Find dig ikke i akne: få hudlægens guide

000

acne

Cirka to gange om dagen får jeg en mail, der nogenlunde lyder som Annas ord her:

”Jeg har i rigtig mange år døjet med urenheder og har forsøgt alt for at få en pæn hud. Alt. Det tærer rigtig meget på selvtilliden, når man altid føler sig grim. Jeg har købt produkter på apoteket, prøvet hudpleje fra mange mærker, spiser generelt sundt, fået cremer på recept, har af to omgange prøvet nogle piller fra læge og hudlæge, som kun virker, mens jeg tager dem. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg mere skal gøre? Kh Anna”

FÅ Find-dig-ikke-i-akne KAPITLET GRATIS ved først at hooke op på Beautyspace her og derefter klikke siderne hjem her. Er du allerede på listen, så gå direkte til det sidste link.

03/10/2017
Helt ærligt, L’oréal. Mener I det?
Når meninger rykker, så det påvirker dig og mig
05/10/2017
Vildt som det virker, blev der råbt
Jubel fra en læser, der ikke ville tro sin egen hud

Kommentarer

 • Anna

  Hej Anette

  Tusind tak fordi du gav dig tid til at svare på mit spørgsmål/mail her. Det er virkelig sødt af dig. Jeg har læst kapitlet og kaster mig nu over salicylsyre og basiron for at se om det kan gøre noget for mig. Rart at der er så mange gode råd herinde fra andre, der kæmper med det samme. Ofte føler man sig helt alene i verden med sit problem og jeg skammer mig altid sådan over min hud, og tør aldrig tale med andre om det. Jeg har ofte tænkt på bare at give helt op, fordi det lader til at intet vil virke! Men nu prøver jeg så igen…, så krydser jeg fingre for at det virker, også for alle jer andre.

  Mange kærlige hilsner
  Anna

  06/10/2017
 • Louise

  Hej Anette

  Mange tak for dit svar. Jeg renser morgen og aften med biodermas micellaire. Om aftenen bruger Paula’s Choice 2% BHA og a vitamin i stedet for nogle gange om ugen. Som fugt bruger jeg Embryolisses Lait-creme concentre (i mangel på bedre). Jeg har altid (pga. min hud) gået meget op i hudpleje og passet på bakterier og snavs i ansigtet.

  Jeg bor i København lige nu, men oprindeligt i Odense. Så Århus er nok lidt for langt væk med en SU, desværre.

  Jeg ser med det samme om jeg kan finde hendes navn, og så sender jeg en mail afsted.

  Kh Louise

  06/10/2017
 • Mille

  1000 tak for dit svar Anette. Hvilken behandling hos Helle Thorup vil du anbefale? Og er det lige meget hvilken behandler?

  06/10/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anne B – 1000 tak fordi du deler din gode erfaring. Joe Lewis bag Arden Pro er SÅ dygtig.

  @ Marie – Jamen selvfølgelig: Johan Milling Poulsen på Østerbro. Hils fra mig, og nej, vi er ikke i familie ;o)

  @ Maria P – Det er hun nemlig. Dygtig.

  @ GN – 1000 tak fordi du deler din gode erfaring. Det er præcis, hvad der gør så godt herinde. TAK.

  @ Louise – kære, kære L. Jeg fik kuldegysninger, da jeg læste dine ord. Det gør mig virkelig ondt. Hvor i verden bor du? Ville du have mulighed for at se Christin Grønhøj i Aarhus? Br-vuger du dagligt BHA og A-vit creme. Vil du sende mig navnet på den omtalte hudlæge i en mail? => open-mind@mail.dk

  Stor hilsen Anette

  06/10/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ KK, Hvis du bor i nærheden af Helle Thorup i Aarhus, så er hun genial til at hjælpe dig med trykke det sidste ud.

  @ De 3 teenagere, 1000 tak for din tillid og dine ord. Hvor end jeg gerne ville hjælpe, så rækker de udfordringer, du nævner helt ud over mit researchfelt og ekspertise. Det er heller ikke noget, der kan ordnes pr. skrift. Du skal se en. Jeg kan dog afvise, at BHA (salicylsyre) i de koncentrationer, der er i produktet, du nævner, ikke har en chance for at lave ar i huden. Men generelt: Hvis man tvivler eller har mistillid til et produkt i forhold til egen hud, så stop. Bor du i nærheden af København? Ønsker du hjælp til at finde en, der kan kigge på dig?

  Stor hilsen Anette

  06/10/2017
 • KK

  Det er simpelhen sådan et fint kapitel – ligesom resten af bogen (den har jeg efterhånden læst 3-4 gange) <3
  Jeg døjer "kun" med mild acne dvs. "uren hud". Udbrud får jeg sjældent, men til gengæld har jeg mange tydelige hudorme og millier på kinder, næse og hage – til trods for 6 måneder med salicylsyre og eksfoliering.
  Er der andet man kan gøre der vil have en effekt?

  05/10/2017
 • De 3 teenagere

  Kære Anette,
  Tak for dine spændende indslag og fantastiske oplysning ang hudpleje 😀 Jeg skriver efter igen at have læst kapitlet om akne og iøvrigt alle dine indlæg om hudproblemer som ligner mine.
  Jeg har spørgsmål vedr 3 personer i familien.

  Jeg er en kvinde på 47 som lider af rosacea der kommer til udtryk med “bumser” udover rødme. Det er tiltaget og nu har jeg så fået Perioral dermatit oveni omkring mund og næse….det gør det ikke nemmere da det er lidt forskellige indsatser, der skal til. Jeg har prøvet alt via hudlæge og -pleje uden bedring gennem årene. Skrappe pillekure hjælper kun under behandling. Har næsten udelukket alle mælkeprodukter og supplerer med sund kost og vitamintilskud. Jeg er ikke i overgangsalder:) og er godt klar over det hormonelle aspekt.
  Nu har jeg så efter researchen hos dig prøvet noget nyt nemlig Smooth skin Treatment, som jeg bruger ca hver 2-3 dag. Det dæmper de værste udbrud nogenlunde effektivt, men det er svært at få fugt nok, da produktet udtørrer huden ekstremt.
  Det største problemet er at produktet har lavet dybe ar i huden, jeg aldrig før har haft, de steder hvor jeg har haft store genstridig “bumser” eller nærmest små bylder. Jeg er meget påpasselig med min sarte hud og har ikke presset, skrubbet el noget.
  Har du hørt om lignende fra andre ?
  Tør jeg fortsætte med det her salicylsyre ? Er det det samme som BHA ? Skal jeg prøve pudderdåsernes t-pelling istedet eller noget helt andet ?

  Kan det være kombinationen af de produkter, jeg endelig har fundet frem til eller er der simpelthen en grundrisiko for ar ved alle disse typer hudproblemer ?

  Min hudplejerutine er dagligt : afrens med laroche-posay eau micellaire ultra, smooth skin treatment – kun om aftenen, Ling Dual moistore emulsion og herefter dagcreme Avenes hydrance optimale. Ca. 1 x om ugen Avenes masque apaisant hydratant og indimellem deres eau thermale spray igennem dagen, som jeg ikke kan mærke effekt af. Jeg har desværre ikke fundet frem til en natcreme som er optimal og bruger lige nu Eucerins volume filler Night, som er den der giver mest fugt uden at provokere rosacea.
  Prøver i øjeblikket at supplere med dermalogicas Barrier repair som en slags primer ? ved ekstra tør/generet hud i t-zonen. Den giver blød og mat hud. Er dog for dyr at bruge dagligt. Aner ikke hvad som er i men det gør ikke problemhuden værre.
  Jeg har helt opgivet at tage hensyn til mine rynker /aldrene hud og har måtte opgive egf serum som virkede så fint i et par år men desværre forværrede rosacea. Snøft.
  Jeg er helt bevidst om at du måske ikke kan svare her specifikt til mine hudplejerutiner, og jeg ved at det er individuelt hvad som virker. Har alligevel skrevet for det kan jo være jeg eller andre bruger ting som i en kombination forværrer udfordringerne eller i forsøget på at dæmpe problemhud må opgive produkter som tilgodeser ønsket om yngre/fugtmættet /opstrammende hud. Jeg er forvirret og frustreret nu på et højere plan efter at have fulgt din blog i 1 år og læst i din bog men desværre uden positive resultater nu også med ar. Det er naturligvis ikke din skyld;)
  Måske du med din erfaring alligevel kan svare på mine ?

  Min søn på 17 år har normale udbrud af akne mere eller mindre konstant og i hele hovedet. Udover intro til gode hudrutiner har jeg også introduceret Smooth Skin Care til ham. Han synes det er effektivt.
  Men hvad hvis det også ødelægger hans hud med ar ? Kan du evt anbefale en god produktserie til teenagere med akne som alternativ ?

  Sidst men ikke mindst – min 12 årige søn der pludselig blomstrer omkring næsen med sorte meget meget genstridige hårde hudorme. Dem kender jeg ikke til i den form. Hvad kan få bugt med dem ?

