Skal vi få gjort noget ved de pigmentpletter?

_S0A8837

Der findes ingen genvej. Til gengæld er det heller ingen mission impossible. Faktum er, at mange føler sig udfordret af et plettet betræk. For det er præcis sådan, det føles, når hudens pigment klumper sig pletvis sammen i ansigtet. Heldigvis er gode råd ikke dyre – de kræver kun tålmodighed og de rigtige hudplejeingredienser.

Udover hudlægerne Janne Touborg og Leslie Baumann har jeg sat en anden ypperlig – og meget lavpraktisk pigment-ekspert – stævne. Det er blevet til det tætteste, du kommer på et endegyldigt farvel til pigmentplettet hud.

Inden det hele går løs, vil jeg så utrolig gerne høre, hvad din udfordring er, når det gælder pigmentpletter. Hvis det altså overhovedet er noget, du føler dig generet af.

SNUP TIPPET: Skriv dig på listen her, hvis du vil have en mail, så snart guiden er klar. Det bliver indenfor de næste par døgn.

_S0A8838

@beautyspace på INSTAGRAM

09/10/2018
Glem hævede øjenomgivelser #2
Og jo, der er noget, jeg fortryder
11/10/2018
Træt af dukkehus-størrelser?
Den hudkærligste supersize-anbefaling

Kommentarer

 • Jeg er lidt bagud, havde fri i sidste uge og havde travlt med at sy, plus at vores internetforbindelse blev kappet. Nå, men jeg har investeret i en lille dims til pletterne, som lyser grønt og vibrerer en anelse, tror jeg så den på et af dine IG billeder, men er ikke sikker. Bliver den nævnt? Og hvad er din dom over den? Jeg bruger den to gange om ugen, og derefter en blegegele (husker ikke lige mærket). Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  15/10/2018
 • Kære alle,

  1000 tak for VIDUNDERLIGE ord. Det har været mere at godt at læse med i kommentarfeltet her. Guiden bliver ikke en mirakelkur, men til gengæld en dybdegående, brugbar kur, hvor . Et par konkrete svar udenfor emnet:

  @ Rikke K, SPF 15 (igen afhængig af din sol-historik. Jeg har brug for det, måske har du ikke, hvis du ikke har overdrevet det med solen tidligere).

  @ Tine O, Jo den peeler let og fugtmætter også.

  @ Andreas, Tak fordi du atter kom til foredrag. Godt at se dig igen. Jeg tør ikke svare på dit spm., men jeg tror folkene bag sitet her kan svare:

  https://www.truthinaging.com/ingredients/sh-oligopeptide-1

  @ Kamille, Få en dygtig kosmetiker/kosmotolog/hudlæge til at se på dem.

  @ Trine, Ved du om det er Vitiligo?

  @ Gerd, Ingen bliver for gammel til at tage sig af sin hud.

  @ Christina Kragh, Det er jo ikke en A-vitamin kropscreme, men en kropscreme med A-vitamin i (niveaet er middel – vi er ikke ude i risiko for en retinoid reaktion). Reelt kan man jo få 7-10 minutters sol dagligt uden beskyttelse (det er anbefalingen fra mange hudlæger)…men du behøver måske ikke smøre dig i den lige inden du lægger dig under strålerne?

  @ Wickie, du kan vurdere det ved at tjekket INCI-listen og se, hvor højt oppe hyaluron står. Jeg ved mht. P&M at det er en ultra kort liste.

  KH Anette

  12/10/2018
 • Irma Schreiner

  Ja tak – meget gerne en mirakelkur!!!!!

  11/10/2018
 • Stine Clemmensen

  @Marianne, der er med garanti 1000 dygtige hudlæger derude, men ham som har hjulpet mig hedder, Johan Poulsen og har klinik på Østerbro.

  11/10/2018
 • Beam/A-M

  Selvom jeg er født i Thailand og nok lidt mere vant til sol end andre, har jeg desværre også fået lidt pigmentpletter i ansigtet. Primært omkring øjnene, lidt på en kind og når jeg har solet meget (elsker solbadning) får jeg også `overskæg´.

