Om vandbaseret neglelak er en god idé?

Det ligger i selve ordet neglelak, at vi ikke er ude i nogen sundhedseliksir. Ikke engang tilnærmelsesvis. Lak er noget, der fæstner og holder, og for dem, der vil en anden vej, hedder det vandbaserede neglelakker.

Hvis du som jeg har prøvet dem – bare en enkelt gang – så ved du, at de holder sådan cirka en time, hvis man har heldet med sig. For mit vedkommende prøvede jeg aldrig igen, for den frist er ikke til at arbejde med. Slet ikke herude på landet, hvor jeg bor.

Lidt tvær prøvede jeg derfor Gitti x Ivy & Oak lakken, som jeg fik fingrene i, fordi jeg sad med dem til avisen. Og jeg er stadig måbende. For lakken holder sgu. Jeg har kradset med fingerspidserne mod en mur, banket dem ned i bordpladen. Og alligevel ser det stadig fint ud her 36 timer efter, jeg penslede på (i øvrigt med en ret fin pensel). Muligvis har jeg sovet i timen, siden jeg prøvede vandlak første gang.

Men. For sådant et er der:

Hvad indeholder de her lakker så? Producenten skriver højt og flot 55% vand (det står der vist nok også på min hårlak), og resten af indholdet bliver der redegjort for på den her måde. Jeg har bedt om en almindelig INCI. Jeg savner også mere information om, hvordan man tager lakken af – altså med hvilket indholdsstof skal den af? Så der er et irriterende forbehold i skrivende stund.

Med det sagt, er det så alligevel ikke os selv, der alt for længe har været gal på den? I måden, hvorpå vi anskuer neglelak. Hvorfor gentænker vi ikke lak, og ser den som lige så midlertidig som lipgloss, foundation, solbeskyttelse og …

SNUP TIPPET: Jeg ved, at dygtige Stella fra Beauty Avenue længe har udført vandbaseret manicure. Hende vil jeg booke en tid hos med mine nyåbnede øjne. Har du vandlak-erfaring, god som dårlig, så del endelig i kommentarfeltet.

PS: Det er i dag, at vi skyder budget-filmen af på Instagram (@beautyspace), hvis du har tid og lyst. Det kommer til at handle om de supermarkeds-produkter, jeg er glad for.

02/07/2020
Hvis det var min krop
Så ville jeg gøre mindst 3 ting
07/07/2020
Spar på skønheden
Budget-køb, der virker. Og dem, der ikke gør

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  Jeg har nu fået INCI-listen, som ser sådan her ud:

  Aqua, Ethylhexyl Acrylate/Styrene Copolymer, Acrylates Copolymer, Ammonium Acrylates/Methyl Styrene/Styrene Copolymer, Trimethyl Hydroxypentyl Isobutyrate, Propanediol, Pentylene Glycol, Phenoxyethanol, PPG-2 Methyl Ether, Bentonite, PPG-30 Butyl Ether, Propylene Glycol, PEG-150/Decyl Alcohol/SMDI Copolymer, PEG-40 Castor Oil, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, Ammonium Acrylates Copolymer, Silica Dimethyl Silylate, Aminomethyl Propanol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Calcium Phantothenate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauryl Sulfate, Caprylyl Glycol, Tocopherol, CI 73360, CI 15850, CI 77891, CI 12085, CI 77492.

  Kan tages af med acetonefri neglelakfjerner.

  @ Tina, se gerne herover.

  @ Anne Mette K, præcis. Det irriterede også mig.

  @ Leafysmoothie, tak, det ved du, at jeg er max glad for.

  @ Lotte, det var dog MYSTISK, jeg skynder mig at sende dig en mail. Hæng på og GODT at du skriver.

  @ Sanne, det kan den absolut heller ikke.

  Stor hilsen Anette

  07/07/2020
 • Sanne

  Ingen erfaring, har aldrig troet på at det var et hit. Min lak skal holde fra søndag til søndag, og det tror jeg ikke sådan en lak kan. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  07/07/2020
 • Lotte

  Kære Anette
  Jeg tillader mig at skrive her, da jeg har skrevet to mails til open-mind-mailen uden at få svar.
  For jeg har aldrig modtaget/fået advis om en box, jeg købte den 29. maj.
  Det var den med din søsters tandkrus, så det er ekstra ærgerligt.
  Kan du guide mig hen til nogen, der hjælpe mig.
  Knus fra Lotte

  07/07/2020
 • @leafysmoothie

  Følger spændt med her og på IG.

  06/07/2020
 • Anne Mette K

  Spændende! Jeg googlede lidt (det er efterår i Vejle :), det er ikke (helt) det samme som at høre det fra producenten selv, men på https://ivy-oak.com/collections/gitti-nailpolish-pcp kan man finde inci liste på dem de lægger navn til. Og til top & base coat, brugte du den?
  Gad vide hvorfor de ikke har dem på egen website, hvis man ønsker sig vandbaserede lakker så er man vel altid også interesseret i inci listen tænker jeg. Der står heller ikke noget om fjerner.
  Glæder mig til at høre mere, når du hører fra dem.

  06/07/2020
 • tina/mormormedstiletter.dk

  Spændende – og interessant hvad den fjernes med:-)

  06/07/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.