Glem hævede øjenomgivelser #2

IMG_0010

Udover at man jo kan knuselske sin øjencreme, så er der en anden og ret reel grund til ikke at slagte øjencremer (helt), og det er, at mange får givet sig selv en omgang trykpunktsmassage, når de klapper øjencreme på.

Og dét gør en reel positiv forskel i forhold til hævede øjenomgivelser. Både når det gælder at modvirke og at udbedre.

Hvis det derimod er ens fedtpuder, der har rykket rundt (det sker jo ældre, vi er heldige at blive), så hjælper hudpleje ikke. Ved væskehævelser pga. for lidt søvn eller for meget vin, så kan et par tykke bøger under sengens hovedgærde nedsætte ophobningerne –  sammen med en daglig drænende massage ved at trykke forsigtigt på huden rundt om øjet dér, hvor det øverste af kindbenet mærkes under øjet og på brynsbenet over øjet.

Der er også en anden ting, når det gælder huden omkring øjnene: Der er videnskabelig dokumentation på, at den tyndere hud er en smule mere modtagelig overfor de aggressive iltmolekyler, der suser omkring os med ét skummelt formål: At lave den ravage, der slår sig ned som alt fra linjer til hævelser og pigmentpletter. Her hjælper det en smule at væbne sig med ekstra antioxidanter i ens hudpleje.

SNUP TIPPET: Er du i tvivl, om der er antioxidanter nok i din hudpleje, så er det nemt og billigt at lave sit eget ekstra sikkerhedsnet ved at bruge frisk og afkølet grøn te som en beskyttende toner.

HVAD JEG FORTRYDER: Nu er det et stærkt ord. Også for stærkt. Men der er ingen tvivl om, at virkning ved en omgang trykpunktsmassage efterfulgt af et par kølende rul med enten en jaderulle eller den lille fikse fra The Body Shop gør en forskel. Sidstnævnte er er mest af hensyn til at det er behageligt, især det kølende element.

DET RÅD JEG VILLE ØNSKE, AT JEG HAVDE FÅET: Hvis du har lyst og tid, så kan du se det på elle.dk.

08/10/2018
Få styr på effekten af øjencreme #1
Også selv om det giver mig uvenner
10/10/2018
Skal vi få gjort noget ved de pigmentpletter?
De skygger nemlig for glansen

Kommentarer

 • Leafysmoothie

  Ja, jeg var heller ikke så imponeret af den GOOP ‘artikel’ men huskede bare hvor jeg læst det som Sasha T tog op længere ned.

  Så var det gamle akademiker nødt at gå til kilden, for så dramatisk synes jeg ikke den advarsel var 😉

  12/10/2018
 • @ Britt A, jeg er klart til indefra og ud.

  @ Leafysmoothie, du kan tro jeg har læst det nu. I øvrigt en lidt fragmenteret artikel fra Goop uden egentlig retning. Nogle spøjse løsrevne citater. Men tak.

  KH Anette

  12/10/2018
 • Leafysmoothie

  Jeg huskede hvor jeg læst det Sasha nævner på Goop for nylig: https://goop.com/beauty/skin/mds-get-real-lasers-peels-botox-and-more/
  Men det er jo kun at overforbrug puffer huden op, og når det forsvinder (absorberes) så kan man få slaphed i huden, de citerer en plastik-kirurg:
  “Filler in moderation is a good thing, but overuse really ages the appearance of the face. If you overexpose tissue to too much filler, it puffs up that area. Then when the filler is eventually reabsorbed, you’re left with droopiness.”

  11/10/2018
 • Britt Augustsen

  Har et par steder læst at omkring øjnene skal der duppes/rulles på følgende måde: under øjet fra ydersiden og ind mod øjenkrog/næsen, og over øjet fra inderste øjenkrog og ud. Jeg synes det føles bedst at rulle/duppe indefra og ud både over og under øjet – hvad er bedst?

  10/10/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ann-Katrine, absolut ikke et dumt spørgsmål. Du kan fint starte indefra.

  @ Pia Hvenegård, og se præcis dét, du her nævner, kan ingen nogensinde kimse af.

