Øjnene er blevet de nye læber

Lysten til at gå med læbestift falder drastisk, når munden skal dækkes af en maske. Som The Times skriver her, så er læbestiften endt som en regulær ’lockdown looser’ – ikke at det behøver at være sådan, for se lige en spøjs læbestift-redning-under-masken på IG stories i dag.

Der er tre, nej fire, ting, jeg synes, du skal vide lige nu i forhold til makeup:

Gå mod statistikken

Gør dit til, at læbestiften ikke dømmes ude: Drop besværet (med masken) ved først at give læberne et strøg farve, når du er fremme, hvor du skal være. Blandt de absolut pæneste er Kure Bazaars nye, matte røde læbestift, for takket være mangosmør og insisterende farvepigmenter føles den på en gang blød, ikke udtørrende og holdbar.

Lakket til med metal

Muligvis kan vi ikke længere Chanels laknumre i hovedet, men de holder stadig – både bedre på neglene, men også i forhold til, hvad der føles rigtigt lige nu. Her i nuance, der minder om antik guld og er døbt Chaîne nr. 773. Alt – især omkring neglene – bliver pænere af at have negleolie stående ved siden af tandbørsten, så den ikke glemmes.

Verdens billigste løft

En eyeliner ligger muligvis i kategorien makeup, men den er meget mere end det. For den er også det tætteste, du kommer på et miniløft af hele ansigtet. Optisk bevares, men alligevel. Læg den ved vippekanten og bare på det øverste øjenlåg. Her i en bekostelig variant, der til gengæld er både idiotsikker og bliver hvor den skal – det sidste er godt, når vejret er fugtigt.

Semi-dækkende tryllecreme

Hvis du går efter en mere jævn, ensfarvet hud, så vig udenom for heftig foundation. Overvej i stedet en metode, hvor huden stadig ses, men dækkes mindres. Her med hjælp fra en slags tryllecreme, fordi den giver en anelse farve, god glød og samtidig fugtmættende beskyttelse – en næstegenerations farvet dagcreme, som er et brugbart alternativ til almindelig foundation.

@beautyspace på INSTAGRAM

27/11/2020
Beautyspace sætter pris på årets bedste produkter
Er du klar?
02/12/2020
Årets Håndsrækning
Fedt uden at fedte

Kommentarer

 • Kirsten V

  Mange tak for jeres svar Anette og Pernille S.❤

  03/12/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kirsten V, for mig er de lige gode, men jeg ved, at flere foretrækker Waso. Stor hilsen Anette

  03/12/2020
 • Pernille S

  Jeg har købt/skal teste Embryolisse Complexion Correcting Skincare CC Cream SPF20. Har i mange år brugt Origins spf 15 tror jeg det var, og rigtig glad for den. Senest spf 40, men den giver huden et gråligt skær, som @kirstenv beskriver.

  Embryolisse som jeg ynder at bruge under makeup er fantastisk! Så nu skal deres Cc creme med farve prøves 🙂

  02/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Pernille S, det er præcis det grålige skær, der kan være risikoen ved de der tryllecremer. Jeg ynder selv Embryolisse under makeup, men faktisk mindre og mindre alligevel, fordi jeg har det svært med petrolatum i ansigtet. Stor hilsen Anette

   03/12/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord. Jeg er tilbage med respons onsdag. KH Anette

  01/12/2020
 • RL

  Hej Anette

  Ikke relateret lige til denne post, men vil høre om du – eller måske andre herinde – har erfaring med/kender til disse to behandlinger til bl.a. pigmentpletter og akne-ar mv.:

  – Cosmelan behandling

  – BB Glow behandling (tror måske der er tale om en blanding af en behandling og en form for makeup uden rigtigt at være makeup. Der indsluses mineraler i huden, men samtidig kommes der også noget farve i/under hudens øverste lag.. hmm).

  Evt. noget du har hørt om og har en holdning til?

