Anette på bloggen

Mit 2017 endte uden varsel med et smæk så eftertrykkeligt, at noget skulle være anderledes i 2018. Bare bittesmå ting. Ikke, fordi der var noget galt med 2017. Men for en sikkerheds skyld.

Så.

Færre aftaler. En analog kalender. Mere champagne. Bedre vejrtrækning. Mere tilstedeværelse (med mindre jeg fotograferer, har jeg ikke min telefon fremme i selskab med andre). Mere tid til at læse. Og en arbejdsmæssig beslutning om udelukkende at fylde min tid med ting, som ingen kan betale mig for at lade være med at gøre.

Virkeligheden blev ikke helt så hellig, fordi jeg både er impulsiv, ustruktureret og lejlighedsvis afhængig af Netflix.

Hvis du vil se lidt af mit arbejdsår, så kommer det her. Ikke i tal. Men i følelser:

Foredraget no bullsh*t-beauty bragte mig ud i alle afkroge af landet, og rumlen er altid den samme: Kører spændt af sted efter at have snakket med væggene det meste af den pågældende dag. Kører hjem igen høj af mødet, grinet og snakken med alverdens kvinder.

Book’n Beautybox havde jubilæum i 2018. Konceptet er fra den spæde begyndelse i 2014 blevet en af mine kærligste arbejdsopgaver. Fordi det at vælge ud, sammensætte og så derefter se det hele flyve af sted i silkepapir i den særlige Beautyspace-box er dybt motiverende. Jeg vil gøre alt for at gøre flere glade i år.

Lige så glad jeg er for min skrive-kvist i skoven, lige så nødvendigt er det for mig at komme ud og væk. Det kan sådan set bare være til Odense. Nogle gange smelter tingene sammen. Som min sommerferie i Alaska (der var umulig ikke at skrive om), mit årlige helle i Sverige – og så blev jeg i 2018 nyforelsket i Island (minus den Blå Lagune), og i Los Angeles bor en del af mit hjerte stadig. Arbejdsmæssigt som privat.

Der var spøjse oplevelser, som da jeg boksede med Alexa Chung. Hun kunne ikke bestemme sig for, om hun ville interviewes til Børsen eller ej. Både ELLE og jeg måtte nøjes med at sidde tæt på hende under et pressearrangement i Paris og høre hende råbe LET’S PAAARTTTEYYY fra scenen. Øh nej tak.

Til prisen på en kop kaffe var det i 2018, at de målrettede Beautyspace-guider kom. Fordi flere faggrupper har aktier i den gode hud, var det lærerigt – og virkelig sjovt – at arbejde på tværs med hudlæger, kosmetologer og dermatalogiske sygeplejersker.

2018 eller ej. Det var tydeligvis stadig umuligt (for mig) at styre live TV. Men jeg knuselsker, at også mændene på Go’ Morgen Danmark tager skønheds-stoffet seriøst. At det aldrig bliver en overfladesnak eller noget med en ironisk distance. Jeg bliver udfordret hver gang.

Arbejdsmæssigt fik jeg henna i håret, og det var egentlig godt i starten, men trak senere for rødvarmt op, og jeg tør ikke gentage. Det var også året, hvor Glossier blev hypet og tilgængeligt fra Danmark. Selvom det kan være fristende (måske), så er det ikke altid godt at vælge nogen på det ydre alene: Læs Børsen Weekend-artiklen HER (via FB), hvis du har tid og lyst.

Jeg sov ikke så meget i nætterne op artiklerne i Børsen; ’Hvorfor tillader vi skønheds-industrien at tale grimt om vores hud’ (læs et udklip her), og ’hvorfor skal en creme koste 4000 kroner?’. Men måske var det snakke, der var nødvendige.

Jeg blev også mindet om, at vi – dig og mig – skal være realistiske og skeptiske, når det gælder de instrumenter, som vil måle bl.a. kollagenmængde og rynkedybde. Jeg fik i 2018 målt min hud til at være i 20’erne. Come on. Jeg er ikke idiot. Og jeg ejer jo spejle.

