Hårfarve uden krads kemi afprøvet

BOTANEA_VISUEL 9 POTS sans ombresBOTANEA Bol et outils HD V7

Hvis du som mig tænker, at krads kemifri hårfarve er for godt til at dække både sandheden og de grå hår, så hæng på. For jeg har prøvet noget, som kræver, at du tager en kop kaffe.

Måske ved du allerede, at det er en dårlig idé at Google hårfarve, hvis man vil bevare roen. Det er nemlig ingen sundhedseliksir at spalte et hårstrå for derefter at fylde det op med farve. Trods risiko for allergi er jeg alligevel ikke parat til at springe ud som sølvræv. Mens gråt er flot til andre, lever jeg med en bund, der skriger på farve hver fjerde uge.

NY VEGANSK HÅRFARE

Nyheden (der ramte i begyndelsen af året) om L’Oreáls nye veganske hårfarve får derfor en farveslave som mig til at lytte. Vel at mærke med samme skepsis, som når nogen lovpriser vandbaserede neglelakker. Vi ved jo godt, at de holder i noget, der minder om i to timer.

Botanea er navnet på et nybearbejdet, vegansk henna-pulver, som vil farve hår – i alle nuancer fra lysblondt til mørkt – med et tilsvarende resultat som sine kemiske medsøstre. Almindelig farve fungerer ved at fjerne noget af hårets naturlige pigment, åbne hårstrået og fylde farve på. Os med kemisk farvebehandlet hår ved, at minussiden – udover en månedlig sørgerand af en udgroning – er et noget mere tørt hår.

Så hvorfor overhovedet gøre det? Når gråt i øjeblikket endda er smart. Fordi det ikke er så enkelt, forklarer Eric Bone mig under lanceringen af Botanea i Paris tilbage i januar. Han er forskningschef hos L’Oréal og sagde: ”Med alderen ændrer vores hud sig. Den bliver tyndere, og alt fra pigmentpletter til rynker stjæler lys fra ansigtet. Bliver man samtidig gråhåret, kan det være som at fylde oveni et glas, der måske allerede føles fyldt til kanten. Det grå stjæler nemlig også lys fra ansigtet.”

BOTANEA POUDRE HD V7

Farver man sit hår med Botenea – og det gør jeg om lidt – så er forskellen, at farven lægger sig uden på hårstrået. Lidt som en magnet.

Botanea er henna, som man heller ikke skal Google i lang tid for at blive vidne til en popularitets-rutsjetur. Især fordi kvaliteten svinger efter, hvilken vej henna-høsten blæser. At Botanea har været længe undervejs (5 år, hvis man spørger dem selv) skyldes, at man ville finde en rensningsmetode, for at gøre resultatet mere ens, plus en produktionsform – noget med at sikre marker og arbejdskraft – og så er  plantepulveret blevet indkapslet i kokosolie, som også skulle give noget stabilitet.

PRØVET & TESTET

Til en artikel om Botanea og hårfarve i Børsen, sætter jeg mig derfor i stolen hos Kira Martens-Anderson fra Creademic-salonen i København. Damen hører til de dygtigste farveeksperter, vi har, er endda verdensberømt OG i forvejen ret tosset med henna, fordi det giver ekstra spil og dybde i håret, som hun siger.

Nu skal jeg jo ikke være Jytte Abildstrøm-rød. Og det viser sig, at den mørke Botena kun kan dække 30% af min grå bund. Så valget står mellem at leve med bare en let kamuflage af bunden eller give den almindelig farve og så lade længderne få Botanea. Jeg vælger det sidste.

Bortset fra fiskefoder-lugten da Botaneaen bliver blandet, så har jeg ikke haft så pænt et hår længe. Det er som om, det har fået en omgang cremet lip gloss og altså er mere glansfuldt. Mit hår har altid haft svært ved at reflektere lyset, med mindre der var glansspray i. Det er også en god fornemmelse med henna i længderne. Mens vi venter på de sidste 70 procents all vegan dækning.

Du kan se mit resultat her.

PS: Er du kamuflage-typen, eller har du ingen grå hår, du ønsker at dække, så er alt godt og nemmere. Selve farvningen tager ca. 45 minutter. Botanea er ude i næste uge, og vil du vide mere, så ved hende her det meste: HeidiGrosen.Petersen@loreal.com.

