fbpx

Er du en af dem?

En af dem, som kløjes i concealer? Når jeg er på egen hånd med min (faktisk ret sparsomme) makeuppung, så er concealer sammen med eyeliner de to vigtigste ting.  Når jeg så er heldig at være i hænderne på eksempelvis professionelle Kenneth, er concealeren også altid i spil. Der duppes, blendes og tones ud, så resultatet altid frisker virkeligheden op. Her er fem ting, jeg synes, der er værd at vide om concealer:

 • Vælg en lys farve, men ikke så lys, at den fremhæver mørke rande i stedet for at  skjule dem. Gå en halv tone ned i forhold til din egen hudtone
 • I 99 ud af 100 tilfælde klær’ det de fleste at have en concealer med gullige frem for lyserøde undertoner
 • Concealere findes i et hav af varianter, og du er nødt til at prøve dig frem. Og pas på med ikke at forveksle med highlighter. Eksempelvis er YSL Touché Eclat fremragende til at kaste lys af sig og fremhæve, men mange tror, det er en dækkende concealer – og den er mest det andet
 • Brug concealer før foundation. Et effektivt trick er at duppe under øjnene og i inderste øjenkrog og så afslutte med en anelse foundation – flydende eller mineralfoundation – på kinderne. Så bliver det ikke lag-på-lag-kage
 • Brug en læbepensel eller anden lille børste, hvis du skal dække ar, hvor fingrene ikke altid rækker

SNUP TIPPET: Blandt mine favoritbrands, når det gælder concealere hører Bobbi Brown, Shiseido og Tromborg. Og så til noget helt andet: Det er nemlig i dag, de heldige Själ vindere trækkes på Instagram; @beautyspace. Og føler du dig ekstra heldig, så har Balance Me noget kørende her.

04/03/2015
Chanel vælger den lette løsning
06/03/2015
Da Lopez smed tøjet

Kommentarer

 • Tusind tak for tippene! Som altid er de gode og hjælpsomme. For mig er concealeren også helt klart uundværlig i min makeup-rutine og i min makeuppung. Den frisker hurtigt huden op og dækker de værste røde mærker og mørke rander.

  06/03/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne – Dejligt at få dine erfaringer. Mange tak.

  @ Christina K – Og du har da ellers hørt Kenneth live ;o)

  @ Christina Krummes K – Ja det siger jeg ;o) Du skal gøre det, som du finder bedst. Dette er min erfaring og hvad jeg opsnapper, når jeg er i hænderne på eksempelvis makeup Kenneth Adelhardt.

  @ Ninia – Jeg vil hellere svare generelt: Jeg synes aldrig man skal fremhæve sig selv på bekostning af andre. Man må have styrke nok til at ‘sælge og kommunikere’ ens produkt uden at tale dårligt om andre. Specifikt med hensyn til øjencreme, så har jeg skrevet dette: https://beautyspace.dk/?p=21271

  Stor hilsen Anette

  06/03/2015
 • @ Charlotte – Der er intet ‘skal’, når det gælder concealer. Men du har ret i at vandene er delt mht, om det er før eller efter. Når det udelukkende er omkring øjnene og i inderste øjenkrog, så vil concealer ovenpå foundation blive noget ‘kage’. Lad mig citere makeupartist Kenneth Adelhardt: “Personligt undgår jeg foundation rundt om øjnene. Typisk er huden her lidt lysere, og jeg synes, resultatet bliver flottere, når der i stedet i inderste øjenkrog duppes lidt concealer, som derefter tones ud i foundationen. At nøjes med concealer er oplagt, hvis du bare vil se lidt friskere ud, eller det skal gå hurtigt.”, Stor hilsen Anette

  06/03/2015
 • ninia

  jeg har selvfølig købt produktet fra danish skin care ,men er måløs over hvad de skriver på hjemmesiden ,blandt andet at der er ingen grund til at bruge øjencreme man skal bare bruge almindelig creme osv.
  hans dunder imod dem der laver skønhedscremer HVAD MENER DU
  Venlig Hilsen
  nina

  05/03/2015
 • Charlotte

  Concealer skal anvendes efter foundation. Der er jo ingen grund til at conceale noget, som sin foundation kan dække. Og netop på dén måde, så undgår du lag på lag.

  05/03/2015
 • Altså nu er jeg lidt forvirret… Har altid brugt concealer før foundation. Men har så hørt for nyligt, at man bruger concealer ovenpå foundationen… Nu siger du jeg har gjort det rigtigt førhen.. ?

  05/03/2015
 • Christina kragh

  Jeg kan ikke finde ud af at bruge consealer alt andet makeup er jeg ellers skrap i

  05/03/2015
 • @ Tanya – HERLIGT. Du understreger pointen med concealer…at så snart man har prøvet og man finder farven, så er fordelene indlysende. Men mængden skal være lille.

  @ Charlotte K – Der er ikke noget, der hedder burde. Ordet skulle afskaffes ;o)

  KH Anette

  05/03/2015
 • CharlotteK

  Uh, jeg er ikke for god til at bruge hverken concealer eller Foundation. Men når det en sjælden gang sker, så kan jeg sagtens se, hvorfor jeg egentlig burde gøre det hver dag!

  05/03/2015
 • Tanya

  Jeg har en lille æske fra ELF med concealere i fire farver: lyserød (ville belært af Kenneth hellere have haft gul, men den er meget god til en lidt tydelig, grøn blodåre under det ene øje (ja, jeg er et monster!)), grøn og to brune (“hudfarvede”). De er supernemme at påføre med fingerspidserne, og jeg dulmer det kulørte med det brune, så det ser naturligt ud.
  Og så fik jeg pakkepost i går – wow! Der var ekstra gaver med! Glæder mig sådan til at prøve Codage 🙂

  05/03/2015
 • Concealeren er en af mine nye venner, da jeg aldrig synes jeg har haft brug for den før. Men inden for det sidste års tid synes jeg var blevet lige lovlig mørk i øjenkrogene mod næsen, Nu bruger jeg concealer selvom jeg er alene hjemme, kan ikke holde det gamle, trætte fjæs ud. Suk. Og sjovt du nævner Touche Eclat, for den købte jeg først, da man jo har hørt så utroligt meget godt om den, men det duede den slet ikke til. Jeg har dog fundet ud af at bruge den til noget andet, da jeg var så heldig at få en Estee Lauder beauty box af julemanden (!) og et gavekort til at få lagt makeup. Jeg troede ellers ikke at jeg kunne lære så meget mere, men det kunne jeg heldigvis. Jeg er nu mest til flydende concealer, selvom Tromborg pennen ser lækker ud. Rigtig go’ dag smukke. 🙂

  05/03/2015
 • @ Marina og @Jytte, Det er bl.a. én af de ting, Kenneth på underholdende vis fortæller om under vores fælles-foredrag. Jeg vil ikke komme concealer nærmere end at give ovennævnte tips (under øjnene og i inderste øjenkrog som det vigtigste mht. HVOR). Hilsen hende den skrappe

  05/03/2015
 • Go’ idé, Jytte!

  05/03/2015
 • Jytte

  Nu er det lige før jeg beder dig lave et kort over ansigtet og plotte ind hvad som skal hvor. Jeg går mig helt vild i alt der findes af hudfarvede (og andre) ting til at putte i ansigtet…

  05/03/2015