anbefaling til alle)

BioTura

Professor og hudlæge Christian Grønhøj fra Cutanea i Aarhus har god erfaring med at lette gener ved rosacea. I tilfælde af mild eller moderat rosacea kan egen læge sagtens hjælpe –sammen med en målrettet hudplejerutine.

Christian Grønhøj siger:

“Rosacea handler en del om, hvad man IKKE gør. Ofte er krydderier, rødvin og varmt vand i spil. Men det er nemmere at huske at alt, hvad der potentielt kan gøre huden rød vil virke som en tricker på rosacea. Så ja, det kan være både kaffe, krydderier og jo i højeste grad også solen.

For nylig fandt man ud af, at det klassiske lægemiddel Soolantra (kombineret med solbeskyttelse) virker ualmindelig godt. Der er nemlig flere årsager til rosacea, hvoraf en er en overvækst af mikroorganismer i huden,  bl.a. den såkaldte demodex-mide, som optrapper inflammation.

Og her kommer fiskefoder-historien ind i billedet: I Norge giver man fisk i opdræt det aktive stof fra Soolantra for at holde den omtalte mide væk.”

MEN.

GÅ NU ENDELIG IKKE I RENSE-PANIK lyder det bestemt fra hudlægen. Og overvej aldrig lægemidler med mindre, du har fået en rosacea-diagnose hos lægen. Soolantra er ikke nogen velvære-smøre. Det er medicin i en grad, der ikke er velegnet til gravide.

DEN VARMESTE anbefaling – som gælder alle – også fra hudlæge Christian Grønhøj går på dagligt indtag af mælkesyrebakterier i forhold til at styrke immunforsvaret (en indsats, der  alt andet lige er hudkærlig). Eksempelvis Pharma Nords Bio Tura. I det hele taget er probiotika noget, vi jo slet ikke er færdige med at tale om.

05/06/2018
Løsning til skeptiske typer, der er træt af store porer
Til typerne der tror, at vi naivt køber os ind på alt, hvad vi...
07/06/2018
Advarsel: Dét, de ikke fortæller dig
Nogen vil blive sure. Men vi er nødt til at tage den her snak.

Kommentarer

 • Sisse

  Hej Anette
  Jeg har en rigtig dejlig mormor på 78 år, der er blevet lidt træt af sit udseende på sine gamle dage. Jeg har hjulpet hende med nogle gode hårprodukter, som har gjort en stor forskel og hun nyder det. Nu vil hun gerne vide hvad hun skal bruge af produkter for at få lidt liv og glød tilbage i sin noget triste hud. Det synes jeg er lidt svært med sådan en lidt sart, moden hud. Måske du har nogle bud?

  10/06/2018
 • Birgitte

  Hej
  Jeg har arbejdet ved hudlæge, kan varmt anbefale til Rosacea, creme fra Pharmaceris R
  Det er en serie med nat/dag creme og rensegel

  07/06/2018
 • HeleneR

  Jeg har været i behandling med Soolantra omkring 3 mdr. og for mig har det virkelig gjort en forskel, der er stadig rødme tilbage, men ikke nær så markant som før, ligesom huden ikke er så knas tør og ujævn mere. Jeg levede i en periode efter lchf principperne, men det gjorde ikke den store forskel for min rosacea som jeg husker det. Jeg har først fået konstateret det sidste efterår efter i mange år at ha døjet med hvad jeg bare troede var hys hud uden at kunne finde lige det der gav ro…

  06/06/2018
 • Viola

  Hej Annette.
  Når du skriver at mælk er no-go når vi taler om acne er det så al slags mælk? Jeg tænker at måske gede- eller fåremælk er mindre skadeligt en komælk? 🙂

  Jeg kan sagtens undvære komælk og mælkeprodukter lavet på komælt. Men som en ægte frankofil så elsker jeg gedeost, gedeyoghurt og you name it og har rigtig svært ved at undvære mine mælkeprodukter lavet på gede- og fåremælk.

  06/06/2018
 • @ Julie, også 1000 tak tl dig fordi du deler. Interessant med gluten- og mælkefrit. Akne og rosacea er en slags fætter og kusine, som hudlæge Christian Grønhøj udtrykker det. Og i forbindelse med akne ved vi dokumenteret, at mælk er no-go, med mindre der er tale om en sjat i kaffen.

  Stor hilsen Anette

  06/06/2018
 • @ Jane, 1000 tak fordi du deler. Og jeg tror, vi kun lige har fået øje på fordelene ved probiotika.

  Stor hilsen Anette

  06/06/2018
 • julie

  Jeg prøvede Soolantra i en periode mod min milde rosacea. Virkede rigtig godt i nogle uger, men så blev min hud meget, meget fedtet og uren. Så jeg måtte stoppe igen. Har i stedet virket godt for mig at begynde at spise gluten- og mælkefrit + diverse kosttilskud. Skiftede også til mild hudpleje fra Paulas Choice og undgår (fortsat) sol, sukker, alkohol og stress.

  06/06/2018
 • Jane Borup

  Jeg vil gerne anbefale Bylykke cremen, som jeg synes har været god. Jeg renser min hud med vand eller camillete og herefter cremen.
  Jeg drikker ca 1-2 dl kefir om dagen og et glas Bangs ingefærjuice.
  Jeg har ikke haft noget udbrud i 2 mdr. nu, forinden behandlede jeg med rozexcreme i 2 mdr., jeg tror meget på, at probiotika er godt.
  Min hud var forinden angrebet omkring munden og ud på kinderne, jeg var rød og havde knopper. Jeg er 67 år og har aldrig tidlige haft hudproblemer.
  Venlig hilsen
  Jane Borup

  06/06/2018