5 produkter der vil gøre al hud godt

Det var en fest i Herning i torsdags. Og den vender vi tilbage til om mindre end 24 timer – ikke så meget festen, men mere den fremtidsdestination, der er landet på Dalgas Plads. Hvor ALT handler om hud.

To af aftenens gode spørgsmål lød sådan her (redigeret og flettet sammen af hensyn til plads) :

Vil du ikke give os navnene og mærkerne på de fire-fem produkter, der kan klare det hele. Eller i hvert fald det meste?

Det er jo et spørgsmål, der er til at forstå. Men svaret er vanskeligere at gå til, fordi det nemt bliver overfladisk. Det tætteste på en overordnet, forsvarlig respons, de fleste vil have glæde af, vil være:

 • En ansigtsrens
 • Daglig og blid mekanisk eksfoliering fra en vaskeklud eller en svamp
 • Fugt fra en mist eller et serum, der indeholder beskyttende antioxidanter og fugtbindende ingredienser som eksempelvis hyaluron og/eller glycerin
 • Dagcreme med SPF
 • A-vitamin til natten

Dét er svaret, der nyder bredest videnskabelig opbakning. Dét vil være indsatsen, som ingen vil kunne benægte virkningen af.

Men jeg vil ikke svare mærke-specifikt. For det første kender jeg ikke spørgerens økonomi eller holdningspræferencer til fx økologi og indhold af parfume, ligesom jeg ikke kender hendes hud. Og lige præcis hudtype er afgørende for, om du skal skrue op eller ned for fedtstof. På samme måde som niveauet for SPF afhænger af, om din solkonto er overtrukket, og om du er rød- eller sorthåret.

Langt de fleste, oplever jeg, har godt fat i, hvordan deres hud er. Er du i tvivl mht. hudtype og hudtilstand, så lad professionelle øjne komme til. Enten en kosmetiker/kosmetolog eller en hudlæge.

Men fordi du kender til Hudplejepyramiden – fordi du kender præcis de ingredienser, der gør hvad, hvornår og hvorfor, så er du klædt 1000 gange bedre på til at træffe de rigtige indkøbsvalg til din hud.

Så du ikke ender med overfyldte badeværelsesskabe, der synger i øst og vest. Afhængig af hvilken hudplejesælger du sidst har været i hænderne på.

Giver det mening?

PS: Verdens bedste tip mod elektrisk hår finder du i dag på Instagram: @beautyspace. Og det er til gengæld 100 procent mærkespecifikt.

30/11/2017
Ekspertens fif til at undgå flov fælde
Af og til må man ringe til en ven. Så det har jeg gjort
05/12/2017
A-vitamin med hudlæge-styrke
Jeg har ikke set noget lignende ...

Kommentarer

 • @ Anne L – Undskyld det sene svar. Hvis ikke du er imponeret synes jeg bestemt ikke, at du skal tage en omgang mere. Så er det stædig brug af et BHA produkt (salicylsyre) og A-vitamin, der vil gøre en forskel. Husk at porer kan komme tilbage til deres udgangspunkt. Ikke forsvinde.

  Stor hilsen Anette

  13/12/2017
 • Marie Rasmussen

  Tak tak tak – smutter over på INSTA med det samme ♡

  05/12/2017
 • Anne L.

  Kære Anette,
  Jeg har nu næsten fuldført de to gange 14 dages behandling med Lancome-produktet fra sidste måneds pakke.
  Jeg er desværre ikke så imponeret – men har også ganske store porer i huden. – Og det var selvfølgelig dem jeg havde håbet på ville kunne mindskes.
  Skal jeg “tage en tur til” eller er det bare ærgerligt? Jeg har læst andetsteds at der er forskel i anbefalingen mht at fortsættte behandlingen, her og i USA.
  Hvad mener du? Har du evt en alternativ ide til stædige store porer?

  På forhånd mange tak.
  Mange hilsner Anne

  05/12/2017
 • @ Kristina, skynd dig at sende mig en mail på open-mind@mail.dk, så hjælper jeg dig.

  @ Kirsten V, undskyld ventetid og godt du rykker. Der er svar nu.

  Stor hilsen Anette

  04/12/2017
 • Kristina Skjøth

  Hej Anette,
  Hvem kontakter jeg hvis et produkt fra beauty boxen er itu? Pumpen på crescendos nr 2 behandling dur næsten ikke..

  04/12/2017
 • Kirsten V

  Kære Anette,
  Jeg ved du har meget travlt, men kunne jeg bede dig svare mig på forrige opslag vedr Skin Laundry.
  På forhånd tusind tak. ❤

  04/12/2017
 • Pernille S

  Du ser skøn ud på den video Anette.
  Klogt svar angående 4 produkter som fikser alt!