  Glæder mig til din guide.

  11/10/2018
 • Marie Louise

  Jeg er så heldig at være plaget af PCOS, og det eneste, der kan dulme dem akne, som er et klart resultat heraf, er p-piller. Alligevel får jeg stadig nogle ømme og betændte urenheder primært i den højre side af mit ansigt. Og selvom jeg er blevet god til ikke at være “ond” ved dem og prikke dem, men i højere grad bruge hudpleje som middel mod dem, så efterlader de stadig store røde mærker, som er svære at komme af med igen – på trods af religiøs brug af a-vitamin.

  11/10/2018
 • Helene

  Oplever det samme som @Kamille, desværre.
  Det er rødlige, afskygninger af ‘pletter’ på kinderne. De har faktisk været der lige siden urenhederne begyndte at bryde frem i teenageårene, nu når jeg husker efter.

  11/10/2018
 • AP

  Har haft en kæmpestor plet i den ene side af min pande – den er jeg næsten sluppet af med igen. Til gengæld er jeg meget spættet ned langs siden af ansigtet helt ude ved øret, og det er meget mere genstridigt at komme af med. Er lige begyndt at bruge Pigmentclar fra La Roche Posay og synes jeg kan se en lille effekt, men ved ikke om det er ønsketænkning. Vil meget gerne høre om det er helt no-go med dermaroller når man har pigmentpletter eller hvordan. Bliver i øvrigt også ujævn i kuløren på mine arme, men det er jeg sjovt nok totalt ligeglad med… 🙂

  11/10/2018
 • 1000 1000 tak. Åhhh sikke en morgen med kaffe og de bedste ord fra jer. TAK. Jeg vender tilbage på de konkrete spørgsmål i dag. KH Anette

  11/10/2018
 • Metteline Lykke

  Jeg har altid været glad for mine fregner men pludselig er enkelte blevet større fx på kindben og lige over øjenbryn og på overlæbe (hvor solcreme måske ‘svedes af’?). Og for første gang har jeg nu fået sådan en slags ‘rustfarve’ på den ene side af kæben, måske har jeg ikke været grundig nok med solcremen der?
  Bruger C-vitamin men synes ikke det har hjulpet efter en måneds brug :/

  11/10/2018
 • Dagmar

  Jeg døjer meget med pigment stor brun pletter på begge kindben, på panden , langs mine øjenbryn. Glæder mig helt vildt til at høre mere om hvad jeg kan gøre.

  11/10/2018
 • Marianne

  Stine , hvem er den bedste hudlæge du har fundet.

  10/10/2018
 • Rikke

  Kære Anette
  Jeg har flere pigmentpletter på kinder og kæbelinien, ca 50-øre store. De forsvinder næsten i vinter halvåret, men kommer troligt igen hver sommer trods faktor 30-50.
  Vil gerne bruge lidt selvbruner i vinter halvåret (da jeg bliver utroligt bleg), men så blusser de desværre for alvor op. Så det kunne være rart, at blive dem helt kvit.
  Vendt spændt på din guide

  10/10/2018
 • Tanya

  Ja tak til pletfjerner! Men lige noget helt andet:
  Har først i dag fået hentet månedens beauty box hos pakkeudleveringen – og hvor er den lyserøde æske fin! Og hvor er det superflot produceret med en lille, smukt opsat folder med info på dansk om alle produkterne! Tak for det!

  10/10/2018
 • Rie Dyrnes

  Jeg har en stor plet på den ene kind, som jeg frygtelig gerne vil have væk <3

  10/10/2018
 • Ea

  Jeg har en enkelt, lille én i ansigtet, som egentlig mest ligner en fregne og derfor ikke er den store gene for mig. Til gengæld synes jeg, at jeg de sidste par år har fået en del på armene, enkelte på bryster og desværre nu også en del på skinnebenene. Så kunne rigtig godt tænke mig en kur til kroppen 🙂

  10/10/2018
 • Bente

  Wauu – det er der mange der døjer med.
  Jeg er fra 71 og har som dig elsket en brænder i solariet efterfulgt af en hvid skjorte – så var jeg byklar.

