Hudlægens favorit-SPF mod pigmentpletter

Vi har for nylig kørt SPF-uge på Beautyspace, men det er (for nogle) et uudtømmeligt emne. For andre lidt ja-ja-ja, men behøver vi at tale så meget om det? Derfor er i dag udelukkende dedikeret til tre konkrete og varme anbefalinger, som jeg vil videregive:

Hudlægens anbefaling: Bedste værn mod pigmentpletter

Hvis du har særligt insisterende pigmentpletter eller gerne vil undgå dem, så er der én SPF, jeg hører hudlæge og professor Peter Bjerring anbefale igen og igen. Og det er den ekstra kraftige (SPF 50+) apoteker-solfaktorcreme Actinica Lotion SPF50 fra Galderma. Overraskende behagelig er tilbagemeldingen fra den håndfuld af brugere, som jeg har fulgt tæt – og jeg er enig. Her ser du indholdsoversigten. Den er dog ikke for dig, der vil undgå parabener.

Beautyspace-læser Lasse anbefaling: Bedst til fedtet hud

Lasse skrev: ”Jeg har også fedtet mandehud som Andreas, og satte mig for at finde den perfekte solfaktorcreme, som jeg langt om længe har fundet. Researchede en masse på solfiltre, for hvorfor nøjes med en middelmådig bredspektret UVA beskyttelse på kun 1/3 af den anførte SPF (UVB) værdi, når der allerede er elegante formuleringer med høj UVA beskyttelse (som beskytter mod DNA-skader og rynker). Den “perfekte fedtet-hud SPF” er Eucerin Oil Control SPF50+, som udover høj beskyttelse også giver et pænt mat skær på huden. Eneste SPF, der for mig føles som ikke at have noget på. Og selvfølgelig uden at hvidte.”

Se hele Lasses beskrivelse i kommentarfeltet og indholdslisten her. Jeg er selv i gang med at teste, og fik den efter nogen tids søgning hjem fra et svensk site.

Beautyspace-læser Annis anbefaling: Perfekt stift til SPF-supplement ovenpå makeup

Anni skrev: ”Jeg har prøvet Shiseidos Sun Clear Stick SPF50 ovenpå min makeup. Den glider bare henover ansigtet og lader alt sidde perfekt under.”

Straks genbestilte jeg stiften fra Salling (muligvis var det Magasin, men en af de to), for måske husker du, at vi har været omkring den tidligere, og nu ville jeg teste Annis oplevelse. Det er der kommet et filmklip ud af, hvor jeg lader en makeupartist supplere med sin vurdering.  Se med, hvis du har tid og lyst, på Instagram under @beautyspace. Min egen oplevelse er, at den er ret meget mere behagelig end de supplerende SPF-sprays, der findes (og som stadig føles som at få hussprit on the rocks piftet i ansigtet.)

BOOK’N BEAUTYBOKSEN for juni 2022 er netop udkommet med noget, der ofte er blevet efterlyst: Nemlig aktivt indhold til kropshuden. Selvfølgelig sammen med et solidt fugtserum til ansigtet, SPF-creme og muligvis den bedste makeupprimer, jeg har prøvet. Og derudover vippeserum, sommerlak og præbiotikasmøre. Du finder boksen med og uden bog her. Og al uddybning her.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

24/05/2022
Derfor MÅTTE jeg prøve Tower 28
Melatonin-kommentar & LA takeaway #2
06/06/2022
Bløde bade-ben med farve
Rækkefølgens bedste bud er gratis

Kommentarer

 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Inge, jeg vil anbefale den fra Go’ Morgen DK fra Garnier (du finder den ved at gå tilbage herinde).

  @ Anette W, tak for din feedback. Og for at dele dine erfaringer.

  @ Charlotte, jeg er enig i din vurdering mht. skin feel.

  @ Kira, jeg skal lige vide, hvad du mener med ´dem der kan mere´?

  @ Ditte H, kom endelig med brand navne.

  @ Signe, du har fået svar på dette, ikke sandt? Ellers må du lige sige til.

  @ Line, tjek endelig den nye fra Faaborg ud (den med niacinamid).

  @ Mie, for mig er det vigtigste, at man finder den SPF, der fungerer for en (og det har du gjort). Dermalogica er super seriøse.

  @ Gerd, tak fordi du deler din erfaring.

  @ Hilde, umiddelbart vil jeg mene, du skal undgå olier i forhold til din beskrivelse. Hvad siger hudlægen i forhold til produkter. Har du fået nogen vejledning?

  @ Mille, læs endelig indlægget mht. hvor ofte SPF skal genopfrisket (du har et studie også i indlægget ´min bedste øjencreme er for børn´. Du lader til at gøre det helt rigtige.

  @ Liv, jeg har svaret Signe under et andet indlæg … så bare kort: jeg har ikke hørt om, at det skulle have indvirkning, men det kunne jo være interessant at teste det, dvs. holde pause med tabletterne.

  KH Anette

  14/06/2022
  • Liv

   Hej Anette,
   Jeg venter spændt på svaret til Signe, som spørger om betacaroten. Jeg har selv lige købt nogle piller, men har også pigmentpletter, så nu ved jeg da ikke om jeg tør begynde at ta dem..

   13/06/2022
 • Mille

  Kære Anette,

  Hvor tit skal min SPF genopfriskes, hvis overhovedet? Jeg har en morgenrutine med vaskeklud, mist, serum, SPF. SPF er en mandelstor portion á to omgange. Min makeup består af lidt farve på bryn, mascara, blush, highligther og hvad end jeg synes-læbeprodukt. Jeg bruger kæmpestore solbriller hver dag, men jeg bruger ikke hat og hvad man ellers kan for at skærme solen. Men. Bør jeg genopfriske SPF i løbet af dagen? I så fald kan man jo ikke gå med makeup. Min SPF er Rudolph Cares SPF 30.

