Én ting, som vi nødigt vil undvære lige nu

I går handlede det om vores nye vaner. Blandt andet foranlediget af, at læbestiftforbruget (målt i salg) er 50 procent mindre end sidste år. Skønhed handler lige nu mindre om at se ud, meget mere om at øge ens velbefindende.

Har du i øvrigt i den forbindelse tænkt over, at vi ikke bøvler med knastørre hænder på samme måde som dengang i marts? Det skyldes enten, at vi er blevet bedre til at smøre hænderne ind, eller at huden har vænnet sig til mere sprit. Selv bliver jeg ved med at gå tilbage til den her håndcreme, fordi indholdet føles som en flydende handske. Fed, men uden at ting glider ud af hænderne bagefter. Det skyldes bl.a., at der er forseglende bivoks i.

Mange har spurgt til Karmamejus hårbundsbørste, og jeg ved, at den lander på deres site i morgen, onsdag.

Spar penge på hygge-fugt: I snakken om fænomenet self care indgår masker, som pt. boomer. Hvis du gerne vil have en fugtmaske, så rækker det at smøre et ekstra lag på af fugtserum eller fugtmættende creme – du øger virkningen ved indledningsvis at bruge en eksfolierende svamp eller vaskeklud.

Hvis du vil nærme dig en af de professionelle behandlinger, som giver mere glød, skal du have fat i noget, der tager fat. Det gør bl.a. peelende mælkesyre, som fjerner sløve overfladeceller, udjævner pigmentpletter og dermed baner vej for glød. Jeg er begejstret for måden, hvorpå REN gør det ved at blande mælkesyren med blødgørende sheasmør. På den måde er masken ret rar at have på.

Naturen storhitter som et opladende afbræk – alt fra vinterbadning og camping til ikke-vandkrævende skovbadning (’Shinrin-yoku’ på japansk), hvor det handler om at bade i skovens sanseindtryk. Når det er koldt, og vi er mere ude, er det afgørende at have en planteolie indenfor rækkevidde for ikke at få tør radiatorhud. Ofte har jeg den fra Rudolph Care stående, fordi kvaliteten gør den fint egnet også til ansigtet (med mindre, du har virkelig fedtet hud). Personligt blander jeg en enkelt dråbe i min normale creme – og kun på kinderne, fordi min T-zone er selvsmørende. For dig kan det være anderledes.

De ualmindelig rare lammeskinds-varmedunke finder du her.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvis du også vil vide, hvordan det i virkeligheden går med den rutine, vi satte Pernille Rahbek på. OG om hun holder sig væk fra solarierørene.

PS: Anmelder-holdet blev sat i går, og der er fire, som endnu mangler at melde sig i forhold til adresse osv.

06/12/2020
Et plaster
Og et fastsat anmelderhold
08/12/2020
Årets Beskyttelse
Bedste beskyttelses-nyhed i 2020

Kommentarer

 • Rikke

  Hej

  Et lidt længere spørgsmål, ja flere

  Jeg har læst din bog, seriøst bedre hud
  Blev helt opslugt og klogere

  Dog har jeg akne (yes, er 38 ), og er netop ved at afslutte en tetracyklin-behandling.
  Så nu er der rimelig på min hud, uden aktive udbrud.

  Jeg har indtil nu kun brugt mild renseskum, vaskeklud og dagcreme fra apoteket (lidt en kedelig rutine)

  Nu føler jeg mig klar til at steppe det lidt op

  Fx. har jeg en god serum med hyaluron, og en renseskum fra Tina Lykkegaard.

  Jeg har fået mange små røde ar af min akne, selvom jeg ikke har pillet. De er bare ligesom blevet i huden

  Jeg har forsøgt at kigge din bog godt igennem, for gode råd mod akne, men fordi jeg er blevet bombet til med gode råd fra hudlæger, kosmetologer mm., så er jeg virkelig forvirret

  Vil gerne finde en dagcreme og natcreme, som fx indeholder A-vitamin?
  Og jeg er i tvivl ift. mine ar – som jeg også tænker jeg selv kan gøre en indsats for?
  Hvad kan jeg hjemmebehandle med der?

  Jeg har en tendens til at cykle lidt rundt imellem forskellige produkter/mærker, fordi jeg trives med at blande mærker/og fordi jeg nok engang imellem “falder for et produkt”

  På forhånd tak for svar

  13/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Rikke, det er en herlig følelse at være klar til at steppe op. Jeg vil inkludere tre ting:

   – en salicylsyretoner, fx. fra Paulas Choice eller Danish Skincare. Den bruger du under din øvrige pleje, morgen og aften el. bare aften. Se, hvad din hud har det godt med.
   – en A-vit creme om aftenen.

   Efter 6-10 ugers med salicylsyre + A-vit, så vil du se, hvor du er med dine ar. Herefter kan du med fordel kaste dig over en IPL-behandling. Bor du i nærheden af Vejle eller Aarhus, vil jeg anbefale dig Else Marie Lissau, dermatologisk sygeplejerske.

   I forhold til dagcreme så se efter en oliefri.

   Stor hilsen Anette

   14/12/2020
 • Iben+Hahne

  Jeg følger spændt med i Pernille rejse, men jeg kan ikke finde den sidste opfølgning på Instagram?
  Ha en dejlig dag

  11/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Iben Hahne, jeg får lagt op. Stor hilsen Anette

   13/12/2020
 • Sofie

  Hej 🙂 mit spørgsmål har ikke lige noget med indlægget at gøre, men jeg ville lige spørge alligevel 🙂
  Jeg får simpelthen så fedtet hud i løbet af dagen og er i tvivl om, hvilke produkter jeg skal bruge om morgen. Pt bruger jeg en BHA toner, face mist, hyaluronsyre, dagcreme med spf og om aften BHA serum og din A-creme (som er helt igennem fantastisk!)

  10/12/2020
 • Mette

  Hejsa
  Har du erfarring med Kenzan Scalp Brush? Den går jeg og overvejer, men nu viste du den nye hårbundsbørste fra Karmameju og så er jeg kommet i tvivl om hvilken jeg skal vælge.
  Venligst Mette

  09/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mette, åh beklager, men jeg kender desværre ikke den fra Kenzan. Stor hilsen Anette

   10/12/2020
 • Alberte

  Jeg melder mig gerne som testperson 🙂

  09/12/2020
 • Anne

  Hvis du mangler en test-person er jeg SUPER klar! Og jeg skal helt klart prøve dit tip med olie kun på kinderne. Jeg synes dog kropsolien fra Rudolph er lidt heavy til mit ansigt. Hvilken olie kun til ansigtet vil du anbefale?

  08/12/2020
 • Lotte

  Ej hvor sjovt. Jeg er begyndt at bruge læbestift her under Corona uanset om jeg arbejder hjemme eller er ude med maske.
  …men hvad pokker det gør mig glad og rent modemæssigt har jeg aldrig været opdateret

  08/12/2020
 • amaja

  ja jeg stiller da glad op hvis der mangler en ,jeg har købt matas elektrisk til hovedbund og den er intet værd .lyder til at være en god creme den må prøves

  08/12/2020
 • Marianne

  Hvilken planteolie kan du anbefale?

  08/12/2020
 • Sanne

  Nedgangen af læbestiftsalget giver jo meget go’ mening i denne masketid, men tænker om mascara og øjenskyggesalget så til gengæld er steget. Det kunne da være interessant at kigge på. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  08/12/2020
  • Pernille S

   Den der massagetingest er jeg meget lun på!
   Kh Pernille S

   08/12/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.