fbpx

Her er, hvad du får ud af den nye skinimalism

Måske er du allerede stødt på begrebet skinimalism, som indlysende nok handler om at forenkle ens hudplejerutine. Dels set i lyset af pandemiens krav om masker – men sandsynligvis også båret af både en modtrend i forhold til Asiens 10-steps rutiner og så den slow beauty bevægelse, 2020 har bragt med sig.

I forhold til at forenkle og i forhold til komme såkaldt maskne i forkøbet, så virker den her enkle ingrediensbaserede rutine:

MORGEN

 • Vask huden med en svamp eller en vaskeklud
 • Brug et antiinflammatorisk fugtserum med pore-rensende salicylsyre, eksempelvis Effaclar Ultra Concentrated Serum fra apoteket. Indeholder også en god portion dulmende niacinamid. Det gode er, at der ingen silikone er i. Det mindre gode – for nogle – er at der udover parfume er ret meget alkohol i.
 • Så en dagcreme, og her er Bioeffect om få uger aktuel med en ny af slagsen. I øvrigt vanvittig fin i konsistensen, lidt som en blanding af sorbet og smør og med alt det gode (fugtmættende hyaluron, E-vitamin og EGF), men uden silikone og perfekt for især kombineret hud. Og til dem, der ikke er til krukker, så er det et fair standpunkt. Selv bruger jeg altid den der lige-under-låget beskyttelsesdut til at transportere creme fra krukke til ansigt. Når krukken er ved at være tom, så bruger jeg sprittede fingre. Cremen vil koste 520 kr.

AFTEN

 • Rens huden og ja, jeg siger pHformulas EXFO Cleanse igen-igen (du kan i øvrigt roligt dele den med din teenager). For lad mig bare citere min i øvrigt altid ikke-sælgende kosmetolog Carina Aagaard: ”På tværs af alle hudtyper, har jeg aldrig oplevet nogen, der ikke kunne tåle EXFO”. Den gør, hvad den skal, og så er det muligt selv at skrue op eller ned for effekten. Et stort plus for mig er, at den kan skylles af med vand, og at den (især her når det er så koldt) ikke skummer. Læs mere her.
 • Gå i seng med A-vitamincreme.

PASSER DET TIL DIN HUDTYPE? Hvis du vil nørde mere ned i, hvad der passer til netop din hud og dens tilstand (humør), så er der hjælp i bogen Seriøst bedre hud. Og gratis jo på biblioteket, så snart de åbner.

RADIATORTØR HUD? Hvis dit problem er modsat ovenstående, så se med her.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

14/01/2021
Hvad redder dit humør?
Listen over, hvad der gør godt, når alt lukker ned
18/01/2021
Myte og ansvar i forhold til hudpleje, du ikke tåler
Christina fik et møgfald

Kommentarer

 • Anne Kryger
  REPLY

  Hej Anette
  Først vil jeg sige tusind tak for din bog og creme.
  Jeg vil dog gerne have lidt at skifte med, og lurer lidt på mærket Miild, men jeg er i tvivl om hvorvidt det egner sig til mig på 39 år gravid. Det må gerne have aktive ingredienser på niveau med Faaborg Pharma og enkle at bruge, men ved du om Miild er lige så gode til hudpleje, som til make-up?

  Kh Anne

  19/01/2021
   • Anne
    REPLY

    Hej Anette
    Jeg har tidligere brugt PP, faktisk alt i deres hudpleje, jeg oplevede bare at jeg blev meget skinnende i huden, hvilket jeg ikke bryder mig om. Deres hårpleje er super fin, og gør at jeg kan nøjes med at vaske hår en gang om ugen, fedt når man har langt hår.
    Tror jeg vil prøve enten mist fra miild eller aderma exomega spray og hero fra karmameju, ved bare ikke helt om de gør det samme, eller det er til forskellig brug.
    Kh
    Anne

    21/01/2021
 • Ida
  REPLY

  Jeg er en kvinde i 30’erne. Jeg er i behandling med isotertinoin behandling for acne og er fan af den enkelte hudpleje rutine. Jeg har altid været meget sensitiv i huden. Jeg har døjet med acne i flere år og jeg må indrømme at i mit tilfælde så har salisylsyre IKKE været en succes. Jo mine porre i huden er blevet mindsket. Men en kombi af ALT for aktive ingredienser forværrede faktisk min acne. Nu er jeg så i behandling med isotretinoin da min acne løb løbsk og jeg måtte ty til hjælp fra en hudlæge. Hudlægen har kun 10 min ved en konsultation så vi kom ikke rigtigt ind på hudplejeprodukter andet end, at en god fugtighedscreme vil være godt. Jeg anvender toleranceprodukterne fra La roche-posay samt deres effalear H mod medicinsk behandling for acne. Jeg er desuden glad for Bioeffect. Føler mig dog stadig stram i huden i disse vintertider kombineret med isotertinoin. Nogle gode anbefaler til milde /beroligende hudplejeprodukter og isotertioin-behandling? På forhånd tak.