  Jeg elsker den naturlige sol – men er aldrig der uden faktor 50.
  Trods det får jeg langs kæbelinjen pletter, så snart solen er der.
  Jeg bruger A vitamin fra dermalogica. Hyaluron, serum, Bioeffect og jeg skal kmme efter dig og hver vinter bliver jeg pletterne kvit, meeen så snart det blir marts såååå.

  10/10/2018
 • Wickie

  Hej A.
  Ja tak til er indlæg om pigmenterings problemer. Arbejder aktivt med min hud. Skal du se på C vitamin er jeg virkelig spændt på om du skriver om Vichy 14 dages c eller ph-formula c- vitamin.

  Er helt andet spørgsmål :

  Jeg har brugt sard hyauloron serum men føler den forsvinder og virker tør pludselig..
  Fik en prøve i magasin idag på Filorga hyaluron.
  Den er lækker. Hvorsan er Pestle &Mortar hyaluron kontra Filoega – hvilken indeholder mest hyaluron ? Kan du anbefale en som er endnu bedre ?
  Mange vh fra Wickie

  10/10/2018
 • Stine Clemmensen

  @Margrethe Nielsen, jeg får en speciel creme som jeg smører mig med om aftenen. Indeholder både noget A-vitaminsyre og noget blegecreme og så får jeg ca. 4. uge syrebehandling på de steder hvor pigmentpletterne er. Jeg har her efter 1 1/2 år stadig lidt pigment tilbage, så det er noget der kræver tålmodighed. Men jeg er så glad for af jeg fik taget mig sammen og gå til læge og få en henvisning, det har i den grad gjort en forskel på min hud.

  10/10/2018
 • Viola

  Udover diverse “leverpletter” i ansigt og på hænder, har jeg fået en 50 øre stor lysebrun pigmentplet på den ene kind. Suk!

  10/10/2018
 • Brita

  Jeg vil rigtig gerne have en god opskrift, fik pigmentpletter primært på mine kinder, efter jeg fyldte 70, og er meget ked af dem.

  10/10/2018
 • Louise K

  Mine pigmentpletter er nu så tydelige, at jeg ikke bryder mig om at forlade mit hjem uden minimum et lag foundation og godt med concealer. Og det er jeg rigtig ærgerlig over.
  Det startede for ca 2 år siden, når min mor kommenterede, om jeg dog ikke kunne smøre mig ind ordentligt, så solen ramte ansigtet mere ensartet! Ja, det var vel at mærke fordi jeg var ved at udvikle en enorm farveforskel lige midt i panden= firkantet pigmentplet, så resten af panden så “hvid” ud. Ydermere strækker de sig nu også lige under øjet og ved det øverste af kindbenet, så jeg 24/7 har trætte mørke pandaplettede øjne.
  Åh gud hvor jeg hader de pigmentpletter! Jeg følger tæt med for en guide. Er helt på bar bund!

  10/10/2018
 • Margrethe nielsen

  Stine Clemmensen , hvordan hjalp hudlægen dig ? Produkter eller laserbehandling eller noget helt andet ?

  10/10/2018
 • Bitte

  Jeg har også på halsen, men det der generer mig mest, er ét for enden af mit ene øjenbryn – ikke så slemt i sommer månederne, men det bliver meget tydligt om vinteren. Har fået det brændt væk et par gange, men det kommer stærkt tilbage. Så spændende!

  10/10/2018
 • Jette B

  Jeg har pigmentpletter på kinder og hænder. Er netop begyndt med produktet fra Ducray i 3 måneder. Venter spændt på resultatet

  10/10/2018
 • Dorthe Eriksen

  Hej Anette.
  Jeg har pigment pletter på mine kindben og det der bliver kaldt æblet( der hvor man skal ligge bluchen)
  Min næse er også plettet oven på.
  Glæder mig til at høre mere om det.

