3 ting fra mig, der kan give dig seriøst bedre hud

Jeg tror, vi er på vej mod at få en ny valuta. I hvert fald en ekstra dimension i forhold til den nuværende. For vi har fået overfølsomme antenner, vi går med hjertet uden på tøjet, og det er gået op for flere, at ingen er sin egen lykkes smed. En ny kollektivisme spirer side om side med en ny ordbog, der rummer ord som hudsult, isolations-tv, karantæne, corona-kilo, samfundssind, …

Selv skruer jeg ned på visse fronter, eksempelvis med ord, der ikke længere giver mening. For der skal ikke meget til, før noget føles off. Som i går, da jeg kom i SuperBrugsen, og de ved døren solgte 20 kroners-håndsprit til 100 kroner flasken. Jeg ved det … udbud og efterspørgsel, og faktisk havde de 100 kroner været OK, hvis der havde stået en lille forklaring. Måske noget med hospitalerne først, særlige transport omkostninger eller bare noget, der viste omsorg.

Ikke at jeg selv går fri for hvasse kommentarer. Se med i kommentarfeltet her.

Nåmen det,  jeg gerne (i det små) vil give dig i dag, er:

 • Den akne-nej-tak guide, som er udarbejdet sammen med hudlæge og professor Christian Grønhøj. For hvis du døjer med udbrud og akne, så er der hjælp at hente. Tøv dog aldrig med at insistere på et hudlæge-besøg, hvis egen indsats ikke er nok. Download guiden til 41 kroner her
 • Kapitel 3 ’Styr på rækkefølgen’ i min nye bog Seriøst bedre hud. Fra side 33 til side 51. Vær opmærksom på, at billederne i en pdf ikke står helt skarpe. Det gør de selvfølgelig i bogen. Få kapitlet her

DEN TREDJE TING er så selve bogen, der indeholder metoden til at tjekke, hvordan hudpleje vitterlig virker. Og hvordan, du gennemskuer industriens indholdslister, hvad der glatter ud, gør kål på porer og en samlet, hudlægeafstemt opskrift på rødmeramt hud. For at give et par eksempler. Og jo, der er også gør-det-selv køkken-løsninger, men det er med en hudplejekemiker ved roret. For jeg ved ikke med dig, men jeg synes, der skal være belæg for at gå også til de hjemmestrikkede løsninger.

Foto Jens Peter Engedal

27/03/2020
Kom med i seng, så du sover
Hudlæge Peter Bjerring er med på telefonen
01/04/2020
Hvad din hud får 30% mindre af lige nu
Løsningen er nem

Kommentarer

 • Tina

  Anette jeg bor mellem Århus og Randers – så meget gerne et par anbefalinger til hvor jeg kan få en vurdering af huden – når corona er ovre ☺️☺️

  12/04/2020
 • Eva

  Hej igen Anette
  Tak for hurtigt svar
  Jeg fik IPL på den ene underarm hos N’age. Jeg fik tre gange, og så blev vi enige om, at de nok lå for dybt, og at huden armene måske er for tyk. Jeg må bare fortsætte med niacinamid og a-vitamin.
  Jeg har lige bestilt beauté pacifique super booster 3 clinical, som jeg vil bruge på hænder og underarme om aftenen (bruger ofte den almindelige super booster).
  Venlig hilsen Eva

  05/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tina, det er det rødmossede du nævner …der får mig til at skrive, som jeg gør. Hvis du bruger biolumin-C sammen med, så får du endnu flere syrer, og jeg synes, du skal få en konsultation først. Hvor bor du? Har du brug for at et anbefalinger?

  @ Charlotte, jeg gør både morgen og aften, aldrig samme dag dog. Men jeg går rundt og ‘lufter’, inden jeg tager tøj på.

  @ Eva, tak for dine ord. Du kan bestemt gøre noget ved huden på armene. Det er samme ingredienser (som til ansigtet), der gælder. Hvor fik du IPL ?

  Stor hilsen Anette

  03/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for ekstra spørgsmål. Jeg svarer i dag torsdag, KH Anette

  02/04/2020
 • Eva

  Hej Anette
  Tak for din nye bog. Min ting er pigmentpletter, så jeg følger med i alt, hvad du skriver om emnet. Mine er lattefarvede pletter på hænder og underarme. Hænderne kan jeg arbejde med, men kan det passe, at huden på armene simpelthen er for tyk til, at der er noget at gøre?
  Jeg prøvede IPL for et halvt år siden, og det havde ingen effekt.
  Venlig hilsen Eva

  01/04/2020
 • Charlotte

  Hej Anette.
  Tak for svar! .. Et sidste spørgsmål vedr. moussen fra Ecooking … Når det gælder kroppen – smører du det så på om aftenen inden du skal i seng ? Tænker på hvor meget det smitter af … Kh. Charlotte

