fbpx

Ingen penge? Så prioritér sådan her

_MG_1901

Hører du til dem, der nørder med hudpleje? Bruger tiden…og pengene?

Hvis ja, så klik væk.

Hurtigt.

For i dag er udelukkende til dig, som i min indbakke og i kommentarfelterne har skrevet:

 • Stik mig en budget-guide. For det bliver aldrig på hudplejehylderne, at jeg kommer til at lægge flere hundrede kroner.

Eller dig, der skriver:

 • Hjælp. Hvad skal jeg gøre? Hvad skal jeg købe? Pludselig viser spejlbilledet et gråtrist – helt uigenkendeligt – ansigt.

Jeg ville ønske, at alle vidste, hvor enkelt det er at komme i gang. Hvor let det er at få resultater. Det kræver bare fire, nej fem, minimale indsatsområder:

 • Brug en vaskeklud i ansigtet om morgenen under bruseren. På den måde bliver huden dagligt eksfolieret og takker dig ved at være mere glansfuld.
 • Smør derefter – på let fugtig hud – et serum mættet med beskyttende antioxidanter og fugtforstærkende hyaluronsyre.
 • Afslut med dagcreme der indeholder SPF 15
 • Sov konsekvent med en A-vitamincreme efter, at du har renset huden

Den femte ting? Det er, at du gør det. Morgen og aften. Ligesom med tandbørstning.

SNUP TIPPET: Dét her er principperne. De helt helt enkle og mest basale. Dem, ingen rigtigt kan gå galt i byen af. Med mindre der over- eller underdrives. Med vilje har jeg ikke givet konkrete produktanbefalinger, for hvis du eksempelvis har fedtet hud, er det bedst med et oliefrit serum. Det er også forskelligt, hvilken ansigtscreme, du konsistensmæssigt og holdningsmæssigt har det godt med. Nogen er til øko. Andre til parfumefri. Men sikkert er det, at der findes fabelagtige budget-bud inden for de her bud. Endda også lækre budget-bud som eksempelvis Rudolph Cares skumrens i en størrelse, der holder til to måneder.

VIND: Vi har noget kørende på FB, hvis du hører til de heldige.

17/02/2018
Sandheden om seks nyheder + et anmelderhold
Der er en grund til, at de her seks produkter aldrig vil ende som...
20/02/2018
Forårsmakeuppen, du ikke vil undvære
Eller undvære og undvære er måske for meget sagt. Så bare lov, at du...

Kommentarer

 • Carina S

  Kære Anette.
  Har sådan brug for dit bedste bud på et billigere alternativ til den fantastiske EGF Day Serum fra Bioeffect?

  Hav en skøn dag ☀️❄️

  01/03/2018
 • @ Wickie – Strippende skin tonic med alkohol (som i gamle dage handlede om at få resterne af en rensecreme væk) er i dag unødvendigt. Fugtmist er bedre. Stor hilsen Anette

  23/02/2018
 • wickie

  Tusindet tak for feedback.
  Jeg har gennemlæst alle siderne nu herinde og kan ik rigtig finde ud af hvad holdningen til SKINTONIC er. Er det GO eller NO GO. Så træt af at få hylet i hovedet at min renserutine ikke er god nok hver gang jeg er i den lokale matas.
  Kan jeg skifte swiss serum ud med hyaluron ? Jeg kommer til at investerer i DERMAROLLER hos N´age når min Swiss rulle er færdig efter 3 mnd.
  Kan du anbefale en anden BHA lotion da jeg bliv for nærrig med 59 kr i fragt hos Daniskskincare.

  23/02/2018
 • @ Line Ingrid, Tak den er modtaget. Jeg er spændt på din oplevelse. Det er svært at se fra listen, hvad præcist det er, som skulle give den lovede effekt. I hvert fald for mig.

  @ Cecilie, jeg har sat dit forslag/ønske på min to do-liste, så må vi se om ikke der kommer et indlæg om præcis dét.

  @ Wickie, tak for dine ord. Du er en pro med din rutine – meget imponerende.

  1) EGF skal på alene som det første på ren hud. Vent derefter 5 minutter, hvorefter du kan smøre A-vit på.

  2) HUDORME anbefaler jeg at få trykket ud hos en dygtig kosmetolog. Efterfølgende kan du bruge en BHA-lotion (fx den fra Danish Skincare) til at sikre, de holder porerne i topform og rene.

  3) RULLERI …her synes jeg, hvis økonomien tillader det, at du skal investere i en professionel rulle med de cremer, der hører til. Fx fra Dermaroller. Når nu du har ambitionerne og også gør meget ud af indsatsen.

  @ Camilla Hoffmann – se Beautyspace i dag, så skriver jeg om det.

  Stor hilsen Anette

  23/02/2018
 • Camilla Hoffman

  Hej Anette,
  Tak for en god blog:)
  Kan du anbefale en bestemt vaskeklud-synes ikke at jeg kan finde nogen?
  Vh
  Camilla

  21/02/2018
 • Wickie

  Kære Anette.
  Jeg vil høre om du kan hjælpe mig det sidste stykke vej med gode rutiner.
  Jeg bruger hver morgen en vaskeklud i ansigtet dog uden noget rens på.. Så bruger jeg hyauron booster + B. Pacific paradox serum, og deres A vitamin øjencreme, creme paradox eller creme hydrantante. Line combat fluid på bekymringsrynken. Derefter Vichy solfaktor 50 ( spray ) når cremer er trængt lidt ind i huden.

