Ja tak til den glød, hun har

Bevares, der kan være variationer i måden, der bliver spurgt på. Men her er et af de spørgsmål, der går igen på Beautyspace – i gennemsnit faktisk en gang om dagen: Hvordan får jeg Andrea Elisabeth Rudolphs glød?

Er det mon olie, skrub eller sol? Og kræver det virkelig lutter Rudolph Care produkter?

Klart nej til den sidste del af spørgsmålet. Det kræver selvfølgelig ikke produkter fra et enkelt mærke at hente glød hjem. Så hæng på.

Det er ikke nødvendigt at have et specielt skarpt syn for at se, hvorfor netop Rudolph Care herhjemme, qua bagkvinden, er blevet synonym med misundelsesværdig glød.

Forklaringen handler langt fra bare om produkter. Først og fremmest så er du, når det gælder gode hudgener, udstyret med en lotteriseddel. En, som vi kan forvalte meget forskelligt. Og påvirke ret massivt. Måske husker du hudlæge dr. Murads kloge ord om, at 20 procent kan du påvirke med produkter, mens 80 procent er livsstil (herunder alt fra sol til kost, træning, forurening, sukker, røg …).

Jeg er ikke i tvivl om, at det sidste interesserer Andrea Rudolph. Selv, hvis man trækker lidt fra på Instagram (og skal man ikke det hos os alle?), tror jeg, at især kosten bliver prioriteret. Jeg tror også på yogaen, træningen og dét bevidst at søge, hvad der gør livet godt.

Hudplejemæssigt, når det gælder glød, er opskriften i grove træk at huske let eksfoliering (med mindre du er mellem 18 og 25, hvor huden klarer det meste selv), sikre sig et godt match af fugt og fedtforsegling, noget beskyttelse og så ellers tilsætte det hele en anelse selvbruner.

Er du til lette olier – og det er du, når det bliver varmere i vejret, så har jeg lovet en gruppe Beautyspace-læsere at sætte ord på den nye ansigtsolie fra Rudolph Care, og det gør jeg gerne. Den er billigere end den oprindelige olie, og så kan jeg godt lide, at den er snusfornuftigt sammensat med barrierelappende sesamfrøolie, beroligende og fugtmættende alger og ellers bare god abrikos- og avokadoolie. Acai er altid godt, fordi bærret indeholder ferulasyre, som vil al hud det bedste.

Selvbruner-dråberne er blandt dem, jeg altid fremhæver sammen med to andre, der er lige så gode, nemlig Ecookings og Clarins’. Alle tre gør det svært at lave fejl, så længe du bare tilsætter en til to dråber i din normale creme. Og går langsomt frem.

TO-DO listen for alle med almindelig hud:

 • Fjern sløve hudceller og ban dermed vej for gløden. En daglig tur med vaskekluden gør en stor del af arbejdet. Overvej, om du kan nøjes med det.
 • Hold huden fugtmæt ved konsekvent at bruge et serum med fugtbindende indhold (eksempelvis hyaluronsyre eller glycerin) under din ansigtscreme, morgen og aften.
 • Suppler din rutine afhængig af hudtype med forseglende og barrierelappende planteolie. Lidt er bedre end meget, når det gælder ansigtet. Vi er ude i 1-3 dråber.
 • Ty til en lavdosis af selvbruner ved at tilsætte en anelse til de hudplejeprodukter, du allerede bruger.
 • Invester i lidt hjælp fra en multi-stick, der giver farve og liv til kinder og læber.
 • Og selvfølgelig SPF-beskyttelse i dagtimerne.

HUDLÆGE DR. HOWARD MURAD bliver i øvrigt ikke uden grund kaldt for ”the father of internal skincare”. Mens alle andre hudlæger førhen sagde, at kosten ingen påvirkning havde – og den tid kan jeg huske – vendte han sig mod køkkenet og vil i dag helst kun tale om hudkærlig sundhedspleje: ”80/20-reglen gælder også for huden. Og rigtig gættet: De 20 procent er det, du kan smøre dig til. 80 procent er din livsstil, herunder mad og bevægelse”.

Jeg tror, Howard Murad og Andrea Rudolph kunne blive enige om mange ting.

@beautyspace på Instagram

Redigeret af journalist Anneline Højrup, PR-fotos Rudolph Care

02/04/2020
Gør som de bedste. Her er deres opskrift
Bliv hjemmebehandlet af en pro
06/04/2020
Hvad der virker for 9 ud af 10. Uden at flå dig
I en tid, hvor alt andet vakler

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Majbritt, nej det er desværre ikke den. Stor hilsen Anette

  14/04/2020
 • Majbritt

  Altså jeg spør om Karmamejus BB cream er med i denne måneds boks?- kan se den ikke er udsolgt endnu 🙂

  07/04/2020
 • Majbritt

  Tak Er den med i denne måneds boks?;-)

  07/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Louise, jeg vil absolut indgå olier, hvis din hud slår ud. Det er sjældent et godt match. Brug i det hele taget så lidt som overhovedet muligt. Overvej en god enkelt hyaluronsyrebaseret serum og måske en salicylsyre-toner til at få bugt med udbruddene.