25/04/2018
Pas på cremer der giver knopper
Hold øje med 3 fare-zoner
29/04/2018
Når nogen holder mere, end de lover
Nogen du ikke rigtig kender. Endnu.

Kommentarer

 • @ Karina, det er så meget lettere for lyshårede, fordi der er en helt palette af fine kikse-farver, fine kornfarver.

  @ Charlotte K, barsk mand du har.

  @ Mette S, mange tak.

  @ Helle Rick, hvis du prøver, vil jeg meget gerne høre din mening.

  @ Anne-Marie, åh hvor jeg kender det. Jeg har ikke før-foto. Men jeg har stor glæde af hår-concealere, der farvemætter rødderne mellem farvninger. En slags næste-generation af tørshampoo, og jo altså ikke supersundt for hårbunden.

  Stor hilsen Anette

  27/04/2018
 • @ Leafysmoothie, jeg er ikke ekspert i henna, men ja, min forståelse er, at der her er tale om en moderne udgave, en forfinet udgave, der angiveligt er en smule mere stabiliseret. Og den er i længderne, som er blanding af mit eget hår og så farvet hår. Men skriv endelig til Heidi.

  @ Jeannette, ja det er REN kosmetik efter min opfattelse. I hvert fald oftest. Måske kan du finde en hos Ingredién eller hos Living Proof, der har mere guf i sig. Og jo også fra Less is More.

  @ Kiss, det vil også lige være dig. Det er kun hos frisøren.

  Stor hilsen Anette

  27/04/2018
 • Savner lige et før efter billede
  Jeg har det præcis på samme måde, jeg er så træt af den bund der skal farves hele tiden. Men 30% kan jo desværre slet ikke gøre det, når man er Mørkhåret.
  Jeg bruger skyllefarve og fik at vide ved min frisør det lægger sig udenpå håret ( som perler på en snor) og reflekterer også farven igennem. Jeg er dybest set også meget tilfreds hver gang det er nyfarvet
  Men jeg oplever at jeg er nødt til at strække tiden imellem farvningerne, fordi længderne ellers bliver for farvemættede. Nogle gange hopper jeg også over at give længderne noget, men helt undgå det i det forreste hår synes jeg er umuligt desværre. Jeg gad godt finde en teknik til det.

  27/04/2018
 • Helle Rick

  Det er lige den type hårfarve jeg har søgt efter de sidste mange år :-O Jeg har ikke mange grå hår, og dem jeg har er strøet med let hånd godt fordelt. Henna-farven vil bare give mit hår mere spil og reflekser. Det glæder jeg mig meget til at prøve.

  26/04/2018
 • Dit resultat er da blevet superflot – mine lokker er heller ikke helt klar til at blive grå 🙂

  God Bededagsferie!

  26/04/2018
 • CharlotteK

  Ih, troede lige til at starte med at dit hår var blevet grønt!
  Pyhhh!!!
  Det er mange år siden, at jeg har fået farvet hår, men da jeg er begyndt at få grå hår, tænkte jeg fornyligt, at nu skulle det være! Så jeg fik lavet lyse og mørke striber i, havde ikke lige mod på at få det helt farvet. Resultatet blev at min mand mente, at jeg havde fået endnu flere grå striber! Og det var jo det, jeg ville undgå! Så næste gang må jeg hellere gå all in, og så kunne sådan noget vegansk noget jo være en mulighed;-)

  26/04/2018
 • karina

  Hvad med os lyshårede? Som gerne vil vedblive med at være lyshåret, men få dækket de grå striber der har sneget sig ind.. Vil vi kunne bruge henna?

  26/04/2018
 • Kiss Jacob

  Det lyder fantastisk. Det vil jeg virkelig gerne prøve.
  Er det til hjemmebrug eller hos frisøren ?

  26/04/2018
 • Jeanette Karstensen

  Kan du anbefale en god glansspray? Og er den ren kosmetik til håret eller plejer det? 🙂

  26/04/2018
 • Leafysmoothie

  Jeg er så nysgerrig på at vide mere.
  Især undrer det mig at man kan blande alm og hennafarve fordi det mener jeg at jeg lært at man på ingen måder måtte.
  Men du har fået denne farve på toppen af din gamle, almindelig farve, ikke? Og at du desuden kan få den alm farve i bunden.
  Så spændende!

  26/04/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.