  10/10/2018
 • Stine Clemmensen

  Efter 3 graviditeter og lidt for heftig soldyrkelse i mine yngere år, havde jeg ret meget pigment i ansigtet. Panden, under øjnene og hagen…Efter jeg fyldte 30 år, blev de mere eller mindre kroniske. Jeg brugte i et par år primært produkter fra Environ (produkter med C og A- vitamin) og deres peeling maske, som hjalp mig rigtig meget, men for 1 1/2 år siden var jeg så heldig af få hjælp fra verdens bedste hudlæge med de sidste pigment pletter som var lidt mere genstridige….Og jeg har aldrig haft flottere hud. Dog er jeg meget konsekvent med solcreme hele året og har aldrig mit ansigt direkte i solen mere…Men det er det hele værd når jeg kigger mig i spejlet.

  10/10/2018
 • Jeg har meget stædig afgrænset plet på kindbenet og flere diffuse udover kindbenene, som er ved at være reduceret til et minimum. Men altså den der stædige plet der ikke vil reagere på det samme som de andre, hvad skal jeg dog stille op med den?

  10/10/2018
 • Anne

  Jeg har pigmenpletter på siden af halsen og på forsiden af underarmene – mærkeligt nok ikke på hænderne

  10/10/2018
 • Louise

  Jeg har det traditionelle kakao overskæg, som jeg er ret træt af, hvilket desværre var en solskade efter at boet i bjergene i Frankrig.

  10/10/2018
 • Luise

  Hej Anette
  Døjer med pigmentpletter i ansigtet – det er kun blevet værre efter min graviditet. Jeg har altid haft fregner, men nu har jeg bare plamager i ansigtet; jeg ser beskidt ud:(
  Glæder mig til at høre nærmere.
  Mvh Luise

  10/10/2018
 • Margrethe nielsen

  Vil gerne have en rigtig god “ opskrift”
  Har en del pigmentpletterni ansigtet og på armene og håndryg .bruger i øjeblikket produkter fra Danish skin Care , super lækre produkter, men fjerner eller reducerer desværre ikke pletterne.
  Overvejer laserbehandling eller cosmelan behandling .

  10/10/2018
 • Maiken M. Petersen

  Er også en af dem som døjer med pletter både i ansigtet og på arme/håndrygge. Er det samme creme/metode man bruger til at “angribe” med??

  10/10/2018
 • Ida Østergård

  Det er bestemt også noget, jeg glæder mig til at høre mere om, jeg må nu betale prisen, for at være solhungrende som yngre.
  Jeg har mange pigmentpletter i ansigt, på håndryg og bryst !

  10/10/2018
 • Anette Lindegaard

  Ja tak, det ville være dejligt.
  Mit problem er pigmentpletter på kæbelinje og hals, hvor jeg er skjoldet og ser ‘beskidt’ ud – især om sommeren – trods SPF.
  Om vinteren når jeg bruger AHA-syre bleger de lidt af.
  En beautyboks her til vinteren med et kit til afblegning ville være fedt 🙂

  Hilsen Anette

  10/10/2018
 • Christina kragh

  Jeg har ligget i smerte helvede så derfor er jeg lidt bag ud her haha jeg har i dag købt den vaskenine agtig smøre til kroppen fra beaute pacifiqe risk managment og så kommer spørgsmålet da jeg allerede er forelsket i den Hvad med solen for i matas sagde hun jeg ikke måtte bruge den hvis jeg var i solen ooog Ja grundet min hudsygdom er jeg altså nød til ind i mellem ty til solarie dog kun på kroppen så Hvad er bedst at undgå at bruge cremen de dage jeg tager 10 min solarie el hva? Kh C
  Ps. Jeg er igang med dermalotica rapid peel og jeg siger Ja Tak den er go’ kan tydeligt se min hud bliver klare…i dag tester jeg at smøre REN fugt masken på efter 7 min med peel SÅÅÅ lækkert

  10/10/2018
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Kære Anette.
  Jeg har pigmentpletter i det meste af ansigtet, Har prøvet Clinique even better dark spot defense SPF 50. Den laves ikke mere. Har også prøvet en anden fra Clinique, hvor der var to cremer i flasken, som blev blandet, når man trykkede på toppen. Husker ikke hvad den hed. I øjeblikket er jeg på Beaute Pacifique`s TYROSTASE. Intet af dette har endnu vist sig at have effekt. Måske er min hud for gammel ?

