Hvad med fugt, frost og makeup, der bliver spist?

ThisWorks16aThisWorksJan16

Er det nødvendigt med en vintergarderobe til huden? Ja og nej. Ja, fordi vinteren er krads for huden, når januarmørket fryser os inde, og vi fyrer den indendørs kunstige varme af. Nej, fordi der ikke er tale om en udskiftning. Flere af jer skriver om makeup, der krakelerer og hud, som opfører sig mat og tørt, og det giver alt sammen mening netop nu. Radiatorvarme er nemlig verdens værste fugttyv. Så helt kort: Skru ned for varmen og op for fedtet (i hudplejen). Heldigvis kan du fortsætte med at bruge, hvad du normalt er glad for – bare tilsat lidt ekstra isolerende fedtstof.

Hvad gør jeg? Lidt nørdet fugtmætter jeg dobbelt. Først med en ansigtsmist – er vild med Rønsbøls og Spray-on Moisture fra thisworks. Så serum efterfulgt af et ultratyndt lag isolerende olie (for mit vedkommende bare på kinderne, da jeg er selvsmørende i T-zonen) før dagcremen. Under ’Anette anbefaler’ er der forslag til gode olier.

Den hurtige vinterløsning? Er du ikke til lag-på-lag, men bare en ansigtscreme, så tilsæt en oliedråbe i den mængde, du bruger – og smør altid cremen på let fugtet hud. Ikke dryppende våd hud, men fugtigt som i sekundet efter, du har holdt en hårdvredet vaskeklud mod ansigtet.

SNUP TIPPET: ‘Hvad så med fugt i løbet af dagen – når nu makeuppen er lagt’?, spurgte Lotte klogt. Igen vil jeg tage fat i en ansigtsmist med fugtmagneter som eksempelvis glycerin og/eller hyaluron, men hvor fugttågen er så fin, at huden ikke drypper. Både den fra thisworks og Rønsbøl gør det godt i den henseende.

PS: Er du også til en overfrakke, så er Stellar Balm virkelig fin (og jo den, Mille Dinesen lejlighedsvis bruger som natmaske). Den røde krukke fra Mythos indeholder en fabelagtig fed håndcreme, der ikke fedter. Og så kommer favoritproduktet snart i mini. Og med favoritprodukter mener jeg til dig, der døjer med akne eller synlige porer.

 

06/01/2016
Så lidt skal der til
08/01/2016
Nogen har rykket sig. Og nogen har vundet

Kommentarer

 • Kristina

  Hejsa

  Min datter på 15 skal snart på skiferie i Sverige, hvor det ofte er temmelig koldt. Hvad skal jeg give hende med til ansigtet som beskyttelse mod frost og sol?
  Hun har den fineste hud (lys og en del fregner) uden bumser eller lignende, så hun bruger pt. kun en carbamid fugtighedscreme for ikke at ændre i hendes balance.
  Hilsen Kristina

  09/01/2016
 • Simone Renée

  @Mona Rasmussen Jeg bruger en rensegel fra Origins. A perfect world hedder den, med antioxidanter og hvide the. Det kan være jeg skal over i en olie eller mælk i stedet?

  @Anette Tusind tak for dit svar. Jeg vil bestemt prøve produkterne! Håber, det kan få min hud i balance 🙂

  08/01/2016
 • @ Simone Renee – Jeg er i øvrigt enig med @ Mona Rasmussen, at du måske lige skal tjekke dit renseprodukt, som hverken bør være strippende eller for fed. Stor hilsen Anette

  08/01/2016
 • @ Viola – Herligt. Jeg tror ikke man kan sætte faste tider på – det eneste ‘ophold’ jeg tager er mellem serum og creme og bare den tid, det tager at børste tænder. Samme sag hvis jeg om aftenen kører frugtsyrer og EGF.

  @ Hanne – Jeg har svaret dig i går – kan mit svar ikke ses hos dig mon?

  Stor hilsen Anette

  08/01/2016
 • @ Simone Renée – For lidt og for meget…jeg har andre der skriver og efterlyser mere skinnende hud. Nej, jeg hører fra du siger. Og jeg tror, at der skal flere ting til. Først og fremmest vil du have godt af at få huden i A-vitamin, som er et balancerende vitamin. Et indholdsstof som – uanset hvad – vil få huden til at opføre sig mere normalt. Hvis jeg var dig ville jeg køre en rutine med Skin Smoothing Treatment fra Danish Skincare om dagen (se om det bare skal være hver anden dag), efterfulgt af A-vitamin Gel fra Environs AVST linje, og så din normale dagcreme. Derudover vil jeg alliere mig med MAC blotter papir i løbet af dagtimerne og sove med et tyndt lag af Beaté Pacifiques Booster 3. Har du mod på at prøve det i 6 uger – så vil jeg meget gerne høre fra dig derefter, om det har hjulpet. Stor hilsen Anette

  08/01/2016
 • Anette J

  Skru op for fedtet, skriver du. Jeg anbefaler Carrot Butter fra The Organic Pharmacy til at rense huden med, når det er koldt udenfor.

  Jeg bruger den hver aften, og jeg synes, at det bringer min hud i balance, også selvom den er blevet lidt tør i løbet af dagen.

