Min mening om dyre cremer

_S0A4643

Over en kop arbejdskaffe ville min gode redaktør på avisen vide, hvordan en ansigtscreme til flere tusinde kroner kan være sig selv bekendt.

Jeg grinede højt og længe.

For ærligt talt. Det er vel intet sammenlignet med eksempelvis en flaske vin, der kan koste mere end en god månedsløn. En ansigtscreme holder trods alt længere end den tid, det tager at dele en flaske vin.

Redaktøren grinede ikke. ”Forskellen er, at vinen ikke lover mig noget”, lød det.

Av.

Det er en kompleks sag, som i dag fylder flere spalter i avisen. Du kan læse artiklen med et klik her (adgangen er via FB, som er måden, jeg kan dele den på uden beregning).

Jeg ved ikke med dig, men der er en ting, der påvirker mig mere og mere, og det er arbejdsmiljøet omkring et brand. Eksempelvis ved jeg, at pakkepersonalet hos La Prairie kun håndpakker i to timer ad gangen for at holde sig friske. Jeg ved også, at mine følelser for det Amazon-ejede Whole Foods er blevet lunkne (selvom de vist kæmper for at forbedre forholdene). Ilse Jacobsen taler vi slet ikke om.

TRE ANBEFALINGER FRA DEN DYRE AFDELING:

 • HOLD OP hvor La Prairies flødebløde, helt tyndtflydende cushion-foundation fungerer. For den farveudjævner på fineste vis, men ligner (og føles som) levende hud, bare med ekstra glans på den dugfriske måde, som kan være svær at finde i en foundation. Og så kommer den med refill.
 • MÅSKE HUSKER DU DEM? Rubinsteins vandmændsagtige fugtmasker til under øjnene. Dem, som jeg tidligere har skamrost.  Modsat andre fugtvædede plaster-masker til under øjnene, så kan Rubinsteins bruges mere end én gang.
 • BIOEFFECT hælder ikke magiske serum-dråber på flaske. Bare virksomme dråber.

S0A4666

FOTO JENS PETER ENGEDAL

18/10/2018
Uden at det koster: Mini-behandling & mini-gave
For dig tæt på enten Aarhus, København K eller Lyngby
22/10/2018
Kom med til Los Angeles og bliv klogere hos førende hud-ekspert
Du stiller spørgsmålene

Kommentarer

 • @ Pia Hvenegaard, jeg er også fan af flere af Prevage-produkterne.

  @ Mari, tak fordi du deler.

  @ Sanne, tak fordi du deler din mening.

  @ Kirsten, men lad os følge dem. Jeg ved, at de arbejder på sagen.

  @ KarinVS, absolut en pointe, der kan gøre sig gældende.

  @ Amaja, så må du i Magasin denne uge. Tak fordi du deler din erfaring.

  @ Marianne Gylding, BIG SMILE…virkelig sjov betragtning. Min chef er en kvinde.

  @ Christina Kragh, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

  @ Pernille H, som en fugtmættende maske, du lægger på huden under øjnene. De er SÅ fine.

  @ Monia, 1000 1000 tak fordi du deler din gode (og dyrt købte) erfaring.

  @ Jette Sørensen – ahhh ja, og se præcis den velvære kan ingen jo prisætte.

  @ Sanne, ikke på stående fod. Men det handler jo også om DIN hud..du må gå den slagne vej i Matas eller Magasin og prøve løs.

  @ Laila, tak fordi du bidrager i snakken her. Det med ‘dyrt’ er jo altid en svær snak.

  @ Karoline, du er inde på noget af det rigtige. Sørg for at afspænde i panden (så meget du kan), brug en nålerulle og gå så ellers langsomt frem med A-vitamin og med frugtsyrer evt. Så har du en aktiv kombination.

  @ Sanne, jeg tror de har den i Aarhus, men ring evt. for at tjekke – måske skal du inde og prøve Sisley-behandlingen alligevel.

  @ Fru Jacobsen, pointen er, at sagen kun kan perspektiveres. Der findes ikke noget entydigt svar. Ligesom der heller findes et entydigt svar mht. mode, biler og huse for den sags skyld. Jeg har i artiklen givet mit bud på, hvad jeg synes, man kan være opmærksom på. OG så er der den med løfterne. Det er for dumt når en creme lover at være kilde til evig ungdom. Specielt når det ikke er nødvendigt. Der er jo SÅ meget vi kan få fra god hudpleje.

  @ Sofie, den lyder som et godt match til dig.

  Stor hilsen Anette

  22/10/2018
 • Sofie

  Kære Anette,
  Modsat emnet i dette indlæg er jeg på udkig efter en budgetvenlig serum og har udset mig Nilens Jord efter at have læst godt om den herinde flere gange.
  Jeg ser dog til min forvirring at de har relanceret den til forskellige hudtyper (og sat prisen op) og er nu i tvivl om hvilken jeg skal vælge?
  Ud fra ingredienslisterne hælder jeg mest til den til “normal hud”, da jeg pt er gravid og min hud egentlig opfører sig pænt, men jeg vil selvfølgelig gerne forkæle den med ekstra fugt nu det bliver koldere i vejret.
  Men hvilken af de fire nye sera vil du mene man får mest for pengene for?

  21/10/2018
 • Fru Jakobsen

  Kære Anette,
  Jeg sidder stadig lidt undrende tilbage, og synes ikke helt jeg har fået svar på, om de dyre cremer er pengene værd trods din læseværdige artikel.
  Du skriver, at de gode ingredienser kan koste alt mellem 200 og 4000 kr. Indeholder de dyre cremer flere eller mere af de aktive gode ingredienser? Hvad er det, at de helt dyre cremer kan rent hudplejemæssigt? Bortset fra, at de produceret under ordentlige forhold.
  De bedste hilsner
  Fru Jakobsen

  21/10/2018
 • Sanne

  Hej Anette
  Den dyre foundation til 1900 du anbefaler ved du om den kan købes i Århus, da det kræver en farve prøve for at få den rigtige farve til de penge

  20/10/2018
 • Karoline

  Hej Anette,
  Jeg tillader mig lige at være lidt off topic her – håber det er ok! Jeg kan mærke at den der “bekymringsrynke” mellem brynene bliver dybere og dybere, og jeg tager mig selv i at sidde og spænde i panden når jeg koncentrerer mig. Jeg er hverken bange for at blive ældre eller at folk kan se jeg har smilet og grint, men jeg er ikke mere end 23 år gammel, og jeg vil være så ked af at se vred og knotten ud om 10 år pga. den fjollede fuge. Jeg vil se mild og glad ud!
  Så her kommer mit spørgsmål: kan jeg gøre noget allerede nu, som kan sætte processen lidt på hold? Skal jeg købe anti age allerede (hæsligt udtryk, i øvrigt, men det er vi vist enige om) eller skal jeg begynde at rulle med de der nåle? Hjælp!
  Tak for en altid gennemarbejdet og troværdig blog. Ha’ en dejlig weekend.
  Kh Karoline

  20/10/2018
 • Jeg var så uforskammet heldig at vinde en stor pakke med alt i hudpleje fra Shiseido. Det er super lækkert, men jeg må ærligt tilstå, at den store forskel har jeg ikke oplevet. Mine tidligere produkter fra Pudderdåserne, Ole Henriksen og CeraVe gjorde også min hud glad. Måske er det jyden i mig, som synes, at det er lidt fjollet med en øjencreme til over 1000 kr;)

  19/10/2018
 • Sanne

  Kære Anette
  Jeg håber du kan hjælpe med en god spf creme jeg kan bruge til daglig oven på min waso fugtighedscreme som jeg bruger inden Make up. Jeg har tidligere brugt clinique smart creme som indeholder 15 spf men den gav ikke så meget fugt som waso fra shishedo. Jeg kan ikke lide den solcremes lugt de fleste har og den må ikke blive hvid på huden. Kan du anbefale nogle som er gode og lugtfri og spf 15. 1000 tak på forhånd

  19/10/2018
 • Jette Sørensen

  Hvis jeg havde råd ville jeg klart vælge de dyre produkter. De gange jeg har været heldig at få en prøve så har oplevelsen altid været den samme, nemlig glæde over konsistens, måde de absorberes på, duft og følelse af velvære.