  04/12/2017
 • Ivalo

  Jeg har (og har læst og genlæst) din bog og prøvet så godt jeg kan med dine råd, din blog osv, men må nok indrømme at jeg har brug for profesionel hjælp. Hvis jeg boede i København ville jeg nok vælge at tage til Line fra Dare to Care eller Anita Falslund.
  Men desværre bor jeg i Århus og det er ikke lykkedes mig at finde hverken en navngiven dygtig kosmetolog eller hudlæge jeg stoler på eller blot en forhandler af Environ her. Kan du anbefale nogen?
  Jeg forsøgte at få en facemapping (på anbefaling herfra) og produkter fra Dermalogica, men min hud blev ildrød og skallede af (nogle steder i ansigtet blev det ved i over en måned til trods for at jeg kun brugte produkterne i et par dage). Jeg havde ellers fortalt den søde kosmetolog, der foretog facemappingen at jeg har meget sart hud. Så det tør jeg ikke igen.
  På forhånd mange tak.

  04/12/2017
 • @ Silke – Prøv at se, hvad THE ORDINARY har af salicylsyre (BHA) og så brug en enkel fugtcreme ovenpå (fx. fra Fåborg, hvor de er gode til at bruge niacinamid).

  @ Simone – Prøv at tjekke Ecookings website ud. De har en metode til at rengøre nåleruller, som jeg vurderer er fin til alle – på tværs af mærker.

  Stor hilsen Anette

  04/12/2017
 • Kim

  Hej Anette,
  Lige et spørgsmål til dig. Jeg har læst din bog, men bliver nu nødt ilt at spørge alligevel.
  Angsigtsolie skal det på før eller efter cremen. Kommer det kun an på hudtypen eller kommer det også an på producenten.
  Min kosmetolog siger Olien skal på sidst. Rodial Snake Oil siger, at det skal på før cremen.
  What to do?
  Mange hilsner Kim

  04/12/2017
 • Lovisen

  Altid gode indlæg fra dig Anette, jeg læser hver og en 🙂
  Har endnu til gode at komme i gang med A vitaminen, det må jeg få gang i. Ellers synes jeg også at den daglige rens og pleje er vigtigere end masker, har endnu ikke brugt en maske der på samme måde som daglig pleje kan gøre en forskel. Er vild med vaskekluden, og så supplerer jeg også med en olie da min hud altid er meget tør – er især vild med den fra Trilogy.
  Ved meget tør hud, kan man der få en A vitamincreme der kan holde huden fugtet, eller skal der noget oven på A vitamin? De gange jeg har haft en EGF serum synes jeg ikke den har givet helt nok til natten, men synes alle anbefaler den alene.
  Jeg har på meget kort tid smidt 10 kg, og det har ikke gjort så meget godt for ansigtshuden, den ser lettere løs ud, og de små linjer i huden er blevet lidt tydeligere – vil det også være A vitamin der kan give huden lidt “fylde”.

  04/12/2017
 • Nathalie

  Kære Anette. Jeg har lige været hos lægen og har fået at vide at jeg har rosacea. Lægen ordinerede metronizadol, som jeg troligt bruger i et tyndt lag 2 gange dagligt. Hun sagde også jeg skulle undgå alt andet hudpleje og makeup, men i dit indlæg om Anne og hendes rødme og rosacea, ser jeg at hun påfører den ordinerede creme som det første på tør ren hud, venter 10 minutter og herefter fortsætter med resten af hudplejepyramiden. Kan jeg trygt gøre det samme? Min hud skriger på fugt og jeg savner min normale rutine.

  På forhånd tak for svar.

  04/12/2017
 • Simone Olsen

  Hej Anette,
  først og fremmest tak for en super blog! Jeg har et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe mig med: Jeg har efter megen overvejelse investeret i en skin roller (https://www.swissclinic.dk/dk/artiklar/summer-sale/swiss-skin-renewal-4.html). Jeg købte dog ikke de såkaldte sanitizing sprays med, da jeg synes det lyder ufatteligt dyrt for så lidt produkt, det bliver jo brugt hurtigt. Kan det ikke gøres billigere? Ville jeg f.eks. kunne bruge en desinficerende spray fra apoteket (https://www.webapoteket.dk/saar-og-sygepleje/desinfektion/apotekets-desinfektion-spray-p-215940)? Eller er den for skrap? Den fra Swiss Clinic indeholder også parfume, hvilket jeg ikke er så glad for.

  På forhånd tak!

  04/12/2017
 • Silke

  Hej Anette,

  Har du et godt bud på en god fugcreme/dag/natcreme til min 17årige teenager (dreng)? Han har lettere tendens til urenheder, ikke fedtede men snarere tør hud, især her om vinteren. (Mild acne)
  Max. 250kr

  Venlig hilsen
  Silke

  04/12/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.