Blandt årets uforglemmelige oplevelser var det at blive underholdt at Suzanne Brøgger i Københavns Lufthavn, og blive belært i Californien af Lauren Hutton om, hvordan man holder et kamera. Og da hudlæge dr. Murad mindede om det vigtigste i livet. For huden altså.

Nåjo, så gjorde og gør virkelig mange af mine kollegaer mit arbejdsliv sjovere og rigere. Én af dem hedder Anne P, som du ser på billedet, hvor hun sidder på en hotel-seng. Min hotel-seng.

Skønhedsmæssigt kom Chanel med makeup til mænd, social first-mærket Summer Fridays blev et samtaleemne, mens samvittigheds-bølgen skyllede ind over os. Vi så flere madingredienser i hudpleje end nogensinde før (trods hypen, så lov mig at du spiser vandmelonen fremfor at prioritere den i din hudpleje), og hudplejemærket Biologique Recherce begyndte så småt at sætte sit aftryk i Danmark.

2018 sluttede med BEAUTYSPACE KÅRER ÅRETS BEDSTE, og alt ved det projekt føltes som en lille lykke. Læsertallet på Beautyspace steg med …undskyld. Glem det. Ingen tal. Bare TAK.

1000 tak til dig som læser. Jeg vil spare dig for en masse ønskeri og store 2019-planer. For jeg har ingen. Lige bortset fra… færre aftaler, en analog kalender, mere champagne, bedre vejrtrækning, mere tilstedeværelse (især blandt familie og venner), mere tid til at læse. Og så for pokker acceptere at Netflix er vidunderlig.

PS: Hvad med dig? Er du typen, der lægger planer, tager en dag af gangen eller måske gør noget helt andet?

 

04/01/2019
Kom an 2019. Der er nok at glæde sig til
Der er også et par ting eller tre, vi heldigvis tager afsked med.
08/01/2019
Væk på 144 minutter
Her er et mindre plaster.

Kommentarer

 • TanjaElisabet

  Tak for alt det du deler og skriver. Det er altid inspirerende og oplysende. Er vild med din måde at formidle på☺️. Det er lige ud af posen, det er forfriskende og det er troværdigt.

  Mødet med din blog i 2018 blev et vendepunkt for min hud. Det er jeg enormt taknemmelig for. Jeg var ret lost i hudpleje-produkt-junglen og dens “how to and why”, mest fordi jeg aldrig har haft behovet. Men man ja graviditeter og slut 30’er kan jo gøre kål på “uproblematisk hud”. Så min sensitive hud med mild rosacea blev totalt lykkelig af en rutine med hyaluron, niacinamid og a-vitamin creme. Min hud har det bare godt. Jeg spiser endnu pukka c-vitamin nu og imedeen on/off. Så mange tak for dig og din viden.

  Glæder mig til at følge med i 2019.

  ps. det sidste billede er super mægtigt .

  Bedste hilsner
  / Tanja Elisabeth

  12/01/2019
 • Marie

  Vigtig intro<3!

  09/01/2019
 • TAK

  TAK

  TAK

  TAK

  TAK fordi I læser med. TAK for alle ord. Det her kommentarfelt har jeg vendt tilbage til et par gange, fordi det simpelthen gør mig så glad. SINDSSYG GLAD.

  Et par konkrete tilbagemeldinger:

  @ Kristina, den ER også fabelagtig. Godt at få din erfaring.

  @ Pernille S, TAK. Fortæl. Hvorfor vil du være mindre aktiv på IG?

  @ Carina, den har fået sin egen blogpost i dag, onsdag.

  @ Frederikke, kan den slags ikke løses? Jeg har en søn, jeg kan gifte væk jo.

  @ Eva B, ‘positivblogger’ – sjovt udtryk og 1000 tak fordi du deler den sjove erfaring. Måske er det bare et andet ord for reklamekanal?