  10/10/2018
 • Line L.

  Godt du tager emnet op. Mine pletter, tre fire stykker, i pande på næse og kind kom efter en fantastisk sommer i USA. En rundrejse på flere uger der sluttede på Hawaii. Jeg smurte tykt men var dengang ikke oplyst nok om hvad der skulle til. Engang forsvandt de næsten med en creme fra body Shop med c-vit. men de kommer retur. Så hjælp er kærkommen.

  10/10/2018
 • Helle Harrit

  Jeg har mange pigmentpletter på mine underarme tæt på håndledet og det ser rigtig kedeligt ud, Jeg bruger The ordinary’s “Alpha Arbutin 2% + HA, men venter stadig på at der skal ske noget.. Jeg glæder mig til at læse med, så jeg kan komme dem af med dem. Savner en creme med faktor til om vinteren til da der ikke er faktor i min dagcreme og som helst ikke skal være så solcremeagtig (fedtet). Nogen forslag?

  10/10/2018
 • Anne

  Har pigmentpletter på tindinger og kind. Og på hænder. På trods af at jeg bruger faktor 50 om sommeren og faktor 30 resten af året.

  10/10/2018
 • Trine

  Har desværre fået en hel del hvide pletter (ødelagt melanin) efter urenheder. De er mit største problem da der ikke findes nogen behandling endnu, kun de mørke kan jo behandles med ipl, blegecremer osv.

  10/10/2018
 • Kamille

  For mit vedkommende er udfordringen ikke farveujævnheder fremkaldt af solen men derimod røde “pletter” som jeg har svært ved at vurdere skyldes tilstopninger/akne eller simpelthen er aknear! Er der hjælp at hente nogen steder og hvad kan der i så fald gøres?
  Mvh Kamille

  10/10/2018
 • Tina berg Nielsen

  Åh hvor er det kærkomment… jeg har en kind der efter graviditet og så meget andet er helt misfarvet… glæder mig til at læse med

  10/10/2018
 • Mads

  Min udfordring har tidligere været, at pletterne ALTID kom igen, når jeg endelig var sluppet af med dem. Nu er jeg dog blevet permanent pletfri. Min metode har været at ændre mit mindset, så jeg – ligesom en ædru alkoholiker – nu ser mig selv som en pletfri pigmentplettet: Jeg er ultra bevidst om, at de altid ligger og lurer lige under overfladen, så jeg kører benhård rutine med AHA, retinol, c-vitamin og solcreme, som var mine pigmentpletter værre end aldrig før. Det virker indtil videre med at holde dem i skak. Heldigvis er ovennævnte ingredienser jo også gode i allround hudpleje, så det er egentlig en win/win situation 🙂

  10/10/2018
 • Andreas

  Jeg er så heldig, at jeg “kun” slås med fregner fra sommerperioden til udgangen af efteråret. Det skyldes som regel, at jeg bliver lidt for høj af de (ellers sjældne) danske solstråler og dermed glemmer alt om genpåføring af SPF.

  Det, der endnu ikke har svigtet, er en holdindsats bestående af askorbinsyre, kojisyre, et forsigtigt forbrug af A-vitamin og glykolsyre og – nok vigtigst af alt – et sikkerhedsnet af antioxidanter toppet med bredspektret solbeskyttelse – for det er jo trods alt lettere (og billigere) at forebygge fremfor at reparere.

