Min bedste øjencreme er for børn

LYT til dagens tekst her:

 

Vi fortsætter gårsdagens SPF-snak, hvor kommentarfeltet er rødglødende. Tak for det.

Under solfaktorsnakken i mandags talte vi også om holdbarhed. For må man bruge SPF fra sidste år? Absolut ja, så længe produktet ikke lugter fælt eller har en overskreden holdbarhedsdato – det sidste fremgår på emballagen med det lille åbne/lukke låg. Selv havde jeg en tube af Karmamejus SPF med fra sidste år. Nemlig produktet her, som egentlig er udviklet til børn, men som jeg er SÅ begejstret for omkring øjnene om sommeren. Det er nemlig årstiden – cirka fra maj til september – hvor jeg gør noget ekstra netop der, og måske kender du det med at varm, svedig hud og solbeskyttelsesfiltre ikke altid er verdens bedste kombination, hvis man har sarte øjne. Jeg, og især mine øjne, er begejstret for Karmamejus miks her af fysiske filtre, aloe vera, jojobaolie, sheasmør, glycerin og fravær af parfume.

Så hvorfor ikke bare bruge den i resten af ansigtet? Jamen det kunne jeg såmænd også godt gøre, men til hele ansigtet finder jeg alligevel Karmamejus BB-creme og almindelige ansigtssolbeskyttelse mere komfortable. Men præcis på den tyndere hud omkring øjnene (med hang til at løbe i vand), så giver den lidt sejere konsistens max mening for mig. Man skal afsætte en smule ekstra tid til at duppe/arbejde den ind i huden.

Så kan man ikke bruge SPF med kemiske filtre omkring øjnene? Jo, mange kan. Jeg viser på Instagram under @beautyspace, hvordan du tjekker det. Eller nærmere, hvordan jeg tjekker det. Det er især det kemiske solfilter octocrylene, der giver mange irritation i øjnene. Se en nøje og meget prof gennemgang her (læs især det i slutningen).

Hvor ofte skal man smøre sig ind? Faktisk har vi jo vores egen mr. solbeskyttelse, nemlig professor Hans Christian Wulf, hvis forskning er noget, der bliver lyttet til. Han anbefaler at smøre sig ind ad to omgange ved dagens begyndelse med 20 minutters mellemrum. Tro på, at der er kæmpestor forskel på at smøre en tør og kølig hud ind og så en strandsvedig af slagsen. Heri fremgår det, at 45% af det, du smører på, stadig er på huden efter 8 timer, sved og to gange badning til trods! Hele 70% er tilbage efter samme tidsrum, hvis du hverken sveder eller bader. Læs endelig hele den videnskabelige artikel her.

Men tillad mig at gentage: Ovennævnte gælder kun, hvis mængden er korrekt, dvs. en mandelstor portion til ansigtet. En håndfuld til kroppen.

Vigtigst er det at have egen solfornuft med i tasken. Vi er jo forskellige. Ligesom det er også er afgørende at huske, at solfaktorcreme ikke er den primære beskyttelse. Det er tøj og skygge som bekendt.

FLERE BUD PÅ GOD SPF får du i morgen.

FILMKLIP på IG @beautyspace netop nu, hvor det handler om at supplere SPF ovenpå makeup.

25/04/2022
Sådan tackler du SPF, især med fedtet og kombineret hud
Hjælp! Solcreme ødelægger det hele
27/04/2022
Vil du se mig brændt af?
Plus en håndfuld SPF-anbefalinger

Kommentarer

 • Maria

  Hej skønneste Anette,
  Bruger du en alm øjencreme under solcremen her, eller kun serum?
  Kh Maria

  18/05/2022
 • Sofie Elisabeth Pless

  Kære Anette
  Jeg er i et rigtigt træls udbrud af perioral dermatitis. Både næse, mund og pande er ramt. Alle udelukkelsesmetoder er prøvet. Jeg ammer – så min læge vil ikke hjælpe mig.
  Når jeg shopper produkter, så sidder jeg og kigger på ingredienser, uden at vide præcist hvad der er ude og inde – har prøvet og udelukke parfume og olier, uden held.

  Jeg ved godt du ikke kan redde min hud, gennem en skærm. Men jeg er ved at være desperat (hudlægen har 100 års venteti

  Nu er tiden jo kommet til solcreme. Hvis du var i mit sted. Hvilken solcreme ville du gå efter? Tænker både inde under en make up og hvis hele dagen foregår i solen.

  Ps jeg bruger Ansigtscremen. Oplever ikke at det bliver bedre eller værre med PD(hvis andre spørg)

  10/05/2022
 • Camilla

  Hvor er det skønt, at man kan høre dagens tekst, tak for det

  Hvis man har en solcreme, som dufter fint og fin konsistens, men som ifølge åben/luk-symbolet har været åbnet 12 mdr. for længe, ville du så smide den ud?

  Tænker, at alle solcremer fra mærker som Karmameju, Rudolph c og Derma er fint egnet til babyer, selvom det ikke er en decideret ‘børnecreme’. Er du enig? Eller har du et konkret foreslag?

  27/04/2022
 • Jette B.

  Jeg har netop købt Biotherm waterlover hydrating sunmilk factor 30. Den fungerer også i ansigtet, ved øjnene. Men den har været nævnt her på bloggen.
  Desuden bruger jeg altid solbriller, også fordi skarp sol kan udløse et migræneanfald

  27/04/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.