DIGITAL DISRUPTORS ændrede din badeværelseshylde

Muligvis husker du 2010, som var det i går. Alligevel er det i den korte periode fra dengang til nu, at eksempelvis MAC endte som en del af ”the establishment”. Væk var klassens vildbasse. Ikke, at noget blev dårligere ved MAC-produkterne. Der skete bare noget, ingen havde set komme:

Fra 2010-2020 blev niche for alvor mainstream. Og sådan er det stadig. For nærmest dagligt dukker der hudpleje- og makeupmærker op og udfordrer de etablerede. Endda alvorligt. Når internetfænomet Kylie Jenner kan omsætte for en milliard dollars med bare syv ansatte, vender det skønhedsverdenen på hovedet. “Digital Born” er også det begreb, vi mærkede, da skønhedssitet Into The Gloss, skabt i 2010 af den tidligere Vogue-assistent Emily Weiss, gik skridtet videre og skabte skønhedsmærket Glossier, som i dag er et milliard-foretagende.

Så kom The Ordinary og gjorde alt muligt. For alle. Demokratiserede veldokumenterede hudplejeingredienser.

I skarp modsætning til hudpleje har makeup taget en rutsjetur i en grad, så der i år bliver talt om “the big makeup crash”. Hele Youtube-bølgen af makeup-elskere har måske nået et mætningspunkt. Godt hjulpet af skuespiller og sundhedsentusiast Gwyneth Paltrow, der med 6,7 mio. følgere alene på Instagram går ud og siger ”Ingen makeup, men masser af hudpleje”. Noget hun strengt taget også har lettere ved at sige end de fleste andre af os.

De makeup-mærker, der holder skansen, er mærker, som har en makeupartist i ryggen a la Charlotte Tilburry og Pat McGrath. Eller stikmodsat: at man hedder Jenner til efternavn.

KAN VI DVÆLE VED JENNIFER ANISTON HURTIGT? Hende, vi indledte med her. Og som du må se i The Morning Show, selvom det er irriterende med Apple TV, fordi jeg kun kan se det på min mands telefon. På IG giver jeg et bud på den hudplejeglød, som hun – og alle med hang til den teint – sandsynligvis vil kunne li’. Det er på @beautyspace.

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotograferet af Jens Peter Engedal

16/12/2019
Væn dig til skønheds-medicin
Men først noget at sove på. Noget, der virker
18/12/2019
Anja var mere ingrediens-klog end Matas-sælgeren
Og den slags kan være farligt

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for kommentarer og spørgsmål. Er tilbage fredag med respons. KH Anette

  18/12/2019
 • Christina Kragh

  Hvordan bruger jeg hylaron serum fra pestle&more sammen med C og A- vitamin serum ? …..hylaron før el efter kh c

  17/12/2019
 • Mariannegylding

  I sidste uge var jeg i London med mine døtre. Fantastisk. Og der fandt vi en glossier pop-up shop. Hold nu op. For en lille jysk kvinde :-). Det hele var lyserødt, selv de ansattes hel-dragter. Måtte selvfølgelig købe den du har afbilledet. Sikkert fuld af silikone, men vores køb blev udleveret i de smukkeste blomstrede papirsposer 😉

  17/12/2019
 • Lotte Munk

  Hej Anette
  Inflammatorisk hud og pleje dertil har jeg lært meget om hos dig. Men har du et bud på, hvorfor det særligt at min næse der kan flamme op og blive meget rød og klø?
  Min pande er normal Og kinder tørre/sarte. Min næse lever sit eget liv fra lidt fedtet til knaldtør og rød. Nogen bud?
  Mvh. Lotte

  17/12/2019
 • Pernille S

  Jo ældre jeg bliver, jo mindre makeup bruger jeg. I det daglige. Til festlige lejligheder giver jeg den gas, men det er det naturlige look som bl.a. Miilds produkter så fint er med til at understrege, og som passer mig bedst. Skønt du er så alsidig i din præsentation af hudplejeprodukter. En stor inspirationskilde er du!
  Vil da også lige komplementere dig for de smukke tulipaner. Elsker når buketten har nogle dage på bagen, så hænger den på en ganske særegen og naturlig måde. Lidt ligesom mig -haha!! God aften kh Pernille S

  17/12/2019
 • lotus

  Kære Anette, jeg har et spørgsmål lidt off topic; For flere måneder siden, skrev du om nogle produkter fra danske Honeygreen – ved du om butikken tilfældigvis er lukket? Kan ikke komme i kontakt med kundeservice og hjemmesiden lader heller ikke til at eksistere længere..

  Og som altid, super fed artikel, elsker at læse med herinde.

  17/12/2019

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.