  Renser aften med Micellar vand fra Bioderma ( blå eller rød, skifter lidt
  2-3 gange i ugen om aftenen ruller jeg min hud med skinroller fra Swiss 0,5 efterfulgt af Swiss serum.
  Lader serum tørre 1 time og så kommer jeg B. Pacific A vitamin creme på og slutter af med inden jeg går i seng med origins drink me up now fugt.
  Når jeg ik bruger rullen så bruger jeg AHA eller C vitamin+ A vit + fugt masken fra origins.
  Jeg bruger 2-3 gange om ugen B. Pacific lermaske.

  Har EGF serum jeg også nogle gange bruger men skal den på inden A vit eller skal den bruges alene ?

  Har nogle små sorte hudorme som jeg gerne vil have helt væk. Bruger også keracnyl control på næse og hage fra Ducray

  Jeg er ikke fuldstændig imponeret over den serum fra Swiss …. kender du et bedre produkt ? Føler den er “ tør “ på mig. an du anbefale andet efter en rulle tur ?
  Er min rutine god nok hvis drømmen er hud som Nicole Kidman ?

  Beklager alle spørgsmålene men følger dig og din blog og beundrer din viden.

  Mange vh fra w

  21/02/2018
 • Cecilie

  Kære Anette,
  Jeg håber ikke at mit spørgsmål er for træls (du har med sikkerhed fået det og lignende 1000 gange før), da jeg bliver nødt til at spørge: Vil du mon pege på et par gode producenter af serum og a-vitamin creme til de mest overordnede hudtyper (jf. Tør, fedtet og kombineret)? Dagcreme har de fleste nok tjek på, men det der med serum og a-vitamincreme synes jeg i hvert fald er så svært – særligt når der ikke er råd til alt for mange (dyre)fejlkøb.

  Tak for dine altid skønne indslag.

  20/02/2018
 • Line Ingrid Madsen

  Ok. Har et billede af ingredienslisten. Den er ret omfattende. Sender dig billedet på instagram. Har lige købt den og håber på at den virker. For den var s…. dyr

  20/02/2018
 • @ Anna – De er noget bløde i det, men gør noget – dog ikke helt det sammen som en god svamp eller en vaskeklud.

  @ Lærke Bjorholm – jeg ville tjekke Nilsens Jord ud, The Ordinary og Matas’ egne produkter. Når du har tør hud må dine valg godt indeholde fedtstoffer. Du vil også få glæde af at lave et ekstra trin fra en mist, fx. Ardens Miracle Mist eller Rønsbøls Tonic.

  @ Charlotte Riis – Du er en pro!

  @ Mia – Det kan jeg godt forstå.

  @ Leafysmoothie – Fantastisk. 1000 tak.

  @ Kristina – Tak for dine ord og herligt, at du er glad for det serum. Det glæder mig. Du kan bruge hyaluronserummet under/over eller blandet sammen med det serum, du ellers bruger (dem du nævner).

  @ Amaja – Det er du ikke den første, der siger, og jeg ser/forstår, hvad du mener.

  @ Line – Har aldrig hørt om den. Generelt bliver jeg skeptisk, når nogen lovpriser noget som ‘fantastisk’. Prøv at se om du kan få fat i en indholdsoversigt.

  @ Jette – Serum mangler ikke, hvis du er glad for resultatet, du pt. får. Jeg påpeger bare det optimale i at være dækket med fugt + antioxidanter + SPF i dagtimerne. Alle tre dele kan man sagtens finde i ét og samme produkt og være tilfreds.

  @ Stinna – fantastisk spørgsmål. 1000 tak. Det tager jeg op som en blogpost senest torsdag, da mange spørger om præcis dét.

  @ Berit – Man kan tale nok så meget om aktive ingredienser…men det hjælper jo ikke, hvis man ikke tåler dem. Det altafgørende er at være fugtmættet og beskyttet, men jeg ved jeg ikke hvad du gør i forhold til SPF?

  @ Louise – BHA + Niacinamid + A-vitamin er en perfekt løsning i forhold til urenheder. Så er det op til dig og din hud, hvordan konsistenserne og lagringen går. Bliver urenheder for slemme, så søg altid hudlæge.

  @ Lisa – Det med at vægte A-vitamincremer op mod hinanden er noget af det sværeste. Jeg kommer til at skrive om det. Hvor længe har du haft rutinen med BHA og A-vit? I minimum 6 måneder? Hvis ja, er det tid til at trappe op. Hvis slemt, så kræver akne hudlæge.

