Hvad jeg zoomer ind på lige nu

The Ordinary kom ikke alene. Og tak for det. Der er flere gode bud derude, som gør det enkelt at spice sin hudplejegarderobe op med præcis det, du synes, der mangler. Eller har lyst til at prøve virkningen af. Uden at der går ild i Dankortet.

Demokratiseringen af hudpleje er ikke bare interessant, den er heller ikke længere til at komme uden om, og produktmulighederne har for længst rykket sig fra, hvad vi før forbandt med mere eller mindre tilfældig supermarkedspleje. Som en del af fænomenet hører ingrediens-fokuseret hudpleje.

The Ordinary gør det på den front stadig rasende godt. The 1nkey List er en anden mulighed – for mig er sidstnævnte dog ren copy-paste i plastiktuber frem for glas. Og med lige lovlig meget silikone i mange af formuleringerne.

Derimod har danske Cultskincare.dk min opmærksomhed med mærket Lixirskin. For der er gode ting at hente. Faktisk hele repertoiret fra Hudplejepyramiden. Det vil sige bl.a. gode antioxidanter, peelende syrer (som baner vej for mere glød) og endelig: kollagenboosende A-vitamin.

Måske har du allerede set Lixirskin flashet på Net-a-porter eller studeret kemikloge dr. Colette Haydon, der står bag og som efter 20 års fabrikation for andre besluttede at forfølge sit eget hudplejehjerte med en enkel, videnskabelig og prisfornuftig tilgang.

HVAD DER ER VÆRD AT HOLDE ØJE MED: Prøv at se indholdet i den fugtmættende og beskyttende base-lotion, hvor den første ingredienslinje alene er nok til at råbe hurra (squalane, glycerin, sheasmør og sojabønneolie). C-vitamin-masken er også blandet fint, og retinolen (A-vitamin) er enkel at gå til, hvis du eksempelvis er i en langsom opstartsfase med hensyn til at tilsætte A-vitamin til din normale hudpleje.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

25/02/2019
Sådan fungerer det på Beautyspace
Derfor nej til betalte indlæg
27/02/2019
Et power-par mod rødme og pigmentpletter
Fra apotekets hylde

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Margrethe Nielsen, Jeg tror, hun vil få god effekt af laser. Derefter gælder det om at få en god rutine med frugtsyrer og A-vitamin (læs mere i bogen SUPERHUD – kan lånes gratis på biblioteket).

  @ Mathilde, det giver god mening om aftenen. Afhængig af din hudtype/hudtilstand vil du se, om du skal have mere fugt og fedt ovenpå.

  @ Anne og Cheyenne, tak for indspark.

  @ Sarah, jeg har svaret på dette i en anden tråd, tror jeg. Jeg husker i hvert fald svaret. Har du fået det?

  Stor hilsen Anette

  06/03/2019
 • Sarah

  Kære Anette

  Jeg elsker The Ordinary og har derfor lyst til at udvide mit sortiment hele tiden. Jeg synes dog det er svært at finde ud af hvilken rækkefølge jeg skal komme det på?

  Lige nu gør jeg sådan her:
  –> caffeine solution ved eye contour
  –> Jeg blander min niacinamide med hyaluronic og påfører
  –> dagcreme

  Hvis jeg nu gerne vil tilføje salicylicsyre, hvornår skal jeg så påføre det?

  28/02/2019
 • Jeg er så glad for at jeg fik anbefalde at prøve The Ordinary serien. Det nogle produkter til gode priser og især også når de virker og man kan se en tydelig forskel meget hurtigt.

  Det er værd og prøve nogle af deres produkter.

  27/02/2019
 • Anna

  Til Simone 🙂 Vil anbefale Erborian CC cream der har SPF25.
  Personligt synes jeg 25 er rigeligt, hvis det bare er til dansk efterår, vinter og start-forår…
  Jeg har selv en tendens til at skinne lige lovligt meget i løbet af dagen, men denne udligner huden så fint (det er en af de der ‘tint-release-cremer’, og matterer ganske let uden at virke helt udtørrende. I sommers brugte jeg den over en højere SPF, for at give mat og let udjævnet hud.