  @ Julie, den er fra Tory Burch.

  KH Anette

  09/01/2019
 • Dorthe

  Dejligste indlæg, kære Anette. Det er fortsat en udsøgt og berigende fornøjelse at følge med. Godt nytår for filan!

  08/01/2019
 • Else Nørgaard

  Godt nytår, kære Anette 🙂
  Jeg sætter stor pris på din ærlighed og integritet!
  Jeg er blevet klogere på hudpleje siden jeg begyndte at følge dig. Elsker at du også deler lidt ud af det private, så det hele hænger sammen.
  KH. Else

  08/01/2019
 • Julie

  Åhh jeg elsker bare at læse med – og jeg lærer SÅ meget, selvom jeg skal have info igen og igen før det hænger fast.
  Jeg elsker din Beauty-Box og din bog, som jeg har indekseret og highlighted i et væk – bruger den hele tiden til at slå op i!

  TAK, TAK, TAK..

  Og bare lige en sidste ting – hvor er din så fine mørkerøde shopper fra – fra første billede..??

  08/01/2019
 • Lene Jespersen

  Kære Anette
  Godt vi har dig – Du er SÅ underholdende 🙂
  Både på det faglige og personlige.. TAK
  Glæder mig meget til 2019 og dine beauty-tips
  Kram fra Lene

  08/01/2019
 • Godt nytår, Anette. Og TAK for … ALT!!!
  Du ved jo godt at jeg ELSKER din blog, og jeg ved ikke hvor jeg skal begynde lovprisningen, så bare tak for ALT!
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  08/01/2019
 • Kiss Jacob

  Godt nytår A.

  Det er livsbekræftende at være med.
  Skønne billeder og endnu skønnere ord❗️
  Tak bare tak.

  08/01/2019
 • Susie

  Tak, bare tak for dig og godt nytår:-)

  08/01/2019
 • Tina

  Godt nytår!
  Sikke mange spændende oplevelser du fik i 18, håber 19 bliver fantastisk 🙂
  Som regel har jeg planer og går målrettet efter dem, men efter min arbejdsulykke, så tager jeg mere en dag/periode af gangen.
  Men 19 skal stå på gode oplevelser og mere ro og grin.
  Aften hilsner og glæder mig til at følge med hos dig i 19.

  07/01/2019
 • Eva B

  Ja, tak for dig!
  I skal høre en historie, som måske sætter det ‘tak’ endnu mere i relief. Den integritet, vi har talt om før.
  Ifm. en instagramkonkurrence lige før jul talte jeg lidt frem og tilbage med en dansk beautyproduktproducent, som er mere kendt i udlandet, men næsten ukendt herhjemme. Det vil hun gerne lave om på, og hun vil starte med at introducere hendes produkter via en dansk blogger. Hun havde udset sig en ‘positivblogger’, skrev hun glad. En ‘positivblogger’ er åbenbart en blogger, som i branchen er kendt for altid at anmelde positivt og begejstret. Aldrig et negativt ord. Og det må som producent være dejligt at vide på forhånd, at ens produkter bliver pænt omtalt.
  Men som læser og potentiel køber er man selvfølgelig ikke ret begejstret for den måde at gøre det på. Jeg vil have en ærlig mening, ikke en ‘positiv’ historie. Ærlighed giver tillid, og det er præcis det, som mit forhold til Beautyspace er baseret på.
  Glæder mig til at følge med i et nyt år. Hvor der både uddeles kærlighed og kritik.

  07/01/2019
 • Tina Silkjær

  Kære Anette

  Bare tak <3

  Kh Tina

  07/01/2019
 • Karin VS

  Hvor dejligt at se dit år på den måde ❤️
  Ja jeg planlægger og indimellem er der plads til planlagt spontanitet 😀 nej, pjat, det er en kombination mellem planlægning og fritid (-hed).