  01/12/2020
  • MH

   jeg fik en cosmelanbehandling i foråret for at slippe af med melasma. Det var en meget hård omgang for min hud. I 1,5 md. lignede mit ansigt noget, der var løgn (den eneste positive ting ved at være corona-hjemsendt var, at jeg i det mindste ikke skulle vise det for særligt mange mennesker). Det har hjulpet noget på pletterne, selvom de ikke er helt væk.

   01/12/2020
   • Anette Kristine Poulsen

    @ MH, så ville du turde igen? Eller var det så slem en omgang, at det ikke er noget, du anbefaler til andre? Din hudtype? Stor hilsen Anette

    03/12/2020
   • RL

    Tusind tak for at dele! Det var godt nok lang tid, men jo interesant, at det faktisk har virket noget. .

    03/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ RL, Jeg har ikke erfaring med cosmelan, men der er ingen tvivl om, det virker. Spørgsmålet er hvordan og hvor heftigt, så der må research til. BB Glow har jeg prøvet, og ærligt talt, så fortrød jeg, at jeg prøvede. Ikke fordi, at der skete noget ubehageligt, men jeg forstår ikke konceptet. Heller ikke efter at have prøvet. Makeup under huden lyder simpethen bare for tosset. Jeg kunne ikke se nævneværdig forskel ud over på selve dagen for behandling. Stor hilsen Anette

   03/12/2020
   • RL

    Tusind tak for svar, Anette. Ja, jeg må researche lidt på den cosmelan. Haha, ja har tænkt det samme. At makeup under huden lyder helt skørt. Men så igen, hvis nu det virkede kunne jeg måske være villig til at prøve. Tak for at dele din erfaring!

    04/12/2020
 • Kirsten V

  Den omtalte farvede dagcreme fra WASO eller Origins tryllecreme spf 15. Hvilken ville du selv foretrække.????
  Jeg syntes Origins tryllecreme spf 40 måske giver et lidt gråligt skær, sandsynligvis pga spf 40?????
  Jeg leder efter en rigtig god farvet dagcreme.

  30/11/2020
 • Mariannegylding

  Åh jeg er vild med wasos tryllecreme. Den passer mig og min hud perfekt. Derimod kan jeg simpelhen ikke bruge de der “filt-penne” eye liner, jeg får det alle andre steder end hvor den skal være. Jeg bruger en alm blyant.

  30/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Marianne Gylding, og det er det vigtigtigste. At vi bruger det, der fungerer for en selv. Stor hilsen Anette

   03/12/2020
 • Sarah

  Hej Anette,

  Madaras infinity drops serum, vil du anbefale at bruge den om aftenen inden din a creme eller om dagen?
  Har læst din bog og kan læse mig frem til at probiotika er godt, men jeg har ikke fundet ud af om det er bedst om morgen eller aften.

  Pft

  30/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sarah, det kan du sagtens, men ellers om dagen. Probiotika er beskyttelse, der gør godt morgen som aften. Stor hilsen Anette

   03/12/2020
 • Line

  … men hvordan bliver man god til at lægge en flot eyeliner uden at den bliver alt for tyk, Jeg har også problemer med afslutningerne ved hver ende 🙂
  Lyder ellers tillokkende med verdens billigste løft!

  30/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Line, vi må have Kenneth Adelhardt på banen til at vise. Stor hilsen Anette

   03/12/2020
 • Anne

  Hej Anette – Jeg har købt waso-cremen (den oliefri udgave) men jeg synes den fremhæver mine tørre pletter helt afsindigt. Jovist, jeg kunne gå efter den udgave du linker, til men med tendens til (meget) fedtet hud er det ikke noget jeg giver mig i kast med… Gode råd, ud over godt med fugtmætning inden?
  Dbh, Anne

  30/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anne, du skriver både tør og fedtet, så det kan være nødvendigt at give underlaget noget forskelligt, altså mere fugtmætning og forsegling (med noget, der indeholder lidt fedtstof som planteolie) de tørre steder, inder du smører Waso på. Stor hilsen Anette

   03/12/2020