Min mening om Bio-Oil

I grove træk er Beautyspace anbefalingernes sted. Det er sjældent, der går sur anmelder i den, for jeg vil hellere pege i den gode retning. Velvidende, at den er subjektiv. For mig er det vanvittig interessant at vende og dreje ingredienser – igen velvidende, at det ikke er nok. Der skal også en god kok til at sætte dem sammen.

Af og til lægger vi heldigvis også arm herinde. Om holdninger til eksempelvis TÆNK, Botox, silikone, mineralske olier fra jordolieindustrien og dét at springe over, hvor gærdet er lavest.

Så.

Selvom jeg sjældent skriver om det, jeg ikke bryder mig om udover på ingrediensniveau (for det er det modsatte, jeg vælger at vande), så clasher tingene en gang imellem. Eller der dukker noget spøjst op. Som da ros til Bio-Oil fra en af mine yndlingsdamer: Dygtige Mette Marie fik nogle af hendes læsere til at fare op. Pudsigt nok Ikke på grund af indholdet af mineralsk olie (som er min anke ved produktet), men på grund af, at olien dufter. Bl.a. af lavendel, som jeg er begejstret for, men som altid trækker berygtet limonen med i sit kølvand.

Selvom Bio-Oil indeholder planteekstrakter og vitaminer, ændrer det ikke på, at hovedingrediensen er mineralsk olie (paraffinum liquidum), som vi kender fra Vaseline, og som for mig hører til de letkøbte løsninger.

Med letkøbte løsninger tænker jeg også på producenter, der eksempelvis slår sig hårdt op på natur uden at leve op til det. Eksempelvis Moroccanoil, som langt overvejende består af silikone og ikke den arganolie, der bliver kommunikeret ud. Bliver altid en smule skuffet, når det første, der står på en indholdsoversigt, er mineralsk olie og silikone. Og det er tilfældet hos Bio-Oil. Altså med mineralsk olie, ikke silikone.

Fra hudlæge Janne Touborg lyder det kort og kontant: ”Mineralsk olie er så billigt, så man får penge for at tage den med sig”.

Nu synes jeg jo ikke, at det skal ligge nogen til last at være billig, men se, hvad selvsamme hudlæge siger i dag i Børsen Weekend:

”De oprensede spildolier har samme påvirkning på huden, som når man har en tætsluttende regnfrakke på – de er tunge og kan give huden åndenød, hvor den tillukkende effekt kun er gavnlig i få tilfælde som meget tør hud og børneeksem. Mængde og koncentration spiller naturligvis en rolle, og det skal også siges, at den her type olie sjældent giver allergi.”

SÅ HVAD GØR JEG? Mineralske olier er ikke farlige (spørgsmålet er bare, hvor de er gode). Der er regnfrakkeeffekten, som faktisk ikke er tosset i en håndcreme eller som lun marinademaske til fødderne. Endelig er jeg også den, der kalder Embryolisse for verdens bedste primer til særlige lejligheder. Så ingen fanatisme.

PS: I øvrigt har Bio-Oil ret i noget, som de fleste nok tvivler på. Nemlig det med, at der er hjælp at hente i forhold til strækmærker og ar. Den er god nok pga. indholdet af glattende A-vitamin og smidiggørende E-vitamin.

VIL DU HAVE MERE AF BEAUTYSPACE? Så sker det her.

@beautyspace på INSTAGRAM

21/09/2017
Den reelle fidus med øjen-vita-wrap
25/09/2017
Mesterlig sans for glød
Få hudplejeekspertens favoritingrediens

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christine B – Okay, og tak for svar.

  @ Birgitte B – Prøv en helt alm. hybenkerneolie fra helsekosten.

  @ Marie-Louise – Som jeg skrive er min anke, at basen er mineralsk olie. Men indholdet af A-vit og E-vit gør, at Bio-Oil har hold i deres claim. Jeg forsøger at give et nuanceret billede, håber det lykkes.

  @ Kia – Måske laver jeg et indlæg. Det gør jeg nok.

  @ Marie B – Måske mener damen noget helt andet. Måske mener hun, at det der kommer først på huden er det, der (oftest) gør først og størst indtryk. Så mener hun, at for at du får MEST glæde af A-vitaminen skal den på først. Hvordan fungerer det på din hud, hvis du gør det omvendt i forhold til de produkter, du nævner?

  Stor hilsen Anette

  27/09/2017
 • Marie B

  Tak for svar Anette. Jeg har indtil nu brugt Estée Lauder Advanced Night Repair eller Clarins Double Serum Complete Age Control under min a-vitamin fra BP.
  Da jeg spurgte hende også om det var sådan generelt med a-vitamin, og det sagde hun ja til.
  Så nu er jeg i tvivl om, hvad der er det bedste? og er de to produkter okay at bruge under? Håber du kan hjælpe?

  26/09/2017
 • Kia Wilkenloh

  En smule urelateret, men jeg er lidt nysgerrig på om du vil anbefale noget godt til håret? Jeg står og skal have en ny hårolie, og havde egentlig tænkt mig at gå tilbage til Moroccanoil, da jeg mindes den føltes godt, men hvis den ikke indeholder fantastiske ting til mit hår, vil jeg da ikke bruge den slags penge på det.
  Jeg ved at hårprodukter ikke er det, du skriver mest om, men kan du anbefale et par mærker som generelt indeholder gode ting? 🙂

  26/09/2017
 • Marie-Louise Jønsson

  Hej Anette.
  Betyder det at du godt kan lide “Bio oil” eller ikke. Vil du anbefale den. Det blev jeg ikke rigtigt klog på

  25/09/2017
 • @Anette – jeg ved nu ikke om den virker. Aret er ret nyt og jeg synes ikke Bio Oil gør en synlig forskel. Og den fugter ikke helt i bund. Så er lidt på udkig efter noget andet. Kh Birgitte

  23/09/2017
 • Christine B

  He he jeg synes bare at bp’s scars and stripes er mere effektiv. Ville jeg gøre mere ved mine strækmærker nu ville jeg helt sikkert bruge a-vitaminsyre, men synes de er blevet OK pæne efterhånden:-)
  Jeg har ikke prøvet lip cure – det må være et must 🙂

  23/09/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord. Det glæder mig SÅDAN med den involvering. Her kommer svar på spørgsmål (og et par bekymringer):

  @ T – Kollagenboostende A-vitamin og smidiggørende E-vitamin er god kombination til at holde huden i form. I forhold til det første kan hybenkerneolie være en ide.

  @ Birgitte B – Men hvis olien hjælper dig nu, er der så grund til at skifte? Generelt vil jeg holde øje med A- og E-vitamin. Når det er sagt, så er det jo utrolig svært med ar.

  @ Marie B – Jeg tror, at det er fordi de bekymrer sig om, at du kombinerer (deres) A-vitamin med noget, der kan udløse en irritation. Hvad er det præcist du gerne vil kombinere BP med ?

  @ Tine L – Der er intet galt med Embryolisse. Jeg er selv glad for den som en primercreme, der virker utrolig godt under foundation. Bruger man den som daglig creme er det bare værd at vide, at den er baseret på mineralsk olie, som al hud ikke nødvendigvis har det supergodt med (især ikke fedtet hud).

  @ Bente R – Jeg er begejstret for den.

  @ Tini Tina – Tak fordi du deler din erfaring. Jeg bliver nysgerrig i forhold til, hvad der får dig til at tro, at ingredienserne i Bio-Oil er skyld i reaktionen? Måske er du udfordret af parfumeallergi?

  @ Christine B – Du må ikke efterlade sådan en cliffhanger. Hvilke andre effektive metoder tænker du på? Mht. læberne, har du så prøvet Tromborgs Lip Cure? Har ikke oplevet nogen, den ikke hjalp på.

  @ Blenda – I forhold til operation må du have fået efterbehandlingsforslag fra din læge?

  @ Lullumut – Der er absolut intet at være bange for: 1) Man kan have en holdning til mineralsk olie, men farligt er det bestemt ikke. 2) Det er en mild A-vitamin, der er i (såkaldt A-vitamin ester), og det er heller ikke anledning til nervøsitet i forhold til graviditet. I hvert fald er det fuldt lovligt. Men jeg ved godt, at der er nogen, som anbefaler at holde sig fra alle former for A-vit. Jeg ville dog ikke være det mindste bekymret her.

  @ Panini – Absolut intet, hvis det fungerer for dig og din hud (se evt. mit svar til Tine L).

  @ Sanne – Jeg er meget glad for Serum Paradoxe. Og på en 23. plads, så er jo langt fra tale om en hovedrolle. Dimithicone giver en god slip-let effekt, men i produkter der overvejende består af silikone får jeg regnfrakkefølelsen.

  Stor hilsen Anette

  22/09/2017
 • Sanne

  Hej altid skønne og meget kloge Anette :O)
  Jeg har lige investeret i Creme Paradoxe fra BP…….nu ser jeg til min skræk at den indeholder dimethicone ( på 23. pladsen på ingredienslisten). Kan dette være problematisk i forhold til tilstoppede porer eller?

  22/09/2017
 • Panini

  Til dagligt bruger jeg mist, serum, et tyndt lag Embryolisse og til sidst dagcreme/foundation.
  Hvad er der galt med Embryolisses?

  22/09/2017
 • Øhm. Jeg blev mere forvirret nu 🙂 Jeg bruger Bio-Oil på min gravide mave og bilder mig ind, at den gør det rigtig godt. I øvrigt.. Min veninde er forskningsassistent, og hun har sagt, at A-vitamin er no go til gravide. Det kan gå ind i kroppen og gøre barnet defekt (eller noget i den dur). Nu tør jeg altså ikke bruge den…..

  22/09/2017
 • Jeg er opereret 12 april, og af det fik jeg et ar på hele mit baglår. Jeg blev anbefalet at bruge bio olie, men har stadig en del smerter. Kan du anbefale hvad jeg så kan smøre med?

  22/09/2017
 • Pernille Sparsø

  Godt du kan bekræfte hvad jeg føler, men ikke har haft belæg for at udtale mig om. Har prøvet Bio-Oil, og kunne konstatere at den ikke trænger ind i huden og gør den blød på sigt. Har desuden -synes jeg – en forfærdelig skarp lugt…

  22/09/2017
 • Janet Olafsdóttir Arnason

  T mener Andrea Rudolp har lavet en mommy creme, men er spændt på hvad holdningen er til den ✌

  22/09/2017
 • Christine B

  Jeg har heller endnu ikke opdaget en god læbepomade som ikke havde en base af mineralsk olie – er det rent plantebaseret så får jeg de tørreste ømme læber

  22/09/2017
 • Christine B

  Jeg var faktisk ret glad for bio-oil til strækmærker efter graviditet – men ville nok heller ikke købe den igen, da der findes mere effektive løsninger.
  Og så må jeg sige at jeg bliver altså lidt irriteret når en fagperson siger at huden får åndenød – huden ånder ikke…. At den kan være tillukkende er noget andet 🙂
  God weekend

  22/09/2017
 • Cecil pallesen

  Jeg får eksem af bio-Oil

  22/09/2017
 • Jette B

  Tak for info Anette, god weekend og glæder mig til næste uge,☺

  22/09/2017
 • Helle Forum

  sorry, ikke creme, olie 😉 sæføli

  22/09/2017
 • Helle Forum

  Nu synes jeg jo helt basalt, at man er ude i noget snavs, når man kalder en creme, der er baseret på mineralske olier, for Bio-Oil. Så har man i mit univers ikke reelle hensigter, som det hed, dengang jeg var ung 😉

  22/09/2017
 • Tini Tina

  Jeg prøvede for en del år siden bio-Oil og jeg vil aldrig anbefale den til nogen. Jeg havde fået et stort år på skinnebenet og jeg blev opfordret til at smørre med bio-Oil. Det gjorde absolut ingenting ved arret og i stedet fik jeg store mørke pletter rundt om arret som skyldes indgredienserne.

  22/09/2017
 • Tak for info, det havde jeg ikke lige gennemskuet. Brugte det en overgang og syntes det forsvandt lynhurtigt ind i min hud, som også var ret tør på det tidspunkt. I dag er den heldigvis blød og velplejet takket være dine mange gode fremgangsmåder og forhåbentlig bedre produkter. Det er svært at gennemskue, så tak fordi du også skriver lidt om det

  22/09/2017
 • Bente Randrup

  Hvad holdning har du til Nilens jord face oil.

  22/09/2017
 • Det er sjovt (eller trist/ærgerligt) når noget som lyder så sundt ikke er det. Det er jo ren og skær snyd. Jeg bruger ikke selv nogen former for olie (bortset fra en dråbe i min dagcreme om vinteren), for jeg får sådan en klaustrofobisk følelse af det. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  22/09/2017
 • Tine L

  Hej Anette,

  Jeg er på jagt efter en ny primer og havde tænkt mig at prøve Embryolisse efter dine rosende ord – men nu kommer jeg i tvivl. Det er afgørende, at den ikke tilstopper mine porer (som f.eks. MAC’s ellers fine Strobe) – så skal jeg holde mig fra Embryolisse, og har du i så fald et bedre forslag?

  22/09/2017
 • Zarah D

  ha ha og jeg så netop et andet sted at en kendt blandede det i sin foundation for at få glow………var lige ved at skulle prøve det men holder mig til den gamle med et par dråber advanced night repair serum sammen med foundation. Det holder stadig !!

  22/09/2017
 • Marie Rasmussen

  Nå jamen så blev jeg da lidt klogere. Nice!
  ♡ God weekend ♡

  22/09/2017
 • Marie B

  Hej Anette..

  Tak for en god blog.

  Jeg har lige et spørgsmål vedrørende det kære A-vitamin. Da jeg var inde og få lavet et facemap, fortalte den søde behandler mig, at når jeg bruger A-vitamin, skal der ingen serum under, da A-vitamin arbejder bedst alene.
  Jeg mindes, at du har nævnt det med EGF, men mindes ikke, at jeg har læst noget om det med A-vitamin. Håber du kan hjælpe og oplyse mig? Lige for tiden bruger jeg B.B. Superbooster 3, hvis det gør nogen forskel.:)

  22/09/2017
 • Mineralske olier er i kemi-fagsproget “Faste Kulbrinter” som ikke kan opløses i vand.
  Jeg ser de mineralske olier som “flydende plastik”.
  Der skal meget emulgator i en creme, for at binde fugten sammen med vaselinen/paraffin-olien.

  Det er NO-GO i ansigtet, synes jeg, især hvis man i forvejen har tendens til tilstoppede porer.

  Omvendt, hvis man har tør og sart hud, er det heller ikke en god idé, især i det nu kommende vinter halvår.

  Min gamle farmaceut-underviser, har lært mig at fugten lægger sig i hulrummet mellem hud og creme og danner der et iskoldt omslag som kan give kuldeskader.

  Mineralske olier kan altså ikke opløses i vand og dermed heller ikke i sin rene form optages af huden.

  Én eneste god ting jeg kan sige om de mineralske olier er, at når de lægger sig udenpå huden (helst kun hænder og fødder, men forvent ikke den dybere pleje), kan de blødgøre overfladen på lækreste vis (men forvent stadig ikke nogen dyberegående behandling).

  22/09/2017
 • Glæder mig til næste uge 🙂 rigtig god weekend ❤️

  22/09/2017
 • Rart at blive oplyst og klogere. Jeg bruger Bio Oil pt på mit ar. Ellers har jeg aldrig været så vild med den. Har du nogle andre anbefalinger når det kommer til pleje af ar? Kh Birgitte

  22/09/2017
 • CharlotteK

  Ja, det var en lang smøre, men hvor er det rart at høre din mening! Man bliver altid lidt klogere, så tak for det – og god weekend;-)

  22/09/2017
 • T

  Hej skønne Anette! 🙂 Hvis man så skulle blive gravid en gang hvilken olie ville du så anbefale til mave/strækmærker? Findes der nogle gode som er øko?

  22/09/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.