fbpx

Min vilde kosmetolog

Beautyspace-læser Britt skrev forleden, at hun til sin store ærgrelse aldrig har mødt en kritisk, uvildig og ikke-sælgende kosmetolog. En, der ikke er (for) fokuseret på de mærker, vedkommende selv sælger.

Det har jeg til gengæld. Og hende vender vi tilbage til som et skoleeksempel.

Inden da vil jeg komme kosmetologerne og kosmetikerne til forsvar. For det er jo ikke bare sådan lige. Hvis du vidste, hvor mange der siger: “Bare sig, hvad jeg skal købe. Navnet på cremen, og hvor den kan fås, tak.”

Det er der for så vidt intet galt i. Sådan har jeg det selv på områder som eksempelvis teknik, hvor jeg ikke orker at sætte mig ind i tingene, men bare gerne vil have det bedste til prisen. På anbefaling fra en kender.

Det er i øvrigt også for denne type, at serie-troskab faktisk kan give mening. For på den måde kan din behandler (eller den, der vejleder/sælger dig hudpleje) nemlig hjælpe med at styre, hvad din hud får. De fleste kosmetikere og kosmetologer har dog flere mærker, så mange gør allerede en klog dyd ud af at mikse.

Vi har tidligere sammenlignet med Brugsens hylder. Men det kan også være tøj. Når jeg eksempelvis vil købe en ny kjole, så lyder mit spørgsmål sådan her til sælgeren: ”Har du noget med talje, der ikke er lårkort, har ærmer, ikke er for udringet og heller ikke sort? Og selvfølgelig behagelig at have på.” Derefter griber sælgeren, hvad han eller hun har på hylderne. Vedkommende kan jo  dårligt gå over til naboen.

Desuden ligger der en respekt (fra din og min side) i at vide og tro på, at når du vælger en behandler, så har den pågældende valgt sit sortiment ud fra, hvad vedkommende opnår de bedste resultater med.

Problemet kan opstå, hvis du som oplyst og nysgerrig-kritisk kunde kommer og beder om A-vitamin, niacinmiad eller eksempelvis BHA, og så bliver mødt af en, der måber og går i salgs-mode. Som salgsmedarbejderen (ikke på en klinik), der engang sagde til en Beautyspace-læser, at salicylsyre ikke var et mærke, de førte …

NÅMEN, TILBAGE TIL MIN LOKALE KOSMETOLOG, som hedder Carina Aagaard. Hun har tre mærker på hylderne: Dermalogica, Jane Iredale og pHformula. Men kommer der en kunde ind, som bare har brug for et godt fugtserum på budget, har jeg hørt hende henvise til det fra Nilens Jord (hos Matas) et hav af gange. Se, det er selvtillid. Det er også at være så meget på sine kunders side, at du opnår det, der ellers i dag er en sjældenhed: loyalitet. Som kunder vil vi nemlig af natur gerne hjælpes, ikke sælges til.

HUD-KÆRLIGE BØGER, BEAUTYBOXE & GUIDES finder du her.

@beautyspace på INSTAGRAM

Redigeret af journalist Anneline Højrup, foto Jens Peter Engedal

09/06/2020
Sarah overvejer bøfsandwich-metoden
Hudens nye livret
12/06/2020
7 produkter, jeg ikke vil løbe tør for
To af dem gætter du muligvis aldrig

Kommentarer

 • Kristiane

  Kære Anette.
  Jeg har læst din seneste bog og tror allerede nu, jeg kan se en smule forbedring af min hud, som virker mere klar.

  Jeg læste især afsnittet til eksem- og rødmeramt hud og købte i den forbindelse et serum fra Purely Professional, som fungerer fint. Er der niacinamid i deres serum? Og hvis ikke kan du så anbefale et serum med niacinamid i? Evt. i forskellige prisklasser?

  Tak for en skøn bog og blog!

  12/06/2020
 • Pernille S

  Kære Anette

  Nu da jeg er klippet korthåret, (er faktisk super glad for det) er jeg blevet mere bevidst end tidligere til at hive mig selv i ørene for at få solcremen smurt godt på og bag ørene! Der tales og skrives så meget om ansigt og hals/decolté, men mon folk tænker på at ørene er en del af ansigtet…?
  Solspray til hovedbund/sideskilling! Er der produkter som er “bedre” end andre? Ved jo godt at hat og skygge er første prioriotet, men det er ikke altid dette er en option!

  Nå, det var lige lidt strøtanker.. Dejlig dag til dig og vil lige fortælle, at din bog har gjort lykke hos en yngre kollega. Du har fået en ny fan!

  Kh Pernille S

  11/06/2020
 • Charlotte

  Så er jeg en af de vilde! 😉 Jeg anbefaler gerne andre mærker, kokosolie og grøn te, samt andet godt jeg ikke selv forhandler 🙂

  11/06/2020
 • Jette B

  Jeg er træt af at min kosmetiker helst taler nedsættende om andre mærker end Phformula.

  10/06/2020
 • Sanne

  jeg giver dig helt ret i at behandlere selvfølgelig anbefaler deres egne produkter, for det burde jo være dem de har sat sig mest ind i og er klogest på. Der hvor jeg stejler, er når jeg føler at jeg partout skal presses til at købe et eller andet fra deres hylder, selvom jeg spagt prøver at sige at jeg ikke mangler noget. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  10/06/2020