  19/10/2018
 • Lone H

  @Amaja du kan godt følge link via Facebook til Børsen uden at være på Facebook

  19/10/2018
 • Monia

  Altså, jeg synes nærmest at det er pinligt så dyr La Prairies øjencreme med caviar er… men jeg må bare erkende, at det er den eneste, der virker på mine tørre øjenomgivelser. Har brugt den i flere år, og vil aldrig være uden den! Heldigvis skal jeg kun skamme mig ca. 3 gange om året, for den holder lææænge.

  Og så vil jeg i øvrigt heller ikke undvære Bioeffect.

  19/10/2018
 • Pernille Højgaard

  Hej Annette.
  Jeg har de dyre Helena Rubinstein øjendimser liggende, men aner ikke hvordan jeg bruger dem. Kan du hjælpe?

  19/10/2018
 • Christina kragh

  Sisley hals crem koster over tusinde penge men den holder Hvad den lover…desværre har jeg sjældent råd til den

  19/10/2018
 • Ikke helt dum ham chefen
  Jeg føler mig tit som bambi på glat-is når jeg nærmer mig de dyre stande i magasin og Illum. Synes de er meget sødere hos de “billigere” brand.
  God weekend 🙂

  19/10/2018
 • amaja

  øv jeg er ikke på facebook mere men jeg har en meget sart hud og jeg har ikke oplevet nogen creme der er bedre end sisleys

  19/10/2018
 • KarinVS

  Kære Anette ❤️
  Ofte finder jeg at de dyre(re) cremer har en klar fordel, ikke på de virksomme ingredienser nødvendigvis, for de billige(re) cremer kan sagtens have fine virksomme ingredienser, men alle de andre indholdsstoffer kan være problematiske ved de billigere cremer.
  Fx er Niveas cremer anprist for gode ingredienser som Q10, og jeg har prøvet et par udgaver af Nivea, men kan bestemt ikke lide dem på min hud. Andre noget dyrere cremer har også Q10 fx, og her går det straks bedre med at tåle det på huden.
  Så en dyr creme kan være nødvendig dyrere end andre, fordi alle ingredienserne er hudvenlige.
  God weekend 🙂

  19/10/2018
 • kirsten

  Åh nej er der nu også noget med Whole Foods, jeg elsker deres butikker, jeg tjekker straks om der ligger en i det område hvor jeg rejser til, det er ikke nemt

  19/10/2018
 • kirsten

  Åh nej er der nu også noget med Whole Food, jeg elsker deres butikker, jeg tjekker straks om der ligger en i det område hvor jeg rejser til, det er ikke nemt

  19/10/2018
 • Elsker modsvaret, og personligt tror jeg ikke på ekstremt dyre cremer. Ser nogen gange krukker til flere tusinde i damebladene, og mener altså ikke der er hold i det, men det er så min mening.

  Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  19/10/2018
 • Pia Hvenegaard

  Hej Anette
  Uha ja den sved den kommentar. For vinen lover ikke andet end nydelse.
  Og måske skal skønhedsbranchen se at kigge sig selv lidt efter i sømmene.
  For der bliver da indimellem lovet en del der ikke holder andet end at det lænser pengepungen
  Der er dog også gode dyre cremer indimellem.
  Selv sværger jeg til Prevage når økonomien tillader det.
  Jeg er vild messen hygiejniske indpakning( miljøskadet sygeplejerske) , den florlette smøre og den blide duft.
  Den giver mig alt det jeg holder af ved ansigts produkter
  God weekend
  Knus❤️

  19/10/2018