  16/01/2021
  • Hilde
   REPLY

   Hei Ida, jeg har vært gjennom 2 isotretinoinkurer – og jeg føler så med deg! Min erfaring baserer seg på minimalisme og fukt, fukt, fukt (til vanlig er jeg total junkie når det kommer til hud og produkter). Fuktspray, en rik ansiktskrem og en lett olje. Personlig har jeg brukt Decubal Face vital cream 18 % (apotekvare, men jeg skal ikke stå inne for innholdet 100 %), med Beaute Pacifique Serum Paradoxe som olje over. På natten brukte jeg ofte det samme, men flere ganger i uken brukte jeg Dermalogica multivitamin recovery mask som gir mye fukt.
   Jeg tok en lavdosekur som baserte seg på 1 tablett om dagen. Med produktene over klarte jeg å holde huden ganske godt i sjakk – den tørket ikke helt ut.
   Dette var i alle fall noe som fungerte godt for meg – lykke til 🙂

   18/01/2021
 • Heidi
  REPLY

  Kære Anette

  Følger dig med stor fornøjelse, du er så inspirerende og jeg har taget mange af dine gode råd og vigtige viden til mig
  Jeg begyndte for 1 1/2 år siden at bruge Beaute Pacifique Super Booster 3, efter at have læst dine anbefalinger ift til den. Og jeg må sige, den er virkelig god. Den har f.eks. gjort meget for mine udbrud jeg fik på især min hage, de kommer nu kun meget sjældent. Jeg bruger den som anvist efter rens til natten. Jeg fik af Beaute Pacifique medarbejderen besked på at man ikke må bruge noget under cremen hvilket jeg har holdt mig til.
  Jeg har nu fået en facelite maske som jeg bruger ca. 3-5 gange ugentligt. Den skal bruges på afrenset hud med en vandbaseret fugtserum under.

  Så er mit spørgsmål hvad jeg gør ift. Super Booster 3 som jeg jo ikke må have noget under?
  Bruger helst masken efter rens om aftenen idet den skal sidde på i 10 min og det er der ikke tid til i min morgenrutine. Og så vil der jo være noget under super booster cremen?

  Vh Heidi

  16/01/2021
 • Pernille
  REPLY

  Jeg bruger vaskeklud om morgenen og vil helst bruge rensecreme og altså ingen vand om aftenen. Har du et godt forslag? Anbefaler du slet ikke at bruge skintonic?

  16/01/2021
 • Pernille S
  REPLY

  Kan ikke lade være med at få den tanke, st vi måske generelt gør for meget ved vores hud? Er det korrekt at mænds hud er tykkere end kvinders, og derfor er bedre beskyttet? Min mand gør absolut intet ved sin hud, og den er i overordentlig fin balance…
  Min hud er blevet fin ved brug gode renserutiner, sera, hyaloronsyre, Avitamincreme – ja faktisk alt det du anbefaler Anette. Må dog indrømme, at jeg ind imellem godt kan misunde min mands “slippen let afsted med at gøre intet”!
  God weekend Anette

  15/01/2021
 • Charlotte Riis
  REPLY

  Skinimalisme; sikke et fantastisk ord! Konceptet må jeg prøve når lageret er i bund (og det bliver det aldrig med dine skønne boxe :-))
  Ha’ en dejlig weekend

  Kh Charlotte

  15/01/2021
  • Britt
   REPLY

   Fantastisk med modetreds, der kommer og går…Jeg har altid været minimalist, og nu er jeg, igen, moderne! Den der 10-trins asia ting, har altid efterladt mig med hængende underkæbe. Så nyder jeg at være trendy. Og glæder mig til de nye Bioeffect creme. Men er der SF i den? Ellers kan det jo være ligemeget…

   15/01/2021
 • Anja
  REPLY

  Hvad er forskellen på Effaclar Ultra Concentrated Serum og La Roche-Posay Hyalu B5 Serum fra apoteket?. De fugter jo begge!
  Jeg har brugt La Roche-Posay Hyalu B5 Serum i et halv år nu og må bare konstater at tør hud ikke er eksisterende her. Efter denne lukker jeg af med Origins Ginzing. Aften renser af med Bioderma ( den lyserøde) og går i seng med Anettes Ansigtcream og så lige en vaskeklud om morgen, naturligvis. Er der noget jeg mangler?
  Vil lige bidrage med noget til håret. Det er Rasul – Marokkansk sæbeler…… det gør
  1. at mit krøllet har ikke tørre ud.
  2. Skal kun vaske hår hver 3 – 4 dag ( før hver anden dag ellers fedte det og blev mega tørt.
  3. Behøves ikke bruge balsam mere, Rasul klare og den del.
  4. Kan anvende det til ansigtmaske – og huden bliver baby blød og fin.
  5. Huden på kroppen bliver også super blød og behøves ikke frugt cream, når den bliver vasket med Rasul.
  6. Jeg er ikke sponsoret af hver Rasul eller andet. Men ville blive glad hvis Anette ville kigge nærmer på dette ler

  15/01/2021
 • Anni
  REPLY

  Kære Anette

  Kan man i realiteten ikke skylle alle renseprodukter af med vand? Det troede jeg… Jeg skyller alt af med vand og slutter med våd vaskeklud, uanset om det er et olie- eller vandbaseret produkt.

  Kh Anni

  15/01/2021
 • Marianne Kallenbach
  REPLY

  Er på jagt efter en rens til aften. Går det at bruge Expo når jeg også bruger salicylsyre? Eller bliver det for meget exfoliering?

  15/01/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *