A-vitamin med hudlæge-styrke

SkinSenseLokaler-27SkinSenseLokaler-18SkinSenseLokaler-22SkinSenseLokaler-17SkinSenseLokaler-10

Jeg er måske påvirket af LA. Bare en smule. For præcis dér, i englenes by, findes nogle af de mest cool skønhedsdestinationer. Som Cap Beauty, Glow Haus, Blue Mercury, Cos Bar og Goop – steder, der har dét tilfælles, at der er nørdet med produktsammensætningen og mikset af mærker. Alle kæder de det at købe produkter sammen med noget andet, noget mere. Eksempelvis en menu med behandlinger, en virkelig god kaffesalon eller gør-det-selv makeupstationer.

Samtidig er USA (ikke bare LA selvfølgelig) dét sted, hvor hudlæger sjældent er bange for at tage en skønhedssnak. Hvor de ligefrem udgiver ingrediensværker.

Og hvad sker der herhjemme – lige nu?

Vi har fået et lille stykke USA. Jamen det har vi. Som et hudkærligt slaraffenland er Skinsense ejet af hudlæger, drevet af kosmetikere, sygeplejersker og makeupkloge. Og med en produktsammensætning, der er til at blive blank i blikket af: For her er bl.a. apotekermærker (velkommen tilbage Dermablend), K-beauty, Bioeffect, Rudolph Care, Faaborg Pharma og Zo Medical blandet med en række behandlingsmuligheder.

Og hvis de tør…Skinsense altså…,så går de fremadrettet skridtet videre og laver ansigts-, krops- og hårzoner på tværs af brands.

A-VITAMIN PÅ RECEPT: Pga. hudlægetilknytningen har Skinsense fra NeoStrata kraftigere A-vitamin på hylderne. Jeg synes, at det giver bedst mening at tage den med ro. For A-vitamin er en intelligent ingrediens, der – uanset styrke – virker som et pre-drug. Dvs. smører du A-vitamin på huden fra eksempelvis Environ, Beauté eller Zoe Medical, så vil det nede i huden udvikle sig til den A-vitaminsyre, som ellers kræver recept. Selvfølgelig i en langsommere (og vel bedre) proces.

04/12/2017
5 produkter der vil gøre al hud godt
SÅ er der svar på torsdagens måske bedste spørgsmål
06/12/2017
3 afgørende ting for mig i december
Alt bliver bedre med de her tre greb. Alt.

Kommentarer

 • Sabina Petersen

  Kære Anette. Jeg vil til at bruge A-vitamin om aftenen – efter anbefaling fra dig – og vil købe A-vitamin fra Beaute Pacifique, men kan jeg bruge den sammen med Advanced Night Repair om aftenen?
  Er det A-vitamin cremen eller Super3 Booster (Beaute Pacifique) jeg skal bruge?
  På forhånd tak. Hilsen Sabina

  14/12/2017
 • Superkarla

  Hov undskyld jeg kom til at skrive dit navn med to n’er….ren vane….jeg har har en veninde (Annette) med to n’er

  13/12/2017
 • Superkarla

  Kære Annette,

  jeg kunne så godt tænke mig, at vide lidt om styrkerne på nogle af de forskellige A-vitamin produkter.
  Jeg har ledt og læst men synes ikke det er til at finde, eller er det bare mig?

  Hvordan er styrken på Environs den første i rækken (den fra Beautyboksen) og de andre i rækken derfra,
  og Beauté Pacifiques Super Booster?
  The Ordinary Advanced Retinoid er på 2% er det lidt eller meget ifht. de andre?

  Jeg håber du kan hjælpe mig <3

  På forhånd tak.

  Rigtig glædelig jul.

  13/12/2017
 • Christina kragh

  Jeg anede ikke det med fugtspray og efg…. hmm hvorfor fortæller de ikke sådan noget når man køber det dyre stads
  Jeg har brugt fugt spray

  11/12/2017
 • inge

  Fik engang det fantastiske råd her på bloggen at holde en varme fugtig vaskklud på huden et øjeblik for derefter at komme Bioeffect direkte på den fugtige hud. Det råd holder totalt – og også med andre lignende påsmørelser 🙂

  10/12/2017
 • @ Mille – Hovedreglen er, at du begynder langsomt. Og at A-vit altid kan fortyndes, hvis man ex har en krads fætter på hylden. En blid start får du fra både Beauté Pacifique og Environ.

  @ Nanna – Det er SÅ fin en løsning. Og ja, afhængig af din hud, kan du sagtens rulle fx. to gange om ugen.

  @ Elisabeth – Dét kan du. Og gerne noget BHA under, så de bliver eksfolieret i bund, de porer. Fx. fra Danish Skincare.

  @ Susanne D – Du kan være sikker på det virker. Men af og til kan man være utilfreds med graden af god skin feel. Fx. har jeg en veninde som ikke bryder sig om konsistensen på The Ordinarys produkter. Hun føler ikke der er kræset for tingene. Men ingredienserne virker…det kan du være sikker på.

  @ Jette B, lad mig vide, hvad du synes.

  @ Louise – Tak for dine fine ord. Du kommer bedst tørhed til livs vil at have gode fugtmagneter i din hudpleje (som hyaluron og glycerin ex.) og så forsegle med en ansigtscreme, der holder på fugten, dvs. har godt planteolier/plantesmør i sig. AHA eksfolierer (fugtmætter dog også, men det første er vigtigt). På mig lyder som at du vil overgøre det, hvis du både bruger AHA og BHA – BHA er typisk for dem med forstørrede porer, og det er sjældent set hos folk med meget tør hud. A-vitamin kan du sagtens tilføje til din aftenrutine.

  @ Glennie – Bioeffect – det originale serum – arbejder bedst alene på helt ren hud. Så efter vaske => direkte på med EGF. Vent så 20 min og spray så med mist OVENPÅ ;o) Vil det fungere for dig?

  @ Karoline – YES i morgen, torsdag.

  @ Fru Jakobsen – Håber det også er svar til dig mht. mist og bioeffect.

  Stor hilsen Anette

  06/12/2017
 • Dorthe Kyster Oerter

  Hej Annette,
  Jeg blev så glad idag da jeg læste din blog og Neostrata endelig blev nævnt.
  Jeg har altid døjet med uren hud og bumser og hvad der ellers hører til, gået flittig til kosmetolog hver måned, men alligevel.
  Da vi skulle flytte til Oslo for tre år siden var jeg så ked af at bruge penge på alle mulige produkter og af at skulle tage medicin ordineret af hudlægen, at jeg satte mig ned og googlede en hel masse… Og fandt den mest vidunderlige hudekspert, som anvender syrebehabdling og bl.a. Neostratras produkter. Efter en masse tålmodighed og lidt skepsis (som hurtigt forsvandt) har jeg nu efter 2 år den dejligste hud ( dåbsattesten siger 1969).
  Vi er nu flyttet til Tyskland, hvor jeg desværre ikke kan finde en, som foretager de samme syrebehandlinger, men heldigvis kan jeg købe Neostrata-produkterne på nettet.
  Min teenage-søn, som desværre også har arvet min hudtype, bruger nu også Neostrata og langsomt bliver hans huds tilstand bedre.
  Så jeg vil varmt anbefale Neostrata.

  Kærlig hilsen Dorthe

  06/12/2017
 • Fru Jakobsen

  @Glennie – venter spændt på svar til dig. Jeg har nemlig præcis samme oplevelse som du og vil nødig undvære Bioeffect’s gode egenskaber. Bedste hilsner “den strammaskede”

  06/12/2017
 • Kære A

  Jeg er nysgerrig. Hvad er mon på din ønskeliste i år? Mon der kommer et indlæg om det? Jeg håber!

  Hilsen hende der mangler inspiration og insidertips til hendes egen ønskeliste 😉

  //K

  06/12/2017
 • Louise

  Hej Annette.

  Jeg har pga meget tør hud i lang tid brug aha-serum og dagcreme som dag- og natrutine. Men da min hud begyndte at rødme på kinder og næse, tænkte jeg det er en reaktion på ahasyren.

  Jeg er derfor (inspireret af dig, og tak for det:) begyndt kun at bruge ahaprodukterne om aftenen og Avenes produkter mod rødme om dagen(mist, serum og creme), -og med god effekt. Min hud er mindre rød.

  Men nu har jeg jo fået blod på tanden og vil gerne både prøve salicylsyre(har nogle hudorme på næse/kinder) og A-vitamincremen. Og keg synes min 38 årige hud begynder at se lidt grå id, så vil gerne give den en ordenlig omgang forkælelse.

  Men jeg er i tvivl om min meget tørre hud har gavn af salicylsyre, for er det ikke netop aha du anbefaler til at tilføre fugt?
  Og mht A-vitaminen, hvilken creme vil du anbefale til give min hud en ordenlig omgang fugt og pleje natten over?

  På forhånd tak for svar. Jeg glæder mig til at komme i gang 🙂

  Kh Louise

  05/12/2017
 • Glennie

  Kære Anette, blev lige forvirret over dit svar til Kristina om at undgå fugtspray før Bioeffect… hvordan kan jeg så slippe for den stramme fornemmelse om aftenen ved brug af Bioeffect, hvis man slet ikke må bruge noget rens eller mist, der giver lidt ekstra fugt til huden? Når man døjer med en sart hud, der bliver godt stram i betrækket, synes jeg det er et besværligt aspekt ved det ellers så effektive Bioeffect, at det skal stå så meget alene… Bedste hilsener fra Glennie

  05/12/2017
 • Louise

  Hej Annette.

  Jeg har pga meget tør hud i lang tid brug aha-serum og dagcreme som dag- og natrutine. Men efter min hud er begyndt at rødme på kinder og næse, tænker jeg det er en reaktion på ahasyren.

  Jeg er derfor (inspireret af dig, og tak for det:) begyndt kun at bruge ahaprodukterne om aftenen og Avenes produkter mod rødme om dagen(mist, serum og creme), -og med god effekt. Min hud er mindre rød.

