Duften, folk bliver ved med at komplimentere

Seneste data fra Trendalytics viser, hvad vi higer efter i øjeblikket. Mærkeligt nok popper læbestift ikke op, men det gør derimod duft – et område, der (ligesom læbestiften) styrtdykkede under pandemien. Her kommer Trendalytics top-8 liste (publiceret på wwd.com) baseret på internationale data:

Tandpasta-tabletter (som er hvad mon?), rense-stifter (endnu ikke slået igennem i Danmark), SPF-stifter, parfume, shampoo barer, sort neglelak (hvorfor mon?), probiotika produkter og balsam-barer.

Det med dufte kan jeg godt følge, selvom jeg stadig brugte dem under corona – det var bare et lidt anderledes valg fra komforthylden. Her er den relativt nye eau de toilette, som jeg får flest kommentarer på fra andre – en minimalistisk duft af pære.

Og det lyder jo underlig vandet i en parfume, men pæren – den tørstslukkende frugt bestående af 85% vand – er ikke desto mindre parfumør Romano Riccis (tipoldebarn til Nina Ricci) yndlingsfrugt. Her blandet med duften af iskold mælk og cremet musk, der efter nogle minutter trækker metallisk op – og netop det sidste giver en både overraskende og klædelig kant til duften. Duft den derude, hvis du kan – og jo nu uden maske på.

SVED-PROBLEM? Hvis intet andet virker, så kommer løsningen, efter al sandsynlighed, her. Vi skal på apoteket, hvor Ducray findes (måske husker du det franske apotekermærke fra ÅRETS APOTEKER HIT på Beautyspace). Deres nye Hidrosis Control-deo er overlegen pga. en svedstoppende trio af zink, aluminiumsalte og risstivelse, som jeg bad en Beautyspace-læser teste i 21 dage. Nemlig en, som normalt sveder så meget, så hun overvejede et af de af hudlægen nævnte indgreb, fordi sveden efterhånden var socialt og arbejdsmæssigt hæmmende. Hun siger her til morgen i en mail: ”Har seriøst ikke lugtet af sved en eneste gang, siden jeg begyndte på den. Det har jeg aldrig prøvet før”. Jeg fik købt fem ekstra til test-forsøg, og alle er enige i effektiviteten – dog skal det siges med den sidste gruppe, at deres udfordringer var mindre end førstnævnte. Hvis du stejler over det med aluminium, så læs med her. Billedet: Deodoranten findes som roll-on og som creme til hænder og fødder.

@beautyspace på INSTAGRAM

14/06/2021
Mens vi venter på SPF-tabletten
Så er der et andet VÆSENTLIGT trick
17/06/2021
Hvad pandemien har gjort ved dit hår
Og hvorfor det nu skal være anderledes

Kommentarer

 • Janne Kastrup

  Anette kender du den fra Relevant? Er der aluminium i?

  17/06/2021
 • Janne Kastrup

  Tusind tak for svar .
  Anette – jeg er ligeglad med duft i deo. Har jeg forstået det rigtigt at disse tre anbefales og at der ikke er aluminium i (kun af hensyn til mit tøj):
  Aurelia Botanical Cream Deodorant
  Soapwalla deodorant creme
  Vichy 48H Soothing Anti-perspirant

  17/06/2021
 • Birgitte B

  Jeg er stadig super glad for din anbefaling af Aurelia Botanical Cream Deodorant. Den har hjulpet mig godt igennem den (svedende) overgangsalder. Og er faktisk også glad for Beauté Pacifique Pit Stop Deo Roll-on.

  17/06/2021
 • Janne Kastrup

  Jeg tror og tænker jeg har alm svedproduktion, men vil gerne finde en god deo uden aluminium for ikke at få ødelagt mit tøj.
  Derfor har jeg prøvet: Karmameju Soft 02 deo, men den synes jeg kun holder meget kort.
  Så har jeg prøvet Relevant m citrus, og den kan noget, men jeg synes jeg lugter af sved efter nattesøvn.
  Nogen der har god erfaring med en deo uden aluminium?

  16/06/2021
  • Sacha W

   Hej Janne
   Jeg har efter rigtig mange års brug af antiperspirant med aluminium skiftet over til en krystal deodorant og den er helt fantastisk – jeg løber 4 gange om ugen og jeg var virkelig bange for at jeg vil komme til at lugte den første gang fordi jeg sveder rigtig meget når jeg løber men det skete absolut ikke og den er super nem at bruge. Den hedder DO2 Deo crystal spray og kan købes i Matas. Jeg har ingen udfordringer med den overhovedet, selv i denne varme og effekten holder hele dagen – mindst 18 timer og den er super miljøvenlig og jeg får ikke længere grimme pletter på mit tøj. Man sveder selvfølgelig stadigvæk men det gør ikke noget når det overhovedet ikke lugter. Jeg synes absolut den er værd at prøve. Vh Sacha

   17/06/2021
   • Anna

    Krystaldeo er også et aluminiumsalt.

    Jeg er glad for Aurelias!

    17/06/2021
 • TineL

  Øv, jeg har desværre en helt anden oplevelse af den deodorant (roll-on) – den kan ikke holde mig tør, og jeg stinker af sved, så jeg er ret skuffet over den. Har i årevis sværget til den røde fra Vichy, men vil meget gerne finde et alternativ pga. den meget kraftigt parfumerede ‘duft’, som bl.a. sætter sig i mine bluser og ikke kan vaskes ud – gode forslag til alternativer er meget velkomne…

  16/06/2021
  • Sacha W

   Hej Tine, jeg vil helt klart også anbefale at du prøver krystal deodorant sprayen som jeg lige har skrevet om til Janne. Den er super effektiv og helt uden duft og efterlader ingen pletter eller mærker på tøjet. Vh Sacha

   17/06/2021
   • TineL

    Mange tak for jeres forskellige forslag, men de er desværre alle prøvet uden succes (men er vild med Aurelias duft). Til gengæld har jeg lige læst, at Vichy har relanceret den røde 72H med ‘ny og forbedret duft’, så måske det har hjulpet.

    17/06/2021
 • Nanna

  JA! Det er nemlig bare en af de bedste deodoranter der findes. Helt enig i den betragtning.

  16/06/2021