Nedlukning blev vendepunkt for skønhedsredaktør

Udover at have noget på hjerte, være læsehest og hurtigløber, er Sine Gerstenberg skønhedsredaktør på Alt for Damerne, ligesom du sikkert kender hendes gode ord fra Berlingske Tidende og Eurowoman. Mød hende her – på badeværelset – til en snak om, hvordan nedlukningen ændrede hendes rutiner, og hvorfor der er to ting, hun synes, skønheds-industrien med fordel kan ændre på.

Hvad mener du egentlig med et vendepunkt?

Jeg har altid været storforbruger af makeup. Elsket det. Jeg er barn af 80’erne, jo! Men pludselig – og det var under nedlukningen – så jeg mig omkring og fik øje på de kvinder, jeg aldrig bliver færdig med at betragte. Fælles for dem er deres minimale brug af makeup. Samtidig var jeg træt af at være afhængig af et spejl, så jeg har downsizet min makeuprutine til næsten ingenting.

Fortæl

Der skal SÅ lidt til for, at jeg føler mig veltilpas. Så om morgenen er det bare:

 • Let rens med en micellar water
 • Fugtserum med lidt gradvis tan-effekt
 • En lys BB-creme
 • Så bukker jeg øjenvipperne og bruger en brun eller grå eyeliner bare i yderste øjenkrog, mascara – og en læbepomade

Det er det. Og resultatet er bare mig. Ingen dikkedarer eller falske konturer. Bare et ærligt ansigt med lidt krymmel på.

Hvad slår så alligevel folk som det første, når de står på dit badeværelse?

Hvor helt utroligt mange produkter jeg har – og hvor lidt orden der er i dem. Og så at det er mærkeligt, at der er så mange ting, når jeg altid ser ud på præcis samme måde uanset om det er mandag morgen, fredag aften eller søndag formiddag.

Men der er jo tale om et arbejdsrum.

Hvordan er din morgenrutine – hvad gør du?

Jeg står op hver dag ved 5-5:30 tiden. Der hopper jeg direkte i mit løbetøj, uden så meget som at tænke over det. Det ligger klar, for så kommer jeg afsted. Jeg har altid en podcast eller lydbog i ørerne, og jeg elsker den tid helt for mig selv, inden verden vågner. Hvis vi er i sommerhuset, hopper jeg i havet til sidst uanset årstid. Inde i byen springer jeg direkte i bruseren, og jeg er begyndt at afslutte hvert bad med et iskoldt brus. Jeg vasker kun hår to gange om ugen, og det er så samtidigt der, at ansigtet får en scrub, og hvis jeg er dydig, får kroppen også en tur. Ellers er jeg tosset med at vaske mig med en loofa fra Beauty Avenue.

Og har du altid gjort det samme?

Ja og nej. Jeg har altid holdt mig i form, altid prioriteret alenetid og altid renset og fugtet ansigtet morgen og aften. Men jeg er tidligere solarie-bruger (var ung og dum!) og har ‘glemt’ solcreme. Det gør jeg ikke mere. Jeg har også altid brugt mascara og liner, men så skruet mere og mindre op for den øvrige makeup. Nu bruger jeg igen kun det, jeg brugte da jeg var 15 år, og så et serum, fugtighedscreme med faktor og som regel lidt farve.

Har du noget herude, du nødigt viser frem, men altid har?

Næ. Jeg er ikke mystisk og spændende på badeværelset. Det er jeg vist kun oppe i mit hoved.

Noget, du ville ønske, der var mere af?

Orden. Og tid til at bruge mine ansigtsmasker og hårkure. Og til at tage en lur med en fodmaske på.

Mindre af?

Produkter. Det er en del af mit job at teste og forholde mig til nyheder og klassikere, men jeg ville ønske, at der blev produceret færre men bedre ting.

Noget, du er doven med?

Jeg ved ikke om det er dovenskab, nok mere et livsvalg: jeg plukker ALDRIG mine bryn og jeg lader altid mit hår lufttørre. Og så er jeg ikke god til at få lagt den der ansigtsmaske.

Det tåbeligste skønhedstip, du har afprøvet?

Contouring. Det klæder ingen andre end Drag Queens. Heller ikke Kim Kardashian. Jeg gik heldigvis ikke nogen steder med det. Jeg brugte også forkert foundation i en periode. Den var alt for mørk til mig, og gjorde absolut intet godt for min hud.

Det bedste?

Det fik jeg af frisør Cim Mahony: drop styling produkter, vask håret så lidt som muligt og børst det morgen og aften med en Mason Pearson børste. Jeg har også flere gange fået et råd om at sove 8-9 timer hver nat… jeg arbejder stadig på sagen.

Noget, du gerne ville have vidst for 20 år siden?

Hvor farlig solen er, hvor godt jeg ville få det med at blive ældre.

Hvis du skulle tage et alvorsord med skønhedsbranchen … hvad vil du sige så?

To ting: Hold nu op med den overproduktion. Vi har IKKE brug for så mange produkter. Og stop med at bruge influencere så skamløst som, det bliver gjort i dag. Lad være med at kapitalisere på mennesker som omvandrende reklamesøjler. Værdierne kan ikke på den ene side gå på kropspositivisme og den med at skønhed kommer indefra og så samtidig flashe en ultimativ ydrestyring ved at betale for at mennesker udstiller deres liv og konstant køber nyt, nyt, nyt. I stedet kunne det være en idé at få os alle til at genforelske os i det vi har, loyalt genkøbe de produkter der har både ingrediensliste og etik i orden, og så bruge hele tuben, duften og dåsen op.

