Der er ingen, det her IKKE virker på

island02island05island14island17island18island22island26island28island31island33

Fra mandagens skønheds-krydsild:

Værten: Er det ikke noget pjat med ansigtsmist?

Mig: Jo hvis du falder for fristelsen til alene at kaste dig over romantisk blomstervand. Der skal fugtbinding til. Som her, hvor hyaluronsyre er blandet med let matterende orthokiselsyre fra de islandske kilder. SÅ opnår man det, hudlæge Leslie Baumann kalder for et mini-reservoir, som huden kan trække fugt fra længere. Tricket er, at spraye i sekundet inden, din dagcreme smøres på. Virker også på tørketørre håndrygge – i en grad, så værten bagefter i pausen udbrød: Det-her-virker-jo.

Udover hyaluronsyre virker glycerin også som en fugtmagnet, så tjek evt. den mist, du måske allerede har på hylden.

Værten: Og hvad har danske Karmameju med Island at gøre?

Mig: Kun dét, at mange bliver inspireret af Island. Som her, hvor det gælder den rensende effekt fra vulkansand sammen med en sommerblid måde at eksfoliere på (vigtigt i forhold til ikke at gasse op under latente pigmentpletter). Min metode er lidt anderledes end brugsanvisningen: Sæt spatlen i produktet, træk op og du har nok til at give ansigt, hals og hænder en behandling. Fordel først produktet i hænderne og pres det så mod ansigtshuden (i stedet for at skrubbe løs). På den måde får du både den blødgørende effekt fra aloe vera, renseriet fra vulkansand og den ultra-lette peeling fra granatæble-enzym. Lad masken (bare én gang om ugen) sidde en god Netflix-series-tid og skyl af. Jeg lover, at der dukker hud op, som du har lyst til at tage dig ekstra godt af.

For mig er masker oplagte at dele med underboen, sin søster eller andre.

Værten: Og brillerne?

Jeg havde glemt, at der om sommeren er døgnåbent i Island. Så mine gode favorit-sovebriller var ikke kommet med i kufferten: De frottébløde af slagsen proppet med søvndyssende lavendel. Til en ret kærlig pris.

SOMMERENS BOOK’N BEAUTYBOX: Jeg har pakket noget af det bedste, og du får boksen HER

26/06/2018
Fire af landets bedste behandlinger
Plus en pinlig reminder om at glemme noget latterligt let, men vigtigt.
28/06/2018
Undskyld!
Midlertidig nedsmeltning. Men nu virker dagens beautyboks-link igen

Kommentarer

 • Glennie

  Kære Anette,
  Tak for rådgivning omkring Environ. Du nævner AlphaH 0,5 procent. Jeg er helt ny i retinol-junglen og har sart hud, så ville det være en blid start? Og er de retinol sera fra Environ, du nævner, mere skrappe (og potentielt irriterende) end deres step-up system? Jeg kan ikke rigtigt læse mig til det på Environ hjemmesiden…

  Tak,
  Bedste sommerhilsener fra Glennie

  09/07/2018
 • @ Kristina N, BIG SMILE. Jeg synes jo, at det er så herligt, at du nørder med det og har en holdning baseret på, hvad du oplever med din hud. TAK for dine indspark her på Beautyspace. Jeg er meget taknemmelig.

  KH Anette

  05/07/2018
 • Kristina N

  Tror min kommentar blev lidt misforstået. Selvfølgelig skal du ikke blande dig – og jeg aner jo heller ikke, om du overhovedet “snakker” med dem. Jeg synes bare, det er så drømærgeligt, at der er silicone i deres produkter. Men du har jo helt ret i, at der er forskellige holdninger, som man så kan vælge at lytte til eller lade være 🙂 Tak for dit svar.

  04/07/2018
 • Kristina N

  Kan du ikke tage diskussionen/snakken med de kære Pudderdaaser? De kommer silicone i deres ellers så gode produkter – og jeg har forsøgt at spørge, om det er så nødvendigt, og har henvist til dig 🙂 Min hud kan heller ikke lide siliconen.

  03/07/2018
  • Anette Kristine Poulsen

   @Kristina N, Haha, nej det kan jeg ikke. Jeg ved, at Pudderdåserne har succes med deres produkter, og det glæder mig kun. Jeg kunne ikke drømme om at blande mig i deres opskrifter. Som vi har talt om så ofte på Beautyspace, så er der forskellige holdninger til hudpleje. Nogle vil kun have biodynamisk indhold. Andre kun uden parfume. Andre…osv. De varmeste hilsner Anette

   04/07/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille S, Det må du simpelthen ikke blive fordi,

  1) Har du set listen med alle de Environ produkter, der ikke er silikone i? Er her i tråden.

  2) Silikone er jo på ingen måde farligt eller trækker i den anden retning. MEN. Det er en ‘billig løsning’, hvis der er for meget i. Hvis den står helt øverst oppe uden ret meget andet i. Det er ikke tilfældet mht. Environ.

  3) Dét, der er opmærksom på, er bl.a. når for mange forskellige silikonestoffer blandes sammen.

  Du er velkommen til at sende mig indholdsoversigten, så kan vi dykke mere ned i det.

  Stor hilsen Anette

  02/07/2018
 • Pernille S.

  Bliver helt ked af at erfare der er silicone i Environs Step Up System.. Synes jo min hud er blevet så pæn. Bruger cremen dag og nat..!

  30/06/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh, God pointe. Du ER en pro.

  Tak for tilbagemeldingen.

  Stor hilsen Anette

  29/06/2018
 • Christina kragh

  Så lidt da elsker at afprøve nye ting jo
  Og jov den der Chanel gør noget de andre ikke gør den dufter dejligt og overhovedet ikke af selvbruner og det gør samtlige jeg har afprøvet og det er en del haha de lover de ikke lugter men når farven begynder at udvikle sig så lugter de alle sammen af selvbruner mere el mindre selv den fra Rudolph care som jeg ellers er glad for….. Det gør den nye mist fra Chanel ikke

  28/06/2018
 • Til de af jer, der specifikt har nævnt Environ, så får I lige en liste med de A-vit produkter fra Environ, der ikke indeholder silikone:

  Sebugel A (B-Active serien til problem hud)
  -Youth EssentiA C-Quence serummer (1-4)
  -Youth EssentiA Eye Gel
  -A, C & E Oil
  -Skin EssentiA AVST Gel
  -Skin EssentiA Eye Gel
  -Retinol serummer (1-3)
  -Antioxidant Gel

  Stor hilsen Anette

  28/06/2018
 • @ Maria SS – God pointe. Vigtig pointe. Mht. silikone handler det om mængden. Hvis den står helt øverst oppe så er det en bærende ingrediens og du får regnfrakke-effekten som bestemt ikke er gavnlig for akne-udfordret hud. I Booster 3 og Clinical Booster 3 fra BP er der ikke silikone, og i den AVEST GEL fra Environ som jeg ofte har vist (og som har været i bogpakken er der heller ikke silikone i). Du er nødt til at tage en dialog med Mette Bang Hansen fra Environ: 1) Find ud af hvor på indholdslisten silikone er og 2) Tjek med hende, hvilke produkter hun har (med A-vitamin) UDEN silikone – for der er bestemt Environprodukter uden. Det allervigtigste er at respektere det, din hud nu viser: At du måske helt skal undgå silikonerne.

  @ Glennie – Det håber jeg, du føler, du har fået i mit svar til Maria. Der også AlphaH 0,5% Vitamin A serum uden silikone. Dét jeg synes, Environ gør så imponerende fint, er deres step-up system, så man langsomt øger ens tolerance.

  @ Kristina, håber du finder svar i ovenstående.

  @ Julie G, du er sød. Jeg husker ikke butikken…og jo det gør jeg faktisk. Købt i Busted i Silkeborg, mærket er Malene Birger.

  @ Christina Kragh, du er den vildeste. TAK for at afprøve og tak fordi du deler. Og ja, Chanels er fin, men ikke sådan overvældende bedre end andre. Bare almindelig. Gør hvad den skal.

  @ Sarah – Du er en pro. SÅ rigtigt. Har du ikke brug for lige at børste tænder i midten af rutinen? Så tingene kan absorberes?

  @ Amaja – haha, her må du sige alt. Men jeg er nu vild med Steen.

  @ Marianne R – helt helt rigtigt.

  @ Sanne, det kan du på TV2 Play – tror man kan prøve en måned uden beregning.

  Stor hilsen Anette

  28/06/2018
 • Sanne

  hej Anette
  Hvilket tidspunkt er du på Go morn DK, da jeg altid misser det. Er det samme tidspunkt og hvor ofte.
  VIlle også være dejligt hvis man kan gense det :- ) kh

  27/06/2018
 • Marianne Rathje

  Hej Anette.
  Du skriver om misten at “Tricket er, at spraye i sekundet inden, din dagcreme smøres på.” Og hvis man bruger serum, er det så det man skal putte på sekundet efter misten – og derefter dagcremen?

  27/06/2018
 • amaja

  det lyder spændende og nu siger jeg noget fuldstændig politisk ukorrekt ,hvor ser det altså dumt ud når det er de mandelige værter der udspørger når det er sundhed og skønhed

  27/06/2018
 • Sarah

  Tak for det her!
  Jeg bruger min mist inden jeg kommer serum på. Altså:

  Mist –> Serum –> Dagcreme –> make-up –> Mist (igen)

  Er det forkert?

  27/06/2018
 • Christina kragh

  Kan kun sige masken er for vild hahaha gik fluks ind og fik en prøve på den…. Lod den side 35 min og wouuu jeg var nærmest blevet bleg hahaha helt forfinet og rimelig lys i huden i forhold til hvad jeg var før masken kom på….. Jeg er fan
  Tænker den skal på igen næste uge og så selvbruner bagefter
  PS. Den nye selvbruner fra Chanel har du prøvet den?

  27/06/2018
 • Julie G

  Og den klassiske – hvad er det for en smuk bluse/kjole du har på? 🙂

  27/06/2018
 • Kristina

  Det har jeg også tænkt på @Maria SS…

  27/06/2018
 • Glennie

  Er helt med på Maria SS spørgsmål om Environ og silikone i A-vitamin. Venter på dit ærlige og ligefremme svar.

  Mvh
  Glennie

  27/06/2018
 • Maria SS

  Kære Anette,

  Jeg har tænkt en del over silikoneproblemet efter dit indlæg med Kiehl’s Ultra Facial (som jeg helt tilfældigt havde købt et par uger forinden, da jeg manglede en basis dagcreme). Jeg havde på det tidspunkt ikke tænkt så meget over silikone, andet end at jeg ikke skulle bruge det om natten. Men efter dit indlæg var der så meget der gav mening, for jeg synes at min hud var begyndt at “flippe lidt ud”. Jeg har efterfølgende lagt mærke til, når jeg testede produkter, at silikone bare ikke virker på min meget dehydrerede og lidt “acne-prone” hud!

  For at komme sidste hudproblem til livs, har jeg før været på Environs step-up system og er netop begyndt igen, da du tidligere har anbefalet mærket. Men der er jo silikone i(!), fandt jeg ud af.

  Da du har anbefalet det, tager jeg produktet for gode varer, men har du nogen kommentar til dens indhold af silikone og brug om natten – som jo er bedst med a-vit? Eller er der faktisk et problem med dens silikoneindhold og bør jeg ty til andet mærke?

  KH!

  27/06/2018