  01/04/2020
 • Tina

  Hej Anette. Tak for dit svar. Så er det korrekt forstået, at du vil holde dig til rens, BHA, evt en fugt serum og creme til dage og samme om aftenen blot tilsat A-vitamin? Også når alt dette corona er ovre få en tid ved en kosmetolog? ☺️
  Du vil ikke købe hverken paulas choise eller dermalogica c-vitamin eller noget andet☺️??
  Ja som du kan høre – er jeg virkelig farer vild i junglen

  01/04/2020
 • Rikke

  Tak Anette! Jeg må prøve mig lige så stille frem så, og se om det bliver bedre med nogle udskiftninger. Det er første gang min hud bøvler sådan (heldige mig!), så er helt på bar bund. Tak for hjælpen! 😀

  01/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord, kommentarer og spørgsmål. Her er respons på spørgsmålene:

  @ Tina, tak for dine ord om bogen. Jeg vil anbefale dig rutinen (Hudplejepyramiden) til pigmentplettet hud, og så vil jeg holde mig til BHA, hvis jeg var dig – fordi salicylsyre er antiinflammatorisk. I forhold til at diagnosticere netop din hud, så tror jeg du har brug for et par professionelle kometolog/kosmetiker øjne. I bogen har du hvad der har papir på dokumenteret at virke og i hvilke sammenhænge – nogle gange har man brug for at en prof kigger på huden i forhold til dine spørgsmål.

  @ Charlotte, jeg blander bare en tsk.-fuld i mit serum og mere til kroppen. Gå stille frem og bland fx. hver anden dag, for så kan du følge med. Til kroppen kan moussen jo bruges ‘ren’ på nyeksfolieret hud.

  @ Rikke, din rutine lyder absolut fornuftig i forhold til det, du beskriver. Med hensyn til rødmen, om det er eksem eller udslet, så er du nødt til at få det tjekket. I mens er det en god idé at udelukke produkter et ad gangen, for at se hvad der giver problematikken evt.

  Stor hilsen Anette

  01/04/2020
 • Rikke

  Hvor fedt! Din bog står på min ønskeseddel, men indtil da var det en fed smagsprøve! Med hensyn til det med hudbarrieren, så synes jeg egentlig at jeg ikke har problemer normalt, men den her vinter har jeg noget træls hud lige på hagen. Jeg mistænker at jeg for første gang har problemer med hudbarriere, men jeg ved ikke lige helt hvad jeg så kan gøre? Min rutine om morgenen er vaskeklud, mist med antioxidanter og niacinamid, dagcreme med SPF 15, og aftenen er pt lidt simplificeret (budget versionen!) med rens og natcreme fra ecooking. Derudover har jeg en ansigtsolie fra REN som jeg bruger på hagen morgen og aften, og på hele ansigtet når jeg skal ud og cykle. Kan jeg gøre ret meget mere? Jeg har noget fedtcreme herhjemme, ville det hjælpe tror du? Det ser så super træls og rødt ud, og ligner nærmest noget udslæt.. øv altså!

  31/03/2020
 • Cheyenne

  Jeg synes det er fedt når du også nævner nogle mærker – ved godt det er vigtigste der det indeholde og det er det vi skal kigge efter men det kan være svære og holde styr når man købe produkter – så ved man hvilke mærker man også kan gå efter som har styr på det. 🙂

  31/03/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og spørgsmål. Jeg vender tilbage på bloggen tirsdag morgen med respons.

  Stay safe.

  Stor hilsen Anette

  30/03/2020
 • Anne Marie

  Årh, kæmpe tak Annette! Glæder mig til spændende læsning i den her tid! Bogen er bestilt – tak for rabatten!

  Kh!

  30/03/2020
 • Pernille S

  Du er et generøst og (hud)k(æ)rligt menneske. Tak for dig, Anette!

  30/03/2020
 • Ulla

  1000 tak er nu købt og betalt

  30/03/2020
 • TINE OLSEN

  Tak – bare tak <3

  30/03/2020
 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette,

  Fedt med linket til Bog & Idé. Har netop købt din bog med 20%!
  Og jeg glæder mg især til afsnittet om “rødmeramt hud”

  30/03/2020
 • inge

  Tak. Ikke nødvendigt lige nu – håber heller ikke det bliver, men man kan jo aldrig vide med en på vej mod tweenie… 🙂
  God dag herfra 🙂

  30/03/2020
 • Pia Jensen

  Tak for akne guiden

  30/03/2020
 • amaja

  jeg kan slet ikke tænke på andet end virus ,det er noget svineri at de lovligt kan tage 100 kr

  30/03/2020
 • Charlotte

  Hej Anette.
  Jeg har ligt købt selvbruner mousse fra Ecooking – og jeg regner med at du har prøvet den… Hvis ja .. Hvornår påfører du den – både når det gælder ansigt og krop ? – og hvor meget blander du med din “almindelige” creme ? – og bruger du en handske ?… Håber på – at høre fra dig .. Kh. Charlotte

  30/03/2020
 • Tina

  Ved slet ikke om du svarer på spørgsmål her, men håber – jeg har købt din bog – og hvilken bog – læste den i løbet af en weekend – og fik så meget ny viden. 1000 tak for en virkelig god og velskrevet bog☺️

  Jeg har pigmentforanndring mange steder i ansigtet samt mørke og røde pletter efter urenheder. Derudover har jeg på trods af 33 år stadig problemer med urenheder/knopper/hudorme på kinder, kæbe og kindben – og jeg står nu i den situation, at evt skulle vælge mellem to produkter du anbefaler – eller har i hvert fald brug for dit indspark til at komme videre:

  Jeg har allerede købt 3 booster fra BP, som bruges om natten – derudover overvejer jeg at købe super fruit mist ligeledes fra BP samt
  Dermalogica biolum c-serum eller paulas choise azelaic adic booster.
  Jeg har ikke prøver c-vitamin før – men har tidligere brugt Danish skin Care BHA. Har har lidt let rødmosset hud, men samtidig ovenstående hudproblematikker.
  Jeg tænker også, at jeg skal have den der solcreme fra karmajuvi som dagcreme her om sommeren, men er nu kommet lidt i tvivl om hvad jeg skal investeret i som dagteatment? Skal det være den fra paulas choise eller dermalogisk – eller begge dele?? Og skal jeg evt opgradere og også investere i en BHA og en mist?

  Og må ovenstående også bruges om aftenen under a-vitamin cremen – eller bliver det for meget for huden?

  Derudover ELSKER jeg masker til hjemmebrug – vil peelmasken fra ecooking og fugtmaske være en ide til mig – eller noget som green ceremony cleanser fra Odacité?

  Endnu engang tusind tak for en SKØN bog – og undskyld den noget kringlede besked her.

  Jeg har været ved hudlæge – som uden at se videre på min hud end et hurtigt blik (med make-up på) udskrev epiduo, også kunne jeg prøve det – men synes bare der virker utrolig krads – og er lidt nervøs for at gøre mere skade en gavn

  30/03/2020
 • Britt Levinsen

  Hej Anette
  Har lige læst din gennemgang af rækkefølge og ingredienser. Og hvor det svært at vælge, men kan jo ikke det hele! Den dag et eller andet geni kommer på en serum /creme der indeholder det hele ( måske lige minus Egf) har vi en kommende millionær. Jeg ser frem til st få færre flasker, krukker og typer på badeværelseshylden…

  Mvh Britt

  30/03/2020
 • Amalie

  Jeg glæder mig til snart at få fingerne i din nye bog, jeg nydt de to andre 🙂
  Jeg havde tænkt på at det kunne være fedt, hvis du lavede hydpyramiden som en lille plakat, der kunne hænges op ude på badeværelset 😀

  30/03/2020
 • HeleneR

  Sidder og hygger med te, udsigt til skoven og din nye bog :o) så bliver det faktisk ikke meget bedre her 14 dage inde i Corona krisen.

  30/03/2020
 • Tina

  Ved slet ikke om du svarer på spørgsmål her, men håber – jeg har købt din bog – og hvilken bog – læste den i løbet af en weekend – og fik så meget ny viden. 1000 tak for en virkelig god og velskrevet bog☺️

  Jeg har pigmentforanndring mange steder i ansigtet samt mørke og røde pletter efter urenheder. Derudover har jeg på trods af 33 år stadig problemer med urenheder/knopper/hudorme på kinder, kæbe og kindben – og jeg står nu i den situation, at evt skulle vælge mellem to produkter du anbefaler – eller har i hvert fald brug for dit indspark til at komme videre:

  Jeg har allerede købt 3 booster fra BP, som bruges om natten – derudover overvejer jeg at købe super fruit mist ligeledes fra BP samt
  Dermalogica biolum c-serum eller paulas choise azelaic adic booster.
  Jeg har ikke prøver c-vitamin før – men har tidligere brugt Danish skin Care BHA. Har har lidt let rødmosset hud, men samtidig ovenstående hudproblematikker.
  Jeg tænker også, at jeg skal have den der solcreme fra karmajuvi som dagcreme her om sommeren, men er nu kommet lidt i tvivl om hvad jeg skal investeret i som dagteatment? Skal det være den fra paulas choise eller dermalogisk – eller begge dele?? Og skal jeg evt opgradere og også investere i en BHA og en mist?

  Og må ovenstående også bruges om aftenen under a-vitamin cremen – eller bliver det for meget for huden?

  Derudover ELSKER jeg masker til hjemmebrug – vil peelmasken fra ecooking og fugtmaske være en ide til mig – eller noget som green ceremony cleanser fra Odacité?

  Endnu engang tusind tak for en SKØN bog – og undskyld den noget kringlede besked her.

  Det skal siges jeg har været til hudlæge – som anbefalede mig en epiduo – men synes bare den virker utrolig krads – og er lidt bange for at gøre mere skade en gavn

  30/03/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.