  @ YB, linket skulle gerne virke nu mht. forslag.

  @ HeleneR, rosacea kan være sådan en lumsk sag, hvor det er umuligt at vide, hvad der forårsager hvad. Men som regel har man en idé selv og gør sig nogle erfaringer. Håber du får huden på ret køl igen.

  @ Cathrine, det har jeg faktisk ikke – lugten generer mig generelt aldrig ved selvbruner, fordi det er så forbigående.

  @ Sophia, afhængig af hvor lys du er i huden er anbefalingen mellem SPF 15 og 30. Vigtigt at bruge nok for at få den lovede beskyttelse (en mandelstor portion til ansigtet).

  @ Linda, tak fordi du deler din erfaring.

  @ Nicoline, synes du det? Der var et problem med et enkeltstående produkt, der blev trukket tilbage sidste år. Men duft er selvfølgelig altid en smags sag.

  @ Rose, 1000 tak fordi du deler din erfaring. Det er SÅ meget værd herinde.

  @ Majbritt, jeg ville klart vælge Karmamejus BB pga ingredienssammensætningen, der er så fin. Jeg kan godt børste efter med et enkelt strøg fast mineral foundation – bare ét.

  @ Charlotte, WAUHHH en tilbagemelding. Det er jo virkelig godt at høre. Keep me posted om det bliver ved med at gå SÅ godt.

  Stor hilsen Anette

  07/04/2020
 • Charlotte

  Kære Anette. Jeg må simpelthen dele min begejstring med dig over dit tip til tørre hænder med hylarosyre og MD forseglingen uden på med gummihandsker
  Jeg har gjort det hver dag siden du lagde det op på Instagram for første gang. Jeg har ikke tørre hænder mere og som en helt fantastisk for mig ufattelig bonus er min psoriasis på hænderne næsten gået væk uden at jeg har brug Cortisol creme hvilket jeg altid plejer og skulle bruge jævnligt året rundt wauuuw det er stort
  1000 tak for alle dine gode råd du er en stjerne❤️
  KH Charlotte

  07/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og kommentarer. Jeg er tilbage med respons tirsdag morgen denne uge. KH Anette

  06/04/2020
 • Majbritt

  Hej Annette
  håber du vil/kan hjælpe mig i denne tid er der jo mulighed for oprydning- og i guder, hvor har jeg meget jeg ikke får brugt i mit toiletskab- læs:fejlkøb
  Men jeg mangler en creme som kan give lidt farve, samtidig med at den er let dækkende… jeg har længe kigget på Ester lauder – tint sheer med spf 15
  Men ser nu Kamameju’s nye BB cream hvis du skulle vælge- hvilken af de to? ‍♀️☀️

  Kh Majbritt

  Ps – min erfaring er at alle selvbruner olier har samme lugt

  05/04/2020
 • Rose

  Louise – min hud gjorde det samme efter p-pille stop. Jeg spurgte Anette til råds, som bad mig købe danish skin Care perfekt skin power treat. Hav lidt tålmodighed, effekten kom for mig ved flaske nr. 2
  Hun har skrevet om det herinde før.

  04/04/2020
 • Nicoline

  Hele Rudolphs solserie lugter fælt. Jeg har været nødt til at smide dem ud alene pga lugten:/

  04/04/2020
 • Cathrine

  Tak @Linda 🙂 Den vil jeg helt sikkert prøve.

  03/04/2020
 • Linda Nedergaard

  @Cathrine
  Jeg har brugt dråberne fra Clarins i mange år både til krop og ansigt – jeg er kæmpe fan, og jeg synes ikke, de har den klassiske “selvbrunerlugt” 🙂

  03/04/2020
 • Sophia

  Kære Anette, hvilke SPF (uden farve) kan du anbefale til dagligt brug? Jeg er 23, fedtet og lidt sart hud.

  03/04/2020
 • Cathrine

  Effekten af selvbruner dråberne fra Rudolph Care er jeg også fan af, men bryder mig ikke om lugten… Mon du ved/har bemærket om de andre to du anbefaler også har den der typiske selvbruner lugt?

  03/04/2020
 • HeleneR

  Har købt Andreas selvbruner og fik samtidig prøver på creme og serum. Prøvede alle 3 ting sammen og til min store skræk fik jeg tilbagefald af rosaceaen, det har jeg ellers ikke haft i et år. Kan selvfølgelig ikke sige det var pga det, men har ikke turde bruge selvbruneren siden og prøverne blev kasseret 🙁 er rigtig glad for mine produkter fra Pai, men vil gerne støtte et dansk mærke. Det varer dog lidt før jeg kaster mig ud i at prøve noget nyt igen….

  03/04/2020
 • YB

  Forslag til multi-stick…please

  03/04/2020
 • Louise

  Hej Anette
  Min hud tørster! – men jeg har desværre ændret hudtype efter et p-pillestop. Min hud slår ud. Både bylder og små hvide talgknopper. Derfor er mit spørgsmål om en olie som denne vil være anbefalelsesværdig? Jeg har for længst opgivet at bruge min elskede Acai-olie, så længe min hud opfører sig på denne måde.

  Påskehilsen fra Louise

  03/04/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.