  Men nu har jeg jo fået blod på tanden og vil gerne både prøve salicylsyre(har nogle hudorme på næse/kinder) og A-vitamincremen.

  Men jeg er i tvivl om min meget tørre hud har gavn af salicylsyre, for er det ikke netop aha du anbefaler til at tilføre fugt?
  Og mht A-vitaminen, hvilken creme vil du anbefale til give min hud en ordenlig omgang fugt og pleje natten over?

  På forhånd tak for svar. Jeg glæder mig til at komme i gang 🙂

  Kh Louise

  05/12/2017
 • Jette B

  Spændende læsning Anette Skal bestemt en tur til Herning med toget

  05/12/2017
 • Susanne D

  Spændende læsning.
  Og nu til et spørgsmål jeg har grublet over længe: Jeg bruger i øjeblikket The ordinarys granactive retinoid 5% in squalane og vil rigtig gerne vide om den er ligeså god som Environ og andre A-vitamin creme, som du nævner. Den er jo meget billigere så har den samme effekt som de dyrere a-vitamin creme? Jeg vil jo gerne putte noget i ansigtet som virker;-)

  05/12/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kristina – Respekt for den rutine. Du kan fint bruge BHA (den fra Danish Skincare) under en A-vitamincreme. Gå langsomt frem, måske bare hver anden aften og fugtspray går under alt (undtagen EGF).

  God fornøjelse med det hele.

  Stor hilsen Anette

  05/12/2017
 • Elisabeth

  Kære Anette.
  Når den arrangementsansvarlige nu er så ufatteligt fodslæbende med at få dig til Birkerød bibliotek, spørger dig herinde i stedet.

  I forlængelse af skriverierne herinde vedr teenagesønners bumser skal jeg lige sikre mig at jeg forstår det rigtigt; Kan jeg give min 16-årlige med noget uren hud -primært hudorme og små bumser -der renser næsten hver aften med Avene, min beauty booster creme på bagefter? Både til at fugte men også til at tæmme bumserne…?

  Hav en god dag-og jeg har ikke givet op i forhold til at få dig til Nordsjælland!

  05/12/2017
 • Nanna

  Vil du mene at A vitamin fra mærket Retriderm 0,5 og 1 % er for stærkt?
  Og kan man få et synligt godt resultat ved at rulle huden en gang i ugen og bruge egf serum bagefter? Som så også kun bliver en gang i ugen.

  05/12/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille S – HAHAHA ….Fantastisk kommentar. Sidder og klukker. Får lyst til at lave overskriften om.

  Og ja, det er langt fra 2900 Happiness og Charlottenlund.

  Men faktisk planlægger Skinsense en kæde. Tror jeg.

  Stor hilsen Anette

  05/12/2017
 • Mille

  Hej Anette
  Hvor starter man hvis man er helt ny inden for A-vitamin? Jeg har virkelig svært ved at gennemskue mærkerne og hvilke der virker osv.
  Kh Mille

  05/12/2017
 • Pernille S

  Nu lyder det jo ikke særlig pænt at sige “Hvor fanden er Herning!” (Citat fra dansk komedieserie) Men der er altså temmelig langt fra København til Herning!
  Tror du der kommer en pendant til Skinsense herovre?
  Har en fagligt dygtig og også ret sød hudlæge, men der er slet ikke åbnet op for muligheden af at tale hudpleje generelt. Dertil har hun alt for travlt. Det er primært alvorlige hudsygdomme der har hendes bevågenhed. Og en konsultation går stærkt. Rigtig stærkt, skulle jeg hilse at sige!
  Så, Anette du er min lille huddoktor, og det går nu også ganske godt, hvis jeg selv skal sige det! Jeg skal nu op på trin 3 i Environ serien.
  God dag til dig 🙂

  05/12/2017
 • Krisrina

  Hej Annette

  Håber på et svar eftersom jeg ellers har læst og læst og ikke selv kan finde det blandt alle dine fine indlæg. 🙂

  Jeg er 30år og har kombineret hud med lidt store porer og nogle gange en bums eller to plus tendens til lidt rødme/tør hud.

  Om dagen vasker jeg mit ansigt blidt med en vaskeklud, sprayer med avene fugtmist, topper med Nilens Jord fugt serum og en “dagcreme” ovenpå. Nogle gange blander jeg lidt trilogy roseship Oil i, hvis min hud følels stram.

  Om aften renser jeg med phformula Exfo Rens og benytter Danish skincares skin smooting treatment og slutter med en creme uden spf.

  Jeg vil gerne igang med Avitamin og har tænkt mig at investere i Beauty Pavifics a-vitamin creme (ikke boosteren, måske den er for stært at starte ud med?)

  Mit spørgsmål er så, om jeg kan/skal fortsætte med skin smooting treatment under A-vitamin cremen (for at minske mine porer) eller dur det ikke sammen?

  Og hvis jeg ikke kam benytte dem sammen, skal jeg så bruge min fugtspray under?

  Kærlig hilsen Kristina.

  05/12/2017