  @ Ninna, når du i forvejen er glad for Bioeffect, så jeg vil jeg købe Bioeffects nye ansigtsmist, som også indeholder masser af hyaluron (og med garanti ingen af de indholdsstoffer som serummet har det stramt med).

  @ Sasha T, send mig lige et link til den pågældende artikel fra Goop, vil du ikke? Jeg har nemlig noget på vej …og så skal jeg nok svare dér.

  @ Karin S, 1000 tak fordi du orker skrive præcis det. Betyder meget for mig.

  @ Louise, det tror jeg ikke. Hvad siger din hud? Der er jo samtidig stor forskel på, om man skrubber eller aer.

  @ Karen, det har jeg desværre ikke hørt om.

  @ Marianne Gylding, du er en pro. For det er præcis, hvad du skal gøre: Tilsætte en smule mere fedtstof. Det kan ex være en dråbe olienolie.

  KH Anette

  10/10/2018
 • Anette Lindegaard

  @ann-katrine
  tjek evt. Anita Falslund på Instagram – hun lægger tit små videoer op bl.a. med ansigts- og halsmassage, og jeg har også set en med påføring af øjencreme for ikke så længe siden.

  10/10/2018
 • Glennie

  Hej Anette,
  Er den der Caudalie Resvératrol øjencreme, du tidligere har anbefalet, god til hævede øjenomgivelser? Jeg har nemlig både brug for masser af fugt og gerne reduktion af hævelser.

  Tak,
  Bedste hilsener
  Glennie

  10/10/2018
 • Kæreste Anette.
  Kan du måske komme ind på brug cremer til vinterbrug.
  Måske mere fedt eller hva?

  10/10/2018
 • Karen

  Hej Anette
  Har et spørgsmål der lige falder lidt udenfor dagens emne men håber du alligevel vil svare 🙂
  Vil høre om du kender til mærket Symbiosis fra London og hvis, hvad din vurdering så er….??

  Mange hilsner og go dag til dig fra Karen

  10/10/2018
 • Louise

  Hej Anette 🙂

  Den kære vaskeklud….. Du bruger kun din under bruseren om morgenen…
  Jeg bruger også min, om aftenen, når jeg renser af. På den måde, undgår jeg en masse plasken over håndvasken.
  Men er det mon for meget, at bruge vaskeklud både morgen og aften???
  Mvh Louise

  09/10/2018
 • Karin S

  Tak Annette ❤️
  Du forklarer så selv jeg forstår det hele ❤️

  09/10/2018
 • Sasha T

  Kære Anette.

  Jeg læste lige på Elle.dk, og jeg vidste det jo faktisk godt, da du har sagt og skrevet det før, …nemlig at du ikke benytter fillers og BOTOX. Jeg skal heller ikke nyde noget i den retning og slet ikke efter, at jeg læste GOOPs nyhedsbrev, hvori der er udtalelser fra hudlæger…,bla at restylane medfører at huden puffer op… dvs… at man får et større hoved/oppustet hoved? Rædsel…kan det virkelig passe?

  Kh

  09/10/2018
 • Ninna

  Kære Anette
  Jeg er på udkig efter en ansigtsmist/fugtspray, og kigger som altid inde på beautyspace efter anbefalinger. Jeg tænker at købe Hydramemory Essence fra Comfort Zone. Jeg er i forvejen flittig bruger af Bioeffect EGF serum og ved, at denne serum bl.a. ikke må kombineres med olie. Men er der noget i vejen for at kombinere disse to produkter?

  09/10/2018
 • Pia Hvenegaard

  Hej
  Altså jeg er en af dem der elsker øjen pleje
  Mest fordi det er mega rart at få det masseret. Især med min lille rosakvarts rulle.
  Det er ren meditation for mig❤️
  Og bilder mig ind at jeg ser mere frisk ud efter brug af origins øjen creme
  Kh Pia

  09/10/2018
 • Ann-Katrine

  Hej Anette. Sikkert et dumt spørgsmål… men er det lige meget om man starter indefra og ud, eller udefra og ind, når man trykker/masserer på det øverste af kindbenet?

  09/10/2018

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.