  I øvrigt TAK for et hyggeligt foredrag i Magasin (selvom det godt og vel er to uger siden). Jeg har siden måtte sande, at min nyfundne forelskelse i EGF-seraet fra Bioeffect ikke er ment-to-be ifølge min bankkonto. Derfor er jeg gået på udkig efter alternativer, men i min søgen er der dog nogle tekniske spørgsmål, der har bragt mig i tvivl:

  Ved du, om der gælder samme spilleregler for Sh-Oligopeptide-1, som med f.eks. askorbinsyre? Skal der eksempelvis være en bestemt pH-værdi? En bestemt procentsats? En bestemt emballage, der sikrer, at virkningen ikke fordufter?

  KÆMPE hilsen,
  Andreas

  10/10/2018
 • Tine Olsen

  Altså, jeg er en af dem, der syntes, at skønhedspletter og fregner er charmerende og naturlige, MEN hvis det er skjoldet hud, der er tale om, så kan jeg godt forstå, at man finder det generende. Var selv skjoldet på kæbepartiet om sommeren i mange år, men da jeg stoppede med p-piller forsvandt det og er (7-9-13) aldrig vendt tilbage.
  Du viser bla. Dermalogica biolumin-c serum i billedet. Kan den ikke meget mere end blot at lysne huden?

  10/10/2018
 • Annemette Kiær

  Super godt emne at tage fat på!!
  Jeg har pigmentpletter i ansigtet og dem vil jeg meget gerne til livs.
  Men mine arme er OGSÅ plaget af pigmentpletter – faktisk næsten et større problem for mig. Kan man bruge de samme produkter og rutiner til at få dem væk med – eller forhåbentlig til at blive mindre/mindre synlige med??
  Taak for skønne tips 🙂

  10/10/2018
 • Rikke K

  Mine pigmentforandringer sidder på kæbeled, et stykke ned på brystet og underarmene. Er det mon der jeg ikke får smurt solcremen godt nok på om sommeren? Det er det nok ved eftertanke.
  Jeg har forstået på dig, at det er godt også at have lidt faktor i dagcremen i vinterperioden. Hvor meget faktor snakker vi? Udfordringen er at finde en dagcreme med faktor, hvis jeg gerne vil have et alternativ til Origins, altså uden alle “fy-ingredienserne”.
  En anden udfordring er at bruge de meget fine cremer med div. syre, da jeg ikke helt med sikkerhed ved rækkefølgen og hvad de gør godt for.
  Kh Rikke

  10/10/2018
 • Louise

  Jeg er 30 og får hvert år flere og nye pletter i ansigtet og på brystet. Har prøvet diverse billige og dyre cremer uden succes og bruger solfaktor 50 hele sommeren.
  Glæder mig til at læse artiklen og håber du har nogle gode råd:)

  10/10/2018
 • Dorte

  Vi har drøftet det emne i mange år søde Anette og – jeg døjer stadig virkelig meget på hals og arme – så jeg føler debatten tæt og lapper alle gode råd og anbefalede produkter i mig, for kønt er det bestemt ikke.

  10/10/2018
 • Grete Kjær

  Hej Anette
  Jeg vil glæde mig til at høre om den rigtige måde at blive pletterne kvit.
  Har mange i ansigtet og hvis jeg ikke passer meget på får jeg også en skygge over mine læber som et overskæg. Heldigvis ikke denne sommer.
  Jeg har mange pletter min mave, ved ikke om det skyldes for meget sol som teenager og ung. (ikke solarie)det starter som en rød plet og bliver derefter brunt. En hudlæge kaldte det for gammelkone pletter. Jeg fylder 60 i år.
  Kærlig hilsen Grete

  10/10/2018
 • Jynne

  Små brune pletter – flest på håndryggen. Der er et eller andet der hjælper. Doserer altid min ansigts creme på højre håndryg. Jeg har lige opdaget, at der næsten ingen pletter er der hvor cremen ligger mens jeg smører ansigtet…Men jeg anvender flere forskellige og ved ikke lige hvilken der fjerner…
  Har en frygtelig hals – masser af solskade – der hvor hagen ikke har skygget 🙁 Den hals vil jeg gerne gøre noget ved!

  10/10/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.