  07/01/2019
 • Matilde

  Dejlige billeder og hvor hyggeligt med et lille indblik i tankerne bag. Jeg glæder mig til at se hvad det kommende år bringer og til at tilføje endnu flere anbefalinger til ønskesedlen.

  Jeg er normalt en planlægger, og selvom en forestående flytning på tværs af landet skal planlægges, så vil jeg så vidt muligt tage dagene en af gangen og prøve at tage presset lidt af mig selv for at udføre alle planerne. Det tror jeg, der er brug for i år.

  Tak for al inspirationen!

  07/01/2019
 • Pia Hvenegaard

  Kære Anette
  Jeg elsker at læse dine updates❤️
  Det er berigende og giver stof til eftertanke
  Jeg laver masser af planer. Så mange at jeg fir længe siden er hoppet på Bullet journal bølgen så jeg kan holde styr på det hele
  Er dog også god til at sløjfe planer og skabe hygge for mig selv ❤️
  Knus

  07/01/2019
 • Kære Anette. Du gør Danmark smukkere, og klogere på så mange ting. Tusind tak til dig. Og rigtig godt nytår.
  For mig er det altid lidt som juleaften når jeg modtager dine book’box og når du kommer med nye guldkorn bliver jeg altid klogere. 🙂

  07/01/2019
 • Gitte Salling

  Du har filme haft travlt!
  Jeg går nu her i januar og glæder mig til alt det skønne som skal komme, drysset mildt ud over hele 2019; Kolo liv,- koncerter,-Formel 1 ,- sommerferie,- familie og vennebesøg. Men er opmærksom på at mærke efter… og stoppe op hvis det bliver nødvendigt! Du ved der er altid Kolo kaffe på kanden,- hvis du trænger.
  Godt nytår til dig og dine.

  07/01/2019
 • Frederikke

  Det eneste jeg ærgrer mig over i relation til dig må være, at vi ikke er i familie 🙂

  Tak for gode stunder med informative indlæg, delikate fotos, skæve vinkler og din fine, quirky pen. Jeg med i 2019 også.

  07/01/2019
 • Anette. For faen. Det her må vi have mere af. For der er ikke noget bedre end at få indsigter. Det ser ud til du har haft et dejligt år.

  Vild med det!

  //K

  07/01/2019
 • Tusind tak for dig!

  07/01/2019
 • Pernille

  Ups! Kan ikke engang finde ud af at vi er i 2019… 🙂

  07/01/2019
 • Carina

  Mangler linket til Børsen weekend artiklen?

  07/01/2019
 • Pernille S

  Kære Anette.
  Du er så hud(rig)løs ærlig. Tak for alle de inspirerende, kloge og tankevækkende indslag gennem hele 2017 – hvad enten det var her på bloggen, Instagram, fb eller på tv.
  Tror på du elsker dit job, og også på at du fornemmer du er nødt til de dybe vejrtrækninger og mindre “væren på” til tider. Jeg vil glæde mig til at følge dig i 2018 velvidende, at jeg selv vil være mindre aktiv på de sociale medier. Der vil for mit vedkommende være en masse fravalg. Du vil dog helt bestemt altid være mit tilvalg!
  Ønsker dig et dejligt, sundt og fantastiskt nyt år! Kh Pernille S

  07/01/2019
 • Kristina

  Har nydt at følge med i 2018 og glæder mig til at følge med i 2019 også 🙂

  Vil lige indskyde, at jeg har brugt toneren “lotion P50v” fra Biologique Recherce i et par måneder nu og den er fantastisk! Den bedste toner jeg har prøvet til dato.

  07/01/2019
 • Er vild med det sidste billede. Det er bla. derfor, jeg (også) læser med. Du er ikke så højtidelig, selv om det er alvorlige ting, vi nogle gange har oppe og vende.
  God nytår. Kh. Birgitte

  07/01/2019
 • Britta

  Skøn læsning kæreste Anette – tak for dig <3

  07/01/2019