fbpx

Gæt typen

 

På Beautyspace stiller vi med mellemrum skarpt på en kendt danskers natbord og skønhedsvaner. Måske kan du gætte, hvem der har Lykke-Per liggende på natbordet, mens bl.a. Rudolph Care, Bioeffect, Imedeen – og hold fast: squalaneolie til blæsevejr – troner på badeværelset?

Det er en person, der formår at holde benene på jorden, selvom landets anmeldere elsker hende højere end højt. Selv er jeg draget af hendes evne til at formidle hverdagsspænding og måden, hvorpå hun skærer alt overflødigt væk. Og så er der genkendeligheden. Og humoren som på side 49 i romanen ”de”:

”Øjencreme er fup, men det står man selvfølgelig ikke og siger.”

Velkommen til dagens hovedperson, som er forfatter Helle Helle:

Hvordan ved man, at man står på dit badeværelse?

Der ligger en stor bunke hårnåle oven på radioen. På væggen hænger et 15 X forstørrelsesspejl med lys i. Og så lugter der af 80’erne: Paris fra Yves Saint Laurent.

Er der en særlig rutine, som virker for dig?

Ja!

Morgen: Fugtighedsmist (Rønsbøl), C-vitamin-serum (Timeless), Q10-serum (Timeless), dagcreme (Zinobel), faktor 50-solcreme (Rudolph Care), lidt squalane i blæsevejr.

Aften:  Perfect Skin Power Treat fra Danish Skincare, efterfulgt af niacinamid-serum (The Ordinary). Jeg har rosacea, og disse to sammen har gjort SÅ meget godt for mig. Derefter Matrixyl-serum (The Ordinary), efterfulgt af Beaute Pacifiques Super 3 Booster.

Et par gange om året Bioeffects 30-dages kur. Indimellem dermaroller. Og så har jeg spist Imedeen i mange år.

Er der noget, du er doven med?

Hvad hedder stykket øverst på brystet, decolleté? Det glemmer jeg desværre for ofte. Eller rettere: Jeg får altid fedtet min uldundertrøje sådan ind, når jeg forsøger mig. Det må jeg til at lave om på.

Det skøreste skønhedstip du har hørt (og måske endda fulgt)?

I vinteren 1998 brugte jeg ingen form for creme eller serum eller olie om aftenen efter afrensning, intet! Jeg havde misforstået en Dr. Hauschka-ekspert og troede, at huden skulle regenerere af sig selv på en “naturlig” måde, uden produkter, hver nat Jeg har aldrig været så knastør i ansigtet. Det tog hele foråret at komme over.

Det mest værdifulde?

Jeg har fået mange ubetalelige tips fra Beautyspace. Det kan man nok godt se ud af mine rutiner 🙂 Alene sådan en ting som solcreme. For bare 8 år siden troede jeg stadig, at min makeup i sig selv beskyttede udmærket.

Du skal en uge til London, og du har travlt. Hvad vil du først og fremmest sikre dig?

I England køber jeg altid stort ind af Buy Buy Redness Correcting Cream fra It Cosmetics. Den dækker rødme på kinder og hage så fint.

Er der noget, du aldrig ville kaste dig over?

Desværre NuFace strømbehandling af ansigtet. For jeg kan læse, at det virker. Men jeg købte en mini NuFace sidste år, og da jeg begyndte at bruge den, fik jeg heftige uregelmæssige hjerteslag hver aften og nat. Jeg fandt ud af, at jeg ikke er den eneste, det er sket for. Så snart jeg stoppede behandlingen, var alt fint igen.

Og fordi det er dig, så kan vi ikke afslutte uden at vide, hvilke bøger der ligger på dit natbord – eller hvor du læser?

I år ligger der mange klassikere, jeg aldrig har fået læst. For det er mit nytårsforsæt at gøre det nu. For tiden læser jeg Tarjei Vesaas’ ”Fuglene”, og bagefter skal jeg læse ”Lykke-Per”. ”Sådan får du superhud” har ligget på mit natbord i fire år. Jeg kigger i den, hvis jeg vågner om natten. Den beroliger mig bedre end lavendel.

1000 tak til Helle Helle.

FOTO: Mikkel Carl (portræt) og Jens Peter Engedal 

@beautyspace på Instagram

26/03/2019
Rundvisning på min hylde
Forbered dig på minimum ét rebelsk valg
29/03/2019
På en måde er det her en advarsel
Om den nye biblioteks-duft der bliver talt så varmt om

Kommentarer

 • @ Viola, hvor vidunderligt med Paris. Det må være skønt. Jeg arbejder på en guide, men er langt fra færdig, så jeg kan ikke give dig et ordentligt bud. Mit favoritsted (hos Aesop) var en pop-up mulighed.

  @ Bente, jeg har svaret dig i et andet indlæg. Har du læst/set?

  Stor hilsen Anette

  09/04/2019
 • Bente

  Når jeg bruger Dermalogicas primer – med faktor 20 og Tromborgs mineral pudder med faktor 20 ovenpå hinanden er det ikke at tælle for, at jeg har faktor 20 på?

  Havde kæmpe portion faktor 50 på i weekenden, mens jeg sad i solen havde jeg pæn tykt håndklæde over ansigtet – og alligevel fik jeg farve ……

  02/04/2019
 • Viola

  Hej Annette.

  Kan du anbefale en god behandler/skønhedsklinik i Paris?
  Jeg får normalt en dybderens ca. en gang om måneden i Kbh. Men nu bor jeg mere eller mindre i Paris det næste halve års tid og der er langt til Kbh hver gang jeg skal til frisør, have en ansigtsbehandling eller andet så jeg søger nogle gode behandlere i Paris og tænkte at du må være den rette at spørge 😉

  Kh Viola

  28/03/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  Først et stort tak for alle ord, alle kommentarer.

  Og så et udråbstegn når det gælder Nuface. Det er godt at høre om Helle Helles erfaring. Det ændrer naturligvis ikke på, at ufattelig mange er glade for lavfrekvent strøm. Som i virkelig mange. Hudlæger har skrevet bøger om det microcurrent waves. Dokumentationen er god. Sikkerheden er god. Når det er sagt, så kan alt jo være potentielt mindre godt i forhold til hvem du er, din historik og din tolerance.

  Stor hilsen Anette

  28/03/2019
 • amaja

  ikke det med nuface ,jeg have overvejet at købe en

  28/03/2019
 • Christina Kragh

  Åhe det med uregelmæssige hjerte rytme får mig da til at overveje om jeg tør købe den nye strøm dut fra Amazing Space

  28/03/2019
 • Jette B

  Lige set, at IT Cosmetics kommer i Matas.

  28/03/2019
 • Tina

  Smuk Helle Helle 🙂
  Der kan jeg lære noget 🙂
  Tak og en dejlig dag ønskes !

  28/03/2019
 • Jette B

  Wow, så flot hud og spændende at læse, hvad hun gør for den.

  28/03/2019