  08/01/2016
 • Nina

  Min hud er rigtig dum – især om vinteren.
  Jeg håber, du kan hjælpe mig, Anette!
  Min hud er altid tør (sommer og vinter), men om vinteren bliver det rigtig slemt, og jeg døjer med hud, der skaller og ru plamager. Samtidig har jeg nogle bitte små knopper i panden (ikke bumser/hudorme – der er “ikke noget i dem”). Har tidligere fået at vide, at jeg skulle blive ved med at give min hud masser af fugt og fedt men bare eksfoliere mere, men der er ikke sket noget. Og nu er jeg også begyndt at få en masse små bumser på hagen – hjææææælp.

  07/01/2016
 • Marie Rasmussen

  Så fint og relevant indlæg. Og jeg vil godt lige slå et slag for at Stellar Balm er super sindsyg god i disse frost tider ☺

  07/01/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rie D – SÅ er linket ændret, og der er kommet en ekstra forklarende sætning på. Giver det bedre mening nu?

  @ Birgitte B – I know. Og derfor er ‘Skru’ ned for varmen og op for fedtet’ til at huske.

  @ Helene – ‘Oppe på forfugten’…haha, den skulle jeg lige læse et par gange. Du er sjov.

  Stor hilsen Anette

  07/01/2016
 • Christina kragh

  hvordan skal det favorit produkt bruges jeg kan ikke se det ud af den video haha og der står ikke nogen beskrivelse ? kram

  07/01/2016
 • Sisi

  Jeg har hørt andre steder at man skal slutte hele seancen af med olie, altså ovenpå creme, for at “låse” det hele. Men du siger olie før… Er tilbøjelig til at stole på dig Anette…:) men kan du slå fast hvorfor det ene er bedre end det andet?

  07/01/2016
 • Hej Rie.
  Jeg tillader mig at svare. Linket med favoritproduktet i mini ser ud til at virke nu 🙂

  07/01/2016
 • Hanne

  Jeg smider lige mit spørgsmål fra i går som jeg gerne vil høre dit svar på :-):

  Det er altid vanvittig spændende at høre hvad der pt.er dine foretrukne produkter og jeg har et spørgsmål fra forleden hvor vi så dine produkter til rens og pleje.
  CE Ferulic fra Skinceauticals er vanvittig dyr, så hvis det ikke fantes hvilket ville du så anbefale/bruge?

  07/01/2016
 • Mona Rasmussen

  @Simone Renée, Hvad bruger du til at rense din hud med?

  07/01/2016
 • Tak for er dejligt velformuleret indlæg der lige genopfriskede min hukommelse 🙂

  Jeg har sendt et link med dagens indlæg til et par stykker bl.a. min veninde med ultra tør hud, som jeg gav en lille flaske af Rønsbøls tonic. Hun har lige brugt den op og kan se og mærke en forskel på sin hud. Nu er hun er begyndt at lytte mere til mine råd 😉

  Jeg tænker ofte på hvor lang tid skal der få mellem de forskellige trin i hudplejerutinen?
  1) Hvor lang tid mellem rens og fugt mist?
  2) Hvor lang tid fra jeg har fugtmættet min hud til jeg smører serum på? Osv. 🙂

  07/01/2016
 • Simone Renée

  Kære Anette!

  Jeg tager chancen og prøver at skrive til dig, for jeg har brug for hjælp til, hvad jeg vil kalde, den mest umulige hud. Jeg har altid troet, at jeg havde fedtet hud, for min hud producerer så meget ansigtsolie i løbet af dagen. For nogle år siden besøgte jeg dog dermalogica, og efter et kig på min hud (ikke i en maskine, men med hænderne) konstaterede hun, at den var knastør og altså overproducerede fedt. Jeg har siden da gjort alt rigtigt – synes jeg.

  Jeg bruger både en fugtbindende face-mist, AHA-serum, hypenkerneolie fra Trilogy og ansigtscreme fra Beaute Pacifique. Problemet er så, at jeg i løbet af dagen fedter ustyrligt meget og skinner i hele ansigtet, og min makeup bliver forvandlet til en cremet masse. (Så voldsomt at en af mine søde elever sagde – Simone, du skinner så meget at man kan spejle sig selv i dig. Tak min ven 🙂 ) Når jeg vasker min hud med vand om morgenen skriger den efter creme og føles stram og tør – så den er tydeligvis ikke fedtet. Jeg døjer også med bumseudbrud i ny og næ. Jeg er 24 år.

  Hvad gør jeg forkert? Og hvordan kommer jeg den skinnende hud til livs?

  07/01/2016
 • HeLene

  Tak for svar på mit spørgsmål fra igår 😉
  Smukt forklarende indlæg! Jeg skal nok oppe på forfugten og addere lidt mere olie før creme. Må eksperimentere lidt med det jeg har stående!
  *thumbs up*
  Klikker mig videre til links og til Insta! See you!

  07/01/2016
 • Jeg er lige gået i gang med ekstra fugtserum efter min hud var tørret helt ud her i frosten. (jeg bruger allerede Rønsbøl misten). I søndags brugte jeg min natcreme (fra YSL) efter badet og hele dagen. Det hjalp, men så var den gal igen i morges. Jeg elsker vinter, men den er godt nok hård ved huden for tiden 🙂 Kh. Birgitte

  07/01/2016
 • Rie Dyrnes

  Hejsa.
  Du skriver at dit favoritprodukt snart kommer i mini. Når jeg trykke på link, kommer jeg til en side om uren hud. Er dette korrekt?
  Kh Rie

  07/01/2016