  Tak. Kh Mille

  05/06/2022
  • Mille

   – og hov nåh ja, så har jeg netop købt Janes Iredales pudder for at holde huden bare let mat. Min hud suger godt, men to lag SPF giver alligevel lidt fedtet look..

   05/06/2022
 • Hilde

  Hei Annette, etter 17 år med mye dårlig hud har jeg fått et svar – jeg har PCOS. Det gir hormonforstyrrelser og økt kviseproduksjon. Jeg har bare en mild form av PCOS og vil helst unngå p pillen. Jeg er klar over at du ikke er lege, men har du noen tanker om hvilke produkter jeg bør bruke? De siste årene har jeg ikke hatt kviser, men huden blir veldig fettete/blank. Per nå er rutinen min:
  Dag: vaskeklut, Rønsbøl fuktmist serum (hyaluron, niacinamid eller c vitamin). Nimue Sun C solbeskyttelse.
  Kveld: EXFO rens, fuktmist, Beaute Pacifique A vitamin, en dråpe Nuxe olje på toppen.

  Når jeg tar i huden kjennes den ganske myk, men litt tørr i pannen og jeg blir superblank hver eneste dag.

  02/06/2022
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Jeg slår to fluer med eet smæk. Jeg bruger AVENE B-Protect 50 SPF. Jeg bliver så til gengæld ikke særlig solbrændt, men det er heller ikke et must for mig.
  VH. Gerd Hjorth-Moritzsen

  01/06/2022
 • Mie

  Hej Anette
  Skal man op på 50 i solfaktor? Jeg får så fedtet hud af solcremer – men Dermalogicas oil free matte creme med spf 30 er super god.
  Hvad tænker du om den creme?

  https://dermalogica.dk/produkter/hudproblem/fedtet-hud/oil-free-matte-spf30-50ml

  01/06/2022
 • Lisa

  Jeg vil også meget gerne vide, hvad der anbefales under graviditet og om Actinica Lotion SPF50 er ok eller om man må smøre ind og smøre ind og bruge kasket resten af sommeren? What to do?

  01/06/2022
 • Line

  Hej Anette

  Kan du mon lokke et alternativ til Galderma ud af Peter Bjerring, hvis man gerne vil undgå parabener under graviditet?
  Er så træt af at måtte undvære, da den efter mange års søgen, er den eneste som virkelig holder pigmentpletterne på afstand.

  Mvh Line

  01/06/2022
 • signe

  Hej Anette

  Spændt på om du har fået dette spørgsmål før…

  Jeg døjer med tilbagevendende pigmentpletter og har prøvet næsten alt:
  -ILP laser gennem flere år, mildere cremer/serums og ALTID mindst factor 50 året rundt-

  Hele vinteren 21/22 brugte jeg trofast Cyspera (efter læsning af én af dine artikler) i min aftenrutine (pænt tidskrævende!), men med meget skuffende…intet resultat,
  udover jeg endte med at slå ud af cremen til sidst.
  Kontaktede hudlægen, hvor jeg havde købt den og hun kunne intet svar give mig udover sælge mig en Actinica-creme.
  Jeg kommer nu til at tænke på, at jeg gennem 3 år ca har indtaget tabletter der øger melaninen i huden, da man ofte bliver temlig bleg af at undgå solen jo!
  Det virksomme indhold har været betacaroten. De virker okey godt (med et lille lag selvbruner ovenpå ).
  Men mon dette faktisk er endt med,
  at jeg går og modarbejder div. cremer mod pigmentpletterne med mine melaninfremmende tabletter?

  Håber du finder frem til et brugbart svar…

  01/06/2022
 • Ditte H

  Arh jeg må altså stadig slå et slag for koreanske solcremer, som fugter og sidder godt under makeuppen og aldrig fnulrer :-). Deres sol sticks skulle også bære spot on, så det skal jeg helt klart have afprøvet!

  01/06/2022
  • Hilde

   Har du eksempler, Ditte? 🙂

   02/06/2022
 • Kira

  Hej Anette,
  Solcreme er bare nødvendigt og derfor er det super fedt, når de kan mere end bare solbeskytte. Jeg går i spænding og venter på at La Roche-Posay Anthelios Tinted Mineral Sunscreen SPF50 50ml lander på hylden i DK. Men det kunne være interessant, hvis du havde mod på at samle “dem der kan mere” og forklare os, hvem der virkelig kan mere. Det fungerer ikke altid, det med at få høj sol faktor og makeup i ét. 🙂

  01/06/2022
 • Charlotte

  Solstiften fra shisidei har jeg brugt siden du anbefalede den for over tre år siden
  Timingen var perfekt da jeg skulle til at have min første Fenol Peeling.
  Siden har Sol stiften været med i tasken fra maj mdr min datter er også blevet rigtig glad for Stiften
  jeg bliver tit spurgt til stiften når den ryger op af tasken
  Elsker også at den glider lige ovenpå makeuppen uden at ødelægge den eller nasse huden til
  Super produkt
  Til jer der gerne vil købe den vær opmærksom på den findes både i 15 gr og 20 gr de koster de næsten samme.

  01/06/2022
 • Anette W

  Jeg har brugt Actinica efter anbefaling fra min hudlæge, men ulempen er, at den fedter en del, og det kan jeg ikke leve med.
  Så nu bruger jeg NIVEA Sun spf 50 eller Ambre Solaire Over Make-Up Super UV spf 50 spray.
  Begge er gode og fedter ikke

  01/06/2022
  • Inge

   Kan du anbefale en god solcreme til ung acnehud? Meget gerne uden parfume og parabener.

   01/06/2022

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.