  Kærlig hilsen en mor (med teenagehud) til skønne teenagedrenge som ikke rigtig gider alt det der hudpleje halløj 😀

  05/10/2017
 • Marie

  Det er et godt råd GN. Dog virker det ikke på mig, min hud bliver så tør, at den falder af i flager. Jeg har prøvet lidt af hvert efterhånden, er 33 år. Dejligt at folk deler dog. Jeg vil se på Susanne Vissing.

  05/10/2017
 • Louise

  Jeg er så ked af det, efter at have læst kapitlet. For jeg kunne have haft flot hud i dag! Jeg har haft akne i mere end 10 år. Sat på “pause” i perioder pga. af p-pillerne til uren hud, som jeg har taget i 8 år, hvilket SLET ikke er meningen med dem. Jeg er 27 år, og min hud har været helt ødelagt i mange år. Jeg kom engang til hudlæge. Hun grinede mig op i hovedet, og syntes at det var vanvittigt jeg var kommet med min teenagehud, med “få” bumser. Jeg lyver ikke. Hun grinte hånligt, og skældte mig ud for at spilde hendes tid. “For jeg vidste ikke noget om hvad RIGTIG akne er”. Hvor hun derefter viste mig billeder af “rigtig” akne, lige inden jeg blev sendt ud af døren. Efter at have ventet på tiden hos en hudlæge i nogle måneder. Jeg var så knust, og er det stadig. For nu står jeg og har de omtalte dybe ar på mine kinder. De har været der i mange år nu. Selv om det kunne være undgået. Jeg er så en af dem hvor den søde hudlæge fra bogen tænker “hvis du bare var kommet før”. Jeg er stoppet på p-pillerne for nogle måneder siden, fordi det ikke var forsvarligt at tage dem mere. Min hud er så slem igen, og jeg er magtesløs, og venter kun på de næste dybe ar. Også på sjælen (med fare for at lyde dramatisk). Det er så frustrende at stå alene over for lægesystemet. Især når mange læger bare synes at det er noget pjat, og at man bare et forfængelig (ja dét sagde hudlægen også). Jeg har måske ikke den værste akne hud verdenen har set. Men den er der, og det har ødelagt meget for mig i livet. Tro det eller lad vær. Jeg synes at det er så uendeligt dejligt at du omtaler emnet med den største forståelse for hvordan det er. TAK for det. Tak for din bog. Jeg ved ikke hvad jeg skal stille op med min hud. Overskuddet til at starte forfra med min læge er svært at finde. Hvor ville man ønske at dig og hudlægen Christian kunne være ved ens side. Men stort tak for din respekt ang. aknehud. ❤

  05/10/2017
 • GN

  Jeg har selv været en af dem som har skrevet til dig vedr. dette og har samtidig været igennem flere isotretioninkure mv., uden at få et holdbart resultat. Siden da har jeg prøvet mig frem, og har om sider fundet en løsning som holder min hud klar og pæn. Hver nat bruger jeg salicylsyre (pudderdåsernes t-zone peeling) med et lag basiron oven på. Det virker simpelthen bare, efter få dage kunne jeg se forskel, og efter et par uger var min hud klar. Råd hermed givet videre 🙂

  04/10/2017
 • Maria Pedersen

  Susanne Vissing i Hørsholm er fantastisk dygtig. Hun har hjulpet mig. Min hud er så flot i dag.

  04/10/2017
 • Marie

  Hej Anette. For to år siden skrev jeg en frustreret kommentar om min akne. Jeg fik et meget sødt og venligt svar tilbage, som jeg imidlertid overså. Jeg læste den først for en måneds tid siden, da jeg igen igen søgte på akne. Jeg læste dog dengang din bog og droppede alle mælkeprodukter i min kost, det hjalp noget. Jeg har dog stadig problemer, og jeg er klar til hvad som helst efterhånden. Nå men for at gøre en lang historie kort (ere), spurgte du dengang, hvor jeg boede, måske fordi du ville anbefale en hudlæge. Jeg bor i København, kan du anbefale en dygtig læge, så vil jeg være meget taknemmelig. Og denne gang vil jeg ikke overse dit svar. Beklager at jeg spildte din tid, for det er simpelthen så rart, at du svarer herinde.

  04/10/2017
 • Anne Bramsen

  Jeg fik for 2 år siden pludselig uren hud igen. Jeg er 39 år. Intet hjalp og jeg søgte hjælp alle vegne hos diverse kosmetologer og blandt mange gode mærker.
  Intet hjalp før jeg kom i hænderne på Jeanett fra Aarhus hudpleje. Siden har jeg brugt produkter fra Elisabeth Arden Pro og været under hendes kyndige hænder. Det har vist sig at være det helt rigtige for min hud og har fået den i balance igen!
  Måske du kunne prøve det, Anna?

  Kh Anne

  04/10/2017

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.