1000 tak til Sine! 

MERE AF SINE GERSTENBERG får du på Instagram her.

MERE AF BEAUTYSPACE? Så hop med her.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

FOTO Pernille Rahbek

19/02/2022
Hvad man gør ved hud, der krepper?
Svaret kommer her, og det handler om østrogen
24/02/2022
Vandfri produkter, come on
Vi er irriterende langt fra mål

Kommentarer

 • Trine

  Dejligt interview. Og Rachel Cusk-bøgerne kan virkelig også anbefales

  28/02/2022
 • Tina H

  Hvor har hun ret
  Hvor var det hendes læbepomade var fra.

  24/02/2022
 • Christina kragh

  Forresten lod jeg mig friste af dagens tekst og billeder og måtte straks prøve Sisley selvbruner … for jeg er altid vild efter en god selvbruner til ansigtet og ind til vider er det kun rudolph care jeg har været begejstret for

  24/02/2022
 • Christina kragh

  Jeg lader mig altid friste elsker makeup forstået på den måde jeg elsker at prøve nye produktet er altid vild med en god plejende foundation el BB CC creme eller rough … rough kan jeg slet ikke få nok af til gengæld kunne jeg aldrig drømme om at bruge øjenskygge og har aldrig gjort,det bliver højest til en liner og der sker yderst sjældent. Men flot hud og ferskenfarvet kinder tror jeg vil være min ting resten af livet . Engang lod jeg mig ofte friste af ansigts cremer mm men nu har jeg fundet mine favoritter og det der virker så der skal meget til at jeg ryger på en influenser reklame . Når det så er sagt lader jeg mig inspirere af de ting du prøver eller nævner som feks den night glove body crem du nævnte forleden jeg har allerede brugt en flaske den er fantastisk til min plagede krop !
  Sidst jeg lod mig friste var faktisk for ikke så lang tid siden vinters daughter Tak skæbne aldrig har jeg følt mig så snydt ,men alle de kendte og vildt pæne damer talte jo så rosende om den … jeg kunne så slet ikke få øje på det hahaha og jeg blev heller ikke lige så pis pæn som dem som vi siger på Fyn

  24/02/2022
 • Maj

  Hvor har hun dog ret!

  23/02/2022
 • Pernille Juul

  Ja så enig i alt hvad skønhedsindustrien skal stoppe med – hvorfor står min yndlingshvidvin iøvrigt midt i hendes favorit produkter? Kh Pernille

  23/02/2022
 • Cæcilie

  Skøn læsning! Hvor kommer Sines læbepomade fra?

  23/02/2022
 • Sanne.H.E

  Godt brølt løve

  23/02/2022
 • Linda Nedergaard

  Jeg er fan af de her små “hjemme-hos” interviews. Og jeg er fuldstændig enig i Sines alvorsord til skønhedsbranchen – det er så spot on, og jeg håber, de lytter bare en lille smule efter. Jeg synes, det har taget totalt overhånd med influencere, og det har den stik modsatte effekt på mig: jeg går udenom de produkter, der i flæng flashes af “kendte” – som jeg godt nok ikke aner, hvem er, men som, jeg kan forstå, er kendte nok til at få tilsendt produkter, som de så efterfølgende kan vise. Det bliver totalt utroværdigt i min verden – og så kan jeg jo heldigvis bare vælge noget andet Dejligt interview med gode pointer.

  23/02/2022
 • Kari

  Kommenterer sjældent…måske mest af dovenskab – men her er min begejstring så stor at der skal lyde et kæmpe KUDOS til jer for at ramme så spot on! Hun er bare skøn hende Stine! Den vildeste comfort-zone der bliver skabt… Skønne skarpe damer <3
  K

  23/02/2022
 • Lissi

  Spændende læsning….og den helt rigtig Marco Friis kop. Alt i alt æstetik på højeste plan = følelse af indre glæde og ro.

  23/02/2022
 • Sanne

  Hun har da de smukkeste negle! Jeg blev helt forelsket, må hjem og finde min lilla i samlingen.
  Jeg elsker er at hun udstiller sit rod, jeg er sikker på at det er sådan det normalt ser ud, herligt og ærligt.
  Og jeg ELSKER hendes sidste opsang til skønhedsbranchen, hun har så meget ret – der er for meget! Jeg har brugt de sidste 2-3 år på at forenkle mit “lager” og rutiner, så jeg kun har det der duer og som jeg tror på. Jeg har vist også nået en alder hvor jeg ikke behøver prøve alt muligt nyt og fancy, for det er jo sjælent specielt fancy.
  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  23/02/2022
 • Karoline

  Jeg elsker de her små interviews! Mega inspirerende:)

  23/02/2022
 • Helle

  Jeg kan rigtig godt lide denne kommentar: Og stop med at bruge influencere så skamløst som, det bliver gjort i dag.

  22/02/2022
  • Pernille S

   Stor sandhed i at der er en overproduktion af beautyprodukter…
   … et ærligt ansigt med lidt krymmel på. Herlig kommentar

   22/02/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.