  Stor hilsen Anette

  20/02/2018
 • lisa

  Hej Anette
  Hvor stærk en retinol bør man gå efter fra The ordinary?
  Jeg har fx brugt super 3 booster fra BP, den og sammen med en BHA 2 % har desværre intet gjort for min hud i forhold til acne. På BP står der intet om hvor stærk i koncentration den er, så hvilken skal man vælge? Jeg har fedtet hud med mange hudorme. mhvh Lisa
  Ps: hvad synes du om Filorgas Hydra hval hyaluronsyre serum?

  20/02/2018
 • Leafysmoothie

  @Amaja, du kan skrive ind til Ordinary/Deciem og få en rutine foreslået efter dine behov. Der er en formular på hjemmesiden.

  20/02/2018
 • Louise

  Hej Anette,
  Jeg har et spørgsmål til min hudplejerutine – jeg har læst din bog og har indkøbt nogle nye produkter der forhåbentlig kan hjælpe med at fjerne urenhederne i min hud.

  Min aftenrutine ser således ud: 2% BHA (Pudderdaasernes T-zone Peeling), derefter The Ordinarys Niacinamide 10% + Zink 1% og deres Retinoid 2% Emulsion. Efterfølgende bruger jeg en natcreme for at få fugt.

  Er dette den rigtige rækkefølge at bruge disse produkter? Og opnår jeg fuld virkning når jeg bruger alle tre produkter ovenpå hinanden, hver aften?

  Tak for hjælpen 🙂

  20/02/2018
 • Berit

  Hej
  Jeg bruger også vaskeklud, men tåler intet anet i ansigtet end SARD serum og SARD abrikoskerneolie, er det nok selvom jeg er 57 år?
  Men har heller ikke andet valg.

  20/02/2018
 • Stinna

  Kære Anette,
  tak for et brugbart indlæg.
  Jeg bruger også de lidt mere budgetvenlige produkter, men har et andet spørgsmål.
  Jeg har svært ved at vurdere, hvordan det gøres, hvis man både gerne vil bruge A-vitamin, frugtsyre, fugt og også gerne dermarolle. Jeg har læst din bog, men lige netop det med at ville det hele mangler jeg lidt svar på – måske det bare er mig 🙂

  Lige nu kører jeg med koncenteret AHA hver anden aften efterfulgt af natcreme og den aften imellem med a-vitamin fra the ordinary plus en natcreme. Er det måden at gøre det på mon?

  19/02/2018
 • Jette

  Jeg bruger Beaute Pacifique A-creme om natten og dagcremen om dagen, men den der serum mangler – hvad anbefaler du der?

  19/02/2018
 • Line Ingrid Madsen

  Hej Anette! Hvad tænker du om 818 one truth cremen/serumen, der hævdes at have fantastisk effekt på rynker, glød og grnerel anti-aging effekt? Vh Line

  19/02/2018
 • amaja

  jeg kan godt se at ordinry er billig men det virker meget besværligt at finde ud af

  19/02/2018
 • Kristina

  Hej Anette,

  Fin guide! Den vil jeg sende videre til min mor og søster. Jeg er blevet afhængig af ansigtsmist og kan slet ikke undvære den inden serum 🙂

  Jeg købte hyaloronserumet fra Pestle & Mortar med rabatkoden fra beautyspace og er indtil videre rigtig godt tilfreds med produktet.
  Men skal jeg bruge serum’et før eller efter andre sera? Jeg bruger pt. Niacinamid serum fra The Ordinary og Herbal Recovery Advanced serum fra Jurlique.

  Mange hilsner

  Kristina

  19/02/2018
 • Jeg vil helt klart overveje det med A-vitamin! 🙂 Jeg vil virkelig gerne passe godt på min hud.

  19/02/2018
 • Charlotte Riis

  Jeg kan heldigvis sige Check til alle 5 punkter, dog bruger jeg ikke A-vit hver aften men Ecooking Dermaroller / EGF et par gange om ugen.

  Også jeg venter spændt på linket til Magasin 🙂

  19/02/2018
 • Leafysmoothie

  Gode tip, deler dem straks med en bunke ‘normal-intresserede’ peeps som sikkert vil få glæde af den nemme vej til fin hud!
  *thumbs up* fra en som heller ikke er på FB. Like-ey like!

  19/02/2018
 • Lærke Bjorholm

  Har du nogle konkrete (og budgetvenlige) anbefalinger til serum, dagcreme og a-vitamin creme til tør hud?

  19/02/2018
 • Anna

  Hej Annette,
  Kan man godt bruge de engangs vaskeklude man køber i supermarkedet (ofte til babyer)?

  Tak for hjælpen. 🙂

  19/02/2018
 • Anne R

  Jeg bruger Konjaksvamp i badet om morgenen. Giver det samme effekt som kluden?

  19/02/2018
 • Elisabeth

  Vaskekluden er også blevet min faste rutine. Helt genial.

  Glæder mig meget til konkurrencer målrettet dem der ikke er på fb….

  Hav en dejlig dag

  19/02/2018
 • Jeg er vild med vaskekluden. Den eksfolierer og så får den også porerne til at synes mindre – har altid brugt vaskeklud, den er ikke til at undvære. Og det er da et superbilligt tip og man får renset effektivt morgen og aften! God dag.

  19/02/2018