  Måske du kan bruge den 🙂

  27/02/2019
 • Mathilde

  Hej Anette
  Jeg har netop bestilt retinol fra Lixirskin og glæder mig til at prøve den. Jeg har aldrig før brugt a-vitamin og kan forstå, at man skal gå lidt varsomt til værks – skal man bruge den som enhver anden serum under creme eller hvordan?

  27/02/2019
 • Margrethe Nielsen

  Hej Anette

  Min niece har voksenacne, er ved at afslutte pillekuren. Har fået 3 laserbehandlinger for at “ fjerne” arrene.
  Har læst om Bm gel 28 . Har du noget kendskab til den ? Tænker for at reducere arrene ?
  Eller har du en anden du kan anbefale ?

  27/02/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mille, jeg kan godt forstå, at det lyder forvirrende. Der er absolut ingen faktor i. Et godt antioxidantmiks vil altid skærme en smule mod UV, men hvordan de lige kommer frem til 10 er også mig en gåde. Jeg vil ikke turde at tænke nok beskyttelse i forhold til sol.

  @ Simone, Algernist har lige lavet en ny med probiotika, som bliver mat på huden. Men den er kun SPF 15. Prøv at se ovre hos Lise Grosmann, som lavede den helt store SPF-guide sidste sommer.

  @ Lotte Munk, jeg har lige bestilt den fra Nuface, så meget spændende. Du kan altid bruge et hvilket som helst A-vit produkt til langsomt at blande med din normale hudpleje. Skrue op og ned for mængden (et princip dr. Harold Lancer altid anbefaler sine klienter). Environ har bare gjort det virkelig pædagogisk på en fin måde.

  @ Kirstine, åh når noget fungerer og du ser de resultater, så don’t change a thing. Ét er jo at finde det A-vit produkt i den konsistents, som man har det godt med.

  @ Louise, jeg ville prøve med enten The Ordinary eller Lixirskin …eller gå ind i et Environ forløb, hvor de vil vejlede dig mht. hvor du kan springe ind. Der er også A-vitaminproduktet fra dermalogica, som er fint.

  @ Lena, de vil ikke påvirke hinanden negativt, men jeg synes der er en risiko for at miste overblik ved at blande forskellige sammen.

  Stor hilsen Anette

  27/02/2019
 • Lena

  Hej Anette

  Vil man kunne bruge disse Retinol/Retinoid produkter fra fx The Ordinary sammen med fx en A-vitamin creme fra Beaute Pacifique for netop at spice effekten lidt op? Eller vil de påvirke hinanden negativt?

  Mvh. Lena

  26/02/2019
 • Louise

  Hej Anette

  Hvilken A vitamin vil du foreslå, hvis man ikke er i den “langsomme opstartsfase” mere? Jeg har brugt beauty pacific over er år, og brugt skin rituals retinol 0,3 uden nogen go effekt?

  Mvh Louise

  26/02/2019
 • Kirstine

  Hej Anette- jeg har fået en prøve på en 0,3 % retinol fra skin ceuticals og veksler i øjeblikket mellem denne og min super booster clinical A vit. Jeg er simpelthen så glad – min hud er blevet så fin og glat og næsten helt fri for drilske urenheder… desværre er den nok lige til den dyre side med mit i forvejen store hudpleje budget. Findes der nogen gode, billigere retinolproduktdr der gør det godt?

  26/02/2019
 • Lotte Munk

  Ha ha mener selvfølgelig optrapning ikke opstramning (he he jo vil også lidt det)

  Mvh. Lotte

  26/02/2019
 • Lotte Munk

  Hmm altså så man vil kunne benytte The Odinary Retonoid/retinol produkter, som et slags opstramnings-system a la Environ?
  Har du prøvet NuFace Quix Fix?

  26/02/2019
 • Simone

  Hej Anette,
  Har du et bud på en solcreme til ansigtet (gerne faktor 40-50) som ikke fedter? Jeg har prøvet så mange forskellige, men efter meget kort tid ligner jeg altid en der har smurt olie i ansigtet. Det er super træls for vil selvfølgelig gerne bruge solcreme hver dag 🙂

  26/02/2019
 • Mille

  Hej Anette

  Er det rigrigt forstået at der er solfaktor i den du linker til i slutningen af teksten?
  Men det er jo et produkt som man også kan bruge som natcreme?

  Med venlig hilsen Mille

  26/02/2019

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.