Fra skønheds-skralder til peelingen, vi vil tale mest om i 2019

Bæredygtighed har mange strenge. Og helt sikkert er det, at vi kommer til at foretrække de mærker, der hjælper os med at gøre kloden bedre. Her er fire stærke fænomener:

(1) SPRING UD SOM SKØNHEDS-SKRALDER

Dét der i dag er den enes skrald, kan i morgen være den andens skat. Vi ser læbepomadeproducenter, der bruger frugtaffald, ligesom flere (både herhjemme og i udlandet) samler kaffegrums fra cafeer og bruger det til kropsplejeprodukter (noget, du også selv kan gøre med dit eget kaffegrums). I AM TRASH fra Etat Libre d’Orange er verdens første affaldsduft. Ikke jo med alt godt fra lossepladsen, men nærmere et resultat af en oprydningsproces, der involverer alt fra overskudstræ til saften og kraften fra en æbleskrog. For mig dufter ‘I AM TRASH’ som det sted på dansegulvet, hvor det er sjovest at være: Trækrydret frisk.

Kodeord: upcycle og ikke mindst: brug op

(2) GENNEMSIGTIGHED (PLUS DEN PEELING VI VIL TALE OM I 2019)

Vi bliver klogere og klogere på indhold. Mange kan nemt gennemskue en ingrediensoversigt. Ved, hvad de vil have mere af. Og mindre af. Vi fravælger ting, der kan være tvivlsomme enten sundheds- eller miljømæssigt. Og vi hylder dem, der er åbne og transparente. Dem, der som minimum har en online ingrediens-knap (det har eksempelvis Karmameju, Rudolph Care og Purely Professional).

På Go’ Morgen Danmark var Karmamejus peelende PHA-maske med. PHA (polyhydroxysyre) er spået til at blive den milde kusine til frugtsyre, som vi kommer til at tale mest om i 2019. Også selvom den slet ikke er ny. Karmameju er langt fra alene om at bruge PHA.

Kodeord: skintellectual

(3) SMART, SMARTERE, DANSK

Når alle snakker om co2-aftryk, så giver det mening at vælge noget, hvor transportbelastningen er mindre. Samtidig kan vi som land næsten ikke bliver smartere. Alle lige fra Lonely Planet til New York Times hylder os for vores mentale velvære. Begrundelsen er bl.a., at vi cykler til det meste, og at vi ejer hygge-begrebet.

Juhldals kropscreme var også med i går. Med lige dele fugtmætning og squlaneolie (som er det fedtstof, huden bedst kender fra sig selv), så fungerer den virkelig godt. Den sande test laver du på skinnebenene, når de er strømpebukse-tørre og på nippet til at drysse. Dufter svagt af roser, som kan være en smagssag.

Kodeord: lokal er det nye økologi

(4) K-BEAUTY PÅ SLANKEKUR

K-beauty blev en gennemgribende tendens. Og er det stadig. Men nu gør kvinderne i Sydkorea op med de 10-12 hudplejesteps, og vi ser flere og flere bud på produkter, der kan multitaske. Jeg er ret begejstret for E-vitaminbomben på billedet. Den kan bruges som ansigtscreme og/eller maske, indeholder en pæn portion hyaluron, E-vitamin og niacinamid OG kommer i en 90 ml stor krukke.

Kodeord: skip-care

VIL DU BLIVE KLOGERE PÅ HÅR? Jeg er på vej til NYC for at blive klogere på hår. Hvordan vi får mere af det og i en bedre kvalitet. Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis du har spørgsmål, som jeg skal dykke ned i derovre (det vil bl.a. ske fra stories på Instagram @beautyspace).

20/01/2019
Salicylsyre er sikker
I følge ny rapport
23/01/2019
Hun kalder den verdens fineste cremeblush
Og noget om at dunke hinanden med en våd søndagsberlinger

Kommentarer

 • Kristina

  Jamen, så bruger jeg jo allerede PHA og min hud er glad for det 🙂

  24/01/2019
 • Aaaj, Anette, det ku’ du sgu godt ha’ sagt noget før! 😉

  24/01/2019
 • Leafysmoothie

  Ligger lidt januar bagud (læs meget), men glæder mig vildt at høre hår historier fra det store æble.
  Er conditioner ikke bare på vej ud? Mit hår har det bare så godt uden (har hår til taljen så det er ikke fordi jeg er korthåret), bruger kun noget leave ind i små mængder. Pga din blog bruger jeg også meget mere tid at skylle håret end før og min hovedbund takker mig. Helt uden hårpudder går det desværre ikke, men jeg har skruet ned. Igen pga en vis skøn dame… 😉 Er der alternativer til hårpudder og texturizer, og hvad er det helt nyeste med hår, farver og teknikker. Glæder mig at høre mere og er parkeret foran dine stories på IG. KRAM

  23/01/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  Åhhhh tak for alle ord og kommentarer.

  Jeg tager ALLE hårspørgsmål med. TAK.

  @Sanne, BRUG OP er også genialt. Bare ikke når det gælder chokolade og slik (så må rester foræres væk).

  @Gitte, lad mig vide, hvad du synes om den, OK?

  @Karoline, puttede du nuggest i den ?!?

  @ZS, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

  @Charlotte Jansen, har du læst bogen SUPERHUD? Kan lånes på biblioteket gratis (ellers købes her på sitet).

  @Kristina, det er helt korrekt.

  @ Linda, åh du er heldig. Hvis du søger Los Angeles og LA her på Beautyspace, så får du masser af forslag op. Senest i oktober/november 2018.

  @ Jette B, lad mig vide, hvad du synes, OK?

  @ Maria, her får du vejledningen mht. hvad og hvem, der er tættest på dig:

  https://mbh-dermasupply.com/environ/

  Stor hilsen Anette

  23/01/2019
 • Maria

  Hej Anette, Hvor øger jeg Environ produkterne? Jeg vi gerne starte op på deres step up system, og synes det virker lidt vanskeligt at finde et godt sted at købe 🙂

  22/01/2019
 • Jette B

  Spændende læsning, jeg mangler en peel og en ansigtscreme, nu ved jeg hvilke jeg vil købe. Tak

  22/01/2019
 • CM

  Åh lidt om hårfarve, der hverken skader hår, hud og miljø (og derved heller ikke giver allergi) uden at være rød henna.

  22/01/2019
 • Linda Juul Petersen

  Nu er jeg så heldig snart at skulle en tur til Californien, bla LA. Nu ved jeg godt at du er på vej til NY, men kunne du måske kort komme med fif til: what to see og what to buy i LA. TAK og kh Linda

  22/01/2019
 • ML

  Fylde, glans og sundt hår Mit hår bliver hurtigt slidt i spidserne og er generelt lidt tørt til trods for, at jeg sjældent bruger føntørrer/glattejern og altid bruger frisørprodukter inkl. diverse hårkure og olier.

  22/01/2019
 • Kristina

  Spændende med PHA – kan det passe at det også går under navnet gluconolactone?… Troede at PHA stod for mælkesyre, men så kom jeg til at google og blev lidt klogere 🙂

  22/01/2019
 • Conny Nissen

  Det kunne være spændende med nogle nye produkter/ideer til tørt naturkrøllet hår:)

  22/01/2019
 • Åh jeg vil så gerne vide hvordan man holder sit grå hår gråt, og ikke gulligt. Ved godt der findes lilla shampoo, men måske de kender fif i NYC

  22/01/2019
 • Julie

  Hej Anette!
  Du må meget gerne se, om du kan få svar på, hvorvidt tørshampoo er eller kan være skadeligt for hovedbunden og hårvæksten 🙂

  22/01/2019
 • Måske jeg skulle købe Klairs creme . Jeg vil gerne skifte alle mine produkter ud men er i tvivl om hvilke jeg skal købe på nær at jeg ved at jeg skal have noget med a-vitamin i. Hvad vil du anbefale mig og bruge lige fra øjnecreme dagcreme natcreme plejede masker osv. Jeg er 52 år man har en hud som en 70 årig da jeg har haft psoriasis i ansigtet siden jeg var ti år og deraf dyrket solen ekstremt og brugt skrappe kortison cremer,indtil for 2 år siden
  Jeg har mange rynker og hele mit under ansigt er desuden crepet og krøllet. Min hud er tynd og kræver meget fugt.
  Go dag glæder mig til og høre om dine fif fra NYC

  22/01/2019
 • ZS

  Rigtig god tur! Hvor spændende!

  Et spørgsmål til NY: Jeg oplever, at mit hår bliver mere skrøbeligt med årene, selvom jeg passer og plejer det. Dette forklarer måske, hvorfor ældre vælger kort hår ;0) Mit hår er da af samme grund blevet kortere som årene er gået. Kan man gøre noget ved det? Jeg vil gerne have det langt.

  Gitte: efter jeg totalt har droppet tørshampoo og brugt Vichy’s Anti-pelliculaire Advanced Action Shampoo fra apoteket (kun til hovedbunden og anden shampoo i resten af håret), er alle mine mange hovedbundsproblemer pist forsvundet.

  22/01/2019
 • Jeg elskeeeeer REN’s nye pouch… Den overlevede desværre ikke et møde med mine nuggets.

  Glæder mig til at høre mere om PHA!

  //K

  22/01/2019
 • Gitte

  Jeg er helt med på den der nye trend med skip-care – bare engang imellem ville det være skønt ! 🙂
  Så jeg har sendt bud efter KLAIRS ansigtsmaske/creme fra surisuri 🙂
  God tur til NYC, og hvis du falder over noget der kan gøre en tør hovedbund lækker igen. Så sig lige til ! God dag <3

  22/01/2019
 • Så interessant, især “SKØNHEDS-SKRALDER”. Jeg har længe (det meste af mit liv) være tilhænger af at bruge op, alt andet er efter min mening uforsvarligt – både over for miljøet og